مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از خرید تضمینی سالانه نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آب تولیدی آب شیرین کنهای بخش خصوصی خبر داد. عبدالحمید حمزه پور در نشست خبری با اشاره به اهمیت آبرسانی به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم که نقش اصلی در توسعه دارد، افزود: عمده مناطق استان […]
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از خرید تضمینی سالانه نزدیک به یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آب تولیدی آب شیرین کنهای بخش خصوصی خبر داد.
عبدالحمید حمزه پور در نشست خبری با اشاره به اهمیت آبرسانی به عنوان یکی از نیازهای اساسی مردم که نقش اصلی در توسعه دارد، افزود: عمده مناطق استان هرمزگان به دلیل شرایط اقلیمی و عدم منابع پایدار آبی با کمبود آب مواجه هستند و آبفا برای تامین این نیازها از ظرفیت شیرین سازی آب دریا و رودخانه های لب شور بهره گرفته است.
وی با بیان اینکه کاهش منابع سطحی و زیرزمینی هرمزگان، آب و فاضلاب هرمزگان را ناگزیر به روی آوردن از منابع غیر متعارف کرده است، تصریح کرد، یکی از این منابع که هرمزگان به دلیل ساحلی بودن به استفاده از آن روی آورده است شیرین سازی آب دریاست که در حال حاضر ۴۱ سایت نمک زدایی با ظرفیت ۲۲۸ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز در سراسر هرمزگان نیاز آبی بخشی از مناطق استان را تامین می کنند که در تلاش هستیم برای رفع کمبود ها ۱۱ سایت دیگر را نیز به ظرفیت ۳۴ هزار متر مکعب در شبانه روز به ظرفیت تولید آب هرمزگان کنیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان، در حال حاضر ۴۷ درصد کل ظرفیت آب شیرین کن های کشور در هرمزگان تولید می شود که با اضافه شدن ظرفیت های جدید، سهم هرمزگان از آب تولیدی آب شیرین کن ها به ۶۱ درصد کل کشور می رسد.
حمزه پور ادامه داد، سال گذشته یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان صرفا از طریق خرید تضمینی آب شیرین کن ها آب مورد نیاز مشترکین را تامین کردیم. به گفته وی، خرید تضمینی هر متر مکعب آب تولیدی آب شیرین کن ها ۱۸ هزار تومان است که مشترک مبلغ ناچیزی از این عدد تا سقف الگوی مصرف می پردازند.
وی افزود: به دلیل قیمت بالای تولید، انتقال و توزیع آب شرب بویژه آب شیرین کن ها لزوم مصرف بهینه را بیش از پیش کرده است و انتظار داریم رسانه ها در این زمینه آبفا را در فرهنگ سازی مصرف بهینه یاری کنند. به گفته مدیرعامل آبفا، حدود نیمی از جمعیت هرمزگان در روستاها زندگی می کنند و این شرایط در هرمزگان به دلیل نوع فعالیت روستاها و اقلیم استان، ساکنان این مناطق حدود دو برابر سرانه تعیین شده آب مصرف می کنند که می طلبد، از استفاده آب شرب بویژه آب های تولیدی آب شیرین کن ها برای آبیاری درختان و دام خودداری شود.
وی اقلیم هرمزگان را متفاوت دانست و افزود: آبرسانی به برخی روستاها نیازمند اعتبارات بالایی است؛ از آنجا که در برخی روستاها هیچ گونه منابع آبی پایداری وجود ندارد و آبرسانی به آن نیازمند صرف اعتبار بالایی است ناگزیر به آبرسانی سیار هستیم تا بتوان نیاز آبی ساکنان مناطق دوردست را تامین کرد.
حمزه پور خاطرنشان کرد، آبفا در هر نقطه ای از استان که منابع آبی پایدار باشد از اجرای آن دریغ نخواهد کرد و برای تامین نیاز آنها پروژه اجرا می کند.
وی ادامه داد، در حال حاضر ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۹ درصد روستاها عملیات آبرسانی به آنها انجام شده است، البته این بدان معنا نیست که مشکل آب در این نقاط وجود نداشته باشد چرا که به دلیل شرایط اقلیمی و کم شدن منابع سطحی و زیرزمینی، باعث شده تا آب مورد نیاز بیش از میزان آب تولیدی موجود باشد که برای حل آن نیز در حال اجرای طرح های توسعه ای و تعریف پروژه های جدید هستیم.
مدیرعامل آبفا در تشریح وضعیت شبکه توزیع و خطوط انتقال آب گفت: در حال حاضر شش هزار و ۷۹۲ کیلومتر از شبکه توزیع روستایی و پنج هزار کیلومتر از شبکه توزیع شهری نیازمند توسعه و بازسازی است.
وی افزود: در بخش خط انتقال، نیازمند توسعه و بازسازی ۲۵۱ کیلومتر از خط انتقال شهری و سه هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط انتقال روستایی هستیم که در مجموع اعتباری بالغ بر ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می طلبد.
به گفته حمزه پور، این اعتبار رقم بالایی است و باید در طول سال های آتی روند مورد نیاز طی شود تا به برخورداری لازم دست پیدا کنیم.
مدیرعامل آبفا از توجه ویژه دولت سیزدهم به بخش آبرسانی اشاره کرد و بیان داشت: از ابتدای امسال تاکنون حدود یک هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان از اعتبارات آبفا تخصیص یافته است که ۷۰ درصد اعتبارات را شامل می شود.
وی به برنامه آبفا در تامین نیازهای آبی هرمزگان اشاره کرد و افزود: بستک، سیریک، قشم، بخش رویدر مناطق شرقی و غربی جاسک از جمله مناطقی هستند که با کمبود بیشتری در تامین آب مواجه هستند که آبفا با انعقاد قرارداد با بخش خصوصی در تلاش است تا آب این مناطق را تامین کند؛ در جاسک نیز با توسعه خط انتقال آب روستاها، از سد جگین تامین خواهیم کرد.
به گفته مدیرعامل آبفا، با گذر از تابستان امسال و وارد مدار شدن آب شیرین کن زیارت در سیریک و سه آب شیرین کن سلخ، تورگان و باسعیدو در قشم، تکمی خط انتقال چارک به جناح و بستک و احداث خط انتقال آب از آب شیرین کن خلیج فارس به کهورستان و رویدر بخش زیادی از کمبودهای آب این شهرستان ها مرتفع خواهد شد.
وی همچنین گفت: اخیرا خبرهای خوبی از اجرای پروژه های شهرستان خمیر داده ایم که با اجرای آن تقریبا کل این شهرستان از خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس بهره مند خواهند شد.
حمزه پور به اتصال بخش مرکزی بندرعباس به خط انتقال آب شیرین کن خلیج فارس اشاره کرد و افزود: این اتفاق امسال رخ خواهد داد و روستاهای شمال بندرعباس از نعمت آب شرب پایدار دست می یابند. به گفته مدیرعامل آبفا امسال با اقدام ویژه و جهادی که استاندار هرمزگان از اجرای آن حمایت ویژه ای کرد، آبرسانی به روستای رضوان بود که مردم این دهستان تابستان بدون تنشی پشت سر خواهند گذاشت.
وی با بیان اینکه شهرستان میناب نیز در همین ماه به ظرفیت ویژه تامین آب دست خواهد یافت و نیازهای آبی آن از طریق سد سرنی تامین خواهد شد، گفت: با این اقدام هم مطالبه دیرینه مینابی ها جامه عمل به خود خواهد گرفت و هم مردم به آب با کیفیت و پایدار دست خواهند یافت.
مدیرعامل آبفا تصریح کرد، با تامین آب میناب از سد سرنی، آب چاه های دشت میناب نیز به تعادل خواهد رسید.
حمزه پور همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه فاضلاب گفت: در حال حاضر شش شهر بندرعباس، رودان، میناب، هرمز، درگهان و ابوموسی و روستای تیاب از شبکه و تصفیه خانه فاضلاب برخوردار هستند که در تلاش هستیم سطح برخورداری این مناطق از جمع آوری فاضلاب نیز افزایش دهیم.
وی اقدامات بزرگ آبرسانی در قالب جهاد آبرسانی و پروژه های محرومیت زدایی اشاره کرد و افزود: این اتفاق بزرگی است و باعث خواهد شد تا جمعیت زیادی از روستاها به آب شرب پایدار دست پیدا کنند.
مدیرعامل آبفا گفت: در قالب طرح جهاد آبرسانی که با مشارکت وزارت نیرو و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام می شود، ۶۸ روستا از طرح های توسعه ای بهره مند خواهند شد.
به گفته حمزه پور، در استان هرمزگان آبفا با مشارکت نیروی دریایی سپاه که معین اجرای طرح محرومیت زدایی است، عملیات آبرسانی در شهرستان های بستک، بندرلنگه، خمیر و رودان آغاز شده است که سطح بهره مندی جمعیت استان را به طور قابل ملاحظه ای افزایش خواهد داد.
وی یکی از اقدامات ماندگار آبفا در حوزه فاضلاب را انتقال پساب به صنایع عنوان کرد و افزود: طرح انتقال پساب به صنایع هم اکنون در حال انجام است که با اتمام آن پساب تصفیه خانه فاضلاب وارد دریا نمی شود و تمامی پساب تصفیه شده در صنایع و فضای سبز استفاده خواهد شد.
چهارمحال و بختیاری آماده میزبانی ازگردشگران تابستانی است
چهارمحال و بختیاری به دلیل وجود آب و هوای مطبوع در فصل تابستان نسبت به سایر استانها، مقصد گردشگری برخی از مسافران در روزهای گرم است و این استان اکنون برای پذیرایی از مسافران تابستانی آماده شده است.
دمای هوای این استان نسبت به استانهای جنوبی و غربی دارای خنکی خاصی است به همین دلیل عدهی از مردم استانهای دیگر برای فرار از گرمای تابستانی، چهارمحال و بختیاری را مقصد گردشگری خود میکنند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: تمامی اعضای ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر استان برای خدماترسانی به مسافران تابستانی در آمادهباش کامل قرار دارند.
علی حیدری در ستاد اجرایی ساماندهی و ارتقای خدمات سفر چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: راهاندازی ایستگاهها و برپایی سیاه چادرهایی استقبال از مسافران ورودی به استان در تابستان امسال در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: وضعیت اسکان، تامین کالاهای اساسی، تنظیم بازار و فعالیت صنفهای کشیک در نقاط مختلف استان با هدف خدماترسانی مطلوبتر به شهروندان و مسافران مورد توجه باشد. حیدری تصریح کرد: بهبود وضعیت تبلیغات با هدف معرفی بهتر مراکز گردشگری چهارمحال و بختیاری از طریق رسانههای گروهی، فضای مجازی و نرمافزارهای مختلف ضروری است.
وی تعریف و اطلاعرسانی شعار ویژه سفرهای تابستانی برای چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و یادآور شد: تلاش برای به صفر رساندن حوادث و تلفات ناشی از تصادفهای جادهای مورد توجه تمامی مسوولان باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: نوروز امسال سه میلیون و ۲۴۰ هزار مسافر به این استان وارد شد.
علیرضا جیلان تاکید کرد: با توجه به انجام سفرهای تابستانی پاکسازی ورودیهای چهارمحال و بختیاری بهویژه در مرکز استان و مراکز شهرستانها ضروری است و تامین کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان و مسافران برای تعطیلات تابستان و برقراری کشیکهای اصناف مورد توجه باشد.
وی یادآور شد: ساماندهی، بازسازی و تجهیز سرویسهای بهداشتی و پیشبینی نمازخانه و واحد خدماتی در جوار این اماکن در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری و تحویل آن به شهرداریها و دهیاریها در دستور کار قرار گرفته است.
بیش از ۸۸۱ تُن کالا از گمرکات سیستان و بلوچستان صادر شده است
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان و مدیرکل گمرک زاهدان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ارزش کل کالای صادراتی خروجی از طریق گمرکات این استان ۲۸۸ میلیون و ۷۰۳ هزار و ۶۷۰ دلار و از نظر وزنی ۸۸۱ هزار و ۵۷۲ تن بوده است.
محمدعلی خاشی اظهارداشت: این میزان کالای صادراتی نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحظ ارزش ۱۱ درصد کاهش و از نظر وزن هشت درصد افزایش داشته است.
وی بیان کرد: این میزان صادرات قطعی از گمرکات زاهدان، میرجاوه، میلک، چابهار و منطقه آزاد، بازارچه پیشین، گمشاد، کوهک و جالق سراوان و بازارچه ریمدان بوده است.
ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان افزود: از ابتدای امسال یکهزار و ۷۶۲ فقره اظهارنامه صادراتی به ارزش ۴۹ میلیون و ۲۰۰ هزار و ۶۲۸ دلار به وزن بیشاز ۳۵۸ هزارو ۹۶۲ تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۳۷ درصد، از نظر ارزش ۸۰ درصد و از نظر وزن ۹۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
وی بیان کرد: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات سیستان و بلوچستان در این مدت سیمان، کلینکر، خرما، گاز، تره بار، سم کشاورزی، گوجه فرنگی، پودر رختشویی، سیب درختی، سایر محصولات کشاورزی و مواد خوراکی مجاز بوده و عمده این اقلام به کشورهای پاکستان، افغانستان، هند، عراق و امارات صادر شده است.
خاشی با اشاره به صادرات کالاهای اظهارشده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرکات سیستان و بلوچستان در بازارچه های مرزی گفت: پروانه اعلام وصول شده هفت هزارو ۸۴۴ فقره به ارزش ۲۳۹ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۴۲ دلار به وزن بیش از ۵۲۲ هزارو ۶۱۰ تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد پروانه ۲۲ درصد، از نظر ارزش ۲۰ درصد و از نظر وزن ۳۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
مدیرکل گمرک زاهدان با اشاره به واردات قطعی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال تعداد یکهزار و ۳۲۳ فقره اظهارنامه وارداتی به ارزش ۴۰۲ میلیون و ۷۶۲ هزارو ۵۲۱ دلار به وزن ۴۸۷ هزار و ۲۹۴ تن تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر تعداد اظهارنامه ۴۹ درصد و از نظر ارزش ۴۲ درصد افزایش و از نظر وزن یک درصد کاهش یافته است.
کسب رتبه پنجم صادرات کشور توسط کرمانشاه
é کرمانشاه – الهه فرهادی
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه از کسب رتبه پنجم استان در حوزه صادرات طی سال گذشته با صادراتی به ارزش دو میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار خبر داد.
کیوان کاشفی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و مراسم تجلیل از صادرکنندگان برتر استان کرمانشاه که در اتاق بازرگانی برگزار شد، اظهارداشت: کرمانشاه در حالی رتبه پنجم صادرات کشور در سال گذشته را به خود اختصاص داد که سه استان از چهار استان دیگر بندری و امکان صادرات به مراتب برای آن ها فراهم تر است.
وی ادامه داد: در ارزیابی های صورت گرفته ۴۳ درصد کل صادرات ایران به عراق از مرزهای کرمانشاه انجام شده که با احتساب صادرات گاز این رقم به ۵۳ درصد می رسد.
کاشفی با اشاره به روند رو به افزایش صادرات استان کرمانشاه در سال های اخیر یادآوری کرد: ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار صادرات سال ۹۸ به ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۹۹ و ۲ میلیارد و ۸۸۵ میلیون دلار در سال ۱۴۰۰ رسید.
رئیس اتاق بازرگانی کرمانشاه با اشاره به ظرفیت های خوب کرمانشاه در حوزه صادرات، گفت: در سه ماهه نخست امسال نیز شاهد رشد صادرات غیرنفتی از مرزهای استان نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده ایم.
وی همچنین به برخی مشکلات پیش روی تجار در مرزهای استان نیز اشاره کرد و گفت: یکی از این مشکلات تخلیه بار در مرزهاست که این کار باعث اتلاف وقت، افزایش هزینه ها و پایین آمدن کیفیت محصولات صادراتی می شود که امید میرود برای حمل یکسره بار تمهیدات لازم اندیشیده شود.
کاشفی در پایان خواستار فراهم شدن شرایط سرمایه گذاری برای فعالان بخش خصوصی در مرزهای استان شد و گفت: برای این کار مشکل واگذاری زمین داریم که اگر رفع شود می تواند باعث بهبود تولیدات و همچنین صادرات شود.
جلسه تکریم و معارفه سرپرست جدید اداره مخابرات شهرستان قشم
به گزارش اداره روابط عمومی مخابرات منطقه هرمزگان آئین تکریم و معارفه رئیس مخابرات شهرستان قشم ، با حضور مهندس حیدری مدیر منطقه و هیئت همراه در اداره مخابرات شهرستان قشم برگزار گردید. مهندس حیدری در این مراسم ضمن ابراز رضایت از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در زمینه اجرای طرحهای مخابراتی در شهرستان قشم خاطر نشان کرد : خوشبختانه در زمینه توسعه ارتباطات در جزیره تلاش های قابل تقدیری صورت گرفته ، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد که باید با جدیت پیگیری شود . مدیر مخابرات منطقه هرمزگان همچنین در جمع صمیمی کارکنان مخابرات شهرستان قشم حضور یافت و ضمن استماع گزارش عملکرد هاشمی رئیس سابق مخابرات شهرستان ، بر لزوم تلاش همه مجموعه جهت رسیدن به اهداف کلان مخابرات منطقه تاکید کرد.
در پایان با اهدای لوح تقدیر از زحمات حسن هاشمی رئیس سابق اداره مخابرات شهرستان قشم تقدیر و تشکر شد و فرخ شرف به عنوان رئیس جدید معرفی گردید.
دیدار مدیر مخابرات منطقه هرمزگان با امام جمعه، فرماندار و جمعی از مسئولین شهرستان قشم
به گزارش اداره روابط عمومی مخابرات منطقه، مهندس مهدی حیدری مدیر منطقه و هیات همراه در سفری یک روزه به شهرستان قشم با حضور در شورای اداری که در فرمانداری شهرستان قشم برگزار شده بود، با حجت الاسلام دکتر حاجبی امام جمعه، محمد محمد حسینی فرماندار، اوجی زاده جانشین سپاه و جمعی از مسوولین دیدار و درباره وضعیت ارتباطی شهرستان قشم بحث و تبادل نظر کردند.
مدیر مخابرات منطقه هرمزگان در این دیدار که با هدف ارتقای زیرساختهای مخابراتی قشم برگزار شد، گزارشی از عملکرد مخابرات این جزیره ارائه کرد. سپس محمد محمد حسینی فرماندار در این نشست با بیان اینکه جزیره قشم منطقهای گردشگری و پرتردد میباشد گفت: ارتقای شبکه (۳G) و (۴G) این شهرستان میبایست در اولویت کاری شرکت مخابرات قرار بگیرد. فرماندار شهرستان قشم در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مخابرات برای تقویت حوزه پدافند غیرعامل اشاره کرد و یادآور شد: پدافند غیرعامل یکی از مباحث مهمی است که شهرستان قشم نیازمند پرداختن جدی به آن میباشد.
فرماندار شهرستان قشم سپس با تبریک انتصاب فرخ شرف به سمت سرپرست اداره مخابرات قشم و آرزوی موفقیت برای شرف از زحمات ۱۳ ساله حسن هاشمی رییس سابق مخابرات این شهرستان و تلاشهای صادقانه و دلسوزی ایشان در پیگیری و توجه به مشکلات ارتباطی مخابرات شهرستان قشم تقدیر و تشکر کرد. بازدید از مرکز تلفن درگهان و گیاهدان از دیگر برنامههای مهندس حیدری در سفر به شهرستان قشم بود. جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در خلیج فارس گسترده شده است. شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
حمله سایبری به شرکت فولاد خوزستان ناکام ماند
مدیر عامل شرکت فولاد خوزستان با اشاره به حمله سایبری به برخی سیستم ها و تجهیزات این شرکت گفت: این حمله سایبری آسیب و خسارتی به شرکت فولاد خوزستان وارد نکرده است.
امین ابراهیمی اظهار داشت: ساعت ۵:۱۵ دقیقه صبح روز دوشنبه برخی سیستم های شرکت فولاد خوزستان مورد حمله سایبری قرار گرفت. وی افزود: با اقدام به موقع و هوشیاری موجود،این حمله ناکام ماند و هیچ خسارت و آسیبی به خط تولید شرکت فولاد خوزستان وارد نشد. مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: خط تولید شرکت فولاد هم اینک فعال بوده و کارکنان حوزه های مختلف در محل کار حاضر بوده و مختصر اختلالی که به سایت، کانال های اطلاع رسانی و سامانه پیامکی این شرکت وارد شده در حال برطرف شدن است. وی ادامه داد: مسئولان امر در حال بررسی جزئیات بیشتر این اتفاق و رفع مشکلات هستند تا در اواخر امروز وضعیت به روال عادی بازگردد. ابراهیمی تصریح کرد: اخبار منتشر شده در کانال تلگرامی شرکت فولاد خوزستان به دلیل هک شدن این کانال از امروز دوشنبه تا اطلاع ثانوی معتبر نبوده و صحت هیچ یک از مطالب آن تایید نمیشود.
وی بیان کرد: تا اطلاع ثانوی آخرین اخبار و اطلاعیههای شرکت فولاد خوزستان از طریق خبرگزاریهای رسمی و کانال مجازی شرکت در اپلیکیشن آیگپ منتشر خواهند شد. شرکت فولاد خوزستان دومین تولیدکننده فولاد خام کشور پس از شرکت فولاد مبارکه اصفهان میباشد.