دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه ماموریتهای هلال احمر در محیطهای آبی با رشد حدود ۸۰ درصدی همراه شده است از نجات ۶۹ نفر از شهروندان گرفتار شده در محیطهای آبی در نوروز خبر داد. یعقوب سلیمانی با اشاره به اینکه امدادگران جمعیت هلال احمر پس از پایان سفرهای نوروزی نیز در […]
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه ماموریتهای هلال احمر در محیطهای آبی با رشد حدود ۸۰ درصدی همراه شده است از نجات ۶۹ نفر از شهروندان گرفتار شده در محیطهای آبی در نوروز خبر داد.
یعقوب سلیمانی با اشاره به اینکه امدادگران جمعیت هلال احمر پس از پایان سفرهای نوروزی نیز در پایگاههای امدادی سراسر کشور فعال هستند، افزود: در نوروز حدود ۲ درصد از کل ماموریتهای امدادی جمعیت هلال احمر مربوط به سوانح و حوادث محیطهای آبی بود.
وی ادامه داد: در مدت اجرای طرح ملی امداد و نجات ۱۴۰۱ که در سراسر کشور انجام شد، ۴۳ مورد ماموریت و عملیات امداد و نجات در محیطهای آبی توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر به ثبت رسید که منجر به نجات ۶۹ شهروند گرفتار و اعزام هفت مصدوم به مراکز درمانی شده است. دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه ۱۲ مصدوم سوانح دریایی نیز به صورت سرپایی درمان شدند، تصریح کرد: بیشترین ماموریت در محیطهای آبی در استان خوزستان با ۱۵ مورد بود که ۳۴ درصد از کل ماموریتهای آبی را به خود اختصاص داده است. پس از استان خوزستان، استان بوشهر با ۱۲ مورد و اختصاص ۲۸ درصد از کل ماموریتها، استان مازندران با چهار عملیات و اختصاص ۹ درصد از کل ماموریتها، در ردههای بعدی قرار دارند.
سلیمانی با بیان این که حدود ۸۰ درصد ماموریت های امدادی در محیط های آبی در ۴ استان خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان به انجام رسیده است، ادامه داد: حادثه خیزترین روزها در حوزه حوادث محیط های آبی، روزهای ۳ و ۱۳ فروردین بودند که به ترتیب ۸ و ۶ ماموریت در این روزها انجام و تعدادی از شهروندان نجات داده شدند.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه ناوگان هوایی جمعیت هلال احمر نیز در این مدت در عملیاتهای محیطهای آبی مشارکت داشته و برخی مصدومان را به مناطق امن منتقل کرده است، گفت: ماموریتهای جمعیت هلال احمر در محیطهای آبی نسبت به نوروز سال گذشته رشدی ۷۹ درصدی داشته است.
رانندگی با موتورسیکلت برقی هم گواهینامه میخواهد
رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرد: راکبان انواع موتورسیکلتها باید دارای گواهینامه رانندگی موتورسیکلت باشند و در این میان، هیچ تفاوتی بین موتورسیکلتهای های کاربراتوری، انژکتوری و برقی به لحاظ ضرورت داشتن گواهینامه رانندگی وجود ندارد.
سرهنگ احمد کرمی اسد افزود: اخیرا در فضای مجازی کلیپی مبنی بر اینکه استفاده از موتورسیکلتهای برقی نیازی به گواهینامه ندارد منتشر شده است که به استناد ماده یک آیین نامه صدور انواع گواهینامه رانندگی مصوب سال ۱۳۹۰ هیات وزیران، رانندگی با هرنوع وسیله نقلیه موتوری زمینی مستلزم داشتن گواهینامه رانندگی متناسب با آن وسیله است.
رییس مرکز صدور گواهینامه پلیس راهور با تاکید بر اینکه موتورسیکلتها نیز از این قاعده مستثنی نیست افزود: راکبان انواع موتورسیکلت ها باید دارای گواهینامه رانندگی موتورسیکلت باشند و در این میان هیچ تفاوتی بین موتورسیکلتهای های کاربراتوری، انژکتوری و برقی به لحاظ ضرورت داشتن گواهینامه رانندگی برای راننده آن وجود ندارد.
کرمی اسد گفت: مطابق ماده ۷۲۳ قاون مجازات اسلامی (تعزیرات) رانندگی بدون داشتن گواهینامه با هرنوع وسیله نقلیه خودرویی و موتوری تخلف نبوده بلکه جرم محسوب میشود و همکارانم در صورت مشاهده ضمن متوقف کردن وسیله نقلیه، متخلف را به مراجع قضایی معرفی میکنند.
وی درباره شرایط دریافت گواهینامه موتورسیکلت اظهار داشت: داشتن ۱۸ سال تمام، ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی از مراجع صلاحیت دار پزشکی، ارائه گواهی طی دورههای آموزش نظری و عملی از آموزشگاهها یا مراکز مجاز آموزش رانندگی، قبولی در آزمونهای تئوری و مهارت عملی از شرایط لازم برای اخذ گوهینامه موتورسیکلت است.
کرمی اسد خاطرنشان کرد: در سراسر کشور بیش از ۱۸۰ آموزشگاه رانندگی موتورسیکلت وجود دارد که هموطنان میتوانند با مراجعه به این آموزشگاهها فرایند دریافت گواهینامه موتورسیکلت را بگذرانند.
۴۸۶ دهیاری سال گذشته در کشور مجوز
تاسیس گرفتند
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: طی سال ۱۴۰۰ با موافقت وزیر کشور مجوز تاسیس ۴۸۶ دهیاری جدید مطابق ضوابط تعیین شده صادر و ابلاغ شد.
مهدی جمالی نژاد افزود: بر اساس سیاستهای وزارت کشور، فرآیند صدور مجوز تأسیس دهیاری برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار دارای شورای اسلامی روستا و دارای کد تقسیمات کشوری در حال انجام است.
وی ادامه داد: تا پایان سال ۱۴۰۰ مجوز تأسیس ۳۷ هزار و ۶۰۵ دهیاری در کشور صادر شده و حدود ۱۹ میلیون نفر، که ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور را شامل می شوند، از مدیریت و خدمات نهاد دهیاری بهره مند هستند.
جمالی نژاد گفت :در صورتی که روستایی واجد شرایط جمعیتی برای تاسیس مجوز دهیاری باشد، شورای اسلامی روستا باید به نمایندگی از اهالی روستا برای این امر اعلام آمادگی کند.
نهاد دهیاری به عنوان مدیر ارشد روستا و نماینده جامعه محلی است، دهیاری میتواند به واسطه وظایف و اختیاراتی که در زمینه عمران و نواحی روستایی دارد، با توزیع متعادل امکانات و خدمات، ضمن محرومیتزدایی، از مهاجرتهای بیرویه روستاییان به سکونتگاههای شهری کاسته و بستر لازم برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار روستایی را ایجاد کند.