به باور متولیان امور آب گیلان با بارش سالانه حدود یکهزار میلیمتر باران، سدها میتوانند از هدر رفت دست کم یک میلیارد مترمکعب آب جلوگیری کنند که این امر نیازمند تسریع در تکمیل طرحهای نیمه تمام است. اگرچه احداث سدها در برخی مناطق کشور طی دهههای گدشته با انتقادات گستردهای روبرو بوده و بسیاری آن […]
به باور متولیان امور آب گیلان با بارش سالانه حدود یکهزار میلیمتر باران، سدها میتوانند از هدر رفت دست کم یک میلیارد مترمکعب آب جلوگیری کنند که این امر نیازمند تسریع در تکمیل طرحهای نیمه تمام است.
اگرچه احداث سدها در برخی مناطق کشور طی دهههای گدشته با انتقادات گستردهای روبرو بوده و بسیاری آن را دلیل خشکسالی به خصوص در مناطق مرکزی میدانند، اما برای استان گیلان که همواره دارای بارشهای سنگین و مداوم باران است و حجم عظیمی از نعمات خدادادی بدون مصرف وارد دریا میشود مسئله متفاوت است.
بسیاری در گیلان بر این باورند که به دلیل بارش سالانه بیش از یکهزار میلیمتر نزولات آسمانی در این استان سدها میتوانند کمک موثری برای تامین آب کشاورزی و شرب استان داشته باشند همانند نقشی که اکنون سد شهر بیجار در تامین آب شرب بخش عمده ای از مردم استان ایفا می کند.
سد مخزنی منجیل بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده که آب کشاورزی ۱۷۲ هزار هکتار از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای گیلان را تامین میکند و آب مابقی اراضی ۶۶ هزار هکتار شالیزاری استان از طریق منابع آبهای زیرزمینی و سطحی همچون چاهها، رودخانهها انهار و چشمهها تامین میشود.
اما امسال شرایط به گونه دیگری است که به نظر نمیرسد سد سفید رود به تنهایی بتواند ۱۷۲ هزار هکتار اب شالزارهای استان را تامین کند؛ به گفته کارشناسان؛ خشکسالی طی سالجاری موجب شده تا آب ذخیره شده پشت سد سفید رود در فصل زراعی جاری در ۴۰ سال گذشته بی سابقه باشد.
خشکسالی و کمبود آب امسال سبب شد تا رهاسازی آب با تاخیری نسبت به سال زراعی گذشته صورت بگیرد و بههمیندلیل بسیاری از کشاورزان ناگزیر تا رسیدن آب به زمینهایشان به کشت دیر هنگام تر نسبت به برخی دیگر اقدام کردند.
é کاهش ۵۰ درصدی آبگیری تنها سد مخزنی گیلان
بنابر گزارش رسمی شرکت آب منطقهای در هجدهم فروردین ماه سال ۱۴۰۰ سد سفیدرود(منجیل) یک میلیارد و ۷۰ میلیون متر مکعب آب را در پشت دیوارههای خود ذخیره داشت که طبق گزارشات حتی منجر به سرریز شدن ذخایر آن شد. ولی تا مدت مشابه سالجاری فقط ۶۳۳ میلیون مترمکعب آب در پشت سد سفیدرود آبگیری شد که این آمار بیانگر کاهش ۴۳۷میلیون متر مکعبی آب است.
بر اساس اعلام شرکت آب منطقهای گیلان؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب در بخشهای مختلف مصرف است و معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف میشود که بیشترین بخش آب بر کشاورزی استان مربوط به شالیزارهاست.
شاید بتوان گفت که اگر بارشهای فروردین و اردیبهشت ماه امسال در استان نبود، آب کشاورزی استان با چالشهای بیشتری روبرو می شد؛ طبق آمار هواشناسی گیلان؛ طی فروردین ماه امسال ۴۰ میلیمتر بارش را در استان شاهد بودیم که در مقایسه با ۱۶ میلیمتر مدت مشابه سال ۱۴۰۰، افزایش ۲۰۰ درصدی ولی نسبت به بلند مدت کاهش ۷۴ درصدی را نشان میدهد.
همچنین اردیبهشت ماه امسال نیز میزان بارندگی در استان بیش از ۵۶ میلیمتر ثبت شد که حدود ۲۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل و هفت درصد از متوسط بلند مدت بیشتر بود، اما با این وجود طی خرداد ماه امسال در مجموع ۹.۳ میلیمتر در استان بارش ثبت شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱ درصد و نسبت به میانگین بلند مدت ۶۶ درصد کاهش داشته است.
é پنج سد گیلان در انتظار اعتبار کافی
بسیاری از کارشناسان معتقد هستند مهار آبهای سطحی استان به خصوص بخش بارندگی را یکی از راهکارهای مناسب برای تامین نیاز آبی استان به خصوص در بخش کشاورزی میدانند. با وجود اینکه مسئولان نیز بر این مسئله تاکید دارند، اما پنج سد مخزنی استان در حال حاضر به طور نیمه کار و منتظر اعتبار مالی هستند.
سد مخزنی پلرود، دیورش، شفارود، لاسک و سد مخزنی دیلمان پنج سد بزرگ استان هستند که طی سالهای خیر به دلیل مشکلات مالی نتوانستند رنگ بهره برداری و آبگیری را به خود ببینند. بر اساس برآوردها این پنج سد توان تنظیم سالانه ۸۱۰ میلیون مترمکعب آب را دارند که به راحتی نیاز استان را در حوزه کشاورزی و حتی آشامیدنی تامین می کند.
بر اساس آخرین آماری که در اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر شد، مبلغ یک میلیارد یوان چین معادل ۴ هزار میلیارد ریال در پروژه سد شفا رود مصرف شده است که برای اتمام آن به ۶۰۰ میلیارد تومان نیاز است. در حالی که هنوز این اعتبار تامین نشده و عملاً نیمه متوقف مانده است.
اعتبار تامین شود تمامی سدهای گیلان تا ۱۴۰۵ بهرهبرداری میشوند
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با بیان اینکه پنج سد مخزنی در گیلان در حال ساخت است، گفت: در حال حاضر سدمخزنی پلرود با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد، سد مخزنی شفارود با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصد، سد مخزنی دیورش با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد، سد مخزنی لاسک با پیشرفت فیزیکی ۶ درصد و سد مخزنی دیلمان (در مرحله تجهیز کارگاه) مشغول فعالیت هستند.
وحید خرمی بدون اشاره به وضعیت اعتبارات این پروژهها اظهار داشت: در صورت تأمین اعتبار بموقع و بر اساس برنامه زمانبندی، سدهای مخزنی پلرود و دیورش تا پایان سال ۱۴۰۲ قابلیت آبگیری آزمایشی را دارند و سایر پروژهها نیز تا پایان سال ۱۴۰۵ قابیلت بهره برداری خواهند داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که سد پلرود که قرار بود تا پایان فصل بهار ۱۴۰۰ به بهرهبرداری برسد چرا هنوز به بهره برداری نرسیده است، گفت: تنها دلیل عدم تحقق بهره برداری سد پلرود عدم تخصیص اعتبار لازم متناسب با برنامه زمان بندی طرح بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با اشاره به اینکه ۵۲ رودخانه (حوضه آبخیز) کوچک و بزرگ و دایمی در استان وجود دارد، افزود: به غیر از دو رودخانه مابقی آنها از مناطق مرتفع در غرب و جنوب استان سرچشمه گرفته و پس از عبور از دشت در نهایت به دریا میریزند. وی ادامه داد: استان گیلان با وجود برخورداری از نزولات جوی مناسب (متوسط بارندگی یکهزار میلیمتر) و دارا بودن رودخانههای دایمی متعدد، در شرایط کنونی به سبب محدودیت و فقدان تاسیسات مناسب برای ذخیرهسازی، کنترل و مهار آب، با چالشهای جدی در زمینه تامین و توزیع آب مواجه است.
خرمی تصریح کرد: چنانچه میزان آب مصرفی و مورد نیاز در استان را ملاک عمل قرار دهیم و با در نظر گرفتن مهار و استفاده از آبهای سطحی، میتوان برای بیش از یک میلیارد مترمکعب در سال برنامهریزی کرد که باید این امر از طریق احداث سدهای مخزنی مهار شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان گفت: البته بدیهی است به منظور تامین کامل نیازهای آبی استان برنامههایی مانند تکمیل و بهسازی شبکههای آبیاری و زهکشی، افزایش راندمانهای آبیاری، استفاده از ارقام شالی مقاوم به خشکی، اصلاح تقویم کشت، ایجاد فرهنگ مصرف بهینه و صرفجویی در مصارف شهری، ارتقاء سطح تکنولوژی واحدهای صنعتی در راستای کاهش مصرف آب به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
دکترخادمی(فعال فرهنگی و رسانهای):
مدیرِ ناکارآمد را به جانِ فرهنگ نیندازید!
” کاشان، مدیری در حد، اندازه و ترازِ خود میخواهد”
در هر عزل و نصبی، جانبِ اخلاق، مدارا و حفظِ منزلت و کرامتِ انسانی افراد و مدیران را در نظر بگیرید؛ چون روزی نوبت شما نیز فرا خواهد رسید و مطمئناً این اسب چموش، سوار خود را نیز به همان حالت پیاده خواهد کرد.
علی اکبرخادمی(فعال فرهنگی و رسانهای) خطاب به مدیرکل آموزشوپرورش استان اصفهان، فرماندار ویژه، نماینده ویژه رئیس مجلس، احزاب تاثیر گذار و کمیته انتصابات شهرستان کاشان اظهار داشت:
انشااله که معرفی هریک از افراد، از سوی هر گروه و طیفی، برای تصدی مدیر آموزش و پرورش شهرستان، از روی دلسوزی، دغدغه مندی و رفعِ مشکلات بوده امّا:
با نگاهی گذار به عملکردها و حوزه فعالیت هریک از گزینهها،از بیشتر آنها بوی رابطههای گروهی، جناحی و سهم خواهی به مشام می رسد و گویا تنها واژهای که بیش از پیش و از آغاز دولت سیزدهم، وردِ زبانها شده و جلوه گری میکند واژه “انقلابی” است.(به خدا همه، انقلابیاند و همه برای اين نظام و انقلاب، به زعمِ خود قدمی برداشتهاند و دلشان برای این کشور میتپد!).
فقدانِ نگاهِ تخصصی در معرفی مدیر بزرگترین دستگاه انسان سازی شهرستان (خصوصاً در گزینه های پیشنهادی)، این کشتی طوفان زده را به ورطه میکشاند.
مشکلات و چالشهای آموزشوپرورش، بسیار عمیق، متنوع و چند وجهی است و نیاز به یک تیم نوآور و نواندیش دارد تا بتواند این مشکلات را بهنحو مقتضی چاره کند که به یقین، در هیچ یک از گزینهها و افراد پیشنهادی برای رفع چالشها و برون رفت از مشکلات، نه آن توانِ فکری و دانشِ لازم برای درکِ مشکلات و چالشها وجود دارد و نه اینکه، این افراد، تجربهی موفق خدمت و مدیریت در قسمتهای مختلف تعلیم و تربیت را در کارنامه خود دارند. پس تردیدی نیست که در مواجهه با این مشکلات، دچار سَردر گمی خواهند شد.
کاشان، مَهدِ تمدن و فرهنگ، مدیری در حد، اندازه و ترازِخود میخواهد. پس شایسته و بایسته است، فقط با نگاهِ سیاسی و جناحی و با بولد کردن برخی عناوین و صِرفِ القابِ لازم مثلِ انقلابی بودن ،”مدیر ناکارآمد را به جان فرهنگ نیندازیم!
آموزش و پرورش جولانگاهِ اهداف و مقاصد سیاسی و حزبی نیست. مدیری با کارآیی، تسلط و درایت کافی خود را می طلبد. لطفاً بیش از این،کالبد و روانِ خسته آموزش و پرورش، معلمان، دانشآموزان و خانوادههای عزیزشان را با نگاهِ حزبی و سیاسی، آلوده تر و رنجورتر نکنید و آن را به احتضار نکشانید و با مدیر کارآ، برنامه محور، متخصص و آزموده، شهرستان را به جایگاهِ واقعی خود برسانید.
آموزشوپرورش، نه هیئت سینهزنی است که بتوان با هر سبک و سیاقی، سینه زن را وادار به سینه زنی کرد، نه میدانی برای رقابت با احزاب سیاسی رقیبِ خاص. پس براساس شایستگی، تعهد و تخصص، توانمندی، مدیری مدبّر و برنامه محور، معرفی و انتخاب نمایید(حتی از جناح رقیب).البته معلّمان ،فقط معلم هستند و آموزش و پرورشِ سیاسی را نمیپذیرند.
توصیه می کنم از معرفیِ فردی که نه معنای ساختار را میداند و نه از مشکلات ساختاری، آگاهی دارد و نه اینکه در سالهای حضور در آموزشوپرورش، تجربه اندوزی کردهاند؛ خودداری فرمایید.کافیست با یک نظر اجمالی به عملکردِ این افراد با این کارنامه فشل و بسیارضعیف پی می برید که مطمئناً توانمندی، صلاحیت و مهمتر از همه محبوبیت بین معلمان شهرستان برخوردار نبوده و حتی توانایی اداره یک مدرسه را هم ندارند.
معلّمان و دانش آموزان شهرستان حق مسلم شان است که مدیری اهل تعامل، کارآزموده،کاربلد و از جنسِ خودشان که مشکلاتشان را به درستی درک و آن را رفع نماید، می خواهند. یقیناً با توجه به شاخصها و سنجههای ارزیابی، معرفی این افراد حتی با شعار دولت سیزدهم نیز در تعارض آشکار است. پس، قبل از معرفی افراد، در ملاکهای ارزیابی خود، تجدید نظر نمایید و لطفاً،مدیر ناکارآمد را به جان فرهنگ نیندازید.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان:
بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان مالیات در اصفهان وصول شد
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان گفت: رقم وصولی مالیات در این استان در سال گذشته ۲۰ هزار و ۵۰ میلیارد تومان بوده است.
عباس مزیکی اظهار داشت: رقم وصولی مالیات در استان اصفهان در سال ۱۴۰۰، ۲۰ هزار و ۵۰ میلیارد تومان بود که این میزان وصول مالیات ۱۰۴ درصد مازاد بر پیش بینی استان بود.
وی با بیان اینکه عوارض ارزش افزوده مستقیم به حساب شهرداریها، دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری واریز میشود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته رقم عوارض ارزش افزودهای که مردم استان پرداخت کردند، چهار هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان بود.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه دولت سال گذشته برای تأمین مالی از اوراق اسناد خزانه استفاده میکرد، افزود: این درحالی است که عوارض ارزش افزوده و عوارض آلایندگی نقد دریافت میشد و نظام مالیاتی نیز مبلغ یاد شده را بین شهرداریها، دهیاریها و روستاهای فاقد دهیاری توزیع کرد.
مزیکی با اشاره به اینکه وصول عوارض ارزش افزوده در سال ۱۳۹۹، بالغ بر ۲ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان بود، گفت: دریافت عوارض ارزش افزوده در استان در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۱۳۹۹ رشد ۱۲۲ درصدی داشت.
وی اضافه کرد: همچنین میزان عوارض ارزش افزوده که در در سه ماهه ابتدایی سال جاری به حساب شهرداریها واریز شده یک هزار و ۱۹۲ میلیارد تومان بوده است.
مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با بیان اینکه سهم شهرداریها در قانون ارزش افزوده از سه درصد به چهار درصد در سال جاری افزایش یافته است، افزود: سهم مستقیم مردم در عمران و آبادانی شهر افزایش یافته است و هزینه این عوارض در حمل و نقل عمومی و رفع آلایندگی یک ضرورت است که مردم بخشی از هزینهها را به دولت میپردازند.
é وصول ۸۷۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی در استان اصفهان در سال ۱۴۰۰
مزیکی با بیان اینکه سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸۷۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی از صنایع و واحدهای آلاینده استان اصفهان وصول شد، اظهار داشت: این رقم در سه ماهه ابتدایی سال جاری ۵۰ میلیارد تومان بوده است. وی با بیان اینکه مالیات حقوق عمومی است و مطالبه گر مالیات عموم مردم هستند، تصریح کرد: مالیات در بخش ارزش افزوده به طور مستقیم بر توسعه و عمران و آبادانی مؤثر است و بخشی از عوارض ارزش افزوده در حوزه سلامت هزینه میشود. مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان با اشاره به اینکه یک درصد ارزش افزوده در نظام سلامت هزینه میشود، ابراز داشت: اگر در دوره دو ساله کرونا کمک مردم در پرداخت ارزش افزوده نبود، نظام سلامت به سادگی نمیتوانست از عهده این معضل بزرگ بر آید. وی با اشاره به اینکه امروز با توجه به شرایط اقتصادی کشور که با تحریمهای شدید روبهرو هستیم، افزود: تحقق مالیاتی و از سوی دیگر توجه دولتمردان و نظام کشور به موضوع مالیات نسبت به گذشته افزایش یافته است و میتوان گفت یکی از آثار مثبت تحریم توجه به مالیات بود. مدیرکل امور مالیاتی استان اصفهان، مالیات را درآمد پاک دانست و اضافه کرد: درآمد مالیاتی کمتر تحت تأثیر سیاستهای بیرونی قرار میگیرد و با برنامه ریزی درست قابل مدیریت است. مزیکی با بیان اینکه مالیات به عنوان اولین درآمد دولت محسوب میشود، خاطرنشان کرد: امسال مالیاتی که در کشور باید وصول شود در مجموع ۴۷۰ هزار میلیارد تومان است که معادل این مبلغ هزینه پیش بینی شده و سهم هر استان تفکیک شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
زیرساختهای مازندران برای جذب دانشجویان خارجی مناسب است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: این دانشگاه زیرساختهای مناسب و منحصربفردی برای پذیرش دانشجویان خارجی در استان دارد.
فرهاد غلامی در نشست امضای تفاهمنامه با رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران در ساری با بیان اینکه برای جذب دانشجویان عراقی در دانشگاههای علوم پزشکی استان توافق شده است، افزود: ارتباط بین دانشگاههای دو منطقه، برگزاری کنفرانسهای مشترک بین المللی و دورههای آموزشی کوتاه و بلند مدت از جمله اهداف و مفاد این تفاهمنامه است. وی گسترش فعالیتهای تحقیقاتی را از دیگر مفاد تفاهمنامه بیان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران دارای قدمت ۴۰ ساله و زیرساختهای مناسب برای پذیرش دانشجویان خارجی از جمله کشور عراق است. وی با اشاره به پیوندهای فرهنگی و مذهبی بین دو کشور توسعه مناسبات علمی و آموزشی بین مازندران و دانشگاههای عراق را از جمله برنامهها ذکر کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی:
ارتباط منطقی بین دانش و صنعت وجود ندارد
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی گفت: ارتباط منطقی بین دانش و حوزه صنعت، کشاورزی و علوم پایه وجود ندارد و باید شرکتهای دانش بنیان این نقیصه را رفع کنند.
محمد فرشکاران در نشست تخصصی با تعدادی از نخبگان علمی اظهار کرد: لازمه توسعه و پیشرفت در هر مدلی فراهم آوری ابواب آن است.
وی افزود: باید هم افزایی های مقتضی برای برطرف کردن مشکلات و ایجاد موقعیتهای برتر که بتواند به خروجیهای متقن بیانجامد، ایجاد شود. فرشکاران تصریح کرد: لازم است در درک وضع فعلی و مسائل پیرامونی آن عمیقتر باشیم؛ به نظر میرسد ارتباط منطقی بین دانش و حوزه صنعت، کشاورزی، علوم پایه و حتی علوم انسانی ما وجود ندارد و انتظار میرود شرکتهای دانش بنیان این نقیصه را رفع کنند. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: سرانه دانشجویی در کشور ما بالا است؛ اما در کنار آن باید همگرایی فرهنگی لازم نیز ایجاد شود و دانش آموختگان ما در هر موقعیتی که باشند با انگیزه از دانش و مهارت خود در جهت توسعه و پیشرفت کشور بهره برند.
این مسؤول با اشاره به فعالیت ۲۰۸ شرکت دانش بنیان در استان توضیح داد: تعداد مهم نیست؛ بلکه ایجاد بستر مناسب برای حضور در بازار و مدیریت چرخه عرضه و تقاضای محصولات دانش بنیان مهم است و اگر این شرکتها نتوانند واسط منطقی را با حوزه اقتصاد برقرار کنند ناموفق خواهند بود.
وی ابراز داشت: صاحبان اندیشه آینده را تکوین و تشریح میکنند ما نیز تلاش داریم وحدت عملی را بین حوزه آموزش، مهارتهای ایجادی و ایجابی و تولید برقرار کنیم. فرشکاران با اشاره به ظرفیتهای مختلف صنعتی و اقتصادی آذربایجان شرقی، بر لزوم ایجاد همگرایی فرهنگی بیشتر در بخشهای مختلف برای رسیدن به اهداف توسعهای استان تاکید کرد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی خاطرنشان ساخت: رسالت ما در قدم اول حفظ وضع موجود، در مرحله بعدی تغییر این وضعیت و در نهایت گام برداشتن به سمت تعالی است که بدون ایجاد اسلوب و فضای همدلی و همگرایی رخ نمیدهد.
مدیرکل راه و شهرسازی ایلام خبر داد؛
تکمیل چند قطعه از طرح ۴خطه کردن محور ایلام-مهران تا اربعین
مدیرکل راه و شهرسازی ایلام از تکمیل چند قطعه از طرح چهارخطه کردن محور ایلام-مهران تا اربعین امسال خبر داد.
عبدالله بهادری اظهار کرد: در محور ایلام-مهران، تونلِ کیلومتر ۵ به طول ۸۴۰ متر در دست احداث است که حفاری آن به پایان رسیده و هم اکنون پیمانکار مشغول کف کنی و ترانشه برداری مسیر رفت و برگشت این تونل و تسطیح مسیر برای عبور اضطراری در ایام اربعین است.
وی افزود: تونل کیلومتر ۵ تا تونل دوم راه کربلا، چهار خطه کردن پل بزرگ این مسیر، اجرای عملیات لاینینگ توسط پیمانکار در تونل دوم راه کربلا و آماده سازی مسیر ورودی و خروجی آن برای عبور اضطراری در ایام اربعین از جمله کارهای در دست اقدام محور ایلام- مهران است که موجب تسهیل در تردد زائرین عتبات عالیات خواهند شد. بهادری تصریح کرد: تمام تلاش راه و شهرسازی استان و مشاوران و پیمانکاران این است که چند قطعه باقیمانده بزرگراه ایلام- مهران تا اربعین تکمیل شده و سایر پروژهها نیز برای عبور اضطراری ساماندهی شوند. مدیرکل راه و شهرسازی استان بیان کرد: ۶ کیلومتر (۲ کیلومتر محدوده تقاطع روستای چم آب و ۴ کیلومتر محدوده روستای بانروشان) هم اکنون در حال اجرای آسفالت است و تا اربعین این ۶ کیلومتر به صورت بزرگراه تکمیل شده و زیر بار ترافیک قرار خواهد گرفت. بهادری در ادامه به ۲۰ کیلومتر عملیات آسفالت مسیر احداث شده اشاره کرد و افزود: لایه دوم آسفالت این ۲۰ کیلومتر در دست اجرا است و تا اربعین به اتمام خواهد رسید. وی بیان کرد: همچنین با بهره برداری از پل بزرگ کیلومتر ۵۶ منطقه کنجانچم نقاط پر حادثه و پیچهای خطرناک این منطقه حذف خواهد شد.