بسته ویژه حمایتی بیمه سلامت برای ۲۹ بیماری
بسته ویژه حمایتی بیمه سلامت برای ۲۹ بیماری

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت، اختصاص بودجه‌ ۵۰۰۰میلیارد تومانی جهت حمایت مالی از هزینه‌های درمانی بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر را گامی مهم و ارزشمند به منظور کاهش هزینه‌های سنگین و کمرشکن سلامت دانست و اعلام کرد که بسته‌های خدمتی در این بخش تدوین شده و پس از تصویب طرح در دولت، ۲۹ بیماری در […]

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت، اختصاص بودجه‌ ۵۰۰۰میلیارد تومانی جهت حمایت مالی از هزینه‌های درمانی بیماران خاص، صعب‌العلاج و نادر را گامی مهم و ارزشمند به منظور کاهش هزینه‌های سنگین و کمرشکن سلامت دانست و اعلام کرد که بسته‌های خدمتی در این بخش تدوین شده و پس از تصویب طرح در دولت، ۲۹ بیماری در ۳ گروه بیماری تحت پوشش بیمه صد درصدی یا حداکثری قرار
خواهند گرفت.

دکتر محمد مهدی ناصحی با اشاره به برگزاری هشتاد و هشتمین جلسه شورای عالی بیمه سلامت، درباره جزئیات و مصوبات این جلسه، گفت: مصوبات خوبی در شورای عالی بیمه سلامت داشتیم. در بحث بیماران اوتیسم و معلولین مقرر شد تا تعرفه بخش خصوصی هم برای این بیماران پذیرفته شود و بر این اساس بیمه‌ها ۷۰ درصد تعرفه ارائه خدمات بخش خصوصی را پرداخت کنند.
پوشش ۷۰ درصدی هزینه‌های توانبخشیِ اوتیسم در بخش خصوصی
وی در توضیح مصوبه اخیر شورای عالی بیمه سلامت برای ارائه خدمات به مبتلایان اوتیسم اظهار کرد: خدمات اوتیسم شامل اقدامات تشخیصی، درمانی، دارویی، توانبخشی و بستری است. مهم‌ترین بخش حوزه توانبخشی، کاردرمانی و مشاوره‌های روانشناسی است که تاکنون در بسته‌های خدمتی وجود نداشت؛ البته از سال گذشته تعرفه دولتی آن را برقرار کردیم ولی خوشبختانه از امسال تعرفه بخش خصوصی این امر هم (تا ۷۰ درصد پوشش بیمه‌ای) محقق شده است. امیدواریم این امر در سلامت بیماران نقش مثبتی داشته باشد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در این باره ادامه داد: سن ارائه خدمات بیمه‌ای به مبتلایان اوتیسم نیز از ۶ سال به ۱۲ سال افزایش یافت تا همه‌ کودکان زیر ۱۲ سال بتوانند از خدمات بهره برند؛ البته دوره طلایی خدمت رسانی ۶ سال اول است اما باز هم پوشش خود را گسترش دادیم.
ناصحی تاکید کرد: با اطلاعاتی که از معاونت درمان وزارت بهداشت و انجمن اوتیسم می‌گیریم، مبتلایان اوتیسم در سامانه‌های ما نشان‌دار می‌شوند و به دنبال این امر می‌توانند در مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت با تعرفه‌های مصوب اعلام شده در بخش خصوصی خدمات دریافت کنند.
حمایت ویژه از ۲۹ بیماری در انتظار تصویب دولت
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی بیمه سلامت مبنی بر پوشش دو داروی مهم بیماران خاص از جمله یک داروی بیماران تالاسمی، بیان کرد: برای داروی بیماران تالاسمی اختلاف قیمتی وجود داشت؛ به طوری که در یک داروی آهن‌زدا تولید داخل، این بیماران باید ۲۸۰۰ تومان برای هر قرص بیشتر پرداخت می‌کردند که این موضوع برداشته و مصوب شد ما قسمتی از داروی گران‌تر را پرداخت کنیم تا پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد. بنابراین برخلاف قوانین قبلی که قیمت پایین‌تر برای پوشش انتخاب می‌شد، اکنون شرایط خوبی برای این بیماران فراهم شده است. بر این اساس اکنون هم داروی ایرانی و هم داروی خارجی برای بیماران تالاسمی تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. پیش از این طوری بود که داروی ایرانی گران‌تر از نوع خارجی تمام می‌شد، اما به دلیل استقبال از داروی ایرانی و عوارض کمتر آن، تولید داخلی این دارو نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفت تا پرداخت از جیب بیماران کمتر شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران همچنین درباره بسته حمایتی از بیماران خاص و صعب‌العلاج و اختصاص رقمی معادل ۵۰۰۰ میلیارد تومان در بودجه امسال برای این بیماران، اظهار کرد: طبق قانون این بیماری‌ها باید توسط بیمه سلامت و وزارت بهداشت شناسایی شود و دستورالعمل‌های مربوطه و بسته‌های خدمتی برای هر بیماری تدوین شود. این اقدامات طی دو ماه گذشته که قانون در سیکل هیئت دولت و بررسی‌های مربوطه است، انجام شده است و اصلاحات لازم صورت گرفته است. امیدواریم این موضوع طی این هفته یا هفته آتی در هیئت دولت تصویب شده و آماده‌ اجرا شود.
او تاکید کرد: پس از تصویب این امر می‌بایست بسته‌های خدمتی در سامانه‌های ما بارگذاری شود که بتوان هزینه‌های آن را پرداخت کرد. در مجموع ۲۹ بیماری در ۳ گروه بیماری در این طرح مشخص شده است که بتوانیم پوشش بیمه حداکثری برای این بیماران برقرار کنیم که شامل بیماران خاص و صعب‌العلاج است. به عنوان مثال EB جزو این گروه است که همه خدمات را در قالب این بسته‌های خدمتی پوشش می‌دهیم، یا در مورد بیماری SMA بخش عمده‌ای از خدمات دارویی و توانبخشی در قالب این بسته‌های خدمتی پوشش داده خواهد شد.
وی افزود: از سوی دیگر به عنوان مثال ۱۰۰۰ بیمار نیازمند کاشت حلزون در کشور داریم که قول دادیم ۱۰۰ درصد هزینه‌های آنها را تحت پوشش بیمه ببریم. همچنین برای بیماران مبتلا به پارکینسون که دستگاه Deep brain Stimulation استفاده می‌کنند نیز قول دادیم بیمه تا حداکثر توان، پرداخت‌هایی برای این بیماران داشته باشد. این‌ها مواردی از مجموع ۲۹ بیماری مشخص شده برای پوشش حداکثری بیمه است. در مجموع نگاه ما این است که هزینه‌های کمرشکن حوزه سلامت برای مردم را
کاهش دهیم.
وی در این باره گفت: هزینه‌های درمانی برای مردم زیاد است و بر همین اساس نیز نگاه‌ دولت و مجلس در این زمینه ویژه است؛ به طوری که تصویب این پنج هزار میلیارد جهت حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج گام مهمی بوده و تا کنون نیز در کشور سابقه نداشته که این صندوق “های‌ریسک” تشکیل شود و این بیماران به صورت ویژه
دیده شوند.
البته پیش از این پنج بیماری خاص را پوشش می‌دادیم اما این اقدام اخیر را تا کنون نداشتیم که اقدام مهمی در جهت کاهش هزینه‌های مردم است و این گام دولت بی‌تردید درصدی از هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. در مجموع در جاهایی که مردم در زمینه هزینه‌های درمانی گرفتار بودند، هدفگذاری شده که بتوانیم این هزینه‌های سنگین و کمرشکن را
کاهش دهیم.
او با تاکید بر اینکه توجه به مناطق کمتر برخوردار در بیمه سلامت جزو اولویت‌ها است، بیان کرد: در بخش پوشش جمعیت وضعیت مناسبی داریم که آمار سال ۲۰۱۸ به ما می‌گوید رتبه ۴۲ را در بین ۱۱۱ کشور دارای شاخص لازم، به دست آوردیم. در بحث پوشش خدمات نیز رتبه کمتر از ۵۰ داریم. اما در بعد حفاظت مالی بیمه‌شدگان مقداری ضعف وجود دارد. بر همین اساس کاری که امسال در کنار پوشش همگانی بیمه اتفاق افتاد، پوشش بیمه بیماران مزمن و صعب‌العلاج است؛ به این ترتیب به عنوان مثال کسی که به سرطان مبتلا می‌شود دیگر دغدغه زیادی نداشته باشد. قرار است پوشش بیمه‌ای ۲۹ بیماری به شکل ۱۰۰ درصدی یا حداکثری باشد. حتی درصد پرداختی مردم بابت داروی بیماری‌های مزمن دیابتی و قلبی و عروقی هم در این طرح کاهش می‌یابند.
وی در ادامه صحبت‌هایش از طرح آزمایشی سازمان بیمه سلامت برای ارائه خدمات در بخش خصوصی در منطقه محروم استان سیستان و بلوچستان (سراوان (خبر داد و تاکید کرد که پس از حصول نتایج، این طرح به سایر مناطق محروم کشور تعمیم داده می‌شود.
ناصحی با اشاره به اهمیت هدایت افراد دارای بیمه همگانی به سمت مراکز طرف قراردادی که این نوع خدمات را ارائه می‌دهند، بیان کرد: بُرد بیمه ما بیشتر در بخش دولتی است ولی اگر در شهری امکانات دولتی برقرار نباشد، می‌توان گفت که مردم می‌توانند به بخش خصوصی مراجعه کنند تا دسترسی افراد به خدمات بهبود یابد. بر این اساس مقرر شد طرح آزمایشی بیمه سلامت برای ارائه خدمات در بخش خصوصی در منطقه محروم شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان برقرار شود تا هنگام مراجعه افراد به مراکز خصوصی بتوانیم تا ۷۰ درصد پوشش بیمه را برقرار کنیم. این طرح آزمایشی کم‌کم در سایر مناطق محروم نیز گسترش
خواهد یافت.
نحوه برقراری پوشش بیمه درمان ناباروری در بخش خصوصی
ناصحی همچنین به مصوبه اخیر شورای عالی بیمه سلامت در حوزه درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: در مورد ناباروری نیز تصمیمات خوبی گرفته شد تا تعرفه ناباروری در بخش خصوصی هم تا حد زیادی جبران شود و دسترسی مردم برای دریافت خدمات درمان ناباروری افزایش یابد. در مورد ناباروری ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در بخش دولتی تا ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه است. در بخش خصوصی هم تعرفه دولتی پرداخت می‌شد که نوع پرداختی ما تبدیل به «عمومی غیردولتی» شد. در مورد دانشگاه‌های علوم پزشکی که در بخش دولتی ارائه خدمت ندارند هم تا ۷۰ درصد تعرفه بخش خصوصی پروسه درمان ناباروری را
پرداخت می‌کنیم.
تصویب دستورالعمل اجرایی تعرفه گذاری خدمات پرستاری
مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب دستورالعمل اجرایی تعرفه گذاری خدمات پرستاری در جلسه اخیر شورای عالی بیمه سلامت، ‌ تصریح کرد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سال گذشته تصویب شد و امسال دستورالعمل آن به تصویب رسید. اعتباری حدود ۵۰۰۰ تا ۶۵۰۰ میلیارد تومان در این بخش دیده شده است که البته تنها مربوط به بیمه سلامت نیست و امیدواریم به درستی اجرا شود و رضایت جامعه پرستاری را به دنبال داشته باشد.

 

 

 

 

واریزی‌های صندوق توسعه ملی به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه به کجا رسید؟

مدیر عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه با بیان اینکه واریزی‌های صندوق توسعه ملی برای فصل بهار امسال به حساب صندوق تثبیت انجام نشده است، گفت: روز گذشته به منظور تعیین تکلیف وضعیت واریزی‌ها جلسه‌ای برگزار شد، اما در نتوانستیم به یک توافق برای شروع واریزی‌ها دست پیدا کنیم.
هیات امنای صندوق توسعه ملی در تاریخ ۲۶ دی ماه ۱۴۰۰ مصوب کردند تا مبلغی معادل ۶۵۰ میلیارد تومان را به‌صورت ماهیانه نزد صندوق تثبیت بازار سرمایه سپرده‌گذاری کنند.
به دنبال چنین توافقی، مرحله نخست واریزی از صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ انجام شد.
ادامه واریزی‌ها مستلزم امضای قرارداد بین صندوق توسعه ملی و صندوق تثبیت بازار سرمایه بود که پیش‌نویس آن قرارداد بلافاصله تهیه شد، اما جمع‌بندی و اجماع برای نهایی شدن آن پیش‌نویس با مشکل همراه شد که در نهایت آن قرارداد در نخستین روزهای اردیبهشت ۱۴۰۱ به امضا رسید.
بر اساس قرارداد امضا شده قرار بر این بود تا واریزی بهمن و اسفند ۱۴۰۰ که رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است، انجام شود که این اقدام در تاریخ ۱۰ اردیبهشت‌ماه اجرایی شد.
با توجه به امضای چنین قراردادی مقرر شد تا واریزی فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱ به صندوق تثبیت بازار سرمایه انجام و تا پایان اردیبهشت‌ماه رقمی معادل یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به این صندوق واریز شود.
“امیرمهدی صبایی” به آخرین وضعیت پرداختی‌ها از سوی صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: تا چندی پیش مشکل موجود بر سر راه واریزی‌های صندوق توسعه ملی، عدم توافق برای امضای قرارداد از سوی طرفین بود؛ این در حالی است که قرارداد بعد از رفع مشکلات منعقد شد و قرار بر انجام واریزی‌ها طبق موعد مقرر بود.
وی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی قرار بود رقم حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان را به‌صورت ماهانه معادل ۶۵۰ میلیارد تومان به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کند، ادامه داد: بعد از امضای قرارداد، صندوق توسعه ملی رقمی معادل یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را به‌عنوان نقدینگی به صندوق تثبیت بازار
سرمایه واریز کرد.
صبایی اظهار داشت: صندوق توسعه ملی در قبال چنین تعهدی واریزی‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد ماه امسال را که رقم یک هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان می‌شود، را تا کنون انجام نداد و این واریزی‌ها عقب افتاده است.
مدیرعامل صندوق تثبیت بازار سرمایه به اختلاف‌نظر موجود در قرارداد منعقد شده در اردیبهشت ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: صندوق توسعه ملی مطالباتی را از سازمان امور مالیاتی طلب داشت، در آن قرارداد پرداخت پنج هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان از جمع معادل ریالی ۵۱۰ میلیون دلار منوط به دریافت مطالبات صندوق توسعه ملی از سازمان امور مالیاتی شد.
وی خاطرنشان کرد: در آن قرارداد صندوق توسعه ملی مکلف شد تا مبالغی را که از سازمان امور مالیاتی دریافت می‌کند، به‌عنوان بخشی از مبلغ قرارداد به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت کند.
مدیر عامل صندوق تثبیت بازار سرمایه ادامه داد: صندوق توسعه ملی بعد از انعقاد آن قراداد، رقم یک هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان از سازمان امور مالیاتی دریافت کرده است که از این مبلغ یک هزار و ٣٠٠ میلیارد تومان را به حساب صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز کرده و مابقی آن در اختیار صندوق تثبیت بازار سرمایه قرار نگرفته است.
صبایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه مشکلی مانع از انجام این واریزی‌ها از سوی صندوق توسعه ملی شده است، گفت: بنده در جایگاهی نیستم که بتوانم از سوی مسوولان صندوق توسعه ملی صحبت کنم و بهتر است این موضوع از سوی مسوولان مربوطه پیگیری شود.

 

 

 

راه اندازی باجه‌های بیمه ای
برای خدمت گذاری بیشتر به بیمه گذاران
مدیر امور شعب و استان های بیمه تعاون از راه اندازی باجه هایی برای خدمت گذاری بیشتر به بیمه گذاران خبر داد.
ابراهیم نوروزی دستگردی، مدیر امور شعب و استان ها با تشریح سیاست ها و برنامه های شرکت، بر لزوم بهبود عملکرد، جلب رضایت مشتریان، شناسایی و استفاده از پتانسیل های بیمه ای استان ها، ارائه خدمات مطلوب به بیمه گذاران و نیز بازاریابی برای توسعه فروش تاکید کرد.
نوروزی ادامه داد: هم اکنون در شش استان شعبه نداریم که بسته به خدماتی که به بیمه گذاران می دهیم، نیازسنجی صورت خواهد گرفت و باجه هایی را برای آنها در نظر خواهیم گرفت.
وی در ادامه به دیجیتالی شدن شعب اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به آنکه هنوز زیرساخت های لازم برای این کار وجود ندارد، نمی توان شعاری از مزایای آن سخن گفت و مطلوب است تا به صورت عملیاتی، فعالیت برای آن صورت پذیرد که این مهم، مستلزم زمان برای ایجاد زیرساخت های فنی و نیز فرهنگسازی در بین مردم برای ورود به یک
فضای تحولی دارد.

خدمات بیمه ای شرکت بیمه سامان درعراق گسترش می یابد
نشست هم اندیشی مدیران فنی شرکت بیمه سامان با حضور اعضای اتاق بازرگانی ایران و عراق، مدیران صندوق توسعه صادرات ،رئیس مرکز تجاری ایران و عراق و رئیس اتحادیه صادر کنندگان فرآورده های نفت و گاز و پتروشیمی با هدف ارائه خدمات جدید بیمه ای، برگزار شد .
دراین نشست، نیازهای بیمه ای تجار و بازرگانان ایرانی که کالاهای خود را به کشور عراق صادر و یا کالاهایی را از این کشور وارد می کنند، مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، قرار شد شرکت بیمه سامان نسبت به طراحی بیمه نامه های جدید و با هدف ارایه پوشش ریسک های مورد نیاز بازرگانان، اقدامات لازم را انجام دهد و این بیمه نامه ها در اختیار فعالان تجاری قرار گیرد.
همچنین در این نشست، از خدمات بیمه ای سامان در این کشور قدردانی به عمل آمد و تاکید شد که این شرکت بیمه ای گام های مهمی را در راستای ایجاد اطمینان خاطر برای بازرگانان
برداشته است.
عراق به عنوان کشور دوست و همسایه ایران، یکی از بزرگترین شرکای تجاری جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
شرکت بیمه سامان با نام تجاری «سامان للتامین» مدتی است که فعالیت بیمه ای خود را در این کشور آغاز کرده است.

موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از عملکرد ۵ ساله «شستا»
نمایندگان مجلس با تحقیق و تفحص از شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی از سال ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۹ موافقت کردند.
درخواست کنندگان اجرای این تحقیق و تفحص خواستار «بررسی وضعیت مدیریت اقتصادی، مالی، اداری و حقوقی شستا و شرکت‌های زیر مجموعه آن» شده‌اند.
به علاوه در تحقیق و تفحص از شستا، مدیریت مالی و سرمایه گذاری شرکت‌های زیر مجموعه، فرایند خرید و فروش داخلی و خارجی، خرید و فروش دارایی‌ها و نحوه رعایت صرفه و صلاح شرکت، اجاره دارایی‌ها، دریافت تسهیلات و نحوه پرداخت به شرکت‌های تابعه و اخذ تضمین‌های بازپرداخت، چگونگی انجام حواله‌های ارزی و… و تخلفات ناشی از آن باید مورد بررسی قرار گیرد.
نمایندگان در این تحقیق و تفحص می‌خواهند نحوه انتصابات و بررسی تناسب ترکیب اعضای هیئت مدیره‌ها در برخی شرکت‌های زیر مجموعه شستا از نظر تحصیلات و تجربه کاری متناسب با فعالیت اجراییشان بررسی شود.
نحوه به‌کارگیری مشاوران، عضویت اعضای هیئت مدیره‌ها به صورت همزمان در شرکت‌های مختلف، بررسی ضوابط حقوق و مزایای معاونان، مشاوران و مدیران شرکت‌ها و تخلفات پس از آن در میان محورهای تحقیق و تفحص قرار دارد.
مجلس همچنین با رأی موافق به تحقیق و تفحص از شرکت شستا از سال ۱۳۹۲ الی ۱۳۹۹، مدیریت بخش حقوقی شرکت‌های زیر مجموعه شستا و تعداد دعاوی حقوقی، فرایند دعاوی و نحوه صرف هزینه‌های وکالت و نتایج مالی دعاوی حقوقی به نفع این شرکت را بررسی می‌کند.
در میان محورهای تحقیق و تفحص، بررسی انتصاب مدیران حقوقی متمرکز از طریق معاونت حقوقی شرکت شستا و «اخراج کارشناسان حقوقی مستقل»
قرار دارد.