«سرمایه» ترسو است آقای شمخانی !
«سرمایه» ترسو است آقای شمخانی !
شمخانی: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باید به گونه‌ای برداشته شود که همه کشورها بتوانند با حفظ منافع بلندمدت به راحتی در ایران سرمایه گذاری کنند. ایران با هدف دستیابی به توافق، دور جدید مذاکرات در وین را آغاز کرد و با اراده جدی تا احقاق حقوق قانونی خود چون گذشته به دیپلماسی پایبند خواهد بود.

سرویس سیاسی

چند روزی پس از به بن‌بست رسیدن مذاکرات اخیر در دوحه و در حالی‌که طرفهای‌ غربی مدعی شدند مذاکرات قطر بی‌نتیجه تمام شد، وزیر امور خارجه این کشور عربی که هم با جمهوری اسلامی ایران ارتباط حسنه دارد و هم با غرب و عربستان روابط دیپلماتیک دارد، به تهران آمد و با چند تن از مقامات دولت از جمله علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خطاب با
«شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر  پیرامون مسائل دوجانبه و منطقه‌ای، آخرین تحولات سیاسی و امنیتی و همچنین بررسی برخی اتفاقات در پرونده‌ برجام گفت وگو کرد.
در این دیدار شمخانی رویکرد ایران در مذاکرات را دستیابی به توافقی قوی، پایدار و قابل اتکاء ذکر کرد و افزود: تحریم‌های ظالمانه علیه ایران باید به گونه‌ای برداشته شود که همه کشورها بتوانند با حفظ منافع بلندمدت به راحتی در ایران سرمایه گذاری کنند.
وی خاطرنشان کرد: ایران با هدف دستیابی به توافق، دور جدید مذاکرات در وین را آغاز کرد و با اراده جدی تا احقاق حقوق قانونی خود چون گذشته به دیپلماسی پایبند خواهد بود.
در خصوص تحریم‌های ظالمانه تحریم‌های آمریکا و ضرورت رفع آن همه همداستان هستیم و با دبیر شورای عالی امنیت ملی موافقت داریم اما در خصوص نکته‌ای که جناب شمخانی در دیدار با وزیر امور خارجه قطر گفت و به نوعی برای تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران پس ار برجام تضمین خواست چند نکته را لازم به طرح می‌دانیم:
نخست این‌که لازم است جناب شمخانی بداند که در اقتصاد کلان می‌گویند «سرمایه‌ ترسو است» و منظور از این جمله این است که سرمایه‌گذار خارجی برای رفتن به یک کشور و ایجاد یک مرکز تولیدی و صنعتی، طیف گسترده‌ای از مسائل را رصد می‌کند و شاخص‌های مختلف اقتصاد ملی و همچنین ثبات سیاسی و حتی میزان حضور و مراودات تاجران کشور مقصد را بررسی می‌کند و در نهایت اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کند.
دوم این‌که قرار نیست هیچ دولتی در ایران سرمایه گذاری کند و این کار در حقیقت وظیفه شرکت‌های بزرگ چندملیتی و کمپانی‌های معتبر است که دولت هیچ کنترلی برای آنان جز دریافت مالیات ندارد و آنان در برخی امور، از دولت‌ها نیز قوی‌تر عمل می‌کنند و هیچ دولتی حتی دولت‌های قدرتمند غربی و طرف برجام، اجازه و اختیاری ندارند  آنان را ملزم کنند که در ایران یا هر کشور دیگری اقدام به سرمایه‌گذاری نمایند.
سوم این‌که جناب شمخانی با این سخنان که در دیدار با وزیر امور خارجه قطر بر زبان آورد، نشان داد که از بدیهیات اقتصاد کلان،  ناآگاه است و حتماً وزیر امور خارجه قطر نیز متوجه این نکته شد.
براین اساس ضرورت دارد مدیران ملی در مواجهه با مهمانان خارجه از قبل نسبت به موضوع مورد بحث، مطالعه اولیه داشته باشند تا حرفی از سرِ ناآگاهی بر زبان نیاورند که موجب حیرت و حتی تمسخر مهمانان
خارجی شود.
نکته بعدی موضوع «fatf» است که احتمالاً شمخانی بهتر از هر کسی می‌داند که حتی اگر برجام امضا شود اما لوایح چهارگانه مورد بحث تعیین تکلیف نشود، امکان باز کردن ال سی و انتقال فاینانس و مبادلات ارزی برای استقرار برخی تجهیزات سنگین در ایران وجود ندارد و بعد از برجام باید دنبال این موضوع باشند که این پرونده را نیز تعیین تکلیف کنند.
نکته بعدی این‌که نگرش امنیتی که برخی دولتمردان از جمله محسن رضایی و همچنین جناب شمخانی دارند و اتفاقاتی که هر از گاهی در جلب و بازداشت دوتابعیتی ها و شهروندان اروپایی رخ می‌دهد و ادعا می‌شود آنان جاسوس هستند اما پس از مدتی با پول مبادله می‌شوند به تنهایی برای فراری دادن این سرمایه‌های ترسو کافی است و به باور ما اگر صد برجام هم میان جمهوری اسلامی ایران با طرفهای‌ غربی به امضا برسد، تغییری در تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران رخ نمی‌دهد و شمخانی به عنوان راس هرم شورایی که امنیت کشور را در درسطح ملی و بین‌المللی مورد رصد قرار می‌دهد،  نباید از این حقیقت غافل باشد.
آخرین نکته این‌که یکی از شیوه‌های نوین و جدید توسعه صادرات و ایجاد تمایل برای سرمایه‌گذاران خارجی، رفت و آمد تاجران ایرانی، فعالان اقتصادی و مسئولان اتاق ایران به کشورهای توسعه‌یافته و شرکت در سمینارهای علمی و نمایشگاه‌های اقتصادی است.  با اتفاقات تلخ اقتصادی طی سه سال اخیر در ایران و کاهش ارزش پول ملی، فشار عظیمی به فعالان بخش خصوصی و تجار اصیل کشور وارد شده است و آنان یا زمینگیر شدند یا دل و دماغی برای کار ندارند و به همین دلیل احتمال تحقق سرمایه‌گذاری خارجی در ایران در چنین شرایطی نزدیک
به صفر است.
اگر جناب شمخانی مانند هر ایرانی آزاده‌ای دوست دادند اقتصاد ایران از «رکود تورمی» نجات پیدا کند و اگر مانند هر اقتصاددان آگاهی می‌داند تنها راه نجات اقتصاد ایران از این شرایط بغرنج، تحقق سرمایه‌گذاری است، لازم است مانند هر سیاستمدار آشنا با روابط بین‌المللی بداند این اهداف با دستور و توصیه و گفتن ان‌شاالله محقق نخواهد شد و مکانیسم اجرایی خود را دارد که به برخی از آنان در این مقاله اشاره کردیم و در یک کلمه می‌توانیم بگوییم اقتصاد بدون تنش‌زدایی در سطح منطقه و جهان رشد نخواهد کرد و سرمایه‌گذاری نیز از مرزهای کشور وارد نخواهد شد.

 

 

 

نادری، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی:
رئیسی اشتباهات دولت روحانی را در مذاکرات تکرار نمی‌کند

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: دولت رئیسی در مذاکرات اشتباه هشت سال گذشته را تکرار نکرده، البته انتقاداتی به اداره کشور وارد است اما رویکرد گفتگوها مقبول بوده و باید ادامه پیدا کند.
احمد نادری در رابطه با از سرگیری مذاکرات هسته‌ای در دوحه و آغاز دور جدیدی از گفتگوها میان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا، گفت: قبلاً هم به این موضوع اشار کرده‌ایم و امروز هم در این مرحله از مذاکرات بار دیگر بر آن تأکید و تکرار می‌کنیم؛ موضع مجلس شورای اسلامی این است که طرف‌های مذاکرات و به طور خاص باید خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند.
وی با تأکید بر اینکه ایران اصول مشخصی در گفتگوها دارد که بر آنها پایبند است، عنوان کرد: رفع تحریم‌ها و راستی‌آزمایی انجام تعهدات مهم‌ترین اصولی هستند که ما به دنبال آن بوده و هستیم. تا امروز نیز دولت جمهوری اسلامی روی همین خطوط و بر همین منوال حرکت کرده است، بعد از این نیز انتظار داریم همین رویکرد ادامه داشته باشد.
نادری تصریح کرد: قانون راهبردی رفع تحریم‌ها که سال قبل در مجلس یازدهم مصوب شد دست دولت را برای انجام مذاکرات خیلی باز کرده و چشم‌اندازهایی که دولت باید در گفتگوها مدنظر قرار دهد را تبیین کرده است.عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مذاکرات تا کنون با علت زیاده‌خواهی‌های آمریکا و همکاری اکثریت کشوراهای اروپایی با ایالات متحده، به نتیجه نرسیده است. امروز که دور جدیدی از گفتگوها آغاز شده است، طرف‌های این مذاکره پذیرفته‌اند تا بار دیگر مسائل باقی مانده و حل نشده را واکاوی و بررسی کنند.
نادری اظهار کرد: از آنجا که مذاکرات در دوحه، به جمع‌بندی و درخواست طرف‌های گفتگوی ایران آغاز شده است، این خوش‌بینی وجود دارد که اتفاق جدیدی در راستای دستیابی به نتیجه محقق شود، البته نتیجه‌ای که به منفعت مردم ایران باشد.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین رویکردهای دولت سیزدهم، گره نزدن مسائل کشور به نتایج مذاکرات بوده است، گفت: اینکه کشور را معطل مذاکرات نگه نداریم استراتژی بسیار درستی بود که توسط حجت‌الاسلام رئیسی اتخاذ شد؛ یعنی راهبری کشور را بر خلاف دولت قبل که دولتی نئو لیبرال بود و نگاه «مرکز-پیرامون» داشت، وابسته به نتایج مذاکرات نکنیم و همه چیز را به غرب گره نزنیم.وی با بیان اینکه دولت رئیسی تا امروز اشتباه هشت سال گذشته را در زمینه گفتگوها تکرار نکرده است، خاطرنشان کرد: البته در امور مختلفی همچون نحوه اصلاح سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی، انتقاداتی نیز به نحوه اداره کشور وارد است که پیش از این به آنها اشاره کرده‌ایم؛ اما به صورت کلی آنچه در مذاکرات و سیاست خارجه در حال وقوع است تا اینجای کار مقبول بوده و باید
ادامه پیدا کند.نادری عنوان کرد: اگر در مذاکرات دوحه گشایشی اتفاق بیفتد و نتیجه‌ای حاصل شود، باید در راستای امور زیربنایی و مسائل مشخصی که در اولویت هستند مورد استفاده قرار بگیرد. البته تکیه بر توان داخلی، دانش بومی و ظرفیت‌های کشور به ویژه حوزه دانش‌بنیان که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است، نباید مغفول بماند. با این چشم‌انداز می‌توان به ادامه مسیر امیدوار بود و با رویکرد دولت سیزدهم و حجت‌الاسلام رئیسی خواهیم توانست از این برهه عبور کنیم.

 

 

 

ماسک ها را برداشتیم کرونا نفس کشید
واکسن بزنیم تا آمار بالا نرود

روند افزایشی بیماران مبتلا به کرونا در کشور، زنگ خطر ورود به موج جدید را به صدا در آورده است.
به گزارش خبرنگار مهر، آمار روزانه کرونا در کشور سیر صعودی گرفته و موارد بستری بیماران نیز افزایشی شده است. این وضعیت نشان می‌دهد که احتمالاً وارد موج جدید بیماری خواهیم شد.شاید یکی از علل افرایش موارد ابتلاء در چند روز اخیر، رها شدن پروتکل‌های بهداشتی و برداشتن ماسک‌ها باشد. زیرا، بررسی‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد که در شرایط کنونی، کمتر از ۱۰ درصد افراد جامعه ماسک می‌زنند.در همین حال، روند واکسیناسیون نیز آن طور که باید و شاید، به سرعت پیش نمی‌رود. به طوری که آمار افرادی که ۳ دوز واکسن کرونا تزریق کرده‌اند، همچنان کمتر از ۲۸ میلیون نفر است.سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب که در چند روز اخیر افزایش بستری را داشته ایم، گفت: هفته‌ای که گذشته نسبت به هفته ما قبل ۲۰ درصد افزایش بستری داشتیم.وی با اشاره به افزایش موارد بستری در ۲۳ استان، افزود: بنابراین شرایط نیاز به مداخله دارد، مهم‌ترین مداخله رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی و یکی از مهم‌ترین کارها تکمیل واکسیناسیون است.کریمی گفت: تأکید می‌کنم به جهت اینکه بیش از ۶ ماه از واکسیناسیون ملی گذشته است، هم اکنون سطح ایمنی مقداری کاهش پیدا کرده و باید یک واکسیناسیون ملی و جمعی انجام دهیم تا کسانی که ۶ ماه از واکسیناسیون آنها گذشته است، واکسینه شوند.معاون درمان وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا به یکباره شاهد روند افزایشی کرونا هستیم، افزود: دو سه علت وجود دارد، به طوری که شاهد بروز زیرسویه های جدید اومیکرون هستیم که BA۴ و BA۵ است‌.کریمی گفت: یکی دیگر از دلایل موارد سیر صعودی ابتلاء، افزایش شدید بیماری در کشورهای همسایه ما است، در ترکیه، عربستان، عراق افزایش زیادی داشتیم و یک مقدار هم به دلیل اینکه رعایت شیوه نامه‌ها هم کاهش یافته است.معاون درمان وزارت بهداشت، به موارد بستری و فوتی اشاره کرد و افزود: معمولاً، یک تا دو ماه طول می‌کشد که آثار موج جدید نمایان شود و افزایش موارد بستری و به دنبال آن، فوتی‌ها، دو تا سه هفته بعد از بستری‌ها رخ می‌دهد.وی ادامه داد: سه رقمی شدن مرگ‌های روزانه را پیش بینی نمی‌کنیم، اما احتمال دو رقمی شدن فوتی‌های روزانه وجود دارد.مسعود یونسیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: واقعیت این است که همزمانی این افزایش‌ها با قالب شدن زیرگونه BA۴ و BA۵ که دو زیرگونه از اومیکرون هستند، در همه جای دنیا ما یک افزایشی را می‌بینیم که به نسبت اومیکرون B۲ که غالب بود، واکسن گریزی بیشتری دارند. یعنی ما اگر پیشتر با دو دوز واکسن می‌توانستیم با BA۱ و BA۲ مقابله کنیم برای مقابله با زیرگونه‌های جدید، یا باید واکسن‌هایی داشته باشیم که به طور اختصاصی برای این زیرگونه ساخته شدند که هنوز در دنیا واکسنی نداریم یا باید تعداد دوزها را افزایش دهیم.وی افزود: یکی از مهم‌ترین شواهدی که ما داریم اختلافی است که بین قاره آفریقا و آمریکا می‌بینیم، قاره آفریقا به واکسن دسترسی نداشته و اختلاف شدیدی که بین مرگ و میر اومیکرون و دلتا می‌بینیم در قاره آفریقا پررنگ نیست که ناشی ازا ین است که واکسیناسیون خود را با تأخیر انجام دادند.استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با خطاب قرار دادن هموطنان، گفت: کسانی که اگر هنوز واکسن نزده اند، بزنند. در واقع اگر هر کدام از ما یک قدم به جلو بگذاریم، سلامت خود و دیگران را به مخاطره نمی‌اندازیم.
به نظر می‌رسد برای مقابله با موج جدید بیماری، علاوه بر بازگشت به پروتکل‌ها و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، واکسیناسیون را جدی بگیریم. تکمیل دوزهای باقیمانده برای کسانی که هنوز دوز سوم را نزده اند و واکسیناسیون کسانی که تاکنون حتی یک دوز واکسن نزده اند، از اهمیت زیادی برخوردار است تا بتوانیم، بدون تلفات از موج جدید بیماری عبور کنیم.

 

 

 

نخست‌وزیر سابق ژاپن جان باخت

شبکه «اِن‌اِچ‌کِی» ژاپن رسماً تایید کرد که «شینزو آبه» نخست‌وزیر سابق این کشور بر اثر شدت جراحات وارده در پی ترور شدن حین سخنرانی در شهر نارا، جان خود را از دست داده است.رویداد۲۴ شبکه «اِن‌اِچ‌کِی» ژاپن رسماً تایید کرد که «شینزو آبه» نخست‌وزیر سابق این کشور بر اثر شدت جراحات وارده در پی ترور شدن حین سخنرانی در شهر نارا، جان خود را از دست داده است.
به گزارش «انتخاب»؛ شینزو آبه، نخست وزیر سابق ژاپن، روز جمعه ۸ ژوئیه (۱۷ تیر) در شهر «نارا» این کشور هدف شلیک گلوله قرار گرفت.
آتش‌نشانی شهر نارا در غرب ژاپن در همان ابتدای انتشار این خبر گفته بود که نشانه‌های حیات در آقای آبه دیده نمی‌شود. دولت ژاپن، اما در اولین واکنش رسمی وضعیت وی را «نامعلوم» اعلام کرده بود.
یوئیچی ماسوزو، فرماندار سابق توکیو هم در توییتی نوشت که نخست‌وزیر سابق ژاپن در حالت ایست قلبی-ریوی قرار دارد. عبارت ایست قلبی-ریوی در ژاپن اغلب در گزارش‌های اولیه و پیش از تایید رسمی مرگ استفاده می‌شود.

 

 

شمخانی:
ایران آماده همکاری برای برقراری صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی است
علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دیدار با آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان پیرامون مسائل مورد علاقه دو کشور گفت‌وگو کرد.
شمخانی در این دیدار با اشاره به پیوندهای عمیق و دیرینه تاریخی، فرهنگی و تمدنی میان دو ملت گفت: این شرایط بستر مناسبی را برای تقویت و گسترش روابط همه جانبه میان دو کشور فراهم کرده است.دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان با بیان اینکه دو ملت ایران و ارمنستان در طول تاریخ و در شرایط سخت منطقه ای و بین المللی و حوداث ناگوار طبیعی در کنار هم بوده‌اند، تصریح کرد: با چنین پیشینه‌ای نباید هیچ محدودیتی برای گسترش مناسبات فی‌مابین قائل شد. وی با بیان اینکه حجم مبادلات اقتصادی میان ایران و ارمنستان متناسب با ظرفیت‌های قابل تبادل میان دو کشور نیست، بر لزوم فعال‌سازی این ظرفیت‌ها تاکید کرد.شمخانی همچنین تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آماده است ظرفیت‌ها و امکانات خود را برای برقراری صلح پایدار در منطقه قفقاز جنوبی بکار گیرد.آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان نیز با ابراز خرسندی از سفر دریابان شمخانی به ارمنستان بر تقویت و توسعه روابط دو کشور در همه سطوح تاکید کرد.توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور را از جمله اقداماتی عنوان کرد که باید در اولویت همکاری‌های دوجانبه قرار گیرد. گریگوریان با اشاره به روابط دیرینه ی دو کشور، گفت: ظرفیت‌های بزرگی برای توسعه ی روابط اقتصادی و امنیتی بین دو کشور وجود دارد که فعال کردن آن‌ها تلاش مضاعفی را می‌طلبد.وی اضافه کرد: پروژه‌های انتقال برق بین دو کشور و سوآپ گاز ارمنستان و ترکمنستان از موضوعات مهم در روابط دو کشور است.دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در توسعه روابط بین کشورهای قفقاز جنوبی و تأمین امنیت منطقه دارد.وی ضمن تمجید از نقش فعال جمهوری اسلامی ایران در ایجاد صلح و ثبات در منطقه، تداوم نقش آفرینی کشورمان در این مسیر را ضروری و موجب تقویت امنیت پایدار در منطقه دانست.

حجت الاسلام خاتمی:‌
بی حجابی ضربه زدن به امنیت روانی جامعه است
امام جمعه موقت تهران گفت: اجبار نامیدن حجاب مغلطه است و اگر جامعه‌ای بخواهد سامان یافته اداره شود همه باید به قانون تمکین کنند. بی حجابی ضربه زدن به امنیت روانی جامعه و خیانت به مردم است. به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم؛ حجت الاسلام سید احمد خاتمی امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز جمعه این هفته طی سخنانی اظهار داشت: دعای عرفه دعای انقطاع از دنیا است و امیداوریم فردا فضای کشور یکپارچه استغاثه به سوی حضرت حق باشد.وی افزود: دل بردن از دیگران تنها با دل بستن به خدا میسر است و نعمتی بالاتر از این نیست. انسان باید به قلبش رجوع کند و تمام امیدش به خدا باشد. در حقیقت انقطاع به سمت خدا به این معنی است که هرچه هست از سوی خداست و دیگران بدون اراده خداوند کاری نمی توانند بکنند.خاتمی بااشاره به پیام رهبر انقلاب به حجاج گفت: دشمنان در پی از بین بردن تقوا و وحدت یعنی دو رکن اصلی حج هستند لذا باید مراقب بود.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به واقعه مسجد گوهرشاد خاطرنشان کرد: جلادان رضاخانی در این روز ۲۱ تیر ۱۳۱۴ مردم معترض به قانون کشف حجاب در مسجد گوهرشاد را کشتند. فلسفه حجاب تکریم شخصیت زن است. زن گوهر عفاف و حجابش می‌تواند در جامعه نقش آفرین باشد و اسلام بنا دارد شخصیت زن را حفظ کند و از او شخصیت جدی و کارآمد بسازد.
وی ادامه داد: اصرار بر حجاب به معنی نادیده گرفتن دیگر منکرات نیست. از جمله کسانیکه خیلی به موضوع دزدی‌ها و اختلاس‌ها تاخته‌اند خطبای جمعه و خود بنده بوده‌ام و قوه قضاییه هم در مسیر برخورد با این موضوع خوب عمل کرده است. اما اتفاقا خیلی از بی حجاب‌ها زن و بچه همین دزدها هستند.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در بیش از ۱۰ آیه قرآن از حجاب سخن به میان آمده است و لذا نی شود کسی قرآن را قبول داشته باشد و حجاب را قبول نداشته باشد. مراجع تقلید هم تاکید کرده‌اند که رعایت حجاب ضروری دین است و عدم رعایت آن معصیت و گناه است.خاتمی تصریح کرد: اولین فرد مروج بی حجابی در کشور ما قره العین بهایی بوده است که با بی حجابی مردم را به بهاییت دعوت می‌کرده است و دومین مروج بی حجابی هم رضاخان بوده است. این تاریخچه بی حجابی در کشور ما است. حرف ما این است که بی حجاب‌ها کدام تاریخ را می پسندید تاریخ قرآن و اهل بیت یا تاریخ رضاخان قلدر را؟
امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: امروز مسئله حجاب به عنوان یک مسئله اصلی مطرح است و هر دولتی در جهان که می‌خواهد با اسلام مبارزه کند از مبارزه با حجاب شروع می‌کند. در ضمن شورایعالی انقلاب فرهنگی مصوبه بسیار خوبی درباره عفاف و حجاب داشته است که در آن ۳۲ دستگاه در آن مسئول هستند که اجرای آن تاثیر خوبی در عفاف و حجاب خواهد داشت. مقابله با بی حجابی به صورت خودسر یک منکر است و مقابله با بی حجابی باید قانونمند باشد. کار خودسرانه در نظام جمهوری اسلامی ممنوع و خلاف شرع است.وی با بیان اینکه حجاب در کشور ما قانون است مطرح کرد: اجبار نامیدن حجاب مغلطه است و اگر جامعه‌ای بخواهد سامان یافته اداره شود همه باید به قانون تمکین کنند. بی حجابی ضربه زدن به امنیت روانی جامعه و خیانت به مردم است.
خاتمی خاطرنشان کرد: روز ۱۸ تیر سالروز کودتای آمریکایی در پایگاه شهید نوژه است که کودتای نقاب نامیده شد. در این کودتا همه مستکبران هم پیمان شده بودند که تا دولت کودتا سرکار آمد همه تاییدش کنند اما به لطف خدا یک ربع مانده به شروع کودتا همه کودتاچیان دستگیر شدند.امام جمعه موقت تهران عنوان کرد: تهمت زدن به نظام بسیار بیشتر از تهمت زدن به یک فرد گناه دارد. اینکه کسی بگوید خدمتگذران به نظام در حال فروختن منافع کشور به بیگانگان هستند تهمت ناروا است و این گونه حرف زدن جرم است و مدعی العموم باید به این موضوع ورود کند.