طرح «کتابخانه گردی» در استان کرمانشاه برگزار شد
طرح «کتابخانه گردی» در استان کرمانشاه برگزار شد

  کرمانشاه – الهه فرهادی طرح «کتابخانه گردی» با حضور مسئولین استانی با هدف توسعه فرهنگ مطالعه و آشنایی شهروندان با خدمات کتابخانه‌ها در کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد. طرح «کتابخانه‌گردی» از ۱۷ تا ۱۹ اسفند ماه در ۲۳ کتابخانه استان کرمانشاه با هدف توسعه فرهنگ مطالعه و آشنایی شهروندان با خدمات کتابخانه‌ها همچنین […]

 

کرمانشاه – الهه فرهادی

طرح «کتابخانه گردی» با حضور مسئولین استانی با هدف توسعه فرهنگ مطالعه و آشنایی شهروندان با خدمات کتابخانه‌ها در کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه برگزار شد.

طرح «کتابخانه‌گردی» از ۱۷ تا ۱۹ اسفند ماه در ۲۳ کتابخانه استان کرمانشاه با هدف توسعه فرهنگ مطالعه و آشنایی شهروندان با خدمات کتابخانه‌ها همچنین با حضور مسئولین استانی در کتابخانه عمومی علامه طباطبایی و اندیشه شهرستان کرمانشاه در روز سه شنبه و چهارشنبه ۱۷ و ۱۸ اسفند ماه سالجاری برگزار شد.
همچنین در طرح کتابخانه گردی کتابخانه عمومی علامه طباطبایی و اندیشه شهرستان کرمانشاه، افشین امیری؛ مدیرکل صدا و سیمای مرکز کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین افشین کلات پور؛ مدیر کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان، ایمان بیوس؛ مدیرکل تأمین ‌اجتماعی استان کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی عسگری؛ مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، حمیدرضا ملک خطائی؛ رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، فرزاد نویدی؛ رئیس خبرگزاری ایرنا واحد کرمانشاه، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد صالحی؛ مشاور استاندارکرمانشاه، زهره رستمی؛ مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمانشاه، سردار ناصر باباخانی؛ مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزش‌های دفاع مقدس، علی قبادی؛ معاون عمرانی و برنامه‌ریزی فرمانداری کرمانشاه، مهناز فتاحی؛ مدیرکل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان استان؛ حمید احمدی؛ رئیس کتابخانه دانشگاه رازی کرمانشاه و سایر مسئولین و نماینده‌های ادارات استان کرمانشاه حضور یافتند.
در ابتدا افشین امیری؛ مدیرکل صدا وسیمای مرکز استان کرمانشاه ضمن حضور طرح کتابخانه گردی گفت: خواندن کتاب دغدغه ما مسولین است، ما به عنوان مسئول رسانه دغدغه کتابخوانی افراد جامعه را داریم. برای تبلیغ و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از هیچ موضوعی کوتاهی نخواهیم کرد بسیاری از برنامه‌های ما در راستای گسترش فرهنگ مطالعه است، ما باید راهکاری مناسب و اثر گذار برای کتابخوان کردن جوانان و نوجوانان به کار ببریم.
وی بیان کرد: ما نویسندگان بزرگی داریم که آمادگی داریم برای تهیه فیلم و انیمیشن از کتابهای آنها به صورت چند قسمتی برای توسعه کتابخوانی تهیه کنیم، روش ترویج کتابخوانی در نهاد کتابخانه‌ها بسیار اثرگذار است لذا صرفا نمی‌توان با امانت کتاب مردم را کتابخوان کرد.
در ادامه معصومه حسنی خونسار؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه از همه کرمانشاهی‌ها برای مشارکت در طرح کتابخانه‌گردی دعوت کرد و گفت: جریمه پس دادن با تاخیر کتاب‌های امانت هم تا ۲۸ اسفند ماه بخشیده شده و اعضای کتابخانه‌ها می‌توانند تا آخر سال کتاب‌های امانتی را بدون پرداخت جریمه برگردادند.
حسنی خونسار، در حاشیه اجرای طرح کتابخانه‌گردی در کتابخانه علامه طباطبایی شهر کرمانشاه افزود: دیگر طرحی که همزمان با هجدهمین سالروز تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد، «طرح خانه تکانی فرهنگی» است که برای چهارمین سال پیاپی اجرا می‌شود.
وی اظهار کرد: این طرح هم ویژه کل سال است که با شعار «هر کرمانشاهی یک جلد کتاب»، هر شهروند کرمانشاهی با اهدای یک جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی در توسعه فرهنگ مطالعه شهر خود سهیم می‌شود و هم ویژه اسفند ماه که با شعار «خانه تکانی فرهنگی» اجرایی می‌شود و مردم کتابخانه‌هایی را که قبلا مطالعه کرده و نیاز ندارند، به کتابخانه‌ها اهدا می‌کنند. به گفته حسنی خونسار، در سال ۱۳۹۹ مردم فرهنگ دوست استان بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان اهدا کردند و در ۶ ماهه نخست سالجاری بیش از ۵ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی استان کرمانشاه اهدا شده است.
وی همچنین افزود: کتابخانه‌های عمومی میزبان این طرح با برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی چون نقالی، نمایشنامه خوانی، شعرخوانی روشندلان، نوازندگی توسط روشندلان بخش نوجوانان کتابخانه علامه طباطبایی، نهال کاری توسط محفل ادبی بیستون، قصه گویی برای اعضای کودک کتابخانه‌ها، میزبانی مادران و خانواده‌های اعضای کودک و نوجوان کتابخانه‌ها، امضای لوح یادمان کتابخانه گردی، تشریح فعالیت‌های یک سال گذشته و جاری برای مدعوین توسط مسئولین کتابخانه‌ها و همچنین اهدای کتاب به مراجعه کنندگان از این دست برنامه‌های تبلیغی و ترویجی به مناسبت هجدهمین سالروز تاسیس نهاد بود. مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه هم در این ویژه برنامه با تاکید بر ضرورت کاهش فاصله کتاب و مردم کرمانشاه، گفت: لازم است که نویسندگان در نوشتن کتاب‌ها، نیازها و تغییرات نسل‌های جدید را در نظر بگیرند و به سمت موجز نویسی و دسته‌بندی‌های تخصصی بروند.
حجت الاسلام «هادی عسگری» در حاشیه اجرای طرح کتابخانه‌گردی در کتابخانه علامه طباطبایی شهر کرمانشاه افزود: اداره کل کتابخانه‌ها هم باید تمهیداتی را برای دسترسی راحت‌تر شهروندان به کتاب‌های موردنیاز فراهم و برنامه کاربردی که برای جستجوی کتاب دارد، بیشتر معرفی کند و یا حتی امکان ارسال کتاب به در منازل را بیش از گذشته فراهم کند.
حجت‌الاسلام افشین کلات‌پور گفت: متاسفانه پس از ظهور فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بسیاری از شهروندان حضور در این فضا را جایگزین مطالعه کتاب کرده‌اند و تصور می‌کنند که با گردش در برخی شبکه‌ها و کانال‌ها به شناخت و دیدگاه کارشناسی می‌رسند و خود را صاحب نظر می‌دانند در حالی که چنین نیست. وی با گلایه از ادارات و دستگاه‌های مختلف استان کرمانشاه عنوان کرد: متاسفانه فعالیت‌های این دستگاه‌ها در زمینه ترویج کتابخوانی هم کاسته شده و بیشتر آنان دغدغه‌ای در این زمینه ندارند. مسئولین استان و مدعوین از بخش‌های مختلف کتابخانه عمومی علامه طباطبایی و اندیشه شهرستان کرمانشاه بازدید کردند و با فعالیت‌های کتابخانه های عمومی و برنامه های فرهنگی کتابخانه از نزدیک آشنا شدند.
همچنین مسئولین ادارات و شاعران محفل ادبی بیستون در طرح درختکاری شرکت کردند و تعدادی نهال در محیط کتابخانه عمومی کاشته شد. در ادامه هر یک از مدعوین به صورت رایگان عضو کتابخانه عمومی کرمانشاه شدند و کارت عضویت خود را دریافت کردند.
در پایان این مراسم هر یک از مسئولین لوح یادمان «کتابخانه گردی» را امضا کردند.