مدیر عامل بانک دی گفت: تمام سهامدارانی که نیاز دارند تا سهام بانک دی را عرضه کنند یا مورد خریداری قرار دهند، میتوانند معاملات بورسی خود را انجام دهند. البته با توجه به وضعیتی که بانک دی دارد، توصیه میکنیم که سهامداران خیلی عجله نکنند. برگزاری مجمع عمومی عادی بانک دی با نماد دی از […]
مدیر عامل بانک دی گفت: تمام سهامدارانی که نیاز دارند تا سهام بانک دی را عرضه کنند یا مورد خریداری قرار دهند، میتوانند معاملات بورسی خود را انجام دهند. البته با توجه به وضعیتی که بانک دی دارد، توصیه میکنیم که سهامداران خیلی عجله نکنند.
برگزاری مجمع عمومی عادی بانک دی با نماد دی از ۲۷ مهر ۱۴۰۰ متوقف شد. این توقف نماد، برای سهامداران تولید دردسر کرد. بسیاری از آنان از این بابت نگران بودند که در شرایط موجود، نمیتوانند اقدام به خرید و فروش سهام کنند. علیرضا قیطاسی برای اطمینان بخشی به سهامداران در ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ از برگزاری جلسات متعددی در این زمینه خبر داد و بیان کرد که به زودی مجمع تایید صورتهای مالی سال ۱۳۹۹ برگزار میشود. پس از گذشت ۹ ماه، در ۲۲ خردادماه جاری، بانک دی مجمع عمومی عادی به طور فوقالعاده برگزار کرد و با رای صاحبان سهام، صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۹ را به تصویب رساند.
با این حال علیرضا قیطاسی در گفتوگویی به سهامدان بانک دی توصیه میکند که در خرید و فروش عجله نکنند و برای این کار باید تدبیری اندیشیده شود. این موضوع و دیگر مباحث مربوط به بانک دی در زیر به طور کامل مورد اشاره قرار گرفته است.
میزان اموال بانک دی چقدر است؟ آیا برنامه ای برای واگذاری این اموال وجود دارد؟
براساس دستورالعمل های بانک مرکزی، بانکها املاک مازاد خود را باید واگذار کنند. بانک دی هم از پنج ماه پیش یک بانک اطلاعاتی برای تمامی املاک مازاد و تملیکی خود ایجاد کرد و آنها را مورد ارزیابی قرار داد. پروسه واگذاری املاک آغاز شده و در ماه جاری مزایده آن اجرایی خواهد شد. وقتی املاک مازاد به فروش برسد، نقدینگی در بانک به جریان میافتد و صورتهای مالی بهینهتر خواهد شد.
بانک دی از ابتدای سال چه میزان وام ازدواج پرداخت کرده است؟
طبق آخرین آمار بانک مرکزی، شبکه بانکی کشور حدود ۲۸۰ هزار میلیارد ریال یا ۲۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پرداخت کرده که هر بانکی سهمیهای را به خود اختصاص داده است. بانک مرکزی، بانکها را برای قرضالحسنه ازدواج رصد میکند، به این صورت که بر تعداد ثبتنامشدگان، قراردادهای منعقده و افرادی که در صف انتظار هستند، نظارت دارد. بر همین اساس ۲۰ درصد از ثبت نام شدگان برای بانک دی در صف انتظار به سر میبرند و به حدود ۸۰ درصد هم این سهمیه پرداخت شده است.
بانک دی تاکنون چه حمایتهای تسهیلاتی از شرکتهای دانش بنیان انجام داده است؟
براساس شعار سال جاری از ابتدای ۱۴۰۱ برای تحقق این شعار جلساتی با انجمن شرکتهای دانش بنیان برگزار شد و از آنان دعوت به عمل آمد و آمادگی بانک دی جهت همکاری به صورت صد در صدی اعلام شد. تعدادی از شرکت های دانش بنیان در سطح کشور در شعبات بانک دی درخواست دادهاند و کارهای آنان در مرحله انجام است.
میزان اضافه برداشت بانک دی از بانک مرکزی بعد از ابلاغ دستورالعمل ممنوعیت اضافه برداشت بدون وثیقه گذاری چقدر بوده است؟
بانک دی از بانک مرکزی اضافه برداشت نداشته است. براساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بانکها باید پس از مکاتبه با بانک مرکزی و ارائه وثائق، اضافه برداشت داشته باشند.
نماد بورسی بانک دی چه وضعیتی دارد؟
بانک دی تقریبا از مهرماه سال گذشته به دلیل برگزار نشدن مجمع سال ۱۳۹۹ بسته بوده است. تلاش هایی زیادی صورت گرفت و به لطف کمکهای بانک مرکزی و سازمان بورس در ۲۲ خرداد مجمع برگزار و بلافاصله پس از آن نماد بانک دی باز شد. امروز تمام سهامدارانی که نیاز دارند تا سهام بانک دی را عرضه کنند یا مورد خریداری قرار دهند، میتوانند معاملات بورسی خود را انجام دهند. البته با توجه به وضعیتی که بانک دی دارد، باید تدبیری اندیشید که خیلی در جهت خرید و فروش سهام عجلهای صورت نگیرد. بانک دی با توجه به املاکی که در اختیار دارد، وضعیت مناسبی در آینده نزدیک خواهد داشت.
میزان دارایی و سرمایه بانک دی چقدر است؟
صورتهای مالی بانک دی نشان دهنده داراییهای خوبی است. یکی از آنها نیروگاه دماوند است که بزرگترین نیروگاه کشور و از نیروگاههای بزرگ خاورمیانه به حساب میآید. این نیروگاه تقریبا ۴۰ درصد برق تهران و حدود ۴ درصد برق کشور را تامین میکند. شرکت سرمایهگذاری بوعلی که در حوزه بازار سرمایه فعالیت دارد و یا بیمه دی از جمله شرکتهایی هستند که وضعیت خوبی در بورس دارند. بانک دی داراییهای بسیار خوبی دارد که انشاالله طبق بررسیهای صورت گرفته، واگذار خواهد شد. البته ممکن است برخی از املاک را به راحتی نتوان واگذار کرد به مقدماتی نیاز داشته باشد که باید فراهم آید. شرایط بانک دی با واگذاری یکسری از اموال مازاد قطعا بهتر از شرایط فعلی خواهد شد.
به نظر شما محدود کردن و کنترل رشد ترازنامه بانکها چه تاثیری بر عملکرد بانکها و متغیرهای پولی خواهد داشت؟
بانک مرکزی دستورالعملی درباره افزایش داراییهای بانکها دارد. برخی از بانکها تا ۲ درصد و بانکهای تجاری ۲.۵ درصد میتوانند افزایش دارایی در ماه داشته باشند. بانک دی این موارد را صد در صد رعایت می کند زیرا بر بهبود تراز نامه تاثیرگذار است.
مدیرعامل بانک مسکن تاکید کرد:
پرداخت ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط بانک مسکن
مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه تا امروز متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن ۱۸ هزار میلیارد تومان سهم الشرکه خود را واریز کردند، گفت: از این میزان، ۵۰ درصد معادل حدود ۹ هزار میلیارد تومان در پروژهها هزینه شده است.
محمود شایان؛ در نشست بهبود و توسعه نظام تامین مالی در طرح های جهش تولید مسکن که در مرکز پژوهشهای مجلس برگزار شد، گفت: مجلس شورای اسلامی ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به منظور ساخت سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به سیستم بانکی تکلیف کرده که ۸۰۰ هزار واحد در مناطق شهری و ۴۰۰ هزار واحد در مناطق روستایی است.
وی با بیان اینکه در قالب طرح نهضت ملی، در بانک مسکن ۵۰۷ هزار نفر افتتاح حساب کردند، گفت: بیش از ۲۹۰ هزار نفر سهم الشرکه خود را بین یک میلیون تا ۱۶۰ میلیون تومان واریز کردند.
شایان در خصوص تفاوت مسکن مهر با طرح نهضت ملی مسکن تصریح کرد: در طرح مسکن مهر ابتدا پروژهها ساخته شدند و سپس متقاضیان تعیین و واحدها تحویل میشدند اما در طرح نهضت ملی مسکن که متقاضی محور است، ابتدا شخص سهم الشرکه خود را واریز میکند و از آغاز اجرای آن ساختمان، طبقه و واحد متقاضیان مشخص است.مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه تا امروز متقاضیان این طرح ۱۸ هزار میلیارد تومان سهم الشرکه خود را واریز کردند، اظهار داشت: در طرح نهضت ملی مسکن قرار است در ابتدا واریزی خود متقاضی در پروژه هزینه شود و پس از آن سیستم بانکی وارد چرخه تسهیلات میشوند.وی افزود: امروز از ۱۸ هزار میلیارد تومان سهم الشرکه متقاضیان، ۵۰ درصد معادل حدود ۹ هزار میلیارد تومان در پروژه ها هزینه شده است. در حال حاضر بانک مسکن بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب طرح نهضت ملی مسکن پرداخت کرده است.
شایان صدور پروانه های ساختمانی کشور را به عنوان شاخصی برای سنجش وضعیت ساخت و ساز توصیف کرد و گفت: بررسی آمار نشان میدهد اوج صدور پروانههای ساختمانی طی دهههای اخیر به سال ۱۳۹۰ بازمی گردد و این روند همواره طی سالهای پس از آن نزولی بوده است.
مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۰ سهم بخش مسکن از تسهیلات پرداختی بخش مسکن ۱۷ درصد بود گفت: امروز این سهم به ۵ درصد کاهش یافته است. اگر میخواهیم به بخش مسکن توجه کنیم و به تسهیل ازدواج جوانان کمک کنیم، سیستم بانکی ما باید از سهم سایر بخشها کم کند و سهم مسکن را از ۵درصد فعلی به ۱۷ درصد برساند.
مدیرعامل بانک ملی ایران در مراسم امضای این تفاهمنامه با دانشگاه صنعتی شریف:
صنعت بانکداری یکی از مهمترین صنایع کشور است
مدیرعامل بانک ملی ایران و رئیس دانشگاه صنعتی شریف تفاهمنامه مشترکی در راستای توسعه همکاریهای دو جانبه امضا کردند.دکتر محمدرضا فرزین در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: صنعت بانکداری یکی از مهم ترین صنایع کشور است و فعالان این صنعت با موضوعات متنوع مالی، اقتصادی، مهندسی و ترکیب پیچیده ای از دانش بانکداری سر و کار دارند بنابراین یک بانکدار موفق، بانکداری است که هم تجارت را خوب بداند و هم اینکه فهم درستی از موضوعات مالی و دانش بانکداری داشته باشد.وی افزود: فناوری اطلاعات در بانک موثر است و بانکدار باید از حوزه فناوری اطلاعات شناخت کافی داشته باشد، در غیر این صورت نمی تواند بانک خود را به خوبی مدیریت کند.فرزین با تاکید بر اینکه نیاز است بانک ها برای توسعه خود با دانش بنیان ها همکاری کنند، تصریح کرد: از آنجا که طی ۱۵ سال اخیر بانکداری مجازی، الکترونیکی و غیرحضوری توسعه پیدا کرده است، رقابت هم شدیدتر شده و امروزه بانک های پیشرو، بانک هایی هستند که در این حوزه ها پیشرفت کرده اند. وی با بیان اینکه بانک ملی ایران یک نهاد پربرکت پیشرو در ۱۰۰ سال اخیر بوده و نهادسازی بانکی در کشور توسط بانک ملی ایران انجام شده است، اضافه کرد: صنعت بانکداری به دلیل تحریم در دهه ۹۰ نتوانسته به اندازه کافی رشد کند و فعالیت های بین المللی آن کاهش پیدا کرده است. آموزش آن لطمه خورده و دانش آن توسعه نیافته است.فرزین با بیان اینکه در حال حاضر راه توسعه سریع بانک ها استفاده از ظرفیت های دانش بنیان است، اظهار کرد: تلاش ما بر این است که ارتباط با حوزه های دانش بنیان تقویت شده و از کمک عملیاتی آنها برای تولید محصول و فرایند استفاده کنیم. از طرفی، دانشگاه باید برای حوزه اجرا کار کند و در حل مسائل کمک کند. وی ابراز کرد: دانشگاه شریف دانشگاه خوبی در ایران و جهان است و در حوزه دانش بنیان نیز پتانسیل بسیار خوبی دارد. مسائل بانک ملی ایران زیاد است و در حوزه اعتبارات، روش های جدید بانکداری، بانکداری شرکتی، بانکداری دولتی، بانکداری خرد موضوعات متعدد دارد که می توان برای حل آنها از ظرفیت دانشگاه استفاده کرد.مدیرعامل بانک ملی ایران اضافه کرد: پیام رسان «بله» مورد توجه دولت بوده و قصد داریم آن را محور پیام رسان های ایرانی قرار دهیم. دولت هم در این زمینه کمک خواهد کرد. همچنین «سداد» باید در خدمت توسعه محصول بانک باشد و این یک مساله در بانک ملی ایران است. سداد باید مشکل شلوغی شعب را حل کند که حل آن نیز با ایجاد محصول جدید امکان پذیر است.فرزین در پایان با بیان اینکه تامین مالی بانکی باید به سهولت، ارزانی و سرعت انجام شود که این کار با همکاری حوزه های دانشی قابلیت انجام دارد، خاطر نشان کرد: این نیاز وجود دارد، دانش آن هم هست، مهم آن است که این دو با هم ارتباط بگیرند و سازماندهی مناسبی در این زمینه انجام شود. ما روی کمک دانشگاه شریف حساب کرده ایم.
ابلاغ دستورالعمل امر به معرف به شبکه بانکی
رییس کل بانک مرکزی در نشست هم اندیشی عفاف و حجاب گفت: ما در بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور وظیفه خود میدانیم که در این زمینه با جدیت گام برداریم. وی افزود: دستورالعملها و مقرراتی که از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بانک مرکزی ابلاغ شده، به شبکه بانکی کشور نیز اعلام و اطلاع رسانی شده، اما این فقط مقدمه کار است که با جدیت، پیگیری میشود.رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه، دستورالعملها و مقرراتی که از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بانک مرکزی ابلاغ شده، گفت: ما در بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور آمادگی کامل خود را برای تحقق اهداف محوله از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام میکنیم.به گزارش «انتخاب»؛ نشست هم اندیشی عفاف و حجاب به ریاست حجت الاسلام صدیقی رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر و با حضور هاشمی گلپایگانی دبیر این ستاد، علی صالح آبادی رییس کل بانک مرکزی، ذبیح الله سلمانی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت امور اقتصادی و دارایی و مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی برگزار شد.در این نشست علی صالحآبادی رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه اهتمام ستاد امر به معروف و نهی از منکر، بر موضوع عفاف و حجاب، وظیفه ما را برای توجه به این موضوع مبارک سنگینتر میکند، گفت: ما در بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور وظیفه خود میدانیم که در این زمینه با جدیت گام برداریم.وی افزود: دستورالعملها و مقرراتی که از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به بانک مرکزی ابلاغ شده، به شبکه بانکی کشور نیز اعلام و اطلاع رسانی شده اما این فقط مقدمه کار است که با جدیت، پیگیری میشود.رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اهمیت و ضرورت موضوع عفاف و حجاب، ادامه داد: در سیستم بانکی کشور مسوولان فرهنگی باید حضور فعالی داشته باشند. البته تاکید ما بر این است که مسوولان فرهنگی بانکها، به لحاظ اعتقادی تلاش کنند مقوله حجاب و عفاف با آگاهی نهادینه شود.رییس کل بانک مرکزی در پایان تاکید کرد: ما در بانک مرکزی و شبکه بانکی آمادگی کامل خود را برای تحقق اهداف محوله از سوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر اعلام میکنیم.
درخواست بانک ملی ایران از صاحبان اموال مکشوفه صندوق های اجاره ای شعبه دانشگاه
بانک ملی ایران اعلام کرد: دستور قضایی برای احراز ابتدایی مالکیت اموال مکشوفه صاحبان صندوق های اجاره ای شعبه دانشگاه صادر شد.این بانک طی اطلاعیه ای تصریح کرد: پیش از این اموال مکشوفه شامل سکه، ارز و مصنوعات طلا به نیابت از دادسرای رسیدگی کننده و با حضور نمایندگان پلیس آگاهی تهران توسط کارگروهی متشکل از کارشناسان و خبرگان طلا و جواهر بانک ملی ایران جداسازی، صورت برداری، ارزیابی و پلمب گردید و تحویل خزانه بانک ملی ایران شد که متعاقب آن دستور مرجع محترم قضایی جهت انجام روند احراز مقدماتی مالکیت این اموال، در اسرع وقت آغاز می گردد.
در این اطلاعیه تاکید شده است: اقدامات لازم تحت نظارت بازپرس محترم پرونده توسط بانک ملی ایران به منظور اقدامات مقدماتی احراز هویت و تعیین تکلیف اموال و تعلق آن به صاحبان اموال با سرعت، دقت و جدیت در حال انجام است.بدیهی است که نتایج حاصله و فرایند تشخیص و تحویل توسط دادسرای رسیدگی کننده به اطلاع هر یک از صاحبان اموال خواهد رسید.بانک ملی ایران در این اطلاعیه از صاحبان اموال مکشوفه درخواست کرده است تا با حفظ آرامش، فرصت تطبیق، تشخیص و تحویل اموال را به کارشناسان و نیز مرجع محترم قضایی اعطا نماید.
رشد ۳۲۳ درصدی وام ازدواج در بانک اقتصادنوین
پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج در بانک اقتصادنوین ۳۲۳ درصد رشد کرد.این بانک در سه ماهه نخست سال جاری ۵۷۱ فقره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به ارزش ۷۷۵ میلیارد و ۳۰۰میلیون ریال به واجدان شرایط پرداخت کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر تعداد ۱۶۰درصد و از نظر مبلغ ۳۲۳ درصد رشد نشان میدهد.همچنین این بانک در راستای ایفای مسئولیتهای اجتماعی خود و حمایت از اقشار آسیبپذیر، در سهماهه ابتدایی سال جاری ۴۷میلیارد و ۲۵۰ميليون ريال به مددجويان سازمان بهزيستي کشور و كميته امداد امام خمينی(ره) پرداخت کرده است.