رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با بیان اینکه در طرح آمایش سرزمین، شهرستانهای کشور در ۴ دسته تقسیم بندی شده اند، جزئیات اجرای این طرح را توضیح داد. احمد تشکینی اظهار کرد: یکی از کارکردهای اصلی طرح آمایش سرزمینی حرکت در جهت توسعه متوازن و عدالت محوری است و در همین راستا شهرستانهای […]
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با بیان اینکه در طرح آمایش سرزمین، شهرستانهای کشور در ۴ دسته تقسیم بندی شده اند، جزئیات اجرای این طرح را توضیح داد.
احمد تشکینی اظهار کرد: یکی از کارکردهای اصلی طرح آمایش سرزمینی حرکت در جهت توسعه متوازن و عدالت محوری است و در همین راستا شهرستانهای کشور در حال طبقه بندی در دسته های مختلف هستند.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی گفت: شهرستانهای کشور در حال طبقه بندی در چهار دسته هستند؛ دسته اول شهرستانهای کمتر برخورداری هستند که به لحاظ صنعتی، معدنی و تجاری توسعه نیافته اند و زیرساختهای لازم هم در آنها مستقر نیست. همچنین برای ایجاد اشتغال نیز ممکن است طرحهای نیمه تمام کافی نداشته باشند؛ به همین دلیل نیازمند تعریف طرحهای ایجادی و توسعه ای هستند. برای این شهرستانها باید بالاترین سطح مشوقهای سرمایه گذاری را تعریف کرد.
وی ادامه داد: دسته دوم شهرستانهای کمتربرخورداری هستند که به لحاظ صنعتی، معدنی و تجاری توسعه نیافته اند اما زیرساختهای تا حدی مکفی ممکن است داشته باشند؛ فلذا این شهرستانها نیازمند تکمیل طرحهای نیمه تمام، توسعه ای و احیای واحدهای راکد هستند؛ برای این دسته از شهرستانها نیز باید مشوقهایی جهت توسعه در نظر گرفت.
تشکینی افزود: دسته سوم شهرستانهای مناسب به لحاظ وضعیت صنعتی، معدنی و تجاری هستند. در این شهرستانها هدف اصلی حفظ و بهبود وضعیت اشتغال است لذا تقریباً تداوم وضعیت موجود منطقی است.
وی ادامه داد: دسته چهارم شهرستانهای توسعه یافته به لحاظ صنعتی و با ظرفیت بیش از حد جمعیتی است که حتی نیازمند تمرکززدایی جمعیتی است، از این رو مشوقهای خاصی برای توسعه در این محدوده ها نباید لحاظ شود. نتایج اولیه نشانگر وجود بالغ بر ۱۱۰ شهرستان در منطقه اول؛ ۱۲۰ شهرستان در منطقه دوم؛ بالغ بر ۱۴۰ شهرستان در منطقه سوم و بالغ بر ۷۰ شهرستان در منطقه چهارم است.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی گفت: در بسته مشوق سرمایه گذاری کشور ترکیه، کل کشور به شش منطقه تقسیم بندی شده و برای هر منطقه مشوقهای خاص مدنظر قرار گرفته است. آن دسته از صنایعی که باید از طریق مشوقهای مربوطه مورد پشتیبانی قرار گیرند بر مبنای توانایی بالقوه رقابتی استان مزبور معین میشود و حداقل مبلغ ثابت سرمایهگذاری برای هر یک از صنایع و مناطق در نظر گرفته شده است، به گونهای که پایینترین مبلغ سرمایهگذاری در مناطق ۱ و ۲ برابر با یک میلیون لیر ترک بوده، در حالیکه این مبلغ برای چهار منطقه باقیمانده دیگر برابر با پانصد هزار لیر ترک است. در این برنامه برای هر منطقه مشوقها و حمایتهای خاصی تعریف شده است.
تشکینی افزود: آمایش سرزمین به معنای بهرهبرداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی و در قلمرو جغرافیایی خاص است، به طوری که مزیتهای فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، ساماندهی و نظامبخشی میشود. این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیتها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگیهای فضایی مناطق است.
وی ادامه داد: در واقع عدم توزان شاخص بیکاری بین مناطق مختلف یکی از مهم ترین دلایل افزایش مهاجرت به کلان شهرها و در نهایت افزایش هزینه ها و مشکلات زندگی در مبداء و مقصد است. بر این اساس نیاز است در هر منطقه متناسب با ظرفیت و پتاسیل منطقه، فعالیت ها برنامه ریزی شود.
رئیس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی افزود: همانطور که پیشتر نیز ذکر شد جمعیت و میزان شغل مورد نیاز بخش صنعت، معدن و تجارت با هدف توسعه متوازن و نرخ بیکاری متوازن در کل کشور پیشبینی و بررسی شده است. در واقع در هر منطقه کشور اولویت های توسعه فعالیت های اقتصادی شامل کشاورزی، صنعت، معدن و خدمات متفاوت است بر این اساس در این طرح منطبق بر اسناد آمایش تعداد شغل مورد نیاز در تمامی فعالیت های اقتصادی به تفکیک استان- شهرستان با هدف توسعه متوازن پیشبینی و هدف گذاری شده است.
تشکینی گفت: در ادامه با توجه به اهداف اشتغال استان- شهرستان سعی شده در ۶ بخش تکمیل طرحهای نیمه تمام، احیای واحدهای راکد، تکمیل زیرساخت های تولید و تجارت، انجام فعالیت های اکتشافی و نقشه برداری، توسعه صنایع موجود و پیشنهاد واحدهای جدید، تحقق اشتغال مد نظر برنامه ریزی شود.
امکان واردات روغن خام
از شمال کشور وجود ندارد
انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران اعلام کرد که ستاد تنظیم بازار پس از گذشت حدود ۵۰ روز از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها هنوز مصوبه کاهش تعرفههای کالاهای اساسی را به گمرکات ابلاغ نکرده است.
از زمان اجرای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تا کنون حدود ۱۰۰ هزار تن انواع روغن نباتی توسط بخش خصوصی در بنادر رسوب کرده و منتظر ابلاغ مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص کاهش عوارض گمرکی است.
بنا بر این گزارش به دلیل افزایش رسوب روغن در بنادر شمالی امکان واردات و تخلیه کشتی در بنادر شمالی کشور
وجود ندارد.
در این گزارش همچنین آمده است که با توجه به تغییر نرخ ارز و واردات روغن خام با ارز نیمایی، در حال حاضر ۵۰ هزار میلیارد ریال نقدینگی بخش خصوصی در بنادر قفل شده و چشم انتظار ابلاغ مصوبه کاهش عوارض گمرکی توسط ستاد تنظیم بازار است.
گفتنی است ادامه روند موجود ممکن است تنظیم بازار روغن نباتی در زمینه تناسب روغنهای مورد نیاز و همچنین کمبود برخی محصولات با مشکل مواجه شده و ثبات و نظم به وجود آمده در بازار روغن نباتی از بین برود.
تولید ۵۰۰ هزار تن گیاهان دارویی در سال جاری
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی کرد: میزان تولید گیاهان دارویی با افزایش ۴۰ هزار تنی در سال جاری به ۵۰۰ هزار تن برسد.
حسین زینلی با اشاره به وضعیت کشت گیاهان دارویی در کشور گفت: در سال گذشته ۶۸ هزار هکتار گیاهان دارویی یکساله کشت شدند که بالاترین میزان مربوط به زیره سبز، گشنیز، رازیانه سیاه دانه، شوید و فلفل
بوده است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در سال گذشته از گیاهان زعفران و گل محمدی در جهت افزایش توسعه سطح زیر کشت انجام نشد، یادآور شد: بنا داریم با توجه به این که ساختارهای کشت قراردادی در کشور توسعه پیدا کرده در سال ۱۴۰۱ تحت شرایط خاص از این گیاهان با کشت قراردادی اقدامات برای تولید انجام خواهد شد.
زینلی ادامه داد: در حال حاضر حدود ۲۶۱ هزار هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی اعم از گیاهان چند ساله و یکساله در کشور است.
زینلی تصریح کرد: در سال گذشته به علت خشکسالی تولید گیاه زعفران به شدت افت کرد، البته دولت به دنبال آن است تا با افزایش تولید این گیاه در کشور بتواند جایگاه زعفران را از نظر تولید و ارزش در دنیا ارتقا دهد.
تحویل دو میلیارد لیتر گازوئیل به نیروگاههای کشور از ابتدای سال
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، از تامین سوخت نیروگاهی در ایام افزایش مصرف برق به موازات افزایش نظارت بر مجاری عرضه برای مبارزه با قاچاق سوخت خبر داد.
جلیل سالاری با بیان این که روند رشد مصرف بنزین و گازوئیل در کشور روند قابل توجهی است، گفت: با توجه به اختلاف ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصدی قیمت سوخت در مرزهای کشور، گازوئیل یا بنزین در برخی مرزهای جنوبی به محض خروج از جایگاه، تا ۱۵ هزار تومان در ازای هر لیتر نیز خرید و فروش میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با تاکید بر این که مصرف روزانه بنزین به طور میانگین از ابتدای سال، به حدود ۹۸ تا ۱۰۰ میلیون لیتر رسیده است، افزود: این شکاف قیمتی باید مدیریت شود، اما سیاست دولت، سیاست قیمتی نیست و تمرکز اصلی، بر نظارت است.
وی گفت: مجموعههای مختلف شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی و سایر دستگاههای نظارتی در حوزه مجاری عرضه و نقاطی که طرح کدینگ در آنها اجرایی میشود، در حال نظارت هستند تا سه ماه تابستان که فصل سفر است را به گونهای مدیریت کنیم که به خوبی از این دوران بگذریم.
کاهش ذخایر آب سدهای کشور به ۵/۲۴میلیارد مترمکعب
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور از کاهش ذخایر آب سدهای کشور به ۲۴.۵ میلیارد مترمکعب، خبر داد.
فیروز قاسم زاده اظهار کرد: بررسی وضعیت ورودی سدهای کشور نشان میدهد که ورودی به مخازن در سال آبی جاری به ۲۸.۱۵ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۴ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی گفت: میزان پرشدگی سد زایندهرود در استان اصفهان، سدهای استان تهران، سدهای استان خوزستان و سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در شرایط فعلی به ترتیب حدود ۲۷ درصد، ۳۲ درصد، ۵۴ درصد
و ۶۰ درصد است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور افزود: آمارها نشان میدهد، با سپری شدن ۲۹۰ روز از سال آبی، تا ۱۸ تیرماه (سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰) میزان کل حجم آب در مخازن سدهای کشور به حدود ۲۴.۵۹ میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته بیانگر ۴ درصد کاهش است.
قاسم زاده خاطرنشان کرد: با توجه به برنامهریزی صورت گرفته برای عبور بدون تنش از فصل گرمای پیش رو، رعایت الگوی بهینه مصرف از سوی مردم، بسیار کمک کننده خواهد بود.
آخرین مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی یکم مردادماه است
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: روز شنبه یکم مردادماه، آخرین مهلت ارایه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک
اجاری است.
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد: مطابق قانون مالیاتهای مستقیم، ۳۱ تیرماه آخرین مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقوقی و صاحبان درآمد املاک اجاری است که به دلیل مصادف شدن آن با روز تعطیل (جمعه)، براساس قانون روز شنبه یکم مردادماه، آخرین مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص مذکور خواهد بود و از آنجا که هیچ مجوزی برای تمدید مهلت مذکور وجود ندارد، این مهلت به هیچ عنوان تمدید نخواهد شد.
شایان ذکر است، برخورداری از هر نوع تسهیلات و معافیتهای مالیاتی منوط به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی است، لذا فعالان اقتصادی بهمنظور بهرهمندی از مشوقهای قانونی نرخ صفر یا هر نوع تسهیلات دیگر باید اظهارنامه مالیاتی خود را تا روز شنبه (یکم مردادماه) سال جاری به صورت الکترونیکی از طریق درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir ارسال کنند.بدیهی است، مؤدیان محترم مالیاتی، در صورت عدم پرداخت مالیات یا بر حسب مورد عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در مهلت مقرر، مشمول جرایم قانونی خواهند شد.