روایت یک بحران چندین ساله
روایت یک بحران چندین ساله

یک‌ سوم رواناب‌های استان خراسان جنوبی به افغانستان هدایت می‌شوند؛ رواناب روستای مشوکی نیز از این رواناب‌ها است که ساکنان آن از خشکسالی رنج می‌برند، اما آب‌های روان این روستا هدر می‌رود. امروزه در کشور کم آبی و بحران آب بیش از هر چیز دیگری جولان می‌دهد، کمبود آب، مدیریت نادرست منابع آبی و خشکسالی […]

یک‌ سوم رواناب‌های استان خراسان جنوبی به افغانستان هدایت می‌شوند؛ رواناب روستای مشوکی نیز از این رواناب‌ها است که ساکنان آن از خشکسالی رنج می‌برند، اما آب‌های روان این روستا هدر می‌رود.

امروزه در کشور کم آبی و بحران آب بیش از هر چیز دیگری جولان می‌دهد، کمبود آب، مدیریت نادرست منابع آبی و خشکسالی در شرق کشور که دارای اکو سیستم خشک و نیمه خشک است بسیار نگران‌کننده است؛ چون عامل حیات موجودات زنده و گیاهان بسته به وجود مایعی گران‌بها به نام آب است، در بیشتر نقاط کشور سراب جایگزین چشمه‌های آب شده است.
به گزارش ایسنا، مردم مناطق محروم برای دست یابی به آب و جلوگیری از خشک شدن زمین‌های زراعی و حرارت سوزانی که بر این آبادی‌ها قالب شده دست و پنجه نرم می‌کنند. به عقیده بسیاری از افراد سد و سد سازی یکی از راهکارهای اصلی راهبری آب و مقابله با خشک شدن و تپیدن قلب این زمین‌هاست، زمین‌هایی که مدتی است جوشیدن قطرات آب را در رگ‌های خود احساس نکردند و الان نیازمند یک سد هستند یاری مسولان را می‌طلبند.
رواناب‌هایی که به سمت افغانستان سرازیر می‌شوند
علیرضا نصرآبادی، مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ما تلاش می‌کنیم تا با روش‌های عملکردی و آبخیزداری سیلاب را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به گلایه برخی از مردم برای از دست دادن آب‌ها و ازدیاد اثرات خشکسالی، افزود: برای مدیریت رواناب‌ها در حوزه مشوکی، گلوگاه، لانو و درح تعداد ۱۰ تا ۱۳ سازه آبخیزداری از سال ۹۶ با کمک قرارگاه شهید ناصری ایجاد شده است.
وی بیان کرد: در حوزه مشوکی سازه‌های آبخیزداری باقی مانده وجود دارد که در حال انجام است؛ باید گفت یک‌ سوم رواناب‌های استان به افغانستان هدایت می‌شوند؛ رواناب روستای مشوکی نیز از این رواناب‌ها است که به سمت مرز افغانستان سرازیر می‌شود.
مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی بیان کرد: در سال‌های گذشته، حوزه‌های مرزی اعتبار ملی داشتند، اما اکنون این اعتبارات حذف شده و دیگر اختصاص داده نمی‌شود؛ از سویی دیگر رودهایی در کنار زمین‌های کشاورزی مردم روستای مشوکی سرازیر می‌شوند که باید آن را مدیریت کرد.
مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری خراسان‌جنوبی با بیان اینکه در سال جاری ۱۶۲ میلیارد تومان اعتبار ملی برای حوزه آبخیزداری استان منظور شده است، تصریح کرد: از این میزان بیش از ۲۵ درصد آن تخصیص یافته است و ۲۳۰ سازه جدید در سال مالی جاری انجام می‌شود؛ حوزه جدید باغ سنگی است که به سمت مرز می‌رود مطالعات آن انجام شده و با کمک بنیاد برکت در حال انجام است.
عدم تخصیص اعتبار؛ سد اجرای طرح‌های مهم مرزی
سعید سروری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌جنوبی نیز به ایسنا گفت: طرح مطالعاتی برای احداث سد تغذیه مصنوعی در روستای مشوکی انجام شده که تاکنون اعتباری برای آن منظور نشده و اجرای آن نیازمند اعتبار است که در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه برای احداث سد مشوکی پیگیری‌های بسیاری از طرف شورای این روستا و نماینده مردم نهبندان و سربیشه صورت گرفته است، تصریح کرد: عدم تخصیص اعتبار، مهم ترین امر برای اجرای طرح‌های مهم مرزی است؛ به طور مثال برای اجرای سد مشوکی حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
سروری ادامه داد: دو بند خاکی برای جلوگیری از سرازیر شدن رواناب‌ها به کشور افغانستان در این روستا احداث شده است که برای مدیریت رواناب‌ها منابع‌طبیعی نیز با ما همکاری دارد.
وی با بیان اینکه طرح مطالعاتی تغذیه مصنوعی مشوکی و چاهداشی انجام شده است، بیان کرد: باید گفت شش طرح تغذیه‌ای که در خروجی استان و در نوار مرزی قرار دارند، مشکل تأمین اعتبار دارد که با اجرایی شدن پروژه‌های مرزی، بیش از ۹۰ درصد استان از رواناب‌ها منتفع
می‌شوند.
گاهی با یک مدیریت به موقع می‌توان از هدررفت بسیاری از منابع و ظرفیت‌هایی چون آب سیلاب و رواناب‌ها آن هم در خشکسالی بی سابقه جلوگیری کرد.

 

استاندار کردستان:
مدیران پشت میز نشین به درد کردستان نمی‌خورند

استاندار کردستان گفت: مدیران پشت میز نشین نمی‌توانند دردی از کردستان دوا کنند و برای جبران کاستی و عقب ماندگی‌ها نیازمند کار جهادی هستیم.اسماعیل زارعی کوشا در نشست با اقشار مختلف مردم و برگزیدگان شهرستان بیجار در سالن سینما آزادی این شهر اظهار داشت: مدیران باید با حضور و لاش شبانه روزی همه همت و وقت خود را صرف توسعه و پیشرفت استان کنند و این امر با مدیرانی که علاقه به پشت میزنشینی دارند قابل تحقق نیست.وی با بیان اینکه مردم بیجار در انتخابات سال گذشته با حضور حماسی و حداکثری برای کردستان افتخار آفریدند و بیش از ۷۰ درصد مشارکت کنندگان به رئیس جمهور منتخب رأی دادند، گفت: امروز ما در مقابله همه مردم مسئول و خادم آنان هستیم و وقتی با بصیرت و آگاهی مردم بیجار روبرو می‌شویم بار مسئولیت خود را سنگین‌تر حس می‌کنیم.زارعی کوشا اظهار کرد: مردم این دیار دارای فرهنگ و تمدنی بسیار اصیل و دارای هنرمندان و چهره‌های بسیار مؤثر در عرصه‌های گوناگون هستند که وجودشان مایه افتخار و عزت کردستان است.وی افزود: برای تصمیم گیری و اقدام فرصت‌های زیادی در اختیار نداریم و اگر شناخت عینی از مسائل و مشکلات نداشته باشیم تصمیمات راه به جایی نخواهد برد و بر همین مبنا سفرهای شهرستانی را طراحی و عملی کرده‌ایم.استاندار کردستان به وفاق و همدلی موجود در شهرستان بیجار نیز اشاره کرد و گفت: ارکان مختلف در این شهرستان با همدلی کامل در کنار هم مشغول خدمت هستند و برای توسعه شهرستان و مردم دلسوزی می‌کنند که بسیار ظرفیت بزرگی برای توسعه شهرستان به شمار می‌رود.وی عنوان کرد: وظیفه دولت فراهم کردن شرایط برای شکوفایی و پیشرفت متوازن شهرستان بیجار است و با توجه به عمق محرومیت‌ها از صمیم قلب اعتقاد دارم که شهرستان بیجار نیازمند توجه خاص و ویژه است.زارعی کوشا اضافه کرد: در برخی شاخص‌ها و زیرساخت‌ها شهرستان بیجار به نسبت میانگین استان و کشور در رده‌های بسیار پایین قرار دارد که این مسئله غیرقابل قبول و آزار دهنده است.استاندار کردستان به سفر آتی رئیس جمهور به کردستان نیز گریزی زد و اعلام داد که در این سفر برای بیجار اتفاقات خوبی خواهد افتاد.

 

فرمانده انتظامی کرمانشاه:
پلیس کرمانشاه آماده تامین امنیت زائران اربعین حسینی است

فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به پیش بینی حضور بیش از ۲ میلیون زائر اربعین در استان، گفت: پلیس کرمانشاه آماده تامین امنیت زائران اربعین حسینی است.
سردار علی اکبر جاویدان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با تلاش‌های صورت گرفته مرز خسروی به روی زائران عتبات عالیات در حال بازگشایی است و پیش بینی می‌شود پس از ۲ سال وقفه در کار اعزام شاهد حضور زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در استان کرمانشاه برای عزیمت به کربلای معلی باشیم.
وی افزود: کرمانشاه از دیرباز قدمگاه زائران عتبات عالیات و خاندان عصمت و طهارت (ع) بوده و افتخار میزبانی و پذیرایی از زوار حضرت امام حسین (ع) را برعهده داشته است.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: حتی زمانی که مرز خسروی نیز بسته بود بسیاری از زائران عتبات عالیات با حضور در کرمانشاه عازم دیگر مرزهای زمینی در استان‌های ایلام و خوزستان می‌شدند و این نشان می‌دهد کرمانشاه در هر شرایطی افتخار میزبانی از زوار امام حسین (ع) و دیگر ائمه اطهار (ع) را داشته است.
جاویدان خاطرنشان کرد: در این میان یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن پرداخت بحث تأمین امنیت زائران کربلا و عتبات عالیات است که پلیس در این راستا توانسته شرایط خوبی را ایجاد و رضایت عموم مردم و زوار را کسب کند.
وی رضایتمندی زائران عتبات عالیات از امنیت ایجاد شده توسط پلیس را سند افتخاری برای این مجموعه دانست و گفت: همکاران ما مشتاقانه و به صورت ۲۴ ساعته نسبت به تأمین امنیت زائران اقدام و به این خدمت گذازی هم افتخار می‌کنند.
جاویدان همچنین با اشاره به در پیش بودن مراسم پیاده روی اربعین در اواخر تابستان امسال، بیان کرد: با توجه به پیش بینی حضور بیش از ۲ میلیون زائر اربعین در استان کرمانشاه مأموران انتظامی کرمانشاه با همه توان خود امنیت آنها را تأمین و اجازه نخواهند داد کوچک‌ترین مشکلی برای زوار حضرت اباعبدالله الحسین (ع) پیش آید.

 

شهردار تبریز:
تبریز دارای ظرفیت مطلوبی برای سرمایه‌گذاری و گردشگری است

شهردار تبریز گفت: تبریز ظرفیت‌های مطلوبی در حوزه سرمایه‌گذاری و گردشگری دارد که می‌تواند محل اشتراک تجربیات و فعالیت بخش خصوصی ترکیه در این شهر باشد.
یعقوب هوشیار در دیدار با سرکنسول ترکیه در تبریز اظهار کرد: حوزه‌ی حمل و نقل به عنوان عرصه‌ای زودبازده در امر سرمایه‌گذاری می‌تواند به بخش خصوصی ترکیه معرفی شود.
وی افزود: در حوزه‌ی حمل و نقل ظرفیت‌های خوبی برای همکاری داریم چراکه پتانسیل تولید اتوبوس در ترکیه بالا است و ما نیز از طریق منطقه آزاد ارس می‌توانیم واردات اتوبوس داشته باشیم.
هوشیار ادامه داد: ترکیه ظرفیت بالایی در تولید اتوبوس و تاکسی دارد که آماده مشارکت و همکاری در این زمینه هستیم.
شهردار تبریز بیان کرد: مجموعه ورزشی یادگار امام (ره) تبریز، با ۲۰۰ هکتار مساحت می‌تواند به عنوان فرصت سرمایه‌گذاری مناسبی برای احداث شهرک ورزشی
سرمایه‌گذاری باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه‌ی رفاهی، تجاری، انرژی و هوای پاک بنیه علمی قوی داریم که آماده به اشتراک‌گذاری آن هستیم، تاکید کرد: مجموعه‌های تخصصی دانش‌بنیان در تبریز فعالیت گسترده‌ای دارند و می‌توانیم از تحقیقات و پژوهش‌های دانشگاهی دو طرف ب
هره‌مند شویم.
هوشیار خاطرنشان کرد: در صنعت و صنایع سنگین و شکلات و صنایع غذایی نیز تبریز بازار تجاری و ظرفیت خوبی دارد که می‌توانیم به اشتراک بگذاریم.
وی یادآور شد: ورزش حوزه‌ای کم‌هزینه و زودبازده برای افزایش تعاملات و ارتباطات دوجانبه است و تیم تراکتور در این زمینه ظرفیت خوبی است.
شهردار تبریز اضافه کرد: تلاش می‌کنیم در بحث مدیریت شهری، تجارت و اقتصاد داشته‌های خود را به اشتراک بگذاریم و در کنار آن برنامه‌ای برای دیدار تجار تبریزی و ترکیه‌ای ترتیب می‌دهیم.
وی افزود: سیاست دولت جدید ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه است که دست ما را برای افزایش تعاملات باز می‌گذارد.
هوشیار اظهار کرد: استاندار آذربایجان‌شرقی نیز علاقمند به بررسی روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و بهره‌مندی از ظرفیت‌های آنها است و در کنار آن بتوانیم علم و تکنولوژی تبریز را نیز صادر کنیم.