رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده میشود، نسبت به سال گذشته افزایش ۲.۷ برابری داشته است. محمد مهدی گویا افزود: ظرف ۲ ماه گذشته حدود ۳۰ هزار مورد اسهال در نظام ثبت اطلاعات سلامت کشور […]
رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: موارد اسهال ویروسی که به صورت طغیانی در بعضی از مناطق کشور مشاهده میشود، نسبت به سال گذشته افزایش ۲.۷ برابری داشته است.
محمد مهدی گویا افزود: ظرف ۲ ماه گذشته حدود ۳۰ هزار مورد اسهال در نظام ثبت اطلاعات سلامت کشور به ثبت رسیده که به نظر میرسد حدود ۶۵ درصد از کل اسهالهای کشور را شامل میشود.
وی با بیان اینکه همه مواردی که ثبت شده از نظر بیماری وبا کنترل شده و همگی منفی بودهاند، ادامه داد: هرچند تا پایان مهر نظام سلامت کشور برای تشخیص فوری و مراقبت از بیماری وبا و سایر بیماریهای اسهالی در آمادهباش قرار دارد و شاید هنوز زود باشد که در مورد سال جاری قضاوت شود اما آنچه اکنون مشاهده میشود، افزایش موارد بیماری اسهال ویروسی است.
گویا اظهارداشت: عمده موارد بیماران بررسی شده مربوط به اسهال ویروسی بودند و اکنون نیز این بیماری شایع است و لازم است هموطنان نکات بهداشتی در رابطه با پیشگیری از این بیماری را به دقت رعایت کنند.
وی با اشاره به اینکه انتهای فصل بهار، تابستان و حتی ماه مهر فصولی هستند که موارد مبتلا به بیماریهای اسهال افزایش مییابد گفت: عمده این موارد ناشی از مصرف آب غیربهداشتی و لولهکشی نشده همچنین میوه و سبزیجاتی که خوب ضدعفونی نشدهاند، هستند.
وی با اشاره به اینکه در بعضی از سالها موارد بیماریهای اسهالی بیشتر از سالهای قبل است، گفت: یکی از عوامل تاثیرگذاری در افزایش موارد بیماریهای اسهالی بارندگیهای کم سال قبل و استفاده از آبهای غیرمطمئن به دلیل کمبود منابع آب آشامیدنی تصفیه شده در آن سال خاص است.
رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر اضافه کرد: سال جاری هم شاهدیم که موارد بیماریهای اسهالی افزایش یافته بنابراین مردم هنگام مسافرت و صرف غذا در بیرون از منزل از یکسو و از سوی دیگر رعایت بهداشت فردی به ویژه شستشوی دست و رعایت نکات ضدعفونی در هنگام مصرف میوه و سبزیجات دقت لازم را داشته باشند.
ایرانیان خارج از کشور بیمه تأمین اجتماعی میشوند
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: کلیه اتباع ایرانی اعم از دانشجو، شاغل یا غیرشاغل ساکن خارج از کشور که فاقد پوشش بیمه تأمیناجتماعی یا سایر صندوقها باشند، مشمول مقررات بیمه ایرانیان خارج از کشور بوده و میتوانند برای بیمه شدن اقدام کنند.
مهدی شکوری ضمن اعلام این مطلب، افزود: تأمین و ارائه نیازهای بیمهای و تأمین اجتماعی مهاجران و حمایت و پشتیبانی از آنها در برابر مخاطرات گوناگون اعم از حوادث، بیماری، سالمندی، ازکارافتادگی و … در دوران اشتغال و پس از آن، در دنیای امروز اهمیت زیادی داشته و سازمان تأمیناجتماعی با هدف گسترش پوشش بیمهای به آحاد مردم و فراهم کردن امکان بیمه شدن برای همه گروهها و اقشار و با توجه به سکونت و اشتغال برخی از هموطنان در کشورهای دیگر، امکان بیمه شدن را برای این گروه از مخاطبین نیز فراهم کرده است.
مدیرکل امور بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان بهمنظور ارائه خدمات و تعهدات بیمهای به هموطنان ساکن در خارج از کشور، کارگزاریهای رسمی برونمرزی این سازمان را در برخی کشورهایی که بیشترین تعداد ایرانیان ساکن خارج از کشور در این جوامع حضور دارند، ایجاد کرده است. مسئولیت این کارگزاریها، پذیرش و بررسی درخواست بیمهپردازی هموطنان خارج از کشور و انعقاد قرارداد بیمه و ارائه خدمات بیمهای به این افراد است.
وی افزود: درحال حاضر ۳۶ کارگزار رسمی برونمرزی سازمان در کشورهای کانادا، آلمان، انگلستان، ایتالیا، استرالیا، اتریش، مجارستان، دانمارک، سوئد، مالزی، چین، آذربایجان، ترکیه، امارات متحده عربی، قطر، عمان، کویت، عراق و… فعال بوده و هموطنان مقیم این کشورها میتوانند برای دریافت خدمات بیمهای به این کارگزاران مراجعه کنند. در حال حاضر بیشترین تعداد کارگزاران برونمرزی سازمان تأمیناجتماعی در کشورهای ترکیه و کانادا استقرار داشته و درخواستهای جدیدی نیز برای توسعه کارگزاریهای برونمرزی در کشورهای دیگر هم در دستور کار سازمان تأمیناجتماعی قرار دارد.
امکان بارداری مجدد ماده یوز ایرانی وجود دارد
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شرایط جسمانی «ایران» خوب است.
دکتر حسن اکبری گفت: با بررسیهای دکتر پیتر کالدوِل، امکان بارداری مجدد تا ۶ ماه دیگر برای این ماده یوز وجود دارد.
او گفت: این دامپزشک به دلیل تجربه بالا در زمینههای بوم شناسی، رفتار شناسی، جزئیات مربوط به تکثیر و پرورش یوزپلنگها، مسائل درمانی و تیمارگری به ایران دعوت شده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دکتر پیتر کالدوِل با بازدید از سایت تکثیر توران و معاینه ایران، وضعیت را مطلوب و تکثیر طبیعی یوزپلنگ در اسارت را یک دستاورد بزرگ برای کشور ایران خوانده است.
به گفته او توصیه دامپزشک آفریقایی به دامپزشکان ما زایمان طبیعی برای دورههای بعدی است، زیرا توله یوزهایی که از مادر جدا میشوند به ناچار باید با شیر خشک تغذیه شوند و همین امر منجر به یبوست و مرگ آنها خواهد شد.
اکبری گفت: از هفته آینده مرغ و گوشت به غذای توله یوز سوم اضافه خواهد شد.
سن ۳ الی ۴ ماهگی یوزپلنگها به دلیل ایجاد تغییرات زیاد در سیستم ایمنی بدن آنها، از حساسترین دوره زندگی آنها محسوب میشود، همین امر ممکن است منجر به تلف شدن یوزها شود.
معاون رئیس سازمان محیط زیست میگوید یکی از دامپزشکان معتمد سازمان محیط زیست که تا کنون همراه دکتر پیتر کالدوِل بوده است، پس از رفتن دامپزشک آفریقایی مرتب این توله و مادر را ویزیت خواهد کرد و نتیجه را با این دامپزشک آفریقایی درمیان خواهد گذاشت، سازمان محیط زیست از تمام ظرفیت دامپزشکی کشور و سایر دامپزشکانی که تا کنون همکاری کرده اند استفاده خواهد کرد.
گفتنی است کل بودجه سازمان محیط زیست برای نگهداری از یوزپلنگها ۶۰۰ میلیون تومان است، در صورت زنده ماندن ۳ توله یوز بودجه این سازمان به اتمام میرسید.