بلوط‌های زاگرس هنوز ایستاده‌اند
بلوط‌های زاگرس هنوز ایستاده‌اند

گروه استان‌ها: پروانه‌های سفید بلوط خوار در بخشی از جنگل‌های شهرستان رستم در استان فارس مشاهده شده است. پروانه‌های برگ‌خواری که قامت سبز درختان بلوط را شبیه به خزان کرده است. آفتی که سالیان سال است که برگهای درختان بلوط را نشانه رفته و به سوی زوال برده است‌. روزگار جنگل‌های زاگرس چند سالی است […]

گروه استان‌ها: پروانه‌های سفید بلوط خوار در بخشی از جنگل‌های شهرستان رستم در استان فارس مشاهده شده است. پروانه‌های برگ‌خواری که قامت سبز درختان بلوط را شبیه به خزان کرده است. آفتی که سالیان سال است که برگهای درختان بلوط را نشانه رفته و به سوی زوال برده است‌.

روزگار جنگل‌های زاگرس چند سالی است که تعریفی ندارد، خشکسالی‌های مداوم، آتش سوزی‌های ناجوانمردانه که همه ساله بر پیکرشان تازیانه میزند کم نبود، اما امسال در حقیقتی تلخ پروانه‌های برگ خوار سفید با ظرافت تمام رویش و سبزینگی این درختان را نشانه رفته و تصویری از یک جنگل خزان زده را به نمایش گذاشته است. تصویری دردناک که همه سال با آتش و دود همراه بود و امسال با آفتی به نام پروانه برگ خوار بلوط سفید درگیر شده است.
گرچه قامت درختان بلوط زاگرس سالهاست که از خشکی و بی آبی تشنه است و هنوز از آتش سوزی‌های مداوم و زنجیره‌ای سالیان گذشته رنجور و تن خسته اند. اما هجوم آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط نیز درد گران دیگری بر قامت جنگل‌های زاگرس گذاشته است.
عمق فاجعه پروانه‌های برگ خوار سفید بلوط در جنگل‌های فارس که از اسفند سال گذشته در این استان سایه افکنده هم اکنون در منطقه دلی رنگگ و دلی نوگگ در شهرستان رستم است‌.
گفته می‌شود ۶ هزار هکتار از جنگل‌های این منطقه درگیر هجوم پروانه‌های برگ خوار سفید بلوط شده است.
در همین راستا کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی استان فارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان فارس بالغ بر دو میلیون هکتار جنگل دارد که از این آمار ۸۰۰ هزار هکتار از آن جنگل‌های زاگرس در فارس است.
سکینه قهرمانی افزود: حدود ۶ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در پنج ۵ منطقه در شهرستان رستم آلوده به آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط شده است.
وی تاکید کرد: تقریباً ۲ هزار هکتار از این جنگل‌ها کانون بحران استان فارس شناخته شده که از طریق مختلف سعی کرده ایم تا با کانون کوبی این آفت را از بین ببریم.
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی فارس از محلول پاشی ۸۰۰ هکتار از جنگل‌های درگیر با این آفت توسط محلول BT خبر داد و گفت: پایش و رصد در این منطقه همچنان ادامه و مبارزه بااین لاروهای سن یک شروع شده است.
ایجاد تله نوری
قهرمانی کار مبارزه با این آفت بوسیله محلول Bt عنوان کرد وگفت: یکسری تله‌های نوری هم ساخته‌ایم که برای کاهش جمعیت آفت یا پروانه‌ها و حشرات بالغ آن استفاده می‌شود.
او در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که «علت طغیان این آفت چه بوده است؟»، بیان کرد: علت طغیان این آفت گرمای زیاد و درجه حرارت بالا است که در مناطقی از استان فارس از ۲۰ سال گذشته تا اسفند ۱۴۰۰ که بی سابقه بوده است و کشت‌های زیر اشکوب و خشکسالی دلیل طغیان این آفت بوده است.‌
کارشناس گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی استان فارس یادآور شد: آفت پروانه برگ خوار سفید بلوط از سال ۵۱ تا ۵۲ در منطقه کوهچنار، نودان تقریباً طغیان و ۱۲ هزار هکتار را آلوده کرده است.
وی بیشترین مناطق آسیب دیده از این آفت را جنگل‌های منطقه دلی سالاری رستم دانست.
این مقام‌مسئول در حوزه گیاه پزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس کانون‌بحران این آفت در حال حاضر در فارس را دلی نوگگ و دلی رنگگ دانست.
وی خاطرنشان کرد: با رصد دقیق و پایش‌های در حال انجام، امید می‌رود این بحران هر چه سریع‌تر کنترل و از گسترش آن جلوگیری شود.
بلوط‌ها دوباره سبز می‌شوند
قهرمانی با ذکر این نکته که پروانه برگ خوار بلوط به درخت خسارت میزند اما درخت را از بین نمی‌برد، تاکید کرد: اینکه در شبکه‌های مجازی عنوان می‌کنند که بلوط‌ها از بین رفته در حالیکه چنین چیزی نیست و قطعاً درخت دوباره سبز می‌شود و فیلم‌های رویش مجدد جوانه‌های درختان موجود است.
وی تصریح کرد: نابودی جنگل‌های زاگرس توسط این آفت نیست، این آفت بیشتر خسارت میزند اما دوباره درختان جوانه می‌زنند.
کارشناس گیاهپزشکی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با تشریح وضعیت شهرستان رستم ابراز کرد: در دلی سالاری جمعیت پروانه‌ها کم و تعداد لارو و تخم‌ها کم شده است و فکر می‌کنم دیگر آفت به آن منطقه برنگردد، چون‌درختان سبز شده‌اند.
قهرمانی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد از جنگل برگشته و جمعیت لاروها نیز خیلی کم شده و در حال حاضر منطقه بحرانی دلی نوگگ و دلی رنگگ در شهرستان رستم است.
وی بر اجرای طرح محلول پاشی برای مقابله با این آفت در سطح جنگل‌های زاگرس در فارس تاکید کرد و گفت: برای محلول‌پاشی کل مساحت جنگل‌های این استان به ۱۰ میلیارد تومان اعتبار نیازاست تا محلول پاشی انجام شود.
آفت پروانه برگ‌خوارسفید بلوط یکی از مهمترین علت‌های تخریب گونه‌های جنگلی بلوط است که این آفت در مرحله لاروی از برگ‌ها تغذیه و در صورت طغیان درختان را عاری از برگ می‌کند ولی خوشبختانه طبق اظهارات کارشناسان گیاه پزشکی این آفت صرفاً خسارت میزند اما جنگل را از بین نمی‌برد تا بلوط‌ها دوباره به زندگی برگردند.
بلوط‌های زاگرس همیشه زنده‌اند و سبز، برگ‌های درختان در حال جوانه زدن است.

 

 

 

 

مدیرکل تامین اجتماعی اصفهان خبر داد؛
احداث بیمارستان جدید در اصفهان

مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان از احداث بیمارستان جایگزین بیمارستان شریعتی در شهرک شهید کشوری اصفهان خبر داد.
مرتضی حاجی‌کاظمی، مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در نشست خبری اظهار داشت: سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بیمه‌شده و مستمری بگیر زیر پوشش اداره‌کل تأمین اجتماعی قرار دارند.
وی ادامه داد: هدف‌گذاری ما در سال‌های گذشته انجام ۳۰ خدمت پرتردد به صورت مجازی بود که تا حدود بسیار زیادی در تغییر فرهنگ مراجعه مجازی به جای حضوری موفق عمل شد. از جمله مهم‌ترین این برنامه‌ها، حذف دفترچه بیمه کاغذی بود. در حال حاضر نزدیک ۹۹ درصد نسخه‌ها به صورت الکترونیکی صادر می‌شود.
حاجی‌کاظمی درباره بیمه دانشجویی و بیمه فراگیر خانواده توضیح داد: این دو طرح برای افزایش افراد تحت پوشش بیمه اتفاق افتاده است. دانشجویان و زنان خانه‌دار هم‌زمان می‌توانند از این طرح بهره‌ببرند و هم‌زمان تحت پوشش والد و یا همسر نیز باشند.
احداث بیمارستان جایگزین بیمارستان شریعتی
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان با بیان اینکه «در حال حاضر به ازای هر ۳.۳ نفر بیمه، یک نفر مستمری بگیر وجود دارد» تاکید کرد: در حال حاضر تأمین منابع چالش بزرگی برای تأمین اجتماعی است و منابع بین‌نسلی بسیار محدودی وجود دارد.
وی با اشاره به احداث بیمارستان جایگزین بیمارستان شریعی در اصفهان گفت: بیمارستان شریعتی شرایط خوبی ندارد و از همین روی بیمارستانی مشابه بیمارستان میلاد تهران در اصفهان ایجاد خواهد شد. سازمان تأمین اجتماعی از سال ۱۳۹۳ درگیر تأمین منابع و خرید زمین این بیمارستان بوده و در نهایت با تهاتر بدهی سازمان اتوبوسرانی شهرداری اصفهان زمینی به وسعت ۳۲ هزار متر در شهرک کشوری تأمین شد. امیدواریم با تأمین منابعی که صورت گرفته، در سال جاری کلنگ این بیمارستان به زمین بخورد. نیاز است پس از ساخت این بیمارستان، بازسازی کاملی در بیمارستان شریعتی صورت گیرد.
حاجی‌کاظمی درباره طلب‌های سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۴۰ هزار میلیارد دیون سازمان تأمین اجتماعی کشور از کارفرمایان است و ۴۵۰ هزار میلیارد دیون از دولت است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان در پاسخ به پرسشی درباره وام بازگشتگان اظهار داشت: این تسهیلات با بانک رفاه هماهنگ می‌شود و مستمری بگیران که دریافتی ضعیف‌تری دارند طبق اولویت به بانک معرفی می‌شوند.
راه‌اندازی بخش قلب در بیمارستان شریعتی
در ادامه این نشست خبری محمد رجالی، مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان اظهار داشت: سه بیمارستان ملکی با مجموعاً ۷۵۰ تخت و ۲۸ درمانگاه عمومی و تخصصی در اختیار تأمین اجتماعی استان اصفهان وجود دارد ضمن اینکه در اکثر شهرستان‌ها نیز درمانگاه‌های عمومی تأمین اجتماعی قرار دارد. ۷۳۹ هزار ویزیت سرپایی در دو ماهه ابتدایی سال جاری در مراکز تأمین اجتماعی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱ درصد رشد عددی وجود داشته است.
وی با اشاره به نسخه‌های الکترونیکی تاکید کرد: در ابتدا مشکلات بسیاری برای نسخه‌ها وجود داشت، اما از اوایل سال ۱۴۰۰ روند صدور نسخه‌ها بیشتر و بهتر شد و در حال حاضر ۹۹ درصد نسخه‌ها در استان اصفهان به صورت الکترونیک
صورت می‌گیرد.
رجالی درباره پروژه‌های عمرانی تأمین اجتماعی گفت: پروژه درمانگاه دولت آباد با اعتبار ۷۰ میلیاردی انجام شده و در آستانه بهره‌برداری قرار دارد. همچنین بخش جراحی قلب بیمارستان شریعتی نیز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم این بخش تا پایان سال جاری راه‌اندازی شود.
خدمات دندان‌پزشکی در ۲۰ درمانگاه صورت می‌گیرد
مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان درباره بیمارستان جایگزین بیمارستان شریعتی، توضیح داد: بیمارستان شریعتی قدمت ۵۸ ساله دارد و عمر طبیعی آن به اتمام رسیده است. برای احداث بیمارستان جایگزین زمین تأمین شده، اما استانداردهای بسیار قوی وجود دارد و در حال حاضر نقشه‌ها در حال آماده‌سازی است و سپس برای بررسی و تأیید به دانشگاه علوم پزشکی ارسال خواهد شد. در صورت تأیید نقشه‌ها، کلنگ‌زنی آغاز خواهد شد. بیمارستان جدید ۸۰ هزار متر ساخت دارد. بیمارستان شریعتی ۴۲۰ تخت خوابی است و بیمارستان جدید نیز همین تعداد تخت خواب خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره پوشش دارویی تأمین اجتماعی توضیح داد: هیچ نهادی در دنیا همه داروها را تعهد نمی‌کند و بیمه ۷۰ درصد داروهای تحت پوشش را پرداخت می‌کند. امیدوارم با تشکیل پرونده الکترونیک و نسخه‌های آنلاین این مشکل نیز حل شود و به سمت درمانی استاندارد حرکت کنیم.
رجالی درباره خدمات دندان‌پزشکی در اصفهان گفت: در ۲۰ درمانگاه تأمین اجتماعی خدمات درمان‌پزشکی صورت می‌گیرد و یک درمانگاه تخصصی دندان پزشکی نیز وجود دارد. مشکل در این حوزه نیروی انسانی است که به دلیل اختلاف تعرفه‌ها دندان‌پزشکان از طرح‌های استخدامی تأمین اجتماعی استقبال نکردند.

 

 

 

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی:
کارکنان نیروگاه نکا گل سر سبد صنعت برق کشور هستند

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به منظور پیگیری روند تعمیرات غیرمترقبه واحد یک بخار از نیروگاه نکا بازدید نمود.
به گزارش روابط عمومی شرکت مدیریت تولید برق نکا درابتدای این بازدید، عبدالرسول پیشاهنگ مدیر عامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی طی نشستی با مدیران نیروگاه به بررسی وضعیت موجود واحدها، مشکلات و چالشهای نیروگاه و روند تعمیرات غیرمترقبه واحد یک بخار پرداخت.
در این بازدید که جمعی از مدیران شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی و معاونین و مدیران شرکت حضور داشتند، پیشاهنگ تامین امنیت، آموزش و بهداشت را که از وظایف دولت است، وابسته به صنعت برق دانست و گفت: خدا را شاکریم که فرصت خدمت‌گزاری در صنعتی به ما عطا نمود که میتواند برای مردم رفاه، آسایش، امنیت و بهداشت را به ارمغان بیاورد و به خواست خدا این تاج خدمت‌گزاری بر سر ما مستدام باشد.
پیشاهنگ نیروگاه بخار را شاخص‌ترین شاخه تولید برق دانست و گفت: صنعت برق متشکل ازسه بخش تولید، انتقال و توزیع است و تولید برق از علمی‌ترین، سخت‌ترین و پیچیده‌ترین بخش‌ها است که نیاز به دانش بالا، سعی، تلاش و تجربه دارد و در بخش تولید شاخص ترین شاخه، نیروگاه بخار است.
وی با اشاره به توانمندی کارکنان نیروگاه نکا بیان داشت: من به توانمندی کارکنان نیروگاه نکا اعتقاد دارم و به این کارکنان افتخار میکنم، این کارکنان گل سر سبد صنعت برق کشور هستند و علیرغم وجود مشکلات باید با تکیه بردانش فنی و همدلی و وحدت در رفع مشکلات و موانع تولید قدم بردارند.
در ابتدای این مراسم حسینعلی تازیکی مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نکا تولید برق را از حساس ترین و مهم‌ترین مسائل وزارت نیرو برشمرد و گفت: تولید برق زیر ساخت همه زیر ساخت‌های کشور است و علاوه بر معیشت و زندگی مردم، امنیت کشور وابسته به آن است و همه باید دست به دست هم داده تا شاهد تولید پایدار برق باشیم.
در این مراسم مدیران واحدهای بهره برداری بخار و سیکل ترکیبی، سرپرست معاونت‌های تعمیرات و مهندسی و برنامه ریزی و مالی وپشتیبانی گزارشی از وضعیت موجود واحدها، چالشها و اقدامات انجام شده ارائه نمودند.
پیشاهنگ و هیئت همراه از فعالیتهای شبانه و بی وقفه کارکنان نیروگاه در تعمیرات غیر مترقبه واحد یک بخار بازدید میدانی به عمل آوردند.
یاد آور می‌گردد واحد یک بخار نیروگاه نکا با ظرفیت ۴۴۰ مگاوات به منظور انجام تعمیرات غیرمترقبه از مدار تولید خارج است و کارکنان نیروگاه با تلاش جهادی و شبانه روزی، در دمایی نفسگیر سعی در رفع مشکل و به مدار آوردن مجدد واحد در اولین فرصت و کوتاه‌ترین زمان ممکن دارند.

 

 

 

استاندار البرز:
شهرداری کرج باید پاسخگوی کندی روند پیشرفت پروژه‌ها باشد
استاندار البرز با بیان اینکه شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج باید پاسخگوی کندی روند پیشرفت پروژه‌ها باشند، گفت: تسریع در بهره‌برداری از کنارگذر شمالی کرج مطالبه مردمی و دولت است.
مجتبی عبداللهی در جلسه بررسی روند پیشرفت پروژه کمربند شمالی کرج و بازدید از پروژه اظهار کرد: دولت و نمایندگی عالی دولت در استان نهایت همراهی را برای تسریع در روند تکمیل پروژه‌های شهری در البرز داشته و همچنان نیز حمایت می‌کند.
وی ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به پیگیری‌هایی که شخصاً انجام داده‌ام و اختیاراتی که در دست شهرداری و شورای اسلامی شهر است، با اهتمام ویژه و شبانه روزی نسبت به سرعت بخشی به تکمیل پروژه کمربند شمالی کرج
اقدام شود.
عبداللهی بیان کرد: شورا و شهرداری کرج باید با پرهیز از حواشی با تمرکز و اراده ویژه‌ای به تعهدات خود عمل کند، چراکه دولت در تعاقب همراهی‌هایی که در جهت حل مشکل ترافیک استان با شهرداری داشته در انتظار بهره برداری از پروژه است.
وی افزود: باید هر چه سریع‌تر با پیروی از قوانین و مقررات و اشراف به اختیارات مدیریتی، موضوع تعارضات پروژه حل شود.
استاندار البرز گفت: این پروژه منوط به کار جهادی و تمرکز و اهتمام ویژه در موعد مقرر مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه هنر ما تدبیر برای تأمین اعتبار پروژه‌ها در تنگناهای مالی است، متذکر شد: شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج باید پاسخگوی کندی روند پیشرفت پروژه‌ها باشند.

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ایلام:
۷۵ هزار نفر در ایلام مشمول قانون کار و بیمه تامین اجتماعی هستند
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ایلام گفت: ۷۵ هزار نفر در ایلام مشمول قانون کار و بیمه تامین اجتماعی هستند.
نورالدین الیاسی در دیدار با امام جمعه ایلام اظهار کرد: سازمان تأمین اجتماعی بزرگترین سازمان بیمه‌گر کشور محسوب می‌شود و در حوزه درمان نیز بعد از وزارت بهداشت دومین ارائه دهنده خدمات درمانی در سطح کشور می‌باشد.
وی افزود: ۷۵ هزار نفر در استان مشمول قانون کار و تامین اجتماعی است که صیانت از آنها در حوزه حاکمیت و اجرا بر عهده اداره کار است.
علی اشرف تابانی مدیرکل تأمین اجتماعی استان از بدهی ۴۵۰ میلیارد تومانی دستگاه‌های دولتی به تأمین اجتماعی استان ایلام خبر داد و افزود: متاسفانه این بدهی‌ها روند پرداخت حقوق مستمری‌بگیران بازنشستگان تأمین اجتماعی را دچار مشکل می‌کند.
مدیر درمان تامین اجتماعی نیز در این دیدار ضمن یادآوری ابلاغیه مقام معظم رهبری در مورد جمعیت هدف جامعه اجتماعی، اظهار داشت: برنامه‌های فرهنگی در ایام هفته تامین اجتماعی برگزار می‌شود.
مهیار سلیمانی با اشاره به پیشرفت ۷۰ در صدی درمانگاه مهران، گفت: درمانگاه چرداول با اهدا زمین در اولویت ساخت قرار دارد
وی با اشاره به تصویب ساخت و تجهیز درمانگاه آبدانان، افزود: امیدواریم سیر توسعه استان در ساخت درمانگاه شاهد باشیم.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
۴۰ درصد از زائران عتبات وارده به استان دارای تست مثبت کرونا هستند
سید عباس علیپور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه شمار بیماران سرپایی، بستری و بیماران بدحال روند افزایش دارد، گفت: همچنین شمار افرادی که تست کرونایی آنان مثبت می‌شود، نیز افزایش دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه درصد قابل توجهی از مسافران وارده به مازندران نیز دارای علائم کرونایی هستند، افزود: درصد قابل توجهی معادل ۴۰ درصد از مسافران و زائران عتبات وارده به استان دارای تست مثبت کرونا هستند.
وی ادامه داد: این موارد نشان می‌دهد استان به سمت موج جدیدی از بیماری در حال حرکت است و برای مدیریت بیماری یکی از مهمترین کارها، واکسیناسیون است.
علیپور به هم استانی‌ها توصیه کرد تا واکسیناسیون بیماری را جدی بگیرند و افزود: افرادی که دوز سوم را دریافت نکردند نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند همچنین افرادی که شش ماه از تزریق واکسن دوز سوم آنها گذشته است نیز نسبت به تزریق دوز یادآور و چهارم اقدام کنند.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران یادآور شد: افرادی که شش ماه از تزریق واکسن آن گذشته است بررسی‌ها نشان می‌دهد که ایمنی آنها به شدت پایین آمده است و از افراد ۱۸ سال به بالا تقاضا داریم نسبت به تزریق واکسن اقدام کنیم.وی در عین حال تصریح کرد: در تمامی شهرهای استان زیرمجموعه علوم پزشکی استان مراکز تجمیعی واکسیناسیون فعال است و علاوه بر این مراکز خدماتی نیز برای واکسیناسیون آماده هستند.علیپور با تاکید بر اینکه از نظر نوع واکسن و تعداد آن در استان وضعیت خوبی داریم، مشکلی از نظر تأمین واکسن نداریم.وی با اظهار اینکه سویه جدیدی که بیشتر بین مبتلایان از جمله مسافران عتبات دیده می‌شود به بی ای امیکرون و زیر سویه کرونا ۵ است و از نظر مرگ و میر نسبت به سویه های دیگر موارد کمتری دارد.