گروه سیاسی/ ماجرای اختلافنظر بین موافقان و مخالفان ایجاد پتروشیمی در شرق استان مازندران واقع در روستای حسینآباد بهشهر ذهن افکار عمومی را به آمار بالای بیکاری در این منطقه متوجه ساخت و اینکه اگر برای تدبیرکردن این مشکل، به سمت صنایع بزرگ، دانشبنیان و اشتغالآفرین نرویم، چه کار باید کرد؟ در این […]
گروه سیاسی/
ماجرای اختلافنظر بین موافقان و مخالفان ایجاد پتروشیمی در شرق استان مازندران واقع در روستای حسینآباد بهشهر ذهن افکار عمومی را به آمار بالای بیکاری در این منطقه متوجه ساخت و اینکه اگر برای تدبیرکردن این مشکل، به سمت صنایع بزرگ، دانشبنیان و اشتغالآفرین نرویم، چه کار باید کرد؟
در این مدت بسیاری از مدیران و دلسوزان استانی، تلاش کردند ضمن ضرورت توجه به محیطزیست مازندران، به شعار سال رهبر معظم انقلاب اشاره و بر اهمیت گسترش صنایع ازجمله پتروشیمی در این استان با رعایت پیوستهای زیستمحیطی تأکید کنند و امام جمعه مازندران، از جمله افرادی است که بر توجه توأمان به این دو موضوع، تأکید دارد ضمن اینکه نظر کارشناسی محیطزیست را فصلالخطاب میداند.
نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری با اشاره به جنایت کشورهای مستکبر در برخی کشورهای مسلمان گفت: ملت ایران همواره در مقابل با ظلم و ستم میایستد و برای برقراری حکومت عدل علوی آماده است.
حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لایینی در خطبههای نماز جمعه ساری افزود: این روزها رژیم صهیونیستی اقدامات خشن و نادرستی را در فلسطین انجام می دهد که با این کار مبادرت به بازداشت بسیاری از فلسطینیان کرده است.
امام جمعه ساری گفت: آمریکا، صهیونیسم و همدستانشان با این کارها به دنبال آن هستند که مساله فلسطین را از محور گفت و گوها خارج کنند و به حاشیه برانند تا بتوانند به جنایتهای خود در قبال مردم این کشور ادامه بدهند.
وی از حکومت اسلامی ایران به عنوان اقتدا کننده به حکومت عدل علی یاد کرد و افزود: ملت ایران هیچگاه از مقابله با ظلم نمی ایستد.
محمدی لایینی در ادامه خطبههای خود به رعایت عدالت در مباحث حوزه محیطزیستی اشاره کرد و گفت: در خصوص استقرار صنایع در مازندران نیز باید عدالت داشته باشیم و باتوجه به انتظار اشتغالزایی جوانان استقرار صنایع مادر و تبدیلی نیاز است و نباید به بهانه محیطزیستی جلوی استقرار صنایع مادر گرفته شود و از سوی دیگر باید به دنبال صنایعی برویم که به محیطزیست صدمه و آسیبی نزند.
امام جمعه ساری با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر ضرورت وجود پیوست زیستمحیطی برای پروژهها، گفت: اخیراً حرفهایی درباره اجرای پروژهای در نزدیکی میانکاله مطرح است که بنده بدون اظهارنظر عنوان میکنم تیم فنی و کارشناسی بدون اغراض سیاسی و انتخاباتی این پروژه و یا هر پروژه ای را که قرار است در استان ایجاد شود با پیوست محیطزیستی بررسی کند که درصورت عدم ضرر ایجاد شود.
وی با اظهار این که طی حدود ۲۰ سال اخیر برای استقرار صنایع مادر در مازندران مانع زیستمحیطی مطرح می شود، از سازمان محیط زیست خواست تا صنایع مادر سازگار با محیط زیست مازندران را به عنوان راهکار ارائه دهد.
امام جمعه ساری از بیتوجهی به محیط زیست منطقه میانکاله در سالهای گذشته انتقاد کرد و گفت: چرا مرکز اطفال حریق در اراضی ۷۰ هزار هکتاری میانکاله مستقر نشده است که سالانه حجم زیادی از این اراضی دچار خسارت آتش سوزی نشود ؟
محمدی لائینی با اشاره به مصرف مازوت در نیروگاه نکا و طرح این پرسش که « اگر بنا به حفظ محیطزیست است چرا نیروگاه سلیمی نکا که روزانه میلیون ها تن مازوت مصرف میکند گازسوز نمیشود؟ » ، افزود: در حالی برای اجرای پروژه های صنایع مادر موضوع محیط زیست مطرح میشود که تجاوزهای مکرر به عرصههای منابع طبیعی استان صورت می گیرد.
نماینده ولی فقیه این پرسش را هم مطرح کرد که چطور در کشورهای اروپایی که از نظر محیط زیست و منابع طبیعی به مازندران شباهت دارند صنایع مادر آن هم با رعایت اصول زیست محیطی مستقر می شود؟
امام جمعه ساری ابراز امیدواری کرد که با تشکیل تیم علمی و فنی اجرای پروژههای صنعتی در مازندران مورد بررسی قرارگیرد تا مازندران همچنان فقیر در برخورداری از این صنایع نماند.
به نظر میرسد در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به «تولید دانشبنیان و اشتغالآفرین» نامگذاری شد، میتوان در اقلیمی چون مازندران بهگونهای حرکت کرد که هم صنایع بزرگ را با پیوست زیستمحیطی فعال کرد. نکته آخر اینکه برخی از مخالفان تلاش هدفمندی دارند تا پتروشیمی حسینآباد بهشهر را پتروشیمی میانکاله بنامند در حالیکه منطقه میانکاله با سایت احداث پتروشیمی در حسینآباد بهشهر ۷ کیلومتر فاصله هوایی و ۲۳ کیلومتر فاصله زمینی دارد و توصیه میکنیم مخالفان این مجموعه تولیدی، جغرافیای منطقه را مطالعه کنند و نام و عنوان این طرح را تغییر ندهند.