خداحافظی با روزهای روشن!
خداحافظی با روزهای روشن!

ورزش ایران روزهای پریشان حال و پُرتشویشی را سپری می‌کند و این فقط به خاطر مشکلات داخلی فدراسیون‌ها، بلاتکلیف بودن مدیریت برخی از آنها، ناکافی بودن اعتبارات‌شان، دغدغه نتیجه گیری در مسابقات، استرس ورود نهادهای بین المللی و … نیست. نقاب‌هایی که از صورت برداشته شده است روزگاری وزارت ورزش مانند دیگر وزارتخانه‌ها – اگرچه […]

ورزش ایران روزهای پریشان حال و پُرتشویشی را سپری می‌کند و این فقط به خاطر مشکلات داخلی فدراسیون‌ها، بلاتکلیف بودن مدیریت برخی از آنها، ناکافی بودن اعتبارات‌شان، دغدغه نتیجه گیری در مسابقات، استرس ورود نهادهای
بین المللی و … نیست.

نقاب‌هایی که از صورت برداشته
شده است
روزگاری وزارت ورزش مانند دیگر وزارتخانه‌ها – اگرچه ظاهری- محل حکمیت برای داخلی‌ها و تنش های‌شان به حساب می‌آمد و هر بزرگ و کوچکی که دستی به آتش ورزش داشت، می‌توانست به منظور احقاق حق خود یا طرح هر مسئله دیگری، شکایت و پرونده به این وزارتخانه ببرد و آن را در راهروهایش پیگیری کند و طبیعتاً در آخر هم حرف، حرف وزارت می‌شد و مدیران تصمیم گیرنده اش حتی به بهای سنگین، پذیرش حرف زور، رأی یک طرفه و…. اما به هر حال وزارت ورزش و تصمیمش می‌شد ملاک عمل.
این موضوع طی سال‌های گذشته در مراودات میان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم بارها و بارها دیده شد و اینکه نتیجه این تعاملات ملاک تصمیم گیری برای خیلی از موضوعات مهم قرار گرفت. حتی در مواردی که خودِ کمیته ملی المپیک مسئول و مجری به حساب می‌آمد مبنای تصمیم گیری هایش را وزارت ورزش قرار می‌داد و تعامل با وزیر و معاونانش مانند آنچه در رابطه با کاروان المپیک توکیو و مباحث فرهنگی و پوشش مرتبط با اعضای این کاروان رقم خورد و اتفاقاً نتایج خوشایندی هم نداشت اما ارجحیت داده شد به نادیده گرفتن وزارت و جایگاه بزرگ‌تری که در خانواده ورزش دارد.
امروز اما کار به جایی رسیده که در مواجه با وزارت ورزش و موضع و موقعیت تعیین کننده‌ای که باید داشته باشد، نقاب‌های چندساله از صورت برداشته شده، حرمت و حرف شنوی ها کنار گذاشته شده و اختلاف‌هایی که تا دیروز زیر سبیلی رد می‌شد دست مایه‌ای شده برای موضع گیری، خودمختاری، حرکت موازی، قد علم کردن و در کل تفسیر به نفع موضوعات و جریاناتِ مقابل وزارت ورزش.
سرپوش و توجیهی که دیگر
کارآیی ندارد
اتفاقاتی که طی سه هفته گذشته در ساختار ورزش رقم خورد مهر تأییدی است بر این واقعیت که از شیرینی و وجاهت وزارت ورزش و عوامل داخلی این وزاتخانه عریض و طویل کاسته شده و کسانی که تا دیروز در اطراف این وزارتخانه و همسو با آن بودند حالا روبرویش قرار گرفته اند آن هم از موضع قدرت و با چهره حق به جانب.
اگر غیر از این بود کمیته ملی المپیک با وجود اطلاع از موضع وزارت ورزش نسبت به انتخابات فدراسیون سوارکاری، اعضای مجمع این فدراسیون را به ساختمان خود راه نمی‌داد تا انتخابات‌شان را در روزی که خلاف میل و نظر وزارت ورزش بود، برگزار کنند و اینگونه حرف خود را به کرسی بنشانند. اصلاً اگر غیر از این است چرا باید بر تشکیل مجمع فدراسیون سوارکاری با وجود اعلام و تاکید وزارت ورزش مبنی بر تعویق زمان انتخابات، پافشاری شود و در نهایت هم انتخابات در روز دلخواه خود مجمع انجام شود و تاییدیه اش هم از نهادی غیر از وزارت ورزش گرفته شود؟!
البته اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی و سوق دادن مسئولیت‌های انتخاباتی از سمت وزارت ورزش به فدراسیون‌ها، توجیهی بود برقرار گرفتن فدراسیون سوارکاری رو در روی وزارت ورزش اگرچه تا پیش از این و در موارد مشابه بازهم تصمیم یکباره مسئولان وزارت ورزش ملاک عمل قرار گرفت و به همین دلیل انتخابات فدراسیون‌هایی مانند تیروکمان (یک بار) و بسکتبال (سه بار) جابه جا شد.
به هر حال اساسنامه و اختیاراتی که برای فدراسیون‌ها قائل شده سرپوشی شد بر قرار گرفتن اعضای خانواده سوارکاری و حمایت کنندگان شأن مقابل وزارت ورزش اما مجمع فدراسیون کشتی و حواشی که به جا گذاشت مهر تأییدی زد بر اینکه اساسنامه بهانه است، واقعیت این است که شأن و جایگاه وزارت ورزش به عنوان متولی ورزش در کشور نسبت به همیشه تقلیل پیدا کرده و به همین دلیل فدراسیون‌ها و عوامل مرتبط با آنها که زیر مجموع وزارت ورزش به حساب می آیند به خود اجازه می‌دهند که رو در روی وزارتخانه‌ای قرار بگیرند که متصدی آن یکی از وزاری دولت است.
تقلیل جایگاه وزارت ورزش و رفتن زیر سایه فدراسیون‌ها
اتفاقات مربوط به سوارکاری و کشتی را تاریخ ورزش کشور به خود ندیده است. در طول یک دهه‌ای که از عمر وزارت ورزش می‌گذرد و طی چهار دهه‌ای که سازمان تربیت بدنی متولی ورزش کشور بود، برگزاری انتخابات همواره کش و قوس داشت و بیشتر مواقع هم مهندسی شده به سرانجام رسید اما هیچ یک بدون اذن وزارت یا سازمان برگزار نشد. در مجامع هم خیلی از موضوعات حتی در زمینه مالی محلی اختلاف و مجادله می‌شد اما هیچ وقت به ترک محل توسط معاون وزیر و رئیس مجمع منجر نشد.
به لطف خیلی از بدعت گذاری ها و تصمیمات اشتباه اما امروز ورزش، بداخلاقی‌ها و بی حرمتی‌هایی را شاهد است که شاید هم به حق باشند اما نشان دهنده عمق فاجعه هستند، فاجعه‌ای که وزارت ورزش را زیر سایه فدراسیون‌ها برده و باعث شده از زمین به آسمان ببارد. شاید چانه‌های کم وزنی که در دولت جدید برای ساختار وزارت ورزش گرفته شد حالا بعد از چندماه تبعات خود را نشان می‌دهد و گرنه چه پشت پرده‌ای می‌تواند جسارت و قدرت فدراسیون‌ها برای مقابله با وزارت ورزش را عیان کند؟ آنها زمانی بله قربان گوی مدیران این وزارتخانه بودند و اصلاً فرصتی پیدا نمی‌کردند که روی حرف‌شان حرف بزنند اما حالا بدون توجه به شأن و جایگاه وزارت ورزش، وزیر و معاونان و مدیرانش کار خود را پیش می‌برند و حرف شأن را می‌زنند.
هیچ خرده‌ای به فدراسیون‌ها و تلاش، عمل و صحبتی که برای احقاق حق شأن دارند، وارد نیست. اصلاً عملکرد منفعل آنها و اینکه چشم و گوش بسته از بالادستی خود حرف شنوی داشته باشند هم جای نگرانی دارد اما نگرانی بزرگ‌تر امروز خود را نشان داده که مرتبه و منزلت وزارت ورزش نه تنها شبیه قبل نیست بلکه در این حد هم حفظ نشده که فدراسیون اختلاف خود با آن را در جلسات داخلی مطرح کنند نه در قالب جنگ علنی، قطعاً این جابه جایی در موقعیت وزارت ورزش و فدراسیون‌ها تبعات سنگینی برای ورزش و قهرمانان دارد.

 

 

 

قربان بردیف سوژه تلویزیون روسیه؛
اختیارات او در تراکتور حتی از گواردیولا هم بیشتر است!

تلویزیون ماچ تی وی روسیه محل بحث در مورد سرمربی شناخته شده روسی، قربان بردیف بود؛ جایی که چند کارشناس فوتبال این کشور در مورد شرایط انتصاب او به عنوان سرمربی تراکتور اظهارنظر داشتند و همچنین برای شناخت بهتر نسبت به فوتبال ایران و باشگاه تراکتور، از یک میهمان ایرانی هم دعوت کردند.
میهمان ایرانی، مانلی کسرایی، مترجم سابق ولادیمیر آلکنو بود که باتوجه به تجربه کار در ورزش ایران و همچنین شناخت از وضعیت باشگاه تراکتور، شاید بهترین گزینه در روسیه برای حضور در این تلویزیون معتبر MatchTv بود.
بحث با انتقاد کارشناسان روسی از رویه فوتبال این کشور آغاز شد و اینکه چرا فوتبال روسیه مربیان خُبره خود را طرد می‌کند تا آنها به لیگ‌های خارجی بروند؟
یکی از مربیان سابق فوتبال روسیه در تمجید از بردیف گفت: او جزو برترین مربیان تاریخ فوتبال کشور است و توانست بارسلونا را در قدرتمندترین حالت خود شکست دهد و حتما می‌شد که از او در یک تیم روسی استفاده کرد. نه اینکه او ابتدا به قزاقستان و سپس ایران برود.
سپس نوبت به مانلی کسرایی رسید که در مورد فوتبال ایران توضیح بدهد:لیگ ایران و روسیه شباهت‌هایی به یکدیگر دارند از جمله اینکه هر دو ۱۶ تیمی هستند. تراکتور در فوتبال ایران تیمی است پرطرفدار با بازیکنان شاخص که دو بار تاکنون قهرمان جام حذفی شده و حالا با قربان بردیف برای قهرمانی لیگ برتر تلاش می‌کند. آنها سه بار پیش از این نایب قهرمان شدند.
مترجم سابق الکنو همچنین تعریف و تمجید بسیاری از «هواداران پرشور تراکتور» انجام داد.
بخش پایانی بحث در مورد بردیف مربوط به این بود که چرا او تراکتور را برای ادامه کارش برگزیده و به این شکل نتیجه‌گیری شد: بردیف دوست دارد تمام امور باشگاه را در اختیار خود بگیرد و حالا در تراکتور نیز مسئول فنی باشگاه شده است. او اختیاراتی را می‌خواهد که در هیچ تیم روسی در اختیار نداشته باشد و حتی گواردیولا هم در منچسترسیتی نمی‌تواند داشته باشد و دلیلی که او لیگ برتر خلیج فارس را برای کار برگزیده همین موضوع است.
قربان بردیف ۷۰ ساله در حالی هدایت تراکتور را برعهده گرفته که این باشگاه وی را به عنوان سرمربی، مدیرفنی و مسئول امور فنی این باشگاه منصوب کرده و قرار است برنامه این باشگاه در پنج سال آینده را این سرمربی باتجربه روسی تعیین کند.

 

 

روایت سرمربی استقلال از نحوه تبدیل شدن رونالدو به بهترین بازیکن دنیا

به گزارش آوای استقلال، ریکاردو ساپینتو سرمربی پرتغالی هفته گذشته به صورت رسمی سکان هدایت استقلال قهرمان لیگ ایران را به جای فرهاد مجیدی به دست گرفت.
ساپینتو سال گذشته وقتی رونالدو از یوونتوس به منچستر یونایتد برگشت، مصاحبه ای را با شبکه «اسکای اسپورت» انجام داد و درباره چگونگی تبدیل شدن رونالدو به بهترین بازیکن دنیا صحبت کرد.
مصاحبه سرمربی استقلال درباره رونالدو به شرح زیر است:
ریکاردو ساپینتو ۴۸ ساله آن سال‌ها که در اسپورتینگ پرتغال بازی می کرد، با یک بازیکن جوان به نام کریستیانو رونالدو آشنا شد و او ابراز امیدواری کرد که رونالدو فصل پرباری
داشته باشد.
ساپینتو در این زمینه، گفت: کریس را از ۱۷ سالگی می شناسم، من کاپیتان او در اسپورتینگ بودم. او یک پسر فوق‌العاده بود که سخت کار می‌کرد، هر روز بعد از تمرین می‌ماند تا دریبلینگ و ضرباتش را بهبود بخشد.
ما احساس کردیم که این پسر می‌خواهد به یک بازیکن بزرگ فوتبال تبدیل شود و او امروز در اوج
است.
سرمربی استقلال ادامه داد: استعداد این بازیکن از قبل وجود داشت. از همان لحظه احساس کردم که او خاص
است.
او ۱۰ بازی با ما انجام داد و این حس را به من منتقل کرد. پس از بازی دوستانه مقابل منچستر یونایتد می دانستیم که این موضوع زمان است. البته، او هنوز همه چیز را در مورد فوتبال نمی دانست، او تجربه نداشت، اما قدرت و سرعت را داشت.
ساپینتو در ادامه عنوان کرد: مربی به او ایمان داشت، تیم به او کمک کرد.
من به یاد دارم که چند بحث با او داشتم و به او توضیح دادم که باید مثل اولین بار تمرین کند، هر بازی را مثل اولین بازی انجام دهد، رقابتی
بماند.
او نیازی به این کار نداشت، چون استعداد و تلاش از قبل در او بود. او در ۳۶ سالگی همه چیز را به دست آورد و همیشه می خواهد بدون توجه به عناوینش بیشتر برنده شود.
سرمربی سابق اسپورتینگ پرتغال گفت: او «دیوانه» است.

 

 

ماجرای دعوای کی‌روش با مصری‌ها چه بود؟

کارلوس کی روش سرمربی سابق ایران این روزها به شدت با فدراسیون فوتبال مصر بر سر مطالباتش وارد چالش بزرگی شده و در دو روز اخیر دو بیاینه تند علیه مسئول این فدراسیون منتشر کرد.

در همین زمینه راجر دی سا دستیار کی روش در تیم ملی مصر از واقعیت این دعوای مربی پرتغالی پرده برداشت و در مصاحبه با سایت «بطولات» مصر، گفت: کی روش با من در زمینه دریافت دستمزدش از فدراسیون فوتبال مصر صحبت کرد و به من گفت تنها ۱۵ درصد از مطالباتش را دریافت کرده است.
وی افزود: کی روش به شدت از مسئولان فدراسیون مصر عصبانی است چون زیرقول خود زدند و مطالباتش را به صورت کامل پرداخت نکردند.

دستیار کی روش ادامه داد: من هم مطالباتی از فدراسیون فوتبال مصر دارم و در این زمینه با کی روش صحبت کردم. همچنین به مسئولان فدراسیون مصر نیز در این زمینه اطلاع رسانی کردم.
ماجرا وقتی میان کی روش و فدراسیون فوتبال مصر بالا گرفت که مصری ها در اقدامی ۲۵ هزار دلار از مطالبات معوق کی روش را به خاطر جریمه کاف از دستمزدش کسر کردند و این باعث عصبانیت شدید سرمربی
سابق ایران شد.

 

قرارداد صیادمنش با هال سیتی دائمی شد
قرارداد  الهیار صیادمنش بعد از حضور قرضی در تیم های زوریا لوهانسک اوکراین و هال سیتی انگلیس در نهایت قطعی شد و او دیگر بازیکن باشگاه فنرباغچه
به شمار نمی رود.
این خبری بود که از سوی نایب رییس باشگاه انگلیسی اعلام شد. تان کسلر، نایب رئیس باشگاه هال سیتی در گفت‌وگو با رادیو بی‌بی‌سی شفیلد اعلام کرد که قرارداد قرضی صیادمنش را دائمی کرده و این مهاجم ۲۰ ساله، از این پس بازیکن هال سیتی محسوب می‌شود.
این جابجایی برای باشگاه استقلال هم آورده مالی خواهد داشت. باشگاه فنرباغچه که در زمان مربیگری شفر در استقلال این بازیکن را از جمع آبی ها جدا کرد علاوه بر پرداخت ۶۵۰ هزار دلار به تیم آبی در بندی از قرارداد متعهد شده بود در صورت فروش الهیار به تیم جدید مبلغی از سود را به حساب باشگاه استقلال واریز خواهد کرد. به هر صورت الهیار که فصل گذشته به صورت قرضی برای هال سیتی بازی می کرد از این پس حضور بی دغدغه تری در ترکیب این تیم خواهد داشت به این خاطر که دیگر باشگاه فنرباغچه برای مهاجم تیم ملی فوتبال ایران تصمیم گیرنده نیست.
الهیار که حضور در جام جهانی زیر ۱۷ سال در سال ۲۰۱۷ را به همراه تیم ملی نوجوانان تجربه کرده است امیدوار است یک بار دیگر تجربه بازی در جام جهانی را به دست بیاورد. این بار به همراه تیم ملی و در جام جهانی ۲۰۲۲٫ حضور درخشان در ترکیب هال سیتی در فصل جدید بازی ها می تواند به او در مسیر رسیدن به این هدف کمک کند.

ایران در یکی از سه گروه مرگ جام جهانی ۲۰۲۲
مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ در حالی کمتر از پنج ماه دیگر به میزبانی قطر آغاز خواهد شد که بر اساس گزارش سایت «the18.com» آمریکا؛ تیم ملی فوتبال ایران در یکی از سه گروه مرگ این رقابت‌ها قرار دارد.
بر اساس این گزارش؛ گروه B که تیم‌های انگلیس، ایران، آمریکا و ولز در آن قرار دارند، سومین گروه سخت جام جهانی ۲۰۲۲ است. طبق این گزارش؛ گروه F (بلژیک، کرواسی، کانادا و مراکش) دومین گروه سخت است و گروه E (آلمان، اسپانیا، ژاپن و کاستاریکا) سخت‌ترین و گروه مرگ این رقابت‌ها است.

مهلت ارائه درخواست برای میزبانی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ تمدید شد
پس از انصراف چین از میزبانی مسابقات فوتبال جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳، کنفدراسیون فوتبال آسیا پنجره دریافت پیشنهادها برای میزبانی از رقابت‌ها را گشود.
AFC تاریخ ۳۰ ژوئن (۹ تیر) را به‌عنوان پایان مهلت کشورهای قاره آسیا برای ارائه پیشنهاد میزبانی تعیین کرد، اما امروز (سه‌شنبه) از تمدید این مهلت تا روز ۱۵ جولای (۲۴ تیر) خبر داد.مطابق گزارش رسانه‌های قاره کهن، تاکنون کشورهای استرالیا، کره جنوبی و ژاپن برای میزبانی از جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ پا پیش گذاشته‌اند.

فهرست نهایی مسافران جام جهانی آخر شهریور ارسال می‌ شود
فدراسیون جهانی فوتبال همواره در ماه‌های منتهی به برگزاری رقابت‌های جام جهانی اقدامات اداری خود جهت انجام این مسابقات را به طور کامل انجام می‌دهد و هیچ کاری را به روزهای پایانی موکول نمی‌کند.
بر اساس قاعده‌ای که سا‌ل‌هاست پیاده می‌شود، تیم‌های راه یافته به جام جهانی باید حدود دو ماه قبل از بازی افتتاحیه یک فهرست ۵۰ نفره از بازیکنانی که می‌خواهند از وجودشان در تورنمنت استفاده کنند را در اختیار فیفا بگذارند و در نهایت از میان این نفرات، اسامی چهره‌های مورد نظر خود را برگزیدند، به همین دلیل قرار است فهرست اولیه تیم ملی برای حضور در جام جهانی قطر انتهای شهریور ماه در اختیار فیفا قرار بگیرد. از قرار معلوم، دراگان اسکوچیچ تا یک هفته قبل از شروع مسابقات فرصت دارد تا فهرست نهایی خود را اعلام کند. در این دوره جام جهانی قرار است برای اولین بار به تیم‌ها اجازه بدهند ۲۶ بازیکن معرفی کنند. البته باید دید که چند نفر از آنها اجازه نشستن روی نیمکت ذخیره‌ها را پیدا خواهند کرد.

جواد منافی دستیار حمید مطهری شد
حمید مطهری پس از انتخاب به عنوان سرمربی جدید نساجی، در روزهای اخیر مشغول بررسی نفرات مدنظر خود برای انتخاب دستیارانش است.بر همین اساس پس از مسجل شدن ادامه فعالیت هاروت آبراهامیان، مربی دروازه‌ بان‌ های ارمنستانی در کادرفنی نساجی جواد منافی، بازیکن پیشین پرسپولیس و تیم ملی که سابقه مربیگری در تیم‌های پرسپولیس، سایپا، تراکتور و اکسین البرز را در کارنامه داشته نیز قرارداد خود را برای حضور در کادرفنی تیم قائمشهری‌ قطعی کرد.البته قرار است مطهری در ادامه دو دستیار و یک مربی بدنساز نیز به جمع دستیارانش اضافه کند.