پرداخت مستقیم یارانه به کشاورزان برای نخستین بار
پرداخت مستقیم یارانه به کشاورزان برای نخستین بار

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: توانستیم برای اولین بار یارانه را به صورت مستقیم به کشاورزان پرداخت کنیم. محمد قربانی در آئین دهمین سالگرد تأسیس بسیج جامعه کشاورزی که در سالن شهدای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج برگزار شد، اظهار کرد: از بحران به وجود آمده […]

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: توانستیم برای اولین بار یارانه را به صورت مستقیم به کشاورزان پرداخت کنیم.

محمد قربانی در آئین دهمین سالگرد تأسیس بسیج جامعه کشاورزی که در سالن شهدای دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران واقع در کرج برگزار شد، اظهار کرد: از بحران به وجود آمده در سراسر دنیا تعابیر مختلفی می‌شود که بعضی به آن جنگ جهانی نان نام می‌برند.
وی با بیان اینکه اعتقاد داریم که این بحران تا پنج سال آینده ادامه خواهد داشت، ادامه داد: این امر یک پیام مثبت برای ما دارد تا از ظرفیت‌های داخلی برای تولید محصولات کشاورزی استفاده کرده و به این تولیدات جهت دهیم.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بسیاری از کشورهای اطراف تغییر و تحولاتی در ساختارهای خود ایجاد کرده‌اند و وزارتی برای تأمین محصولات کشاورزی و غذای کشور خود با نام امنیت غذایی ایجاد کرده‌اند اما وزارت جهاد کشاورزی در کشور ما همان وزارت امنیت غذایی یعنی معادل امنیت ملی در شرایط فعلی است.
وی با بیان اینکه سیاست‌های اتخاذ شده در بخش کشاورزی در جهت تأمین امنیت غذایی است تا سفره مردم دچار اختلال نشود، خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در این جنگ غذا تنها نیست و تمام نخبگان و صاحب‌نظران بخش کشاورزی با آن همراهی دارند.
قربانی به سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: وزیر جهاد کشاورزی چهار عبارت کلیدی را محور تمام فعالیت‌ها قرار داده است که اولین کلیدواژه «همه با هم» است که پیام‌های زیادی دارد.
وی با بیان اینکه از شهریور ماه سال گذشته تاکنون انواع بحران‌ها را در بخش کشاورزی داشته‌ایم، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در حوزه واردات اشاره کردند که دشمنان در حوزه‌های مختلف مقابل ما صف می‌کشند و بحران ایجاد می‌کنند که توانستیم از این بحران‌ها با همین شعار و کلیدواژه عبور کنیم.معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اثرات این کلیدواژه را در طرح مردمی سازی یارانه‌ها دانست که با حداقل هزینه توانستیم از آن عبور کنیم، گفت: در حالی که پیش از اجرای این طرح دشمنان داخلی و خارجی مردم را تحریک می‌کردند و دشمنان از اجرای این طرح به شدت ناراحت بودند و سعی می‌کردند که این مهم را زیر سوال ببرند.
قربانی دومین عبارت کلیدی را ما می‌توانیم اظهار کرد: با این کلیدواژه توانستیم الگوی کشت را عملیاتی و سیاست‌های حمایتی داشته باشیم و اتحادیه‌ها و تشکل‌ها را به صورت مثبت در میدان حاضر کنیم و توانستیم برای اولین بار پرداخت مستقیم یارانه را به کشاورزان داشته باشیم.
وی بیان کرد: در کشت سویا با ۳ میلیون تومان برای هر هکتار در ابتدای کاشت و ۳ میلیون تومان پاداش بهره‌وری که از سال ۸۹ معطل مانده بود ضمن اینکه پس از پنج سال از ابلاغ آئین‌نامه کشت فراسرزمینی نظام آن را تدوین و عملیاتی کردیم و شروع به کشت فراسرزمینی کردیم.
معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در این حوزه توانستیم فرمایش رهبر را عملیاتی کنیم و این چه ضرورتی دارد تا محصولات آب بر را صادرات داشته باشیم.وی خاطرنشان کرد: همچنین در ابتدای سال آئین‌نامه حمایت از تولید محصولات دانش‌بنیان در دولت در محورهای مختلف از لحاظ کمی و کیفی تصویب شد که حمایت از محصولات دانش‌بنیان و حمایت از نفوذ دانش در بخش و افزایش بهره‌وری را محقق می‌کند.قربانی در خصوص کلیدواژه سوم را یک‌بار برای همیشه گفت: یک‌بار برای همیشه توانستیم سال زراعی گذشته با کشت قراردادی کاشت برنج را شروع کنیم که این نوع کشت نیز به زودی برای سیب‌زمینی و پیاز نیز ابلاغ خواهد شد.وی اظهار کرد: همچنین توانستیم یک‌بار برای همیشه توانستیم مشکل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را با هوشمندسازی زنجیره تأمین ارزش کشاورزی توسط رصدخانه وزارت جهاد کشاورزی حل کنیم.

 

سیاست پرداخت یارانه‌ها ادامه خواهد داشت
وزیر کشور گفت: سیاست پرداخت یارانه‌ها تا زمان آماده شدن کالابرگ‌های الکترونیک ادامه خواهد داشت.احمد وحیدی در حاشیه جلسه بررسی مشکلات مربوط به تنظیم بازار در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جلسه مفصلی با حضور وزرای کشاورزی، صمت، راه و دادگستری، معاونین آن‌ها و استاندارها داشتیم و در مورد تنظیم بازار، قیمت‌گذاری و لزوم کنترل قیمت‌گذاری‌ها براساس سامانه تعریف شده در وزارت صمت بحث شد.وی عنوان کرد: بنا شد قیمت‌ها در این سامانه کنترل شود و کسانی که خلاف مصوبات عمل کنند بنا بر اختیار سازمان تعزیرات با آن‌ها برخورد خواهد شد و مشمول جرائم سنگین و بسته شدن مغازه‌هایشان خواهند شد.وزیر کشور گفت: افزایش حداکثری اجاره‌بهای مسکن در شهرها ۲۰ درصد و کلانشهرها ۲۵درصد مورد بحث و گفتگو قرارگرفت و براین اساس، تمام دفاتر معاملات ملکی موظف به پیروی از این چارچوب هستد و اگر خلاف آن عمل شود با آن‌ها برخورد خواهد شد.وحیدی با تأکید بر اینکه این مصوبه از زمان ابلاغ، لازم‌الاجرا خواهد بود افزود: انشاءالله با نظارت عمومی مردمی و زمینه‌های موجود در سامانه‌ها به سمت کنترل دقیق‌تر بازار و تنظیم بازار حرکت کنیم.وی در پایان گفت: سیاست پرداخت یارانه‌ها تا زمان آماده شدن کالابرگ‌های الکترونیک ادامه خواهد داشت.

 

تخصیص ۲۰هزار میلیارد تومان اعتبار برای نهاده دامی
رئیس امور عشایری کشور گفت: ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تأمین نهاده دامی در قالب دامدار کارت‌ها تخصیص یافته است.
عباس پاپی‌زاده در حاشیه اجلاسیه نخستین کنگره ۱۱ هزار شهید جامعه عشایری کشور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱ حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبارات بخش راه عشایری افزایش یافته است، اظهار کرد: این در حالی است که سال گذشته به ۳۱ استان کمتر از ۲۳ میلیارد تومان اعتبار در این زمینه تخصیص داده شد.وی با اشاره به افزایش اعتبارات حوزه عشایری، عنوان کرد: بودجه تأمین آب برای عشایر نسبت به سال گذشته حدوداً چهار برابر شده است.رئیس سازمان امور عشایری کشور به سفر رئیس جمهور به چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و ادامه داد: در این سفر ۱۴۰ میلیون تومان به حوزه عشایری استان اعتبار تخصیص داده شد.
پاپی‌زاده شهدای جامعه عشایری را سند فداکاری، ایثار و از خود گذشتگی عشایر دانست و مطرح کرد: عشایر در حوزه اقتصادی کشور نقش مهمی برعهده دارند.وی با بیان اینکه ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور توسط عشایر تولید می‌شود، اعلام کرد: این مهم تأثیر بسزایی در جلوگیری از خروج ارز از کشور دارد چرا که کشور در تولید گوشت قرمز خودکفا نشده است.

 

آمادگی فائو برای حمایت از احیای اراضی تخریب شده
نماینده موقت فائو در ایران بر هدف این سازمان برای کمک به ترویج مدیریت پایدار اراضی، احیای اراضی تخریب شده و خاک‌های فقیر تاکید کرد.
نمایندگی سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران، در مراسمی به مناسبت بزرگداشت روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی که به میزبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، حضور یافت و در این رویداد بر تعهد خود برای ترویج مدیریت پایدار زمین و احیای اراضی تخریب شده تاکید کرد.در این مراسم که در سازمان مدیریت آبخیزداری و منابع طبیعی برگزار شد، آقای الکساندر فدلوف، نماینده موقت فائو در ایران بر اثرات بیابان‌زایی و تخریب زمین و نحوه تاثیر آن‌ها بر افزایش خطر آب و هوای بد ناشی از تغییرات اقلیمی اشاره کرد.
نماینده موقت فائو در ایران با اشاره به شعار امسال روز جهانی مبارزه با بیابان‌زایی و خشکسالی «برخاستن از خشکسالی، با هم» تاکید داشت که دستیابی به این هدف منوط به رویکردی جمعی و تکیه بر کمک‌های اجتماعی است.
فدلوف در بخشی از سخنرانی خود با اشاره به رویکرد فائو گفت: فائو برای مهار اثرات منفی بیایان زایی و تخریب اراضی، راهبردهای مختلفی را در راستای احیای اراضی خشک و تخریب شده به‌کار می‌گیرد.

 

۱۵ طرح خارج از قرعه‌کشی خودروسازان اعلام شد
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام‌کرد: در نخستین گام از حذف قرعه‌کشی خودرو، ۱۵طرح فروش بدون انجام قرعه‌کشی عرضه می‌شود. “امید قالیباف” افزود: این ۱۵ طرح فروش در نخستین دوره عرضه سامانه یکپارچه تخصیص خودرو دارای متقاضیانی کمتر از ظرفیت اعلام شده بودند و در نتیجه برای فروش آنها قرعه کشی برگزار نخواهد شد.سخنگوی وزارت صمت اظهارداشت: متقاضیان برای خرید این خودروها می‌توانند به سایت‌های فروش خودروسازان مراجعه و نسبت به خرید محصول مورد نظر اقدام کنند.وی گفت: شرکت سایپا از(دوم تیر)وایران‌خودرو و دیگر خودروسازان از هفته آینده در سایت‌های خود اقدام به فروش خودرو خواهند کرد.
قالیباف تاکید کرد: به‌تدریج و با افزایش تولید خودرو که شاهد آن هستیم سایر طرح‌های فروش خودرویی نیز از شمول قرعه‌کشی خارج خواهند شد. وی گفت: سامانه یکپارچه تخصیص خودرو نقش مهمی در کاستن از التهابات بازار خودرو و حذف واسطه‌ها داشت به‌طوری‌که پیش از این در ازای عرضه ۲۰ هزار خودرو توسط یکی از خودروسازان حدود ۱۱ میلیون نفر برای قرعه کشی ثبت‌نام کردند، اما در سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به‌ازای ۱۷۶هزار خودرو ۴میلیون نفر ثبت نام کردند که نشان می‌دهد این سامانه توانسته است در تنظیم بازار موفق عمل کند.

 

 

انتقال سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات به وزارت راه و شهرسازی
معاون وزیر صمت گفت: مهم‌ترین ابزار برای مدیریت بازار فروش و اجاره مسکن، سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که به وزارت راه و شهرسازی منتقل کردیم.علیرضا شاه‌میرزایی بر اجرای مصوبات اخیر شورای هماهنگی سران قوا در جهت حمایت از مستأجران تأکید شد.وی ضمن اعلام اینکه مدیریت بازار فروش و اجاره مسکن با وزارت راه و شهرسازی است، گفت وزارت صمت، به‌عنوان دستگاه همکار هر خدمتی لازم باشد انجام خواهد داد و از اتحادیه‌های مشاورین املاک خواسته‌ایم که نهایت همکاری را با وزارت راه و شهرسازی اعمال کنند و مهم‌ترین ابزاری که برای مدیریت این بازار وجود دارد، همین سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که به وزارت راه و شهرسازی منتقل کردیم و از این پس ابزارهای لازم برای رصد بازار مسکن و اعمال تصمیمات مدیریتی و کنترلی و اشراف بر فعالیت‌های مشاورین املاک، کاملاً در اختیار وزارت راه و شهرسازی خواهد بود.شاه میرزایی با تأکید بر اینکه مدیریت هر بازار، نیازمند فرماندهی واحد است، گفت: اینکه می‌گوئیم وزارت راه و شهرسازی متولی مدیریت بازار مسکن است، به معنی آن نیست که دستگاه‌های دیگر از جمله وزارت صمت همکاری ندارند، قطعاً همکاری می‌کنیم، ولی وحدت فرماندهی لازم است.