«صنعت ساختمان»؛ صنعتی مولد
«صنعت ساختمان»؛ صنعتی مولد

نمایشگاه و اجلاس سه‌روزه «معماری و ساختمان» با حضور دکتر علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران، مهندس نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، مهندس سفیدگر رییس سازمان نظام مهندسی مازندران، اعضای هیات مدیره سازمان و جمعی از فعالان صنعت ساخت‌و‌ساز کشور در مجموعه میزبان شهرستان بابلسر برگزار شد. دکتر علیخانی معاون عمرانی استانداری مازندران […]

نمایشگاه و اجلاس سه‌روزه «معماری و ساختمان» با حضور دکتر علیخانی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران، مهندس نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران، مهندس سفیدگر رییس سازمان نظام مهندسی مازندران، اعضای هیات مدیره سازمان و جمعی از فعالان صنعت ساخت‌و‌ساز کشور در مجموعه میزبان شهرستان بابلسر برگزار شد.
دکتر علیخانی معاون عمرانی استانداری مازندران در مراسم افتتاحیه اجلاس ملی معماری و صنعت ساختمان در بابلسر ضمن تشکر از برگزارکنندگان این مراسم و همکاری اداره‌کل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در برگزاری این مراسم و تسلیت حادثه «متروپل» آبادان به عموم مردم ایران، صنعت ساختمان را یکی از صنایع مولد در دنیا دانست و گفت: صنعت ساختمان یک صنعت چند وجهی است که بیش از ۱۲۰ رشته تخصصی و عملیاتی را در بر می‌گیرد و هرگونه رشد و توسعه در صنعت مسکن می‌تواند در تمامی شبکه‌های عظیم مرتبط در این حوزه تاثیر مثبت یا منفی داشته باشد و سرمایه‌گذاری در بخش مسکن از شاخص‌های مهم رشد اقتصادی و توسعه می‌باشد.
وی سکونت‌ در استان مازندران را دارای پیشینه ۱۰۰۰ ساله دانست و افزود: موقعیت خاص جغرافیایی مازندران و محصور شدن میان دریا و کوهستان موجب می‌شود صنعت ساخت و ساز در مازندران بسیار با اهمیت باشد به‌طوری‌که این صنعت در گذشته دارای بافت پراکنده در مازندران بود و با سازگازی با طبیعت به محیط‌زیست هم آسیبی نمی‌رساند اما اکنون ساخت و ساز در مازندران مواهب طبیعی را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.
دکتر علیخانی مازندران را استانی با کمبود زمین توصیف کرد و گفت: اهمیت محیط‌زیست و بحران‌خیز بودن استان از محدودیت‌های استان است و با عنایت به تقاضای بالای مسکن در استان در طرح ملی مسکن ۱۵۸ هزار مسکن در استان دولت تولید خواهد شد و لازم است سازندگان باید ساخت و ساز سبز را سرلوحه خود قرار دهند.
وی در پایان مقاوم‌سازی را یکی از ضرورت‌های امروز استان دانست و بر سبک سازی و تولید مسکن ارزان، رعایت شئونات دینی و اخلاقی، تضمین کیفیت در ساخت و ساز، رعایت مقررات ملی مسکن، چگونگی روش‌های مدیریت انرژی در حوزه برق و گرمایش و سرمایش، رعایت مقررات HSE، توجه به حفظ محیط‌زیست و حفظ فرهنگ بومی در معماری، به‌عنوان شاخصه‌های مهم تولید مسکن در مازندران تاکید کرد.

بیست درصد ساخت‌و‌ساز کشور در مازندران است
مهدی روحی، دبیر نخستین اجلاسیه و نمایشگاه ملی معماری و صنعت ساختمان در شمال کشور در مراسم افتتاحیه این همایش ضمن اعلام مطلب فوق و تسلیت به مردم آبادان و خوزستان بابت حادثه ریزش ساختمان متروپل گفت: نباید اجازه داد به جای انبوه‌سازان و مهندسین عده‌ای دلال مسئولیت ساخت و سازها را بر عهده بگیرند.
وی با اعلام اینکه ۲۰ درصد ساخت و سازهای کشور در مازندران انجام می‌شود، آغاز برگزاری این اجلاس از این استان را فرصت مغتنمی برای فعالان این عرصه دانست تا با فن‌آوری‌های روز ساخت و ساز آشنا شوند.
دبیر نخستین اجلاس و نمایشگاه ملی معماری و صنعت ساختمان در شمال کشور همچنین برگزاری این همایش را فرصتی برای نزدیکی عوامل دخیل در ساخت‌و‌ساز از جمله انبوه‌سازان، مدیران دولتی، شهرداری‌ها و مهندسین دانست و اظهار امیدواری کرد با حمایت مسئولان، برگزاری این‌گونه همایش‌های تخصصی در سطح کشور ادامه داشته باشد.

«متروپل» حاصلِ ترجیح «منافع شخصی» بر «منافع عمومی» بود
مهندس سفیدگر رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در مراسم افتتاحیه این همایش ضمن خیر مقدم به میهمانان و سخنرانان علمی، بحث داغ سال‌های اخیر در سطح کشور را موضوع تعارض منافع که توسط دکتر آخوندی پایه‌گذاری شد دانست و گفت: همه ما باید تلاش کنیم تا در معرض تعارض منافع قرار نگیریم و فرهنگ ترجیح منافع عمومی به منافع شخصی را رواج دهیم.
وی در پایان ضمن اظهار تاسف از حادثه ریزش ساختمان «متروپل» در آبادان گفت: باید از این حادثه درس عبرت بگیریم و امیدارم روزی همه ما به بلوغ فکری برسیم که منافع عمومی را در کنار منافع شخصی ببینیم تا شاهد تکرار چنین حوادثی نباشیم.

ضرورت حفظ فرهنگ بومی در ساخت‌وسازها
در ادامه مهندس سیدمحمد نظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان، حجم ساخت و ساز در مازندران را به دلیل مهاجرت بسیاری از مردم از سراسر کشور، بسیار زیاد توصیف کرد و خواستار حفظ فرهنگ بومی و مازندرانی در ساخت‌وسازها شد.
وی در پایان با ابراز تاسف از برخی ساخت‌و‌سازها در مازندران خواستار تهیه ضوابط خاص ساخت‌و‌ساز در مازندران به‌دلیل عملکرد ملی استان مازندران از سازمان نظام مهندسی شد و افزود: زیرساخت‌های لازم باید در مازندران مهیا گردد و لازم است شهرداری‌ها و شوراهای شهر جهت تامین خدمات عمومی اهتمام ویژه داشته باشند تا مازندرانی آباد داشته باشیم.

انبوه‌سازان دشمن مدیران نیستند
قوپرانلو رییس انجمن انبوه‌سازان مازندران که در مراسم اجلاس ملی معماری و صنعت ساختمان مازندران به‌عنوان یکی از سخنرانان افتتاحیه گفت: امیدوارم مدیران دولتی نگاه مثبتی به سازنده‌ها داشته باشند ولی به‌رغم انتظاراتی که از ما دارند هیچ اداره‌ای از ما استقبال مناسبی ندارد از شهرداری تا اداره برق و … و امیدوارم مسئولان عینک بدبینی را بردارند تا سازنده‌ها بهتر انجام وظیفه کنند.
رییس انجمن انبوه‌سازان مازندران در ادامه افزود: در دوره وزارت آقای عبدالعلی‌زاده توسط انبوه‌سازان در سال ۷۰۰ هزار واحد ساخته و تحویل می‌شد ولی چرا حالا نمی‌توان این واحدها ر ا ساخت و باید به‌دنبال ضعف‌ها در ادارات باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما بازوی شما مدیران هستیم در حالی‌که در تمامی ادارات ما را دشمن می‌پندارند و با آبروی سازنده‌ها بازی می‌کنند و امیدواریم در دولت جدید در راستای حمایت از سازنده‌ها اتفاقات مثبتی رخ دهد.
گفتنی است در این همایش مدیران بسیاری ازجمله «دکتر مرادی» مدیرکل دفتر شهری استانداری، «توکلی» فرماندار نور، «باقری» فرماندار بابلسر، «دکتر مجتبی رضوی»
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان مازندران، «محسن کبود فیروزجایی» شهردار سرخ‌رودو اعضای شورای شهر، «مهندس مقدس» شهردار فریدونکنار و اعضای شورای شهر، «مهندس صیادان» شهردار بابلسر و اعضای شورای شهر و رییس و اعضای هیات مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در این اجلاسیه حضوری مفید و موثر داشتند.