مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: طی سه مرحله به متقاضیان نهضت ملی مسکن پیامک واریز آورده ارسال میکنیم و اگر پس از مرحلهی سوم وجهی پرداخت نکنند افرادی از لیست ذخیره را جایگزین آنها میکنیم، البته بنا به دستور وزیر فعلا پروژهها با استفاده از وام بانکی پیش میرود تا اعتماد متقاضیان جلب شود. […]
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: طی سه مرحله به متقاضیان نهضت ملی مسکن پیامک واریز آورده ارسال میکنیم و اگر پس از مرحلهی سوم وجهی پرداخت نکنند افرادی از لیست ذخیره را جایگزین آنها میکنیم، البته بنا به دستور وزیر فعلا پروژهها با استفاده از وام بانکی پیش میرود تا اعتماد متقاضیان جلب شود.
علیرضا جعفری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تعداد ۱۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در شهرهای جدید در حال اجراست و امیدواریم تا اوایل مردادماه این تعداد را به ۲۰۰ هزار برسانیم. نکتهی مهم بحث آورده متقاضیان است که باید این حوزه مقداری جدیتر دنبال شود. از افرادی که ثبت نام کرده و تایید شدهاند درخواست میکنیم موضوع واریز نقدینگی را مقداری تسریع کنند تا بتوانیم پروژهها را به شکل مطلوب پیش ببریم.
وی افزود: برای پرداخت آورده سه بار به متقاضیان پیامک میفرستیم تا نسبت به واریز آورده اقدام کنند. در صورتی که پس از بار سوم این اقدام صورت نگیرد قاعدتا متقاضیان غیرموثر حذف و افرادی از لیست ذخیره جایگزین آنها میشوند.
واریز نکردن وجه توسط برخی متقاضیان چالش ایجاد کرده است
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تاخیرهایی که در تامین آورده از سوی متقاضیان صورت گرفته منجر به چالشی برای پروژه نهضت ملی مسکن شده است گفت: طبق دستور وزیر راه و شهرسازی فعلا پروژهها با استفاده از تسهیلات بانکی پیش میرود تا اعتمادسازی بین مردم ایجاد شود و بدانند که پروژهها در حال پیشرفت است. اما امیدوارم در مراحل بعدی متقاضیان، جدیتر پای کار بیایند.
é ۱۰ شهر جدید در مرحله هفتم ثبت نام قرار دارد
جعفری درباره چگونگی اجرای ۱۰۰ هزار واحد مرحله دوم تاکید کرد: با توجه به اینکه در بعضی شهرها متقاضی محدود است و کمتر ثبت نام کردهاند سامانه برای نامنویسی مجدد باز شده است. از ۱۶۳ شهری که در مرحله هفتم ثبت نام قرار دارد ۱۰ مورد آن شهرهای جدید هستند. اگر متقاضیان در این مرحله استقبال بیشتری داشته باشند به محض ثبت نام اولیه، پروژهها را شروع خواهیم کرد. مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: حدود سه ماه طول میکشد تا به آن نقطه برسیم که متقاضیان برای واریز وجه دعوت شوند. مشکلی نیز درخصوص تامین زمین شهرهای این مرحله از ثبت نام وجود ندارد.
é مرحله هفتم ثبت نام نهضت ملی مسکن در ۱۷ استان
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تامین مسکن مصوب ۱۷ مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۴ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کرده اند که ۳.۶ میلیون نفر تایید شدهاند. ثبت نام مرحلهی هفتم از روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ در ۱۷ استان و ۱۶۳ شهر آغاز شده است. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد. تاکنون ۵۰۷ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده و ۲۹۰ هزار نفر برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند. با ۹۱ هزار نفر نیز عقد قرارداد شده و در واقع قسطهای اول تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران:
رویکرد اولیه در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تامین خدمات زیربنایی و روبنایی است
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد: رویکرد اولیه در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تامین خدمات زیربنایی و روبنایی است تا نابرابری کاهش پیدا کند، چنانچه این محلات امکان ادامه زیست انسانی را داشته باشد، رویکرد ساماندهی است اما اگر در مسیل سیلاب گسل، شیب تند، دکلهای برق فشار قوی و … باشد، باید جابجایی صورت گیرد.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازآفرینی شهری ایران محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این که با یاری خداوند متعال، همراهی مجلس شورای اسلامی و حمایت دولت مردمی سیزدهم برنامه داریم ظرف سه سال آینده تا ۱۴۰۴، تمامی معابر خاکی در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی بهسازی و آسفالت شوند، گفت: در سال جاری تاکنون از محل قیر رایگان قانون بودجه۱۴۰۰، با هزینه ۶۰۰ میلیارد تومان ۶۴ هزار تن قیر در ۵۶۵ شهر توزیع و با همکاری شهرداریها عملیات اجرایی آسفالت و بهسازی معابر شروع شده است و تا دو ماه آینده بهسازی هزار کیلومتر به پایان میرسد. در برخی محلات شبکه فاضلاب، جمعآوری آبهای سطحی و بدنهسازی نیز انجام شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این که تمامی معابر خاکی باقیمانده شناسایی میشود تا ظرف سه سال آینده معبر خاکی در محلات هدف باقی نماند، اظهارکرد: ما قیر رایگان را تامین و شهرداری برنامه را اجرا میکند. این امر با هدف کاهش چهره محرومیت در این مناطق صورت می گیرد. در مجموع برای اتمام بهسازی معابر در سه سال ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز است که سالانه حدود ۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهر ایران با اشاره به این که سه نوع محله، هدف بازآفرینی شهری قرار دارد، تصریح کرد: این سه نوع محله عبارتند از بافتهای فرسوده میانی شامل ۷۱ هزار هکتار با ۱۱ میلیون نفر جمعیت، ۵۹ هزار هکتار سکونتگاه غیررسمی و حاشیهای با ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت و ۳۲ هزار هکتار بافت فرسوده تاریخی در محلات تاریخی که در مجموع ۱۶۲ هزار هکتار بافت نیاز به نوسازی و یا تغییر مکان دارد و قریب به ۲۲ میلیون نفر ساکن این مناطق هستند.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که نوع مداخله و رویکرد نوسازی بافت فرسوده با ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی متفاوت است، اظهارکرد: در نوسازی بافت فرسوده، تمرکز بر نوسازی مسکن است. این محلات از ظرفیت خوبی برای تولید مسکن برخوردارند و با تخریب هر یک واحد فرسوده ویلایی میتوان سه واحد آپارتمان ساخت. همچنین در این محلات خدمات وجود دارد و فقط با افزایش جمعیت، باید خدمات توسعه یابد. او با اشاره به رویکرد شرکت بازآفرینی شهری در خصوص ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی توضیح داد: ناپایداری در سکونتگاههای غیررسمی بیشتر است زیرا خارج از برنامه رسمی ساخت و ساز و بدون نظارت و مجوز ساخته شده و ۵۳ درصد مسکن این مناطق ناپایدار است. در این مناطق خدمات زیربنایی و روبنایی پایینتر از متوسط همان شهر است و سرانه خدماتی این محلات باید به متوسط سرانه آن شهر ارتقا یابد.
آئینی با بیان این که رویکرد اولیه در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی تامین خدمات زیربنایی و روبنایی است تا نابرابری کاهش پیدا کند، عنوان کرد: چنانچه این محلات امکان ادامه زیست انسانی را داشته باشد، رویکرد ساماندهی است اما اگر در مسیل سیلاب گسل، شیب تند، دکلهای برق فشار قوی و … باشد، باید جابجایی صورت گیرد که البته درصد این محلات کم است و بیش از ۹۰ درصد محلات نیاز به جابجایی ندارند. به گفته مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در سکونتگاههای غیررسمی عمده اراضی تصرفی قولنامهایی است و ساکنان امکان استفاده از فضای رسمی اقتصاد کشور مانند خدمات بانکی و استفاده از تسهیلات را ندارند. برای رفع این مشکل، در بحث تصرفیها اعطای سند مالکیت مشروط در برنامه قرار دارد.
مدیرکل راه وشهرسازی استان مازندران اعلام کرد؛
امکان صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی و کاردانهای فنی ساختمان ازطریق درگاه ملی مجوزها
مهندس سید محمد نظری مدیر کل راه و شهرسازی مازندران از امکان صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی وکاردانهای فنی ساختمان ازطریق درگاه ملی mojavez.ir خبر داد
به گزارش اداره ارتباطات واطلاع رسانی اداره کل راه و شهرسازی استان مازندران مهندس سید محمد نظری با اعلام این خبر افزود: با عنایت به اعلام معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی و کاردانهای فنی ساختمان -سپامک-ازطریق درگاه ملی مجوزها به نشانی mojavez.ir امکان پذیر خواهد بود
وی اظهار داشت : متقاضیان صدور پروانه لازم است از طریق این درگاه به نشانی mojavez.ir اقدام به ثبت درخواست کنند
لازم به ذکر است فیلم آموزشی مراحل به نشانی inbr.ir قابل مشاهده است . متقاضیان می توانند در صورت هرگونه سوال در ثبت اطلاعات با شماره تماس ۳۳۳۶۲۰۵۵ ۰۱۱واحد نظام مهندسی اداره کل راه وشهر سازی مازندران تماس بگیرند.
آغاز ثبت نام نهضت ملی مسکن در ۱۷ استان
با تامین زمین و ایجاد ظرفیتهای جدید، هفتمین مرحله از ثبت نام نهضت ملی مسکن از چهار استان به ۱۷ استان و ۱۶۳ شهر افزایش پیدا کرد.
هفتمین مرحله از فراخوان ثبت نام طرح نهضت ملی مسکن که در چهار استان آغاز شده بود، با تامین زمین و ظرفیتهای جدید که از نبود متقاضی موثر ایجاد شده به ۱۷ استان و ۱۶۳ شهر افزایش پیدا کرده است.
ثبت نام این مرحله در استانهای ایلام، بوشهر، تهران، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، لرستان، مرکزی و هرمزگان انجام میشود.
در اطلاعیه اول معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی که روز ۱۵ تیرماه ارایه شده بود ثبت نام در چهار استان بود که تا روز ۳۱ تیرماه ادامه دارد.
در اطلاعیه دوم نیز که امروز صادر شده در خصوص ثبت نام فاز هفتم طرح نهضت ملی مسکن آمده است: با عنایت به ثبتنام مرحله هفتم طرح نهضت ملی مسکن در شهرهای دارای ظرفیت مازاد زمین (تا سقف ظرفیت زمین تامین شده)، به اطلاع متقاضیان میرساند که لیست استانها و شهرهای دارای ظرفیت مازاد زمین در این مرحله از ثبت نام به شرح جدول ذیل است. بدیهی است در صورت تامین زمین در سایر شهرهای کشور در روزهای آتی، سامانه در این شهرها نیز به تدریج بازگشایی و اسامی شهرها به لیست ذیل اضافه میشود.
لازم به ذکر است متقاضیان مسکن در شهرهای جدید، میبایست سابقه سکونت لازم در شهر محل سکونت ذکر شده در این مرحله را داشته باشند. متقاضیان برای مشاهده لیست شهرهای دارای ظرفیت و ثبت نام به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کنند.
بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم بر اساس قانون جهش تولید و تامین مسکن مصوب ۱۷ مرداد سال ۱۴۰۰ ساخت چهار میلیون واحد مسکونی طی چهار سال را در برنامه خود گنجانده است. حدود ۵.۴ میلیون نفر برای این طرح نام نویسی کرده اند که ۳.۶ میلیون نفر تایید شدهاند. طبق اعلام وزیر راه و شهرسازی از روز ۱۵ تیرماه ۱۴۰۱ ثبت نام مجدد آغاز میشود. نامنویسی در سامانه طرحهای جامع حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir انجام خواهد شد.
تاکنون ۵۰۷ هزار نفر در بانک مسکن برای واحدهای نهضت ملی مسکن افتتاح حساب کرده و ۲۹۰ هزار نفر برای انعقاد قرارداد و دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شدهاند. با ۹۱ هزار نفر نیز عقد قرارداد شده و در واقع قسطهای اول تسهیلات را دریافت کردهاند. طبق آخرین برآوردها قیمت هر متر مربع واحدهای نهضت ملی مسکن ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان خواهد بود و زمان ساخت پروژه ۱۸ تا ۲۴ ماه تعیین شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران اعلام کرد؛
امکان ثبت نام جدید نهضت ملی مسکن در تهران فقط برای شهر ایوانکی
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: از مهم ترین مزیتهایی که برای متقاضیان علاقه مندان شهر جدید ایوانکی در نظر گرفته شده این است که امکان این وجود دارد یک قطعه زمین به دو الی سه متقاضی واگذار شود و افراد ساخت و ساز در آن قطعه زمین را به صورت خانههای ویلایی انجام دهند.
خلیل محبتخواه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره ظرفیت تعیین شده برای استان تهران برای ثبت نام مجدد در سامانه نهضت ملی مسکن اظهار داشت: ثبت نام مجدد در سامانه نهضت ملی مسکن از ١۵ تیرماه آغاز شده و متقاضیان تا ٣١ تیرماه میتوانند برای ثبت نام مجدد در پروژه نهضت ملی مسکن به سامانه https://saman.mrud.ir مراجعه کنند.
وی ادامه داد : دور جدید از ثبت نامها تنها مشمول شهرهایی میشود که متقاضی و همچنین اراضی برای افزایش واحدهای نهضت ملی مسکن وجود داشته باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران گفت: در دوره جدید ثبت نامها برای استان تهران شهر جدید ایوانکی فعال است و متقاضیان واجد شرایط برای شهر جدید ایوانکی میتوانند تا ٣١ تیرماه تقاضای خود را در سامانه ثبت کنند.
محبتخواه افزود: همچنان علاوه بر ثبتنامهای جدید امکان ویرایش اطلاعات هم برای متقاضیان ثبت نام کرده در دوره قبل وجود دارد. کسانی در دوره قبل شهرهای اشتباه برای استان تهران انتخاب کردند در دوره جدید ثبت نامها میتوانند شهر ایوانکی را جایگزین و اطلاعات خود را اصلاح کنند.
وی با اشاره به مزایای شهر جدید ایوانکی برای دور جدید ثبتنامها اظهار داشت: از مهم ترین مزیتهایی که برای متقاضیان علاقه مندان شهر جدید ایوانکی در نظر گرفته شده این است که امکان این وجود دارد یک قطعه زمین به دو الی سه متقاضی واگذار شود و افراد ساخت و ساز در آن قطعه زمین را به صورت خانه های ویلایی انجام دهند.
در دور جدید ثبت نامهای شهر جدید صرفا در شهرهایی ثبت نام صورت میپذیرد که ظرفیت مازاد زمین وجود داشته باشد یا زمین جدید شناسائی و تامین شده باشد و بدیهی در صورت تامین زمین در سایر شهرهای کشور در روزهای آتی، سامانه در این شهرها نیز به تدریج بازگشائی میشود. همچنین ثبت نام از متقاضیان در سقف ظرفیت مازاد زمینهای تامین شده قبلی یا زمینهای تامین شده جدید در هر شهر صورت میپذیرد و پس از تکمیل ظرفیت ثبت نام در هر شهر، سامانه در آن شهر بسته میشود.