فرار از «متن» به «حاشیه» !
فرار از «متن» به «حاشیه» !

سرویس سیاسی تردیدی نیست که «اولویت‌سنجی»، یکی از مولفه‌های عمده مدیریت است و مدیری که در شرایط حساس، توان اولویت‌سنجی نداشته باشد و نتواند امور اهم و مهم را در دست بگیرد و مسائل فرعی را از اصلی تمیز دهد، نمی‌تواند به اهداف خود حتی نزدیک شود. جریان سیاسی اصولگرا که تا یک‌سال پیش ادعا […]

سرویس سیاسی

تردیدی نیست که «اولویت‌سنجی»، یکی از مولفه‌های عمده مدیریت است و مدیری که در شرایط حساس، توان اولویت‌سنجی نداشته باشد و نتواند امور اهم و مهم را در دست بگیرد و مسائل فرعی را از اصلی تمیز دهد، نمی‌تواند به اهداف خود حتی نزدیک شود.

جریان سیاسی اصولگرا که تا یک‌سال پیش ادعا داشت با همراهی قوه قضاییه و مجلس انقلابی اگر دولت را نیز در دست بگیرد، مشکلات مختلف اقتصادی از نرخ ارز و تحریم‌ها تا مشکلات معیشتی مردم را مدیریت خواهد کرد، این روزها به «روغن‌سوزی» افتاده و از آنجایی‌که هرگز نه روحیه پذیرش خطاهای خود را داشت و نه عذرخواهی کردن توسط سیاسیون را امری عادی می‌دانست، امروز به جایی رسید که تلاش دارد از متن به حاشیه بگریزد تا ناکارآمدی این جریان سیاسی دیده نشود.
آیت الله سید ابراهیم رییسی در دوران رقابت‌های انتخاباتی، مدعی شد برنامه ۷۰۰۰ صفحه‌ای برای اداره کشور دارد و شهروندانی که به وی رای دادند امروز درک نمی‌کنند که چرا از آن برنامه، خبری در رسانه‌ها
ذکر نمی‌شود.
امروز دولت سیزدهم اقتصاد را رها کرده است و در دو بخش به شدن فعال است اول طرح آمارهای مثبت و خبر رضایت ۷۰ درصدی مردم از وضعیت زندگی خود که معلوم نیست با کدام مکانیسم تعریف‌شده نظرسنجی به دست آمده است.
در شرایطی که مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه را بالا اعلام می‌کند و همه شاخص‌های اقتصادی نیز وضعیتی مبهم و حتی نگران‌کننده دارند، برخی دولت‌مردان از موفقیت خود سخن می‌گویند و رسانه‌های دولتی نیز از رضایت ۷۰ درصدی مردم گزارش می‌دهند، اظهارات و گزارش‌هایی که افکار عمومی را به خشم می‌آورد.
وزیر اطلاعات دولت سیزدهم نیز روز گذشته در جمع مدیران و رؤسای دفاتر استانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اشاره به این که در حال حاضر با شرایط حساسی در کشور مواجه هستیم، گفت: فرصت مناسبی برای همفکری، همدلی و همراهی سران همه قوا و دستگاه‌های مختلف در سایه نظام مقدس جمهوری اسلامی فراهم شده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین خطیب افزود: در این شرایط، انتظارات و توقعاتی در جهت تحول و جهش اقتصادی برای پیشرفت کشور به وجود آمده که در سایه وحدت و همراهی مسئولان و مردم و لطف و عنایت الهی به دست می‌آید و قطعاً، دشمن این شرایط را نمی‌پسندد.
حقیقت این است که برخی دولت‌مردان و رسانه اصلی دولت تلاش دارند اوضاع معیشت و اقتصاد کشور را مثبت و رو به رشد نشان دهند در حالی‌که افکار عمومی برداشت دیگری دارد.
در چنین اوضاعی که هم تورّم، روندی افزایشی گرفته و هم بیکاری و تولید و در شرایطی که نگرانی کارمندان دولت از تنگی معیشت روز به روز بیشتر می‌شود برخی نمایندگان مجلس انقلابی همه این امور اصلی را فراموش کردند و به سمت امور فرعی رفتند و هر روز در اخبار، از یک طرح و برنامه به‌شدت فرعی پرده برمی‌دارند.
پس از چند روزی که اخبار برخورد با بی‌حجابی و موضوع گشت ارشاد در صدر قرار گرفت و برخی استانداران و مدیران دولت سیزدهم سخن از «جداسازی اتاق کار مردان و زنان» آن هم در این شرایط بد اقتصادی دولت گفتند، روز گذشته برخی نمایندگان مجلس از تمرکز بر «سگ و حیوان خانوادگی» گفتند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی از اعلام وصول طرح صیانت از حقوق عامه در برابر حیوانات خطرناک در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس خبر داد و گفت: در این طرح متقاضیان نگهداری سگ، علاوه بر تقاضای مجوز، باید هزینه‌های نگهداری و مسئولیت آن را بپذیرند و در صورت رهاسازی توله‌های آن، مجازات می‌شوند.
وی ادامه داد: در همین راستا کمیته‌هایی در هر شهرستان با محوریت دادستان و با حضور نمایندگانی از محیط‌زیست، دامپزشکی، فرمانداری و جهاد کشاورزی و شهرداری تشکیل می‌شوند تا به تقاضای افراد و سازمان‌ها برای نگهداری سگ (مثلا آزمایشگاه‌های علمی، نگهبانی کارخانه‌ها، گله‌داران و…) رسیدگی کنند تا پس از بررسی شرایط، مجوزهای مربوطه به این افراد اعطا شود.
از نظر افکار عمومی نه اخبار و تحلیل‌هایی که از افزایش ۷۰ درصدی امید به زندگی می‌گویند اهمیت دارند و نه توجه و تمرکز بر طرح‌هایی چون «گشت ارشاد»، «صیانت از فضای مجازی» و «محدود کردن شهروندان در زمینه داشتن حیوان خانگی چون سگ»، اما حقیقت این است که دولت به هیچ کدام از مسائل اصلی نمی‌پردازد چون توان پرداختن و حل این مشکلات را ندارد و در عوض هر روز خود را به قلب مسائل فرعی می‌زند تا هم به‌زعم خود از کاهش ناکارآمدی خود بکاهد و هم با ایجاد مشغولیت برای شهروندان عادی آنان را از مشکلات اصلی کشور بازدارد
افکار عمومی از خود می‌پرسند اگر دولت متعلق به مردم است آن‌گونه که برخی سیاسیون اصولگرا اصرار دارند بر اصطلاح «دولت مردمی»، چرا کاری برای مردم عادی انجام نمی‌دهد و حتی همه فشار خود را بر مردم گذاشت تا هم کسر بودجه خود را جبران کند و هم آنان را با گیروگرفت‌های سیاسی
مشغول کند.

 

رئیسی در ستاد ملی مقابله با کرونا:
ورود مسافر از تمامی مرزهای کشور باید همراه با تست کرونا باشد

رئیس جمهور با تاکید بر رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی پیشگیری از کرونا گفت:ورود مسافر از تمامی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی باید همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام تست تشخیص کرونا باشد.
حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن گرامیداشت روز عرفه و تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان، در مورد شرایط کرونا در کشور گفت: با وجود مشارکت مردم و زحمات کادر درمان باید دستورالعمل‌های بهداشتی رعایت شود تا با سویه جدیدی از بیماری مواجه نشویم و یا اگر سویه جدیدی نیز ایجاد شد، گسترش و فراگیری در کشورمان پیدا نکند.
رئیس جمهور با اشاره به تأثیر گذار بودن رعایت اصول بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا، اظهار داشت: لازم است افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و زدن دُز یادآور واکسن اهتمام بیشتری داشته باشند.
وی نقش رسانه‌ها در ارتقا و استمرار رعایت دستورالعمل‌های پیشگیری از کرونا را مهم برشمرد و گفت: رسانه‌ها با کمک وزارت بهداشت موضوع آموزش مبارزه با کرونا را در جامعه ادامه داده و تقویت کنند.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به ضرورت افزایش آزمایش تشخیص ویروس کرونا برای تقویت بیماریابی در سراسر کشور، بر ضرورت توسعه واکسیناسیون دُز یادآور برای پیشگیری از بیماری تأکید کرد.رئیسی نظارت بر ورود مسافران از مرزهای کشور را ضروری خواند و گفت: ورود مسافر از تمامی مرزهای زمینی، هوایی و دریایی باید همراه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و انجام تست تشخیص کرونا باشد.رئیس جمهور در مورد برگزاری مراسم اربعین حسینی و اهمیت برنامه‌ریزی برای هرچه بهتر برگزار شدن این مراسم، گفت: یقین داریم امسال در مراسم اربعین با حجم بسیار زیادی از علاقمندان برای زیارت اباعبدالله‌الحسین (ع) مواجه خواهیم شد. در واقع این مراسم از اواخر ماه محرم آغاز و تا انتهای ماه صفر ادامه خواهد داشت؛ هر چند مردم خودشان زمان سفر به عتبات عالیات را مدیریت می‌کنند اما ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) نیز باید برنامه‌ریزی‌های لازم را تدوین و به صورت فعالانه اقدامات لازم را انجام دهد.رئیسی با اشاره به اینکه در ماه‌های آینده شاهد بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در کشور هستیم، تصریح کرد: از همین امروز باید نسبت به آنچه لازم است در مدارس و دانشگاه‌ها برای مقابله با کرونا، انجام شود برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.رئیس جمهور با تقدیر از سازندگان واکسن کرونا در کشور، گفت: امیدوارم با این تعداد واکسن ساخته شده ایرانی و واکسن‌های تأمین شده خارجی دیگر نیازمند واردات واکسن کرونا نباشیم و با همین شیب تولید واکسن در کشور نیازهایمان تأمین خواهد شد.

 

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:
نباید دوباره شاهد تفاوت قیمت نرخ ارز باشیم

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: نکته مهم در حذف ارز ترجیحی این است که بار دیگر شاهد تفاوت نرخ میان ارز آزاد و نیمایی نباشیم، چراکه مجددا فضایی برای رانت‌خواری و سوءاستفاده ایجاد خواهد شد.
سید احسان قاضی‌زاده هاشمی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با از سرگیری مذاکرات هسته‌ای و آغاز دور جدیدی از گفتگوها میان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکا، گفت: من فکر می‌کنم هر مذاکره‌ای که صورت می‌گیرد اگر بر اساس احترام بر تعهدات قبلی باشد و احیای برجام را متناسب با عمل واقعی متقابل صورت دهد، به نحوی که بنا بر زورگویی و زیاده‌خواهی نباشد، نتیجه‌بخش
خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شرایط غرب نسبت به سال‌های گذشته در گفتگوها تغییر پیدا کرده و همین موضوع رویکرد آنها را تغییر داده است، تصریح کرد: امروز آمریکا و اروپا بعد از جنگ روسیه و اوکراین در شرایطی قرار دارند که اقتضا می‌کند واقع‌بینانه‌تر با ایران مذاکره کنند. تداوم این شرایط یعنی تداوم جنگ میان روسیه و اوکراین و اثرات آن بر حوزه بازار انرژی،، نگرانی‌ها برای غرب را تشدید خواهد شد.قاضی‌زاده هاشمی تصریح کرد: اروپا که این شرایط را بیشتر لمس می‌کند می‌کوشد تا با میانجی‌گری شرایط بهتری در مذاکرات حاکم شود تا شاید زودتر نتیجه به دست بیاید.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با رویکرد دولت در داخل کشور و نگاه مستقل از نتیجه مذاکرات، اظهار کرد: سایر سیاست‌ها مربوط به اقتصاد داخل کشور است. پرداختن به ایجاد این سیاست که اثرگذاری نرخ ارز و نوسانات ارزی، کمترین اثر را روی معادلات اقتصادی کشور بگذارد، اهمیت زیادی دارد.
وی تأکید کرد: باید وابستگی اقتصاد به ارز ترجیحی کمتر و کمتر شود، البته دولت در این زمینه تلاش خود را برای حذف ارز ترجیحی و برطرف کردن تبعات آن آغاز کرده است و این تلاش باید ادامه پیدا کند. نکته مهم این است که بار دیگر شاهد تفاوت نرخ میان ارز آزاد و نیمایی نباشیم، چراکه در این صورت مجدداً فضایی برای رانت‌خواری و سو استفاده ایجاد خواهد شد.
قاضی‌زاده هاشمی عنوان کرد: مقاوم‌سازی درونی قدرت مدیریت دولت بر حفظ ارزش ریال و مدیریت نرخ ارزی دو نکته بسیار مهمی است که اگر تیم اقتصادی دولت بتواند این دو را به درستی پیش ببرد اثرگذاری قابل توجهی در شرایط ایجاد خواهد شد و به بهبود مشکلات نزدیک‌تر می‌شویم.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مدیریت در این حوزه هم در حوزه سیاست داخلی اثرگذاری خواهد داشت و هم قدرت و توان تیم مذاکره‌کننده در گفتگوها را بیشتر خواهد کرد.

 

رویترز: ایران غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در فردو را آغاز کرده است

خبرگزاری رویترز به نقل از گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران غنی‌سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته در فردو را آغاز کرده است.به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش داده است که ایران غنی سازی با سانتریفیوژهای پیشرفته IR-6 در فردو را آغاز کرده است.رویترز در این گزارش نوشت سانتریفیوژهایی که ایران در فردو راه‌اندازی کرده است با هدف افزایش میزان غنی‌سازی اورانیوم از ۵ درصد به ۲۰ درصد است.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی به اعضای این نهاد بین‌المللی که رویترز به نسخه‌ای از آن دست یافته است، اعلام کرده است: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تایید می‌کند که ایران تزریق گاز هگزافلوراید اوارنیوم غنی شده تا ۵ درصد به آبشار ۱۶۶ سانتریفیوژی IR-6 را در فردو آغاز کرده است». سه هفته پیش بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی اعلام کرده بود که ایران آماده تزریق اورانیوم به سانتریفیوژهای پیشرفته در تأسیسات غنی‌سازی فردو است».در گزارش قبلی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعا شده بود: «ما هیچ توضیحی از ایران در مورد اینکه آماده‌سازی این کشور راه را برای غنی‌سازی اورانیوم بین ۵ تا ۲۰ درصد هموار می‌کند یا خیر، دریافت نکرده‌ایم».
«رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چندی پیش در مصاحبه با شبکه خبری العربیه گفته بود: «دوربین‌هایی که ایران از تاسیسات هسته‌ای خود برداشته، وظیفه ما در نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را با مانع مواجه کرده است».
وی ادامه داد: «ایران قابلیت‌های هسته‌ای خود را افزایش داده اما به آستانه تولید سلاح هسته‌ای نرسیده و امروز هیچ اطلاعاتی در دست نداریم که نشان دهد ایران سلاح هسته‌ای در اختیار داشته یا برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای دارد و این موضوع بسیار مهم است که به آن اشاره کردم». (جزئیات بیشتر)
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه (۱۸ خرداد/ ۸ ژوئیه) قطعنامه‌ای را که ایران را به عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متهم می‌کند با ۳۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف (روسیه و چین) و ۳ رأی ممتنع (هند، لیبی و پاکستان) به تصویب رساند.سازمان انرژی اتمی ایران ساعاتی قبل از تصویب این قطعنامه با صدور بیانیه‌ای از قطع فعالیت‌ تعدادی از دوربین‌های فرا‌پادمانی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران خبر داده بود.
در بیانیه سازمان انرژی اتمی ایران آمده بود: «جمهوری اسلامی ایران تاکنون همکاری‌های گسترده‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است که متأسفانه آژانس بدون اینکه در نظر داشته باشد که این همکاری‌ها ناشی از حسن نیت ایران است، نه تنها قدردان این همکاری‌ها نبوده، بلکه به نوعی آن را وظیفه ایران نیز تلقی کرده است. به همین دلیل تصمیم گرفته شد از امروز فعالیت‌ دوربین‌های فرا‌پادمانی دستگاه اندازه گیری بر خط سطح غنا OLEM‌ و فلومتر آژانس قطع شود که دستور آن به مسئولان مربوطه داده شده است».
این تحولات در حالی رخ داده‌اند که مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفت‌وگوها بارها تلاش کرده طرف‌های مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

 

 

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:
سفر انفرادی به عتبات عالیات در عراق بلامانع است
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، با اشاره به موضوع مطرح شده در ارتباط با اخبار نادرست پیرامون سفر انفرادی به عتبات عالیات گفت: با تلاش‌های مشترک وزارت کشور و سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق، پس از روز پرفضیلت عرفه هم حضور عاشقان حسینی برای زیارت عتبات عالیات در عراق به صورت انفرادی بلامانع است و الزاما نیازی به ثبت نام به صورت کاروانی نیست.
مجید میر احمدی با نادرست دانستن اخباری که زوار حسینی(ع) نمی‌توانند به صورت انفرادی به عتبات عالیات سفر کنند،گفت: این اظهارات، برگرفته از یک برداشت اشتباه، مطرح شده است.
پیش‌تر معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان از شهروندان تقاضا کرده بود بصورت انفرادی به مرز‌ها مراجعه نکنند.
ولی الله حیاتی در این باره گفته بود که عبور بدون روادید فقط در قالب کارون‌های حج و زیارت برای زائران اربعین حسینی امکان پذیر است.
پیش‌ثبت‌نام سفر اربعین امسال از ۱۰ تا ۳۱ تیرماه در سامانه سماح انجام می‌شود و ستاد مرکزی اربعین برآورد کرده امسال بیش از ۴ میلیون زائر ایرانی در این ایام داشته باشیم.
بنا بر آخرین آمار اعلام شده اما معاون عتبات سازمان حج و زیارت از پیش ثبت نام حدود ۹۶ هزار زائر اربعین خبر داده است.
به گفته سید صادق حسینی رئیس سازمان حج و زیارت، انتظار می‌رود با بازگشایی مرز‌های زمینی، بخش اعظمی از زائران عتبات عالیات از مبادی مرزی شلمچه، چزابه و اروند رود به عراق سفر کنند که در این راستا باید برنامه ریزی‌های دقیق و مناسب برای تسهیل امور زائران اندیشیده شود.
ستاد مرکزی اربعین همچنین در اطلاعیه ای از هموطنانی که قصد عزیمت برای زیارت اربعین دارند خواسته تا نسبت به وجود دست کم ۶ ماه اعتبار گذرنامه های خود اطمینان داشته باشند.
این دسته از هموطنان، به منظور جلوگیری از ازدحام در ایام اربعین از هم اکنون به اداره گذرنامه ناجا مراجعه و نسبت به تجدید گذرنامه اقدام کنند.
طبق قوانین فرودگاهی، ۶ ماه اعتبار برای دارندگان گذرنامه عادی جهت خروج از کشور الزامی است.
از سویی دیگر این ستاد چند روز پیش اعلام کرد با توجه به هماهنگی سیاسی و دیپلماتیک با دولت عراق، کسانی می‌توانند عازم سفر اربعین سال جاری شوند که طی ماه‌های پیش رو تا ایام اربعین، حداقل یک دز واکسن یادآور کرونا را
تزریق کرده باشند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس :
دیپلماسی اقتصادی با همسایگان مذاکرات بُرد-بُرد است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتقای دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، را مذاکرات بُرد-بُرد خواند و گفت: ایران با استفاده از ظرفیت ۱۵ کشور همسایه و بازار چند صدمیلیونی همسایگان،اقدامات موثری را برای خنثی سازی تحریم ها انجام داده است.
محمد صفایی در مورد دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم گفت: دیپلماسی اقتصادی به عنوان ابزار قدرتمندی در سیاست خارجی دولت‌ها تعریف می‌شود و دولت سیزدهم هم از ابتدای آغاز به کار خود بر اولویت دیپلماسی اقتصادی و سیاست همسایگی و منطقه‌ای تاکید کرده است و این مهم‌ترین عامل ایجاد ثبات، رونق مبادلات اقتصادی است که می تواند چشم انداز مثبتی برای کشور داشته باشد.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در شش ماه دوم سال گذشته افزایش ۵ میلیاردی دلاری کالاهای صنعتی را نسبت به مدت مشابه سال قبل داشتیم گفت: تغییر سیاست ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت‌ها و اقدامات دولت در حوزه تولید موجب شده که در زمینه‌های مختلف شاهد رشد صادرات باشیم.نماینده مردم گناباد با بیان اینکه تقویت دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه سبب بهبود شرایط اقتصادی و امنیت ملی برای کشور و منطقه خواهد شد، بیان داشت: ایران در یکی از حساس‌ترین موقعیت‌های ژئوپلیتیکی جهان قرار دارد و این موقعیت کشورمان را به یکی از کانون‌های پرجاذبه دیپلماسی منطقه‌ای در حوزه‌های مختلف تبدیل کرده است و مسلما این جایگاه می‌تواند در رشد و توسعه مبادلات اقتصادی اثر گذار باشد. صفایی با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران گفت: ایران با استفاده از ظرفیت ۱۵ کشور همسایه و بازار چند صدمیلیونی همسایگان، داشتن مرزهای آبی و خاکی با کشورهای همسایه و پیرامونی می‌تواند برای بهبود شرایط اقتصادی و خنثی‌سازی تحریم‌ها اقدامات موثری را انجام دهد، دولت سیزدهم هم در این راه با جدیت اهداف مورد نظر خود را دنبال می کند.وی با بیان اینکه دولت سیزدهم توانسته است در کمتر از یک سال صادرات به کشورهای آسیای میانه از جمله ترکمنستان و ازبکستان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد گفت: این توانمندی در سایه دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم به دست آمده است و شرایط برد -برد را برای دو طرف ایجاد می کند و در مجموع این اقدامات دولت در حوزه دیپلماسی منطقه‌ای موفق بوده است.وی در مورد پیگیری دستگاه دیپلماسی برای رفع تحریم ها هم گفت: تجربه گذشته نشان می‌دهد که هر وقت ایران بر سر مواضع و استقلال خود ایستاده، نتیجه گرفته است.