گروه استانها – نوشین سلامت: مناطقی از شهر اردبیل این روزها در کنار نبود لوله کشی گاز و برق، کانال فاضلاب و آسفالت از آب شرب سالم نیز بی بهره هستند. خبرگزاری مهر در گزارشی به قلم نوشین سلامت نوشت: منطقه ملاباشی اردبیل، محلهای است که فاصله آن با مرکز شهر چند دقیقه بیشتر نیست […]
گروه استانها – نوشین سلامت:
مناطقی از شهر اردبیل این روزها در کنار نبود لوله کشی گاز و برق، کانال فاضلاب و آسفالت از آب شرب سالم نیز بی بهره هستند.
خبرگزاری مهر در گزارشی به قلم نوشین سلامت نوشت: منطقه ملاباشی اردبیل، محلهای است که فاصله آن با مرکز شهر چند دقیقه بیشتر نیست و اهالی آن جز شهرنشینان اردبیل محسوب میشوند، اما ساکنان این محله کمترین امکاناتی که این روزها بسیاری از مردمان روستا از آن برخوردارند، ندارند. با اعلام گزارش به خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چند خانوار در یکی از مناطق شهری اردبیل سکونت داشته اما از کمترین امکانات شهری و رفاهی در محله خود محروم هستند، پیگیر مسئله شده و در منطقه حاضر شدیم تا از نزدیک مشکلات این اهالی را ببینیم و بشنویم. در پیگیریها به محدودهای در منطقه سه اردبیل به نام ملاباشی رسیدیم که اتفاقاً در محدوده شهری بوده و از نواحی حاشیه شهر به حساب نمیآید و ۸ تا ۱۰ خانوار را در خود جا داده است که این تعداد از شهروندان از کمترین امکانات بهداشتی، شهری و رفاهی برخوردار هستند.
همین موضوع زندگی را برای آنها در شرایط عادی سخت کرده است، طوری که این شهروندان با چشم پوشی از سایر مشکلات خود همچون نبود آسفالت، عدم جوی کشی، پرسه سگهای ولگرد، چرای گوسفندان، بهداشت نامناسب محیط فقط خواستار تأمین آب شرب سالم در محل زندگی خود هستند.
حالا سوال اینجاست، در عین حال که دسترسی به آب آشامیدنی سالم یکی از ابتداییترین حقوق مردم بوده چرا باید هنوز در مناطقی از شهر عدهای از این حقوق محروم بمانند؟
مشکل نبود آب شرب، معضلی به طول یک دهه
راستگو، یکی از ساکنان این محله در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با توجه به اینکه ما بیش از یک دهه است اینجا سکونت داریم اما هیچ یک از انشعابات آب، برق و گاز در این منطقه وجود ندارد و این در حالی است که ما فقط ۶۰ متر با خیابان اصلی فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه در آخرین نقشه برداری شهرداری اردبیل این منطقه در محدوده شهری واقع شده است، گفت: همین موضوع نیز باعث برطرف شدن مشکل ما نمیشود چرا که اصلی ترین بهانه در این راستا نبود مجوز از سوی شهرداری است تا همین یک مورد سبب شود که اداره آبفای اردبیل به لوله کشی در این محدوده اقدام کند.
یکی دیگر از ساکنان محله با ابراز نگرانی از سلامت جان فرزندان خود گفت: آبی که ما از رودخانه محله برای مصارف شرب تأمین میکنیم طبق آزمایش معاونت غذا و داروی علوم پزشکی استان آلوده به نوعی انگل بوده که همین مسئله بیماریهای گوارشی را برای ما و فرزندانمان به دنبال دارد.
رودخانهای که زباله دان محله است
وی نبود بهداشت مناسب در حول همین رودخانه را از دیگر مشکلات اصلی مردم منطقه عنوان و اضافه کرد: مصائب و مشکلات مردم این ناحیه از اردبیل را هیچ کسی نمیشنود و وقتی ما در محدوده شهری بوده اما از پایه ترین حقوق شهروندی بی بهره هستیم چطور باید به دیگران بگوییم که ما شهرنشین هستیم.
اهالی منطقه اعلام کردند که برای تأمین آب شرب سالم باید مسافتی را طی کرده و به رودخانهای برسند که چیزی به اسم بهداشت نمیتوان در پیرامون آن مشاهده کرد و در حالی که فضای رودخانه مملو از زباله و پسماند چند منطقه اطراف است آب شرب ساکنان محله نیز از همین منبع تأمین میشود. باید توجه داشت که در دسترس نبودن آب شرب سالم عمده مشکلات بهداشتی را رقم میزند که ممکن است تعداد زیادی از مردم یک منطقه یا جامعه را درگیر کند چرا که برخی بیماریهای منتقل شده از طریق آب بسیار جدی بوده و عواقب جبران ناپذیری را در سلامت افراد رقم میزنند. به گفته اهالی حالا اصلی ترین مانع پیش روی آبادانی این منطقه عدم صدور مجوز و بلامانع از سوی شهرداری منطقه ۳ اردبیل است که به دنبال سهل انگاری اهالی و مسئولان شهرداری اتفاق افتاده و در سالهای دور زمانی که مردم اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز در این منطقه کردند نه نظارتی بر این امر بوده و نه پیگیری منسجمی از جانب اهالی و حالا همین مسئله باعث بروز برخی مشکلات جدی تر شده است.
قول مساعدت شهرداری برای رفع مشکلات محله
مسعود زمزم، شهردار منطقه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: اگر چه اهالی و ساکنان این منطقه در سالهای دور اقدام به ساخت و ساز در این منطقه کردند و در کنار آن مجوز ساخت نداشتند هیچ انشعابی نباید در این منطقه میبود و هم اکنون که پروانه ساخت برای آنها صادر میشود و اهالی میتوانند پیگیر آن باشند باز طبق کمیسیون ماده ۱۰۰ جریمه تراکم اضافه بر آنها اعمال خواهد شد. وی با اشاره به اینکه برای برخورداری از گاز، آب و برق در این منطقه ساکنان محله ملزم به اخذ مجوز ساخت و پرداخت جریمه مذبور هستند، یادآور شد: تنها راه چاره برای رفع مشکلات مردم منطقه عمل به این دو اصل بوده که در غیر این صورت شهرداری هیچ تعهدی در قبال صدور مجوز برای تأمین امتیازات آنها نخواهد داشت.
شهردار همچنین در جواب گله اهالی مبنی بر عدم توان پرداخت هزینههای سنگین صدور مجوز و جریمه تراکم اضافی گفت: با توجه به اینکه هدف اصلی ما در این منطقه خدمات دهی به خانوارهایی است که با توان مالی ضعیف و عمده مشکلات رفاهی سکونت دارند، سعی خواهیم داشت تا با تقسیط بندی جرایم خانوارها و تسهیل شرایط زمینه را برای برطرف سازی مشکلات آنها فراهم سازیم. پیگیریهای خبرگزاری مهر از مشکل نبود آب شرب، برق و گاز در این منطقه ادامه داشته و اقدامات مربوط به این طرح در آینده و متعاقباً با پیگیری از مسئولان و دستگاههای ذی ربط اعلام خواهد شد.