هشت ماه کشور بدون یک ریال استقراض اداره شد
هشت ماه کشور بدون یک ریال استقراض اداره شد

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه گفت: با وجود تحویل خزانه مقروض، دولت را بدون استقراض اداره کردیم، برای کنترل تورم با وجود رشد شدید قیمت‌های جهانی برنامه خوبی در حال تدوین و اجرا است. سید مسعود میرکاظمی در دیدار با آیت‌الله جوادی آملی از برنامه دولت برای مهار تورم خبر داد و اظهار داشت: سه […]

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه گفت: با وجود تحویل خزانه مقروض، دولت را بدون استقراض اداره کردیم، برای کنترل تورم با وجود رشد شدید قیمت‌های جهانی برنامه خوبی در حال تدوین
و اجرا است.

سید مسعود میرکاظمی در دیدار با آیت‌الله جوادی آملی از برنامه دولت برای مهار تورم خبر داد و اظهار داشت: سه عامل بدهی‌های تلنبار شده گذشته، رشد قیمت‌های جهانی و برخی تصمیمات اقتصادی که بر اساس تکلیف قانونی انجام شده از علل رشد تورم است.
وی افزود: دولت سیزدهم زمانی روی کار آمده که نه خزانه خالی بلکه خزانی مقروض و منفی را تحویل گرفت.
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: ۶۰ هزار میلیارد تومان در خزانه بدون تخصیص مانده بود، ۵۳۵ هزار میلیارد تومان تعهد خرید اوراق ایجاد شده و ۵۴ هزار میلیارد تومان هم تنها در چهار ماه پایانی دولت قبل از بانک مرکزی استقراض
شده بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به رشد هشت برابری نقدینگی در هشت سال گذشته، گفت: یکی از ریشه‌های تورم چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی است در حالی که این موضوع خط قرمز ما است و دولت سیزدهم کشور را هشت ماه بدون ریالی استقراض از بانک مرکزی اداره کرد.
میرکاظمی اضافه کرد: بر اساس قانون دولت مکلف به عادلانه کردن یارانه کالاهای اساسی بود، چون در عمل چیزی در قانون به نام ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود نداشت.
وی با اشاره به ادامه حمایت‌های ریالی یا کالایی از مردم برای جبران هزینه‌ها، گفت: کشورهایی که سال‌ها با تورم حدود صفر مواجه بودند با رشد شدید قیمت‌های جهانی با تورم تا ۲۰ درصد دست و پنجه نرم می‌کنند، چون قیمت مواد غذایی و انرژی رشد چند برابری داشته است.
معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: در زمان تحویل دولت ذخایر کالاهای اساسی از حد مجاز بسیار پایین‌تر آمده بود ولی در حال حاضر وضعیت ذخایر راهبردی کشور مناسب است.
وی با بیان اینکه سال گذشته با تمام محدودیت‌های مالی و بدهی‌های گذشته بودجه عمرانی به ۱۸۰ هزار میلیارد تومان رسید، تاکید کرد: برنامه دولت تقویت تولید و افزایش صادرات است کما اینکه در سه ماه ابتدایی سال تراز تجاری کشور مثبت و صادرات افزایش خوبی داشته است.
رئیس سازمان برنامه با بیان اینکه دولت برای کنترل تورم برنامه‌ریزی کرده است، گفت: انضباط بودجه، کاهش هزینه‌های غیرضروری و کنترل اضافه برداشت‌ها بانک‌ها با جدیت دنبال خواهد شد.
میرکاظمی ادامه داد: امروز دیگر شاهد مرگ روزانه تا ۷۰۰ نفر از مردم در اثر کرونا نیستیم، حتی منابع برای تزریق دوز چهارم واکسن نیز تأمین‌شده است.
وی در پایان از بهبود وضعیت اقتصاد و کنترل تورم خبر داد و افزود: با کنترل تورم، راه افتادن طرح‌های عمرانی، فعال شدن بخش خصوصی در تولید با اهرم کردن منابع دولتی، شاهد رشد بهتر اقتصادی خواهیم بود کما اینکه سال گذشته هم رشد اقتصادی از میانگین در حد صفر هشت‌ساله به بیش از ۴ درصد رسید.

 

 

صادرات غیرنفتی ۴۰ درصد افزایش یافت
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی در بهار امسال خبر داد و گفت: تراز تجاری ۶۰۰ میلیون دلار مثبت شد.علیرضا پیمان پاک در نشست خبری اظهار کرد: بهار امسال نسبت به بهار پارسال صادرات غیرنفتی ۴۰ درصد افزایش یافت. همچنین تراز تجاری ۶۰۰ میلیون دلار مثبت بود.وی افزود: مشوق‌های صادراتی امسال بهبود می‌یابد و با سازمان برنامع و یودجه جلو می‌رویم و با اولویت شرکت‌های دانش بنیان پرداخت‌ها به موقع انجام می‌شود.وی ادامه داد: دست فرمان تجارت خارجی از بانک مرکزی به سازمان توسعه تجارت منتقل شده است. ۴ سال تکلیف یک سری از متعهدان ارزی تعیین نشده بود و بخش عمده‌ای تعیین تکلیف شده است.پیمان پاک گفت: پارسال ۸۵ درصد ارز صادرکنندگان به کشور بازگشت که با بگیر و ببند نبود بلگه با تسهیل گری بود.معاون وزیر صمت افزود: در زنجیره تأمین کالا نیز در بخش تجارت مشکل داریم. مثلاً انجیر تنی هزار دلار درب کارخانه می‌فروشیم اگر در زنجیره ارزش و خرده فروشی برویم ارزش افزوده بیشتری ایجاد می‌شود و در کشورهای هدف حضور پایدار خواهیم داشت.وی گفت: این اقدام در حال انجام است تا کالا به صورت مویرگی و خرده فروشی در کشورهای دیگر توزیع شود.

 

گاز طبیعی به‌زودی به چابهار می‌رسد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد که گاز طبیعی به‌زودی به بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان می‌رسد.
رضا نوشادی و هیئت همراه در سالی که در گفتمان این شرکت «سال سیستان و بلوچستان» نامیده شده است، از روند احداث پروژه راهبردی خط لوله گاز ایرانشهر به چابهار و کنارک بازدید کردند.
وی با تأکید بر اهمیت این پروژه در تحقق سیاست عالی نظام در رونق فعالیت‌های اقتصادی در جنوب شرق و فعال‌سازی تنها بندر اقیانوسی ایران، از راه‌اندازی آن در چند ماه آینده خبر داد و گفت: جنوب شرق ایران ظرفیت‌های سرشاری برای شکوفایی اقتصادی دارد و دسترسی به منابع گاز طبیعی می‌تواند گامی مهم در تحول و توسعه منطقه تلقی شود و نقش مهمی در تبدیل بندر چابهار به یکی از منابع مهم درآمد کشور ایفا کند.
وی در تشریح جزئیات پروژه احداث خط لوله گاز «ایرانشهر به چابهار و کنارک» به طول ۲۹۰ کیلومتر اظهار کرد: این پروژه در قالب چهار قطعه ۲۵، ۲۰ ،۴۵ و ۲۰۰ کیلومتری و در اقطار ۲۰،۱۶ ،۴۲ و ۵۶ اینچی توسط چهار پیمانکار مختلف به‌صورت هم‌زمان در حال اجراست که این اقدام با توجه به گستردگی ابعاد پروژه سبب تسریع در روند کار شده است.

 

قطعی ۵ ساعته آب برای پرمصرف‌ها
مدیرعامل شرکت مهندسی آبفا کشور گفت: با افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف‌، سعی در کنترل الگوی مصرف شده است و اگر رعایت نکنند، مطابق جداول طراحی‌شده از نیم ساعت تا ۵ ساعت با قطع آب موجه خواهند شد.اتابک جعفری اظهار داشت: در بحث تعرفه‌ها با افزایش تعرفه مشترکان پرمصرف‌، سعی در کنترل الگوی مصرف شده است و اگر رعایت نکنند، مطابق جداول طراحی‌شده از نیم ساعت تا ۵ ساعت با قطع آب موجه خواهند شد.وی افزود: امیدواریم به این مرحله نرسیم و با همکاری مردم، مصرف مدیریت شود.مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: با همکاری مردم و تلاش بی‌وقفه همکاران شرکت‌های آب و فاضلاب قطعی برنامه‌ریزی‌شده آب نداریم.وی در باره نحوه برخورد با صاحبان استخرهای خانگی در شهری مثل تهران که به دلیل مصرف بیش از حد آب از سوی بخش کوچکی از جمعیت موجب تضییع حقوق سایر شهروندان می‌شوند خاطرنشان کرد: عموم مردم یعنی ۶۵ درصد جمعیت کم‌مصرف و در حد الگو هستند، ۲۵ درصد پرمصرف و بیش از الگو مصرف می‌کنند و ۵ درصد بد مصرف هستند که در شهر تهران این ۵ درصد جمعیت، حدود ۱۵ درصد مصرف را به خود اختصاص داده‌اند که در وهله اول درخواست توجه بیشتر و رعایت الگوی مصرف از سوی آن‌ها را داریم.

 

رشد هدایت نقدینگی به بخش معدن
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال‌های اخیر، هدایت نقدینگی در حوزه معدن نسبت به گذشته روند رو به رشدی را تجربه کرده است.وجیه اله جعفری در نشست بررسی گزارش نهایی طرح جامع آلومینیوم کشور، افزود: صنایع کشور نیاز به ساماندهی دارند که تنها بخشی در حیطه وظایف و اختیارات ایمیدرو قرار دارد.
وی بیان‌داشت: ایمیدرو به عنوان نهادی بسترساز و توسعه‌ای نقش هدایت سرمایه‌گذار به منظور توسعه صنعت کشور را برعهده دارد.
رییس هیات عامل ایمیدرو، برقراری عدالت صنعتی به وسیله تعریف طرح‌های جدید در مناطق کم‌برخوردار کشور را از جمله نکاتی دانست که در این طرح جامع باید در نظر گرفته شود.
وی گفت: ارائه طرح‌های جدید یکی از مهمترین خروجی‌های تدوین طرح جامع آلومینیوم کشور است. این طرح‌ها باید به گونه‌ای تعریف شوند تا عدالت صنعتی در کشور با رعایت الزامات کارشناسی و همچنین توجیه اقتصادی برقرار شود.
جعفری تاکید کرد: باید با نگاه جامع بستر سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دست آلومینیوم فراهم شود.به گفته وی، تعریف طرح‌های سرمایه گذاری در پایین دست و بالادست صنعت آلومینیوم به‌ویژه در مناطق کم برخوردار کشور منجر به کاهش نرخ بیکاری و رشد اشتغالزایی در این مناطق خواهد شد.

 

 

عمده خودروهای وارداتی در محدوده کمتر از ۱۰ هزار دلار خواهد بود
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به پلتفرم‌های خودرویی موجود در کشور، عمده واردات خودرو مربوط به محصولات کمتر از ۱۰ هزار دلار خواهد بود تا هم سبد محصولات ما کامل شود و هم قابلیت داخلی‌سازی تدریجی داشته باشند.
سیدرضا فاطمی امین افزود: آیین نامه واردات خودرو ۱۰ بندی است که در دولت مطرح شده و بر سر یکی از بندهای آن بحث و بررسی وجود داشت که در حال رفع و رجوع است.
وی پیش بینی کرد: از زمان ابلاغ آیین نامه خودرو، واردات نخستین دسته از خودروها دست‌کم دو ماه به طول بینجامد. وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: واردات خودرو با دو دلیل پر کردن شکاف عرضه و تقاضا و همچنین کامل کردن سبد محصولات داخلی در دستور کار است.
فاطمی‌امین بیان داشت: سال گذشته کمتر از ۹۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد، اما تقاضا بین ۱.۵ تا ۱.۶ میلیون دستگاه بود، همچنین عدم انجام واردات از سال ۹۷ و وجود چندین میلیون خودرو فرسوده در کشور یک تقاضای انباشته را برای آن ایجاد کرده است به تفاوت قیمت ۴۰ تا ۱۰۰ درصدی قیمت کارخانه‌ای و بازاری در برخی از خودروها انجامیده است.