واردات ۴ میلیون تن کالای اساسی به کشور
واردات ۴ میلیون تن کالای اساسی به کشور

معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: چهار میلیون تن کالای اساسی از طریق بنادر وارد کشور شده است که در مقایسه با سال گذشته در حمل کالای اساسی در بنادر کشور ۱۴ درصد رشد داشته‌ایم. حمیدرضا شهرکی ثانوی اظهار کرد: این سفر به منظور بررسی روند حمل کالای اساسی […]


معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: چهار میلیون تن کالای اساسی از طریق بنادر وارد کشور شده است که در مقایسه با سال گذشته در حمل کالای اساسی در بنادر کشور ۱۴ درصد رشد داشته‌ایم. حمیدرضا شهرکی ثانوی اظهار کرد: این سفر به منظور بررسی روند حمل کالای اساسی و برنامه‌ریزی لازم با دستگاه‌های ذیربط در این زمینه بوده است. وی افزود: خوشبختانه روند حمل کالای اساسی روان است و از ابتدای امسال تا به امروز ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار تن کالای اساسی از بندر امام (ره) حمل شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۱ درصد رشد داشته است. معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای عنوان کرد: شاهد همزمانی حمل کالای اساسی از طریق مبادی دریایی و فصل برداشت محصولات استان هستیم که در خصوص حمل محصولات استانی نیز فرآیند مناسب است و مشکلی وجود ندارد. وی عنوان کرد: ۴ میلیون تن کالای اساسی از طریق بنادر وارد کشور شده است که در مقایسه با سال گذشته در حمل کالای اساسی در بنادر کشور ۱۴ درصد رشد داشته‌ایم. شهرکی ثانوی گفت: در حال حاضر یک میلیون تن ظرفیت ذخیره سازی آزاد در انبارهای اسکله بندر امام (ره) وجود دارد.
ستاد تنظیم بازار مخالف افزایش قیمت لوازم خانگی
دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: به صورت میانگین نرخ مواد اولیه حداقل ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته اما ستاد تنظیم بازار به درخواست تولیدکنندگان برای افزایش قیمت محصولات، پاسخی نداد. عباس هاشمی اظهار کرد: با گذشت ۷۰ روز از سال جدید هنوز سیاست‌های قیمتی دولت در مورد قیمت لوازم خانگی مشخص نشده است؛ این در حالیست که نرخ مواد اولیه به صورت میانگین حداقل ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یافته و از سویی دیگر نیز با افزایش دستمزد، افزایش نرخ حمل و نقل، تغییر مبنای نرخ ارز در گمرک و … مواجه بوده ایم. وی افزود: با توجه به اینکه قیمت ۵ قلم کالا از گروه لوازم خانگی در ستاد تنظیم بازار تعیین می‌شود، این نهاد در مورد درخواست تولیدکنندگان برای تعدیل قیمت‌ها متناسب با قیمت مواد اولیه و نهادهای تولید پاسخی نداده است. وی با بیان اینکه ما موافق افزایش بی رویه قیمت‌ها نیستیم، ادامه داد: در صورت تداوم عدم پاسخگویی وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار احتمال کند شدن آهنگ تولید وجود دارد. هاشمی گفت: در حال حاضر بازار با رکود همراه است اما راهکار از بین بردن رکود، سرکوب قیمت نیست؛ وزارت صمت همانطور که مسئول حفظ حقوق مصرف کننده است، مسئول حفظ حقوق تولیدکننده نیز است.

هشدار به تولیدکنندگان درباره معدوم‌سازی جوجه یک روزه
مشاور وزیر و مدیرکل امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی، به تولیدکنندگان در خصوص معدوم‌سازی جوجه یک‌روزه هشدار داد و گفت: هر اقدامی در این خصوص با برخورد قانونی مواجه خواهد شد. هوشنگ محمدی افزود: معدوم‌سازی جوجه یک روزه عملی غیراخلاقی، غیرشرعی و غیرقانونی است و فرد متخلف تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرد. وی با انتقاد از معدوم‌سازی انبوه جوجه یک روزه در استان اردبیل، انتشار ویدئوی این کار غیرقابل توجیه در فضای مجازی را قبیح‌تر از خود این اقدام دانست و بیان کرد: این عمل خوراکی برای معاندین نظام جمهوری اسلامی ایران تولید کرده است. مدیرکل امور استان‌های وزارت جهاد کشاورزی با قدردانی از دستگاه قضائی در سراسر کشور به ویژه از درایت و تیزبینی دادگستری و دادستان استان اردبیل در ورود به موقع به موضوع معدوم‌سازی انبوه جوجه یک روزه در این استان اظهار کرد: تولیدکنندگان جوجه یکروزه از شتابزدگی در مدیریت تولیدات خودداری کنند. وی اضافه کرد: با تدبیر وزیر جهاد کشاورزی، تمهیدات مناسبی برای حمایت از مرغداران سراسر کشور فراهم شده و مسیر صادرات جوجه یکروزه نیز هموار شده است. وی گفت: مشکلی در تأمین نهاده‌های مورد نیاز مرغداران وجود ندارد و هم‌اکنون تمام نیاز مرغداران از طریق سامانه قابل خرید بوده و محموله خریداری شده از بنادر کشور در حال حمل به سراسر استان‌ها است.

خرید توافقی جایگزین خرید تضمینی می شود
مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی کشاورزی گفت: طرح خریدهای توافقی از طریق شبکه‌های تعاون روستایی جایگزین خرید تضمینی می شود. صدرا علی اکبرخانی، مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی کشاورزی در نشستی خبری با اشاره به اجرای طرح توزیع هوشمند در وزارت جهاد کشاورزی گفت: این طرح که سازمان مرکزی تعاون روستایی نیز در اجرای آن دخیل است، نتایج مثبتی به دنبال خواهد داشت. وی همچنین از جایگزینی طرح خریدهای توافقی از طریق شبکه‌های تعاون روستایی به جای خرید تضمینی خبر داد. اکبرخانی گفت: ما در سال ١۴٠٠ حدود ۵١ تن زعفران را از طریق تابلوی بورس خریداری کردیم و فروختیم در سال جاری نیز ٨ تن زعفران را از طریق تابلوی بورس خریداری کردیم. به گفته این مقام مسئول سال گذشته همچنین ١٢ هزار تن سیب صنعتی خریداری کردیم و آن را به پوره و کنسانتره تبدیل و بخشی را نیز صادر کردیم همچنین هزار تن سیب درختی را به منظور صادرات خریداری کردیم. وی همچنین از خرید ۴۵٠ تن کیوی و ٢١ هزار تن خرمای استعمران خبر داد. وی همچنین از خرید ۶٨٠ تن ارقام پرمحصول برنج و ١٢٠ تن ارقام طارم خبر داد و گفت: امسال نیز طی توافقی که با شرکت بازرگانی دولتی داشتیم به حوزه خرید گندم نیز ورود کردیم.

صادرات تخم مرغ
امکان‌پذیر نیست
رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت: با توجه به افزایش قیمت تمام شده تولید و اختلاف حدود ١٠ هزار تومانی قیمت در داخل و مرز، امکان صادرات تخم مرغ از کشور وجود ندارد. ناصر نبی پور در واکنش به تخصیص ٢٠ هزار میلیارد تومان از سوی دولت برای حمایت از صنعت مرغداری گفت: این مبلغ برای صنعت مرغداری کشور رقمی نیست ضمن اینکه قبلاً قرار بود برای هر قطعه مرغ تخم گذار ۴٣ هزار تومان اختصاص یابد ولی در حال حاضر این رقم به ٢٢ هزار تومان کاهش یافته است. وی اضافه کرد: همچنین واحدهایی که جمعیت طیور آنها بیش از ١٠٠ هزار قطعه باشد، مشمول این تسهیلات نیستند و اگر این واحدها بخواهند وام دریافت کنند باید از منابع بانکی استفاده کنند که سود آن نیز بین ١٨ تا ٢٢ درصد است. نبی پور در واکنش به صحبت‌های مسئولان وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه دریافت تسهیلات به صورت سهل الوصول خواهد بود، افزود: بانک برای اعطای این تسهیلات وثیقه می‌خواهد که بسیاری از تولیدکنندگان از عهده آن بر نمی آیند ضمن اینکه اعطا تسهیلات به صورتی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده خلاف قانون بانکی است و بانک نیز تابع وزارت اقتصاد و امور دارایی است و وزارت جهاد نمی‌تواند قانون بانک را تغییر دهد.