سرویس سیاسی از آغاز دوران ریاستجمهوری احمدینژاد به این سو، گویا «عقلانیت» از سرِ دیپلماسی ما پرید یا دیپلماتهای ما غیرعادی شدند، چون هر سال بیش از سال قبل، فاصله ما با دولتهای منطقه که عمدتاً مسلمان هستند و ریشههای فرهنگی عمیقی با ما دارند، زیاد شد و بدتر از آن هر سال بیش از […]
سرویس سیاسی
از آغاز دوران ریاستجمهوری احمدینژاد به این سو، گویا «عقلانیت» از سرِ دیپلماسی ما پرید یا دیپلماتهای ما غیرعادی شدند، چون هر سال بیش از سال قبل، فاصله ما با دولتهای منطقه که عمدتاً مسلمان هستند و ریشههای فرهنگی عمیقی با ما دارند، زیاد شد و بدتر از آن هر سال بیش از قبل، دشمنان و بدخواهان، جای ما را در میان همسایگانِ ما پر کردند و ما نیز در عمل کاری نکردیم و گامی جز محکوم کردن برنداشتیم.
حسین امیرعبداللهیان در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد صحبتهای اخیر «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق مبنی بر اینکه گفتوگوهای اطلاعاتی بین ایران و مصر و ایران و اردن در بغداد برگزار شده، اظهار کرد: ما هنوز مذاکرهای برای پیشرفت روابط و توسعه روابط به صورت مستقیم با طرف مصری نداشتهایم ولی برخی از تلاشها در جریان است که در جریان همکاریها بین کشورهای اسلامی، تهران و قاهره هم روابطشان به حالت طبیعی
و عادی برگردد.
اگر مروری به اخبار بیندازیم با موجی از سخنان وزیر امور خارجه دولت سیزدهم و همچنین سخنگوی این وزارتخانه مواجه میشویم که درخصوص مذاکره با عربستان سعودی، آذربایجان، تعمیق رابطه با قطر، ترمیم رابطه با اردن و دیگر کشورهای منطقه، خبر و وعده میدهند اما درعمل، به جایی نمیرسند و به باور ما هیچ چیز دشمنشادکن تر از این نیست که جمهوری اسلامی کشور بزرگ منطقه با عربستان سعودی و مصر دو کشور بزرگ جهان اسلام و مورد احترام ویژه همه کشورهای اسلامی – عربی، روابط دیپلماتیک ندارد و سفارتخانه دو کشور هنوز تعطیل است.
اگر وزیر امور خارجه درک درستی از شرایط منطقه داشته باشد باید بداند هم پیمان صلح ابراهیم که رژیم صهیونیستی با برخی کشورهای منطقه به امضا رساند و هم رابطه با جمهوری مصر و اختلافات جزیی با امارات و دیگر کشورهای عربی، مشروط و منوط به بهسازی رابطه با عربستان سعودی است.
سخن گزافی نیست اگر بگوییم دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، دیپلماتهای غیرعادی دارد که بهدنبال عادیسازی رابطه با مصر از طریق نخستوزیر عراق است در حالیکه کلید فتح ریاض و قاهره به معنای کلید فتح همه کشورهای عربی – اسلامی است.
در حال حاضر دفتر حافظ منافع ایران در قاهره فعالیت است و مصر نیز در تهران دفتر حافظ منافع دارد و با وجود اینکه وزیر امور خارجه تأکید دارد مصر کشور مهمی در جهان اسلام است و ما روابط طبیعی و رو به توسعه تهران و قاهره را به نفع دو کشور و منطقه میدانیم اما هنوز در ترمیم رابطه با این دو کشور تردید دارد و به دنبال واسطهای چون عراق میگردد و این نشان از دیپلماسی منفعل و سردرگم دارد.تنش در روابط جمهوری اسلامی ایران با عربستان و مصر، نتیجه و حاصلی جز از دست رفتن منطقه برای دستگاه دیپلماسی نداشته است و چند بار حمله به دفتر حافظ منافع دولت عربی مصر و سفارت عربستان در تهران، هیچ دستاوردی برای جبهه مقاومت هم نداشته است و جای تعجب است که با وجود اینکه در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۳۹۲، جمعی از دانشجویان در اعتراض به حمله به دفتر حفاظت منافع ایران در مصر و در جهت وحدت مسلمانان ایران و مصر در مقابل دفتر حافظ منافع مصر تجمع کردند و به رییس دفتر حفاظت منافع مصر در ایران به نشانه دوستی مردم ایران و مصر گل اهدا شد، اما هنوز رابطه سرد بین تهران و قاهره، به گرمی نرفت.
باید یادآور شد که ایجاد تنش با دول عربی و خالی شدن تردد تجار و بازرگانان، توریستها و مهمانان بین جمهوری اسلامی و کشورهای عرب منطقه، بهترین پاس گل دستگاه دیپلماسی به رژیم صهیونیستی بود.حرف ما این است که دشمنان به دنبال اجرای طرح «ایرانهراسی» در میان کشورهای عرب مسلمان هستند و در افکار عمومی جهان نیز طرح «اسلامهراسی» را پی گرفتند و دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران هنوز نمیداند وقتی با عربستان سعودی، مصر، امارات و آذربایجان از درِ تنشهای کلامی وارد میشود و دیپلماسی را تعطیل میکند هم در رسیدن دشمنان به هدف «ایرانهراسی» در منطقه مدد میرساند و هم با کمک به امپراتوری رسانهای غرب در بزرگ کردن مشکلات سیاسی دیپلماتیک بین کشورهای اسلامی، به «اسلامهراسی» در سطح جهان دامن میزند و این شایسته دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نیست.نکته پایانی و توصیه ما به وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران این است که روابط دیپلماتیک و مذاکرات بدون واسطه جمهوری اسلامی ایران را با مصر و عربستان سعودی در دستور کار خود قرار دهد و تلاش کند با حفظ احترام متقابل، به این کشورها ترددهای مستمر دیپلماتیک داشته باشند و در نتیجه همین ترددها، بسیاری از اختلافات حل خواهند شد.
رئیسی در جلسه هیئت دولت:
تکمیل زنجیره ارزش مواد معدنی جزو اولویتهای دولت مردمی است
رئیسجمهور گفت: تکمیل حلقههای زنجیره ارزش مواد معدنی یکی از برنامههای مهم تحولی دولت است.
حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه هیئت دولت به ضرورت افزایش تولید نفت و گاز طبیعی برای پاسخ به نیازهای صادراتی خصوصا در میادین مشترک تاکید کرد و گفت: میادین مشترک ذخایر ملی کشور است و دولت در صیانت از این ذخایر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. در همین راستا خوشبختانه امروز با ابتکار عمل و تلاشهای همکاران وزارت نفت، عقبماندگیها در برداشت از میادین مشترک جبران شده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود به بهرهبرداری از ۲۰۹ طرح صنعتی و معدنی همزمان با روز ملی صنعت و معدن اشاره کرد و گفت: تکمیل حلقههای زنجیره ارزش مواد معدنی یکی از برنامههای مهم تحولی دولت است. در این زمینه برنامهریزی جدی کردهایم و لازم است ابعاد این حرکت به کمک رسانهها برای افکار عمومی تبیین شود.
رئیسی ارائه جزئیات طرحهای افتتاح شده به مردم را امیدآفرین خواند و از مسئولان امر خواست جزئیات این کار بزرگ اعم از تعداد واحدهای فعال شده، میزان سرمایهگذاری و اشتغالزایی و نتایج آن را با مردم در میان بگذارند.
تلاش دولت برای ایجاد ثبات در اقتصاد و مقابله با سوداگری محور بعدی سخنان رئیس جمهور در این جلسه بود.
رئیسی در این زمینه با تاکید بر ضرورت صیانت جدی از معیشت و سفره مردم، گفت: در کنار سازوکارهایی که برای جبران افزایش قیمت ناشی از اصلاح تخصیص یارانهها در نظر گرفته شده، لازم دستگاههای نظارتی چه در درون و چه خارج از دولت، با افزایش قیمتهایی که بر مبنای سوداگری و خارج از چارچوب منطق اقتصادی اتفاق افتاده، برخورد نمایند.
رئیسجمهور بر همین اساس وزرای جهاد، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری را مأمور کرد با بررسی دقیق وضعیت بازار با کارخانهها، اصناف و تولیدکنندگانی که با افزایش بدون منطق قیمت، در راستای بیثباتی و ایجاد تلاطم بازار و اقتصاد گام برداشتهاند، برخورد قاطع کنند.
رئیسجمهور همچنین با اشاره به ابلاغ آییننامه رتبهبندی معلمان بر لزوم اجرای دقیق و ضابطهمند این آییننامه تأکید و تصریح کرد: منزلت معلمان با اجرای قانون رتبهّبندی صیانت و حقوق آنها تأمین میشود و سطح نظام آموزشی نیز ارتقاء مییابد.
رئیسی افزود: در کنار اجرای رتبهبندی باید به ابعاد دیگر آییننامه نیز توجه ویژه شود تا کسانی جذب آموزش و پرورش شوند که تخصص و صلاحیت لازم را دارند و رودربایستی یا اجرای سلیقهای قانون نباید موجب تضییع
حقوق افراد شود.رئیسجمهور در بخش پایانی سخنان خود تسریع در بررسی اعتراضات جاماندگان از دریافت یارانه را با توجه به نزدیکی پرداخت سومین مرحله یارانهها پس از اجرای طرح عادلانهسازی یارانهها، مورد تأکید قرار داد و گفت: بعد از ۲، ۳ ماه هنوز برخی خانوادهها اعلام میکنند که بهرغم داشتن شرایط و اعلام اعتراض خود، هنوز یارانه
دریافت نکردند.
رئیسی افزود: بررسی اعتراضات باید سرعت پیدا کند تا اگر کسی بدون دلیل متقن از دریافت یارانه محروم شده، یارانهاش پرداخت شود و اگر هم براساس مستندات واجد شرایط دریافت یارانه نیست به او اعلام شود و تأخیر در این کار جایز نیست.
قالیباف در نخستین کنگره معلمان:
راه نجات کشور آموزش و پرورش است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راه نجات کشور آموزش و پرورش است،گفت: معلمان نیز باید بدانند که بزرگترین بار مسئولیت بر دوش آنها است.
محمدباقر قالیباف در نخستین کنگره معلمان انقلاب اسلامی، با اشاره به اینکه تنها اولویت اول نظام جمهوری اسلامی برای حل همه چالشها، آموزش و پرورش است، تصریح کرد: همیشه در فعالیتهای جهادی، موضوع آموزش و پرورش از اولویتهای بنده بوده است و ما در مجلس نیز سعی میکنیم به این امر بها دهیم.
وی با اشاره به تصویب قانون نظام رتبهبندی معلمان در دولت سیزدهم گفت: مکلف هستیم این موضوع را تا مرحله نهایی پیش ببریم و بنده حتی در درون آموزش و پرورش برای اجرای دقیق این قانون از شخص وزیر مطالبه خواهم کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اهمیت منزلت و جایگاه معلمان گفت: قانون رتبهبندی معلمان فرصتی برای چارهاندیشی دقیق در آموزش و پرورش در برنامه هفتم خواهد بود.
قالیباف در ادامه اولین اولویت فوری در کشور را اقتصاد دانست و گفت: شرایط اقتصادی کشور طوری است که اولویت ما سامان دادن به امور اقتصادی است که در تمامی حوزهها سایه انداخته است.
وی افزود: اگر با غفلتآفرینی از موضوعات مهم، اولویتبخشی به امورات فوری مورد توجه قرار نگیرد و بین آنها فرق قائل نشویم، موجب بی مدیریتی و بیلیاقتی در اداره امور خواهیم شد.
وی تأکید کرد: حوزه فرهنگ با محوریت آموزش و پرورش، از موضوعات اولویتدار و مهم ما محسوب میشود و باید در تصمیمات میان مدت و درازمدت لحظهای از این امور غافل نشویم.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما بتوانیم در یک دهه به این مهم دست یابیم، کشور را از این چالشهای جدی، حتی چالشهای اقتصادی نجات خواهیم داد.قالیباف تصریح کرد: هیچ جامعهای فراتر از اندیشه معلمان رشد نمیکند و این موضوع، اهمیت معلم در حوزه تربیت و آموزش را نشان میدهد.
وی گفت: به عنوان مدیری که بیش از ۵۰ سال در سطوح و حوزههای مختلف تجربه کسب کردهام، میگویم که راه نجات کشور آموزش و پرورش است؛ معلمان نیز باید بدانند که بزرگترین بار مسئولیت بر دوش آنهاست.رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نقش معلم را نقش هدایتگری میدانیم، چراکه این قشر از جمله شریفترین و پرمسئولیتترین افراد جامعه به حساب میآیند و باید همه سطوح مدیریتی، ریاستی و همچنین خانوادهها در کشور به آن باور داشته باشند و آن را به کار گیرند، تاکید کرد: دولتسازی از نهاد آموزش شکل میگیرد و باید بدانیم که هویت نهاد آموزش و پرورش، به معلم و ارزش اوست.قالیباف اظهار کرد: در نهاد آموزش و پرورش نباید هیچگاه نگاه سیستمی و حکمرانی داشته باشیم، بلکه باید حرکت را از پایین به بالا انجام دهیم.وی با اشاره به اینکه شفافسازی، هوشمندسازی، مردمیسازی و کارآمدسازی در اولویت امور برای پیشبرد اهداف تمامی بخشها قرار دارد، افزود: در زمان کرونا در حوزه آموزش و پرورش ثابت شد که آموزش و پرورش عقبماندگیهای مجازی خود را خوب به پیش برد.رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر جلوگیری از ارائه ایدههای کلی در خصوص آموزش و پرورش در برنامه هفتم توسعه، گفت: باید در این برنامه در خصوص این وزارتخانه برنامههای دقیقتری ارائه شود، چرا که این بخش، بخش مهمی است.
امیرعبداللهیان در نشست خبری با وزیرامورخارجه جمهوری آذربایجان:
شاهد جهش رشد تجارت بین دو کشور هستیم
جیحون بایراماف وزیرخارجه آذربایجان با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
امیر عبداللهیان در نشست خبری گفت: انرژی و ترانزیت دو موضوع مهم در همکاری های اقتصادی دو کشور است، وزیر نیروی ایران در سفری که در هفته جاری به آذربایجان خواهند داشت در خصوص بهره برداری از سد خدا آفرین اقدام خواهند کرد،گفتگوهای مهمی در این رابطه بین روسای جمهور دو کشور انجام شد با توجه به ورود به فصل گرما باید این دو پروژه به بهره برداری برسد.
وی ادامه داد: تبادل برق بین دو کشور در فصول پر مصرف مورد توافق بین دو کشور قرار گرفته است که در جریان سفر وزیر نیرو نهایی خواهد شد.
وزیر امورخارجه کشورمان اظهار داشت: در مورد مسائل زیست محیطی رود ارس گفتگو داشتیم یکی از نگرانی های استان های مرزی آلودگی های زیست محیطی رود ارس است ریشه های این آلودگی در ایران و جمهوری آذربایجان شناسایی شده است.
امیر عبداللهیان گفت: اجلاس ۳+۳ بین کارشناسان ارشد و در گام بعدی بین وزاری خارجه آذربایجان، ارمنستان، ایران، روسیه، ترکیه و گرجستان برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: یادداشت رسمی مبنی بر آمادگی رئیس جمهور آذربایجان برای سفر به تهران دریافت کردیم در حال رایزنی برای مشخص کردن زمان سفر هستیم.
وزیر امورخارجه کشورمان با تاکید بر اینکه از مرحله سو تفاهمات عبور کردیم، گفت: در ماه های گذشته شاهد جهش در حجم تجارت بین دو کشور بودیم امیدواریم بخش های دولتی و خصوصی نسبت به افزایش حجم تجارت اقدام کنند.
وی تاکید کرد: توافق کردیم که مردم ایران و آذربایجان به طور ملموس از تفاهمات و توافقات و رفت و آمدهای مقامات دو کشور احساس پیشرفت کنند.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه:
هر خواسته حداکثری با جواب محکم «نه» ایران مواجه خواهد شد
علی باقری گفت: هماکنون ایران در موضوعات مختلف از جمله در موضوع هستهای، هزینه صیانت و پایبندی به حقوق ملت ایران را میدهد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان اینکه آمریکاییها اساسا هیچ ارزش و شانی برای حقوق ملتها قائل نیستند و خیلی از مواقع حتی سیاستهای آمریکا به ضرر خود مردم آمراینکه، گفت: اساس اختلاف و مواجهه آمریکا با ایران اسلامی، پایداری نظام اسلامی در صیانت حداکثری از حقوق مردم است.
علی باقری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ایران در موضوعات مختلف از جمله در موضوع هستهای، هزینه صیانت و پایبندی به حقوق ملت ایران را میدهد، گفت: زمانی که طرف مقابل ببیند که ایران هیچگونه خدشهای به حقوق ملت ایران نمیپذیرد این ذهنیت در او نهادینه خواهد شد که هر گونه خواسته ای فراتر از حقوق متعارف بینالمللی با جواب محکم نه مواجه خواهد شد.
اشاره معاون سیاسی وزارت امور خارجه به اصرار آمریکا برای دخیل کردن موضوعات منطقهای و دفاعی ایران ذیل توافق احتمالی آینده است.
پیش از این کاظم غریبآبادی، نماینده پیشین دائم ایران در سازمانهای بینالمللی در وین با اشاره به این که مذاکرات اتمی وین هنوز به جمعبندی نهایی نرسیده، گفته بود که آمریکا توافق هستهای را به برنامه موشکی و حضور منطقهای ایران مرتبط کرده است.
مسیر انقلاب، مسیر روشن و درستی است
فرمانده هوانیروز ارتش گفت: مسیر انقلاب، مسیر روشن و درستی است و در این مسیر، باید به فتنهها و دسیسههای دشمن توجه کرد.
امیر یوسف قربانی، فرمانده هوانیروز ارتش در مراسم جهاد تبیین که در جمع فرماندهان و کارکنان پایگاه دوم رزمی هوانیروز مسجدسلیمان برگزار شد، با بیان اینکه باید که دانش اسلامی را در فضای مجازی گسترش دهیم، گفت: مسیر انقلاب، مسیر روشن و درستی است و در این مسیر، باید به فتنهها و دسیسههای دشمن توجه کرد.
وی با اشاره به اینکه طرحهای لبیک، ارتش را به اوج اقتدار خود میرساند، اظهار داشت: طرحهای لبیک، شیرازه و مأموریتهای اصلی نیروی زمینی را از صفر تا صد مشخص کرده و ما وظیفه داریم این طرحها را به بهترین نحو اجرا کنیم تا یک ارتش آماده ظهور و مقتدر داشته باشیم.
فرمانده هوانیروز ارتش با اشاره به اهمیت فضای مجازی در مواجهه با توطئههای دشمنان خاطر نشان کرد: باید برنامه ریزی مناسبی برای این امر مهم داشته باشیم تا بتوانیم از آن خوب استفاده کنیم و نباید اجازه دهیم دشمن خانواد ها را از طریق فضای مجازی هدف قرار دهد.
اعلام آمادگی کامل ایران
برای انتقال تکنولوژی به نیکاراگوئه
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با تاکید بر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تکنولوژی به نیکاراگوئه، از فناوریهای پیشرفته، محصولات نانو و بایو تکنولوژی، دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی به عنوان اولویت های تهران در همکاریهای اقتصادی با ماناگوآ یاد کرد.مهدی صفری با موخیکا اوبرگون وزیر ترابری و زیرساخت های نیکاراگوئه که جهت حضور در نمایشگاه شهر هوشمند در ایران بسر میبرد، دیدار و گفت وگو کرد.در این ملاقات وزیر ترابری و زیرساختهای نیکاراگوئه که با دستور کار توسعه روابط دوجانبه با ایران در همه زمینهها بالاخص زیرساختها و فناوریهای پیشرفته عازم جمهوری اسلامی ایران شده است، خواستار تعمیق هر چه بیشتر روابط دوجانبه بین ایران و نیکاراگوئه شد.
همچنین در این ملاقات طرفین ضمن مروری بر روابط و همکاریهای اقتصادی، بر ضرورت توسعه و تعمیق این روابط در حوزهها و زمینههای مختلف تاکید کردند.
صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ادامه این ملاقات ضمن تاکید بر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای انتقال تکنولوژی به کشور دوست نیکاراگوئه، از فناوریهای پیشرفته، محصولات نانو و بایو تکنولوژی، دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی به عنوان ظرفیتهای کشورمان و در عین حال اولویتهای جمهوری اسلامی ایران در همکاریهای اقتصادی با نیکاراگوئه یاد کرد.