تهران- ایرنا- وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران با اشاره به روابط دیرینه ساله ارمنستان و ایران، اظهار داشت: اکنون روابط سیاسی دو کشور در سطح بالایی قرار دارد اما ارتباطات اقتصادی و تجاری اندک است که برای افزایش بیشتر آن باید تلاش کنیم. به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت اواسط اسفندماه در ادامه […]
تهران- ایرنا- وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران با اشاره به روابط دیرینه ساله ارمنستان و ایران، اظهار داشت: اکنون روابط سیاسی دو کشور در سطح بالایی قرار دارد اما ارتباطات اقتصادی و تجاری اندک است که برای افزایش بیشتر آن باید تلاش کنیم.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت اواسط اسفندماه در ادامه سفرهای خارجی خود برای تسهیل و تقویت مراودات اقتصادی ایران با کشورهای همسایه، در راس هیاتی تجاری به ارمنستان سفر کرد. حجم صادرات ایران به ارمنستان ۵۰۰ میلیون دلار است که از نظر دو طرف این حجم قابل افزایش به رقم یک میلیارد دلار است.
در همین زمینه، «واردان گوستانیان» وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه نشانه های خوبی از افزایش سطح تجاری دو کشور وجود دارد، خاطرنشانکرد: در مقایسه سال ۲۰۲۱ با ۲۰۲۰ حجم تجارت متقابل ۲۵ درصد معادل ۱۰۲ میلیون دلار رشد داشته و از ۴۰۱ میلیون دلار به ۵۰۳ میلیون دلار رسیده است.
گوستانیان با بیان اینکه هدف دستیابی به تجارت یک میلیارد دلاری بین دو کشور است، تصریحکرد: در صورتی که بتوانیم مبادلات را تا این میزان افزایش دهیم، در گامهای بعدی میتواند ارقام بالاتری را در دستور کار تجاری قرار بگیرد.
ارمنستان دروازه ارتباط زمینی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا
وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران با اشاره به اینکه پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، تاکید کرد: ارمنستان تنها کشوری است که با ایران مرز زمینی دارد و از نظر لجستیکی نزدیکترین مرز را به اعضای این اتحادیه دارد.
وی افزود: فعالان اقتصادی و تجار ایرانی باید این موضوع را در نظر بگیرند، بعد از مرز «نوردوز» بازار اتحادیه اقتصادی اوراسیا آغاز میشود که با ۱۸۵ میلیون نفر جمعیت، بازار بزرگی است و ارمنستان می تواند همانند پلی ایران را به اعضای این اتحادیه متصل کند.
گوستانیان افزود: روابط ایران و ارمنستان در شرایطی است که باید مباحث مطرح شده اقتصادی را به مرحله عملی اجرایی برساند و تجار ایرانی مطمئن باشند که میتوانند از این فرصت بهترین استفاده را ببرند.
وی تاکید کرد: به غیر از اینکه ارمنستان از اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا است، فعالان اقتصادی ایرانی میتوانند از ارتباطات تجار ارمنی در این بازار استفاده کنند و همکاری خوبی را رقم بزنند. همچنین می توان با تولیدات مشترک دو کشور به بازار گسترده اوراسیا وارد شد زیرا کالاهای ارمنی میتوانند بدون پرداخت تعرفه گمرکی به بازار کشورهای عضو راه یابند.
وابسته اقتصادی ارمنستان تصریحکرد: تولیدات مشترک که برای دو کشور منفعت به همراه داشته باشد مورد حمایت دولت ارمنستان خواهد بود.
وی تاکید کرد: هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی که قصد سرمایهگذاری و فعالیت اقتصادی داشته باشد میتواند با حمایت دولت ارمنستان در زمینههای مختلف کار خود را آغاز کند و برای شروع با ارائه برنامه خود به سرعت پاسخ مناسب را دریافت خواهد کرد تا همکاری دو طرفه انجام شود.
گوستانیان گفت: اکنون ایران و ارمنستان علاقهمند به همکاریهای دوجانبه هستند که منفعت دو کشور را در بر داشته باشد.
منطقه آزاد «مغری» آماده پذیرش همکاری شرکتهای ایرانی
وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران اظهار داشت: بهتازگی یک شرکت ایرانی توانست با همکاری دولت ارمنستان در منطقه آزاد مغری مجوز تاسیس کارخانه بسته بندی موادغذایی بگیرد. این امر نشان می دهد که پس از سالها گفتوگو، در نهایت وارد مرحله عملیاتی شده ایم که میتواند دعوتکننده شرکتهای دیگر برای حضور باشد.
وی با بیان اینکه دولت تلاش میکند زمینها را در منطقه آزاد مغری گسترش دهد، تصریح کرد: این منطقه در نزدیکی مرز ایران و همجوار با منطقه آزاد تجاری ارس است که همین موضوع میتواند در آینده همکاری های دو جانبه ای را موجب شود و این موضوع بسیار مورد اهمیت است.
گوستانیان تاکید کرد: به عنوان مثال ارزان بودن انرژی در ایران مزیتی برای تولیدات مشترک است که میتواند نفع دو کشور را در بر داشته باشد.
استفاده از توانمندی ایرانیها در جادهسازی و سدسازی
وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران با بیان اینکه دولت این کشور برنامه ویژه پنج ساله ای برای بازسازی زیرساختها دارد، خاطرنشانکرد: با توجه به مهارت ایرانیان در بخش جادهسازی و سدسازی، همکاریهای مناسبی می تواند شکل بگیرد.
به گفته گوستانیان، شرکت هایی بزرگ و قوی در زمینه زیرساختها وجود دارد که می توانند شعبه ای را در ارمنستان ایجاد و در پروژهها مشارکت کنند.
حضور شرکتهای ایرانی در پروژه اتصال خلیج فارس به دریای سیاه
وابسته اقتصادی ارمنستان در ایران گفت: بر اساس آگهیهای رسمی، مناقصه پروژه شمال- جنوب قطعه «سیسیان- کاجاران» با ۶۰ کیلومتر مسافت در مدت دو ماه آینده به صورت جهانی برگزار میشود که از بزرگترین پروژه های فعلی جهان با ارزشی صدها میلیون دلار است و شرکتهای ایرانی نیز میتوانند در آن حضور پیدا کنند.
وی افزود: این مسیر کوتاهترین راهی است که خلیج فارس را به دریای سیاه متصل میکند و از نظر لجستیکی مسیر مهمی برای دو کشور خواهد بود،زیرا با تمام شدن آن، زمان و مسافت تردد به نصف تقلیل خواهد یافت.
گوستانیان با بیان اینکه استراتژی ارمنستان مشارکت در این زمینه با ایران است، اظهار داشت: برای اعلام حضور در این مناقصه تا دو ماه آینده فرصت باقی است که با توجه به تجربه موفق ایرانیان در زمینه زیرساختها میتواند همکاری مناسبی انجام شود.
وی تاکید کرد: در این پروژه ۹ تونل و ۲۷ پل پیش بینی شده است که امیدواریم با وجود سختیهای کار، پروژه به سرانجام خوبی برسد از نظر لجستیکی و ترانزیتی میتواند کالاهای ایرانی را به اتحادیه اوراسیا و اروپا برساند.
وی با بیان اینکه هدف ساخت این مسیر کمک کردن به ترانزیت کالاها است، خاطرنشانکرد: برای حمل و نقل برخی محصولات، زمان اهمیت زیادی دارد که این مسیر سرعت تردد را برای کالاهای ایرانی افزایش میدهد.
گوستانیان با بیان اینکه پروژه دیگری در مسیر «کاجاران- آگاراک» به طول ۳۵ کیلومتر وجود دارد که در نزدیک مرز ایران است، گفت: این فعالیت دیگری است که ارزش صدها میلیون دلاری دارد و فرصت خوبی برای مشارکت دو جانبه فراهم میکند.
افزایش سهم تجارت ایران و ارمنستان
گوستانیان با اشاره به جمعیت ۳.۵ میلیون نفری ارمنستان، گفت: ارمنستان سالیانه پنج میلیارد دلار واردات دارد که ایران میتواند سهم بیشتری از آن را به خود اختصاص دهد، زیرا این رقم نشان میدهد ارمنستان دارای بازار بزرگی برای تجارت است. ه
وی ادامهداد: مچنین تمایل داریم تا کالاهای بیشتری از ارمنستان در بازار ایران حضور داشته باشد، زیرا ارمنستان نیز تولیدات باکیفیت زیادی دارد.
وابسته اقتصادی ارمنستان تاکید کرد: برگزاری مذاکرات تجاری رو در رو و نمایشگاه دو جانبه میتواند همانند پل دو طرفه ای تجارت دو کشور را توسعه دهد و از سوی دیگر ایران و ارمنستان با تهاتر میتوانند نیاز بازارهای یکدیگر را رفع کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون نمایشگاههای زیادی برگزار شده است، خواستار افزایش کیفیت نمایشگاهها از طریق بازاریابی و نیازسنجی شد تا با دعوت از تولیدکنندگان حقیقی، بر اساس علاقه مصرفکننده کالا خریداری یا به فروش برسد.
گوستانیان در پایان افزود: آمده ایم تا برای رفع موانع تجاری و سرمایه گذاری تلاش کنیم تا روابط اقتصادی افزایش یابد و به سطح ایده آل برسد.
واردان گوستانیان، که گفتوگو خود با ایرنا را تماما به زبان فارسی و بدون نیاز به مترجم انجام داد وابسته اقتصادی فعال و پرتلاشی است که جمهوری ارمنستان برای نخستین بار با هدف گشودن صفحه جدیدی در روابط اقتصادی دو کشور به تازگی به ایران اعزام کرده است.
وی که پیشتر معاون رئیس کمیته املاک دولتی ارمنستان بود، با تسلط کامل به مسائل اقتصاد دو کشور و همچنین زبان فارسی ماموریت دارد تا با تعمیق روابط تجاری طرفین در راستای تسهیل بیش از پیش روابط گام بردارد.