خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که وزیر خارجه کشورمان به ترکیه سفر خواهد کرد. خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران روز دوشنبه آتی به ترکیه خواهد رفت. این خبرگزاری نوشت که این سفر، اولین سفر رسمی امیرعبداللهیان به ترکیه به شمار می رود. بر اساس این گزارش، در سایه بحران جهانی غذا […]
خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که وزیر خارجه کشورمان به ترکیه سفر خواهد کرد.
خبرگزاری آناتولی اعلام کرد که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران روز دوشنبه آتی به ترکیه خواهد رفت.
این خبرگزاری نوشت که این سفر، اولین سفر رسمی امیرعبداللهیان به ترکیه به شمار می رود. بر اساس این گزارش، در سایه بحران جهانی غذا به دلیل جنگ اوکراین و روسیه، ترکیه در دو هفته آتی میزبان وزرای خارجه ۹ کشور خواهد بود. در همان روز نشستی سه جانبه میان وزرای خارجه ترکیه، آذربایجان و ترکمنستان برگزار می شود.
وزرای خارجه مقدونیه، هلند، روسیه ، آلمان، نروژ و ایرلند نیز در این مدت به ترکیه میروند.
حضور سفیر ایران در عراق بر مزار شهید صدر
“محمد کاظم آل صادق، سفیر ایران در عراق در سالگرد شهادت شهید “محمد صادق صدر” و دو فرزندش، بر سر مزار شهید صدر حضور یافت.
شهید صدر از روحانیون مبارز در زمان حکومت صدام در عراق بود که فعالیتهای اجتماعی، مذهبی، انقلابی و فرهنگی بسیاری داشت؛ ایشان به همراه دو پسر خود توسط رژیم بعث در سال ۱۳۷۷ شمسی ترور و به شهادت رسید.
جزایر سهگانه، قلمرو ابدی ایران هستند
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تاکید کرد : جزایر سهگانه،قلمرو ابدی ایران سرافراز در قلب خلیج همیشه فارس و چشم و چراغ وطن هستند. سعید خطیبزاده شنبه شب با انتشار تصاویری از دیدارش از مرزهای آبی در خلیج فارس در بهمن ۱۳۹۹ و در پاسخ به ادعاهای واهی مطرح شده در بیانیه اخیر شورای همکاری خلیج فارس در مورد جزایر سه گانه در صفحه توییترش نوشت: «حتی یک وجب از خاک میهن، به مثابه همه ایران است.
جزایر سهگانه قلمرو ابدی ایران سرافراز در قلب خلیج همیشه فارس و چشم و چراغ وطن هستند.
بوسه بر دستان مرزبانان غیورمان میزنیم که برای حفظ وجب وجب این خاک پرگهر، استوار ایستادهاند.»
پشت پرده گفتوگوهای ترکیه با اسرائیل چیست؟
مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه با تشریح اهداف ترکیه از گفتوگو با رژیم صهیونیستی معتقد است این اقدام ترکیه اگر در چارچوب سازمان ملل باشد می تواند پذیرفته شده باشد.
قاسم محبعلی درباره اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه مبنی بر این که گفتگوهای ترکیه و اسرائیل ادامه خواهند داشت منتهی این مسئله به بهای فراموشی مسئله فلسطین نخواهد بود، اظهار داشت: ترکیه از اولین کشورهایی بود که اسرائیل را به رسمیت شناخته و روابط راهبردی با آن دارد اما در دوران اردوغان به دلیل مسائل سیاست داخلی ترکیه تا حدودی دچار فراز و نشیب شد. وی افزود: اگر در چارچوب قوانین عرف سازمان ملل به موضوع نگاه کنیم ترکیه هم می تواند با اسرائیل در ارتباط باشد هم با فلسطینیان، همان طور که اروپایی ها همین سیاست را دنبال می کنند و سازمان ملل نیز با تشکیل دو دولت یعنی یهودی و عربی فلسطینی موافق است اما اسرائیل به این مساله رضایت نمی دهد. بنابراین اگر سیاست ترکیه در آن چارچوب حرکت کند شناخته شده است. این کارشناس مسائل خاورمیانه همچنین بیان کرد: سیاست و مناسبات برخی کشورها نسبت به ۴ دهه قبل در ارتباط با اسرائیل تفاوت کرده همچنین سیاست اسرائیل با کشورهای عربی متفاوت شده است چه بسا برخی از همین کشورها تجارت آزاد با اسرائیل را امضا کردهاند حتی وزیر خارجه عربستان از اسرائیل با عنوان متحد احتمالی یاد کرده است. وی درباره خط لوله گاز مدیترانه شرقی که قبرس، یونان و اسرائیل مشارکت دارند و موضع ترکیه در این خصوص گفت : در این مساله اختلاف نظر بین اعراب و اسرائیل وجود دارد و ترکیه هم بخاطر قبرس و اختلافات با یونان نسبت به این مساله واکنش داشته و تمایل دارد مونوپل و انحصار انتقال انرژی و تجارت را در اختیار داشته باشد که اگر تضاد منافع تلقی نشود رقابت خواهد بود.
محل شهادت شهدای ۱۵ خرداد گلباران شد
آیین گلباران قتلگاه شهدای ۱۵ خرداد در پل تاریخی باقرآباد با حضور مسئولان شهرستان های دشت ورامین و با حضور علاقمندان به مکتب شهید و شهادت برگزار شد. عصر شنبه ۱۴ خرداد ماه، آئین گلباران قتلگاه شهدای ۱۵ خرداد در پل تاریخی باقرآباد با حضور مسئولان شهرستانهای دشت ورامین و با حضور علاقمندان به مکتب شهید و شهادت برگزار شد. در این مراسم حجتالاسلام سید محسن محمودی رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران بیان کرد: ملت ایران در روز ۱۴ خرداد احساس یتیمی کرد، آنها امامی را از دست دادند که به حق ، حق پدری بر گردنشان داشت و این عشق و علاقه را پس از سالها از رحلت ایشان قابل لمس و مشاهده است. وی در خصوص حادثه دردناک قیام خونین ۱۵ خرداد اظهار کرد: شهدای ۱۵ خرداد دشت ورامین، در اوج غربت به ندای امام خود لبیک گفتند و کیلومترها را در آفتاب سوزان ورامین طی مسیر کردند فقط به این دلیل که شنیدند مرجع و امامشان دستگیر شده است؛ بنظر شما اگر این مردم در مدینه بودند اجازه می دادند به اهل بیت جسارت شود، قطع به یقین جان می دادند و مثل شهدای ۱۵ خرداد هرگز تسلیم طاغوت زمان خود نمی شدند.
گفتوگوی برجامی جوزپ بورل با امیرعبداللهیان
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از گفتوگوی خود با وزیر خارجه ایران درخصوص توافق هستهای برجام خبر داد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز شنبه در توییتی نوشت: مجددا با امیرعبداللهیان گفتوگویی داشتم. احتمال دستیابی به توافق و بازگشت به برجام رو به کاهش است اما همچنان میتوانیم با تلاش مضاعف به آن دست یابیم. من به عنوان هماهنگکننده در هر زمانی آمادهام تا رسیدن به راهحل به آخرین مشکلات باقیمانده برجسته را تسهیل کنم.