اقدام عملی دولت برای رفع مشکلات مالی بازنشستگان
اقدام عملی دولت برای رفع مشکلات مالی بازنشستگان

سرویس اجتماعی بازنشستگان تامین اجتماعی مدتهاست که بر سرِ تامین حقوق و معیشت خود دچار مشکلات عدیده‌ای هستند. از یک سو گرانی‌های سرسام آور و کمرشکن، از سویی دیگر مشکلات و چالش‌های پیش رو در دوران کهنسالی باعث شده است تا بازنشستگان در بن‌بستِ زندگی بیفتند و متاسفانه هرچه فریاد هم می‌زنند صدایشان به جایی […]

سرویس اجتماعی

بازنشستگان تامین اجتماعی مدتهاست که بر سرِ تامین حقوق و معیشت خود دچار مشکلات عدیده‌ای هستند.

از یک سو گرانی‌های سرسام آور و کمرشکن، از سویی دیگر مشکلات و چالش‌های پیش رو در دوران کهنسالی باعث شده است تا بازنشستگان در بن‌بستِ زندگی بیفتند و متاسفانه هرچه فریاد هم می‌زنند صدایشان به جایی نمی‌رسد.
اما حالا بعد از ماه‌ها اعتراض گسترده و براساس اخبار منتشرشده، طی روزهای گذشته هیات دولت برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان، اختیارات خود را به وزرای عضو هیات امنای سازمان بازنشستگی تامین‌اجتماعی تفویض کرد؛ موضوعی که در نوع خود می‌تواند کلاف حقوق بازنشستگان را باز کند.
علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت روز سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری جلسات نمایندگان بازنشستگان با معاون اول رییس‌جمهور، گفت: «گزارشات در جلسه اخیر هیات دولت ارائه شد و دولت راهکارهای پیشنهادی جمع‌بندی‌شده ازسوی معاون اول و وزارت کار را بررسی کرد و تصمیم بر آن شد هیات‌وزیران اختیار خود مبنی‌بر تصمیم‌گیری درخصوص افزایش حقوق بازنشستگان را به هیات امنای سازمان تامین‌اجتماعی
تفویض کند».
اعضای هیات امنای سازمان تامین‌ اجتماعی در دولت سیزدهم عبارتند از: احمد خانی‌نوذری دبیر هیات امنای سازمان تامین‌اجتماعی، سیداحسان خاندوزی، اولیاء علی‌بیگی، حمیدرضا سیفی، سیدمحمد یاراحمدیان، مجید دوستعلی، علی‌اصغر بیات و سیدمسعود میرکاظمی. ماموریت یافتن هیات امنای تامین‌اجتماعی برای تعیین‌تکلیف حقوق بازنشستگان در شرایطی است که این هیات پیشتر افزایش حقوق بازنشستگان را به دولت ابلاغ کرده بود اما دولت میزان مقررشده ازسوی این هیات را لغو کرد و موجب اعتراض نمایندگان مجلس شد.
بازگشت به نقطه اول
هفتم اردیبهشت‌ماه بود که هیات امنای سازمان تامین اجتماعی مانند همه سال‌های گذشته، میزان افزایش حقوق بازنشستگان خود را مشابه مصوبه شورایعالی کار تعیین و طبق قانون، برای تصویب به هیات‌وزیران ارسال کرد؛ پیشنهادی که طبق آن میزان افزایش حقوق حداقل‌بگیران ۵۷٫۴درصد و برای سایر سطوح حقوقی ۳۸درصد تعیین شد. براساس مصوبه شورایعالی کار، حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین‌اجتماعی باید افزایش حقوق ۵۷درصدی و در سایر سطوح افزایش حدود ۳۸درصدی به اضافه ۵۱۵هزار تومان را تجربه می‌کردند. بااین‌حال، دولت برای بازنشستگان سایر سطوح، این افزایش حقوق را به ۱۰درصد
کاهش داده بود.
کاهش افزایش حقوق بازنشستگان در شرایطی است که وزیر وقت کار، مصوبه شورایعالی کار را «بی‌نظیر» و «با رویکرد عدالت» خوانده  بود. عبدالملکی براساس آنچه روزنامه ایران در گزارش روز ۱۶خردادماه خود منتشر کرده بود، تصریح کرد: «سیاست دولت مردمی، افزایش رفاه با رویکرد عدالت است و این درحالی است که افزایش صورت‌گرفته برای حقوق بازنشستگان و کارگران با رقم ۵۷٫۴درصد حداقل‌بگیران، سایر سطوح ۳۸درصد به‌علاوه ۵۱۵هزار تومان بی‌نظیر است».
افزایش ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان به‌جای ۳۸درصد، با انتقاد جدی نمایندگان مجلس مواجه شد و پس از این انتقادات، هیات تطبیق مصوبات قوه مقننه نیز مصوبه دولت را غیرقانونی اعلام کرد.محمدرضا پورابراهیمی، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس روز ۲۹تیرماه در اظهاراتی با اشاره به اقدام هیات تطبیق مصوبات قوه مقننه در غیرقانونی اعلام کردن مصوبه دولت، تصریح کرد: «بعد از پیگیری‌های انجام‌شده ازسوی کمیسیون و برگزاری جلسات متعدد هیات تطبیق قوانین مجلس درخصوص مصوبه دولت بابت مستمری تامین ‌اجتماعی بعد از مدت‌ها مذاکره و درخواست از دولت برای اصلاح، به‌دلیل اصرار دولت بر مصوبه خود نهایتا در هیات تطبیق برای دومین‌بار این موضوع مطرح و رد شد». پورابراهیمی همچنین در همان اظهارات تاکید کرد که امیدوار است دولت به مصوبه افزایش حقوق ۳۸درصدی
عمل کند.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس نیز همان روز در نامه‌ای به سیدابراهیم رئیسی رییس‌جمهوری، افزایش ۱۰درصدی را مغایر قانون اعلام کرد. همچنین طبق ابلاغ رییس مجلس، مصوبه حق مسکن ۵۵۰هزار تومانی کارگران و مصوبه افزایش ۱۰درصدی مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی، به‌دلیل مغایرت با قانون ابطال شد. با ابطال مصوبه دولت مبنی بر افزایش ۱۰درصدی حقوق بازنشستگان، حق مسکن کارگران به همان رقم ۶۵۰هزار تومان بازگشت که در شورایعالی کار تصویب شده بود و درخصوص مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران نیز دولت یا باید مصوبه را تایید کند یا اینکه مصوبه را به سازمان تامین اجتماعی برای
اصلاح برگرداند.
بازگشت موضوع به سازمان تامین ‌اجتماعی و ماموریت یافتن این سازمان برای تعیین‌تکلیف حقوق بازنشستگان، درواقع نوعی بازگشت به نقطه اول به شمار می‌آید چراکه براساس قانون، این هیات وظیفه تعیین دستمزد بازنشستگان را برعهده دارد. ماموریت یافتن هیات امنای تامین‌اجتماعی البته در نوع خود، محصول مقاومت مجلس در برابر مصوبه دولت و ابطال این مصوبه است. باید دید در شرایطی که پنج‌ماه از سال می‌گذرد، بالاخره کلاف حقوق بازنشستگان باز خواهد شد و دولت می‌تواند از پس مطالبات این قشر برآید یا شرایط به گونه‌ای دیگری پیش خواهد رفت.
تأمین اجتماعی به دنبال تأمین منابع
مورد نیاز است
یک نماینده مجلس نیز در همین راستا گفت: طبق اطلاعی که بنده دارم و طبق اظهارات اخیر مدیرعامل تأمین اجتماعی کشور در کمیسیون اجتماعی مجلس، دولت مصوبه هیئت امنا را تأیید و بر مبنای همان ۳۸ درصد به تأمین اجتماعی اعلام کرده و الان هم تأمین اجتماعی به دنبال راهکار اجرای مصوبه و تأمین منابع مورد نیاز است.
علی اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در برنامه «صبح و گفت‌وگو» رادیو گفت‌وگو در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح گفت: جمع‌بندی دولت این است که می‌تواند در مصوبه هیئت امنا دخل و تصرف کند که ما در مجلس تأکید کردیم دولت این اجازه را ندارد.
وی افزود: طبق اطلاعی که بنده دارم و طبق اظهارات روز گذشته مدیرعامل تأمین اجتماعی کشور در کمیسیون اجتماعی مجلس، دولت مصوبه هیئت امنا را تأیید و بر مبنای همان ۳۸ درصد به تأمین اجتماعی اعلام کرده و الان هم تأمین اجتماعی به دنبال راهکار اجرای مصوبه و تأمین منابع مورد نیاز است.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تأکیدکرد: طبق اعلام آخرین نظر دکتر موسوی مدیرعامل تأمین اجتماعی کشور در مجلس، دولت مصوبه هیئت امنا که همان افزایش ۳۸ درصدی است را تأیید و به سازمان تأمین اجتماعی اعلام کرده و اگر این حرف تا این مرحله درست باشد همه اختلاف نظرها حل می‌شود و تا پایان این ماه هم پرداختی‌ها شروع می‌شود.
عنابستانی با بیان اینکه مبنای این افزایش از ابتدای سال است و معوقات هم پرداخت خواهدشد گفت: این افزایش ۳۸ درصدی از ابتدای سال اعمال می‌شود.
همچنین در این برنامه حسن صادقی گفت: علت انعکاس خبرهای متناقض درمورد حقوق بازنشستگان این است که دولت در گرفتن تصمیمات اثرگذار در جامعه به ویژه افزایش حقوق بازنشستگان خیلی منفعلانه
عمل می‌کند.
وی افزود: الان پنج ماه است که جامعه کارگری بازنشسته با استرس روحی روانی مواجه است و به همین دلیل هم مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد نظارتی مصوبه اولیه دولت را به درستی ابطال کرده است.
دبیرکل خانه کارگر اظهارکرد: دولت برای زمان خریدن این موضوع را با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی، به هیئت امنای تأمین اجتماعی که اکثراً هم وزرای خودش است محول کرده است.

 

 

سردار جلالی:‌
ملاحظات پدافند غیرعامل در ساخت وسازهای پایتخت ضروری است

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: باید در ساخت‌وسازهایی که در پایتخت صورت می‌گیرد، ملاحظات مرتبط با پدافند غیرعامل رعایت شود.
سردار غلامرضا جلالی در جلسه ستاد مدیریت بحران شهر تهران و اولین جلسه کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تهران اظهار کرد: دنیا در حال تولید رشته های تخصصی درحوزه پدافند غیر عامل است که امیدواریم در ایران نیز این کارها پیگیری شود.
وی با بیان اینکه سیاست کلی نظام بند ۹ بر موضوع پدافند غیرعامل در شهرها تاکید دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه شهری با چند نکته از جمله فناوری‌های نو، یک سری تهدیدات، آسیب پذیری‌ها و یک سری خدمات در کنار هم مواجه هستیم. اگر این فناوری‌ها در سیستم شهری قرار گیرند شرایط جدیدتری ایجاد می شود و در این راستا نیازمند یک رویکرد جدیدی در حوزه پدافند غیرعامل هستیم و دیگر روش‌های سنتی پاسخگو نیست.
سردار جلالی با تأکید بر اینکه مشکل اساسی ایجاد هماهنگی کارکردی بین زیرساخت‌هاست، تصریح کرد: ارتباط مستقیم رفاه، آسایش و رضایتمندی مردم از دولت و حکومت به میزان پایداری ساختارهاست، از این رو باید توجه دقیقی به پدافند غیرعامل در شهرها داشته باشیم که بر همین اساس سند پدافند شهری را مصوب کردیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در خصوص توسعه فناوری‌های شهر گفت: دسته ای از زیرساخت‌ها نرم هستند که در این زمینه در شهرهای مدرن ۳۷ کارکرد اساسی مبتنی بر ساختارهای شهر وجود دارند؛ در کشور در این حوزه نیز به مطالعات دقیق نیاز داریم.
سردار جلالی با تأکید بر اینکه در حوزه شیمیایی و پتروشیمی بعد از جنگ پیشرفت کردیم ولی ایمنی و امنیت آن در این حوزه کاملا نسبت به پیشرفت جا مانده است، اعلام کرد: برنامه های عمده ای پیش‌بینی شده و محور آن اقدامات عملیاتی است که در آستانه یا حین حادثه انجام می شود. بخشی دیگر نیز اقدامات قبل از حادثه بوده که بسیار مهم است که در این بخش، تیم ارتباط و اشتراک با حوزه مدیریت بحران داریم.
وی با تأکید بر رعایت ملاحظات مرتبط با پدافند غیرعامل در ساخت وسازهای پایتخت، اظهار کرد: باید مطالعات مربوط به شناسایی و دسته بندی دارایی‌ها، مراکز پرخطر با میزان خطر و اثر شناسایی شود و بر اساس آنها برنامه ای تدوین کنیم؛ انتظار این است که در مدت مشخص این مطالعات به برنامه اجرایی تبدیل شود.
همچنین رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: پیشرفت طرح جامع پدافند غیرعامل از ۶۰ درصد به ۹۹ درصد افزایش یافته است.
علی نصیری در این جلسه اظهار کرد: خشنودیم که اولین جلسه کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تهران را برگزار می کنیم؛ پدافند غیر عامل‌ حسب دستور مقام معظم رهبری تشکیل شد و در کمتر از دو دهه فعالیت خودش ساختار سازی موفقی را انجام داده است.
وی افزود: رسمیت بخشیدن به کمیته پدافند غیرعامل و کارگروه های ذیل آن از جمله دستورات جلسه امروز است؛ ۱۲کارگروه ذیل کمیته پدافند غیر عامل شهرداری تشکیل شده است؛ در دوره قبلی دبیرخانه این کمیته در معاونت امور مناطق قرار داشت، اما در این دوره به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران منتقل شد.
نصیری درباره اقداماتی که در مدت اخیر در این حوزه اتفاق افتاده است، ادامه داد: طرح جامع پدافند غیرعامل از ۶۰ درصد پیشرفت به ۹۹ درصد رسیده و آماده رونمایی است؛ همچنین طرح مطالعاتی افزایش ارتقای امنیت برای ۶ ساختمان در حال پیگیری و انجام است؛ علاوه بر این پیگیری حل مشکل تونل نیک پسندی و پیگیری اتصال بیمارستانهای منتخب به مترو نیز در حال انجام است؛ ۵ بیمارستان داریم که فاصله آن با مترو کمتر از ۵۰ متر است و امیدواریم شرایط اتصال آنها به مترو فراهم شود که بیمارستان‌های میلاد و فیروزآبادی از این جمله هستند.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره مصوبات پیشنهادی جلسه توضیح داد: امیدواریم امسال اتصال یک بیمارستان از پنج بیمارستان مورد نظر به مترو انجام شود، همچنین افزایش ضریب ایمنی مترو، تهیه بانک اطلاعاتی سه بعدی فضاهای زیرسطحی، احداث بوستان پدافند غیرعامل، مطالعات پدافند غیر عامل در خطوط توسعه ای و خطوط جدید مترو، تهیه پیوست پدافند غیرعامل برای کلیه پروژه های بزرگ مقیاس در شهرداری تهران، مطالعات امکان سنجی حذف شبکه گاز رسانی کلانشهر تهران و جایگزینی آن با برق از جمله این مصوبات هستند.

 

 

مشاوره انتخاب رشته رایگان در شاد
شبکه شاد در راستای عدالت آموزشی و کمک به داوطلبان کنکور مجموعه­‌ای را با عنوان «راهنمای انتخاب رشته» آماده کرده تا داوطلبان با مراجعه به آن اطلاعات کاملی درباره رشته‌­های مختلف و آینده شغلی آن، چگونگی انتخاب رشته و همچنین معرفی رشته­‌های پرمتقاضی و شرایط قبولی آن کسب کنند.پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، انتخاب رشته یکی از مهم­ترین مراحل کنکور سراسری محسوب می­‌شود، زیرا از جهات مختلف در آینده شغلی و تحصیلی افراد تاثیرگذار است.
به همین دلیل بسیاری از داوطلبان به دنبال مشاوره‌­های حرفه­ای و تخصصی جهت قبولی در رشته و مرکز دانشگاهی مورد علاقه خود هستند، موضوعی که عموما نیازمند صرف هزینه بالا است.
داوطلبان با مراجعه به اپلیکیشن شاد و انتخاب گزینه «راهنمای انتخاب رشته: انتخاب اول» می­‌توانند به صورت رایگان در قالب­‌های مختلفی مثل پخش زنده ویدئویی، کلیپ­‌های کوتاه آموزشی، اینفوگرافیک و محتوای متنی اطلاعات کاملی درباره رشته­‌های مختلف و آینده شغلی آن­ها­، چگونگی انتخاب رشته مناسب و همچنین معرفی رشته­‌های پرمتقاضی و شرایط قبولی آن­­ها، بدست آورند.
پخش زنده برنامه‌های مشاوره انتخاب رشته با حضور مشاوران برتر کشوری که مورد تایید وزارت آموزش و پرورش هستند، برگزار می‌شود.دفترچه انتخاب رشته روز جمعه چهاردهم مرداد منتشر خواهد شد و داوطلبان مجاز می‌توانند از روز دوشنبه هفدهم تا روز شنبه بیست و دوم مرداد با مراجعه به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org فرم انتخاب رشته کنکور سراسری خود را تکمیل کنند.

خطر افزایش نزدیک بینی در کودکان به دلیلِ استفاده مفرط از وسایل رایانه‌ای
عضو هیات مدیره انجمن اپتومتری ایران نسبت به افزایش نزدیک بینی در کودکان و نوجوانان به دلیل کم تحرکی، خانه نشینی و استفاده زیاد از وسایل رایانه‌ای هشدار داد. مسعود نقدی افزود: نزدیک بینی از شایع‌ترین عیوب انکساری چشم بوده و کم تحرکی در فضای بسته داخل خانه و استفاده از وسایل رایانه ای مانند موبایل و تبلت در کودکان و نوجوانان باعث افزایش شیوع این عارضه شده است.وی خاطرنشان کرد: نزدیک بینی از اختلالات چشمی شناخته شده که در آن فرد قادر به تمرکز و دیدن واضح اجسام دور نیست، این عارضه نوع نقص انکساری است، به این معنی که در آن چشم به درستی قادر به خم کردن یا شکستن نور نیست و نوری را که وارد آن می شود به درستی متمرکز نمی کند، به همین دلیل تصاویر دور مبهم و ناواضح به نظر می رسند.
وی با بیان اینکه سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرده که تا سال ۲۰۵۰، ۵۰ درصد افراد دچار نزدیک بینی می شوند، اظهار داشت: نزدیک‌بینی یک بیماری نیست، بلکه یک عارضه است. این افراد به وضوح قادر به دیدن اشیاء نزدیک هستند، در حالی که اشیاء در فواصل دورتر تار به نظر می‌رسند. این مشکل با عینک، لنزهای تماسی یا جراحی قابل اصلاح است.نقدی تصریح کرد: با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی و در بعضی موارد با عمل جراحی انکساری اصلاح می‌شود. نزدیک بینی بالا ممکن است در آینده، خطر ابتلا به شرایط بینایی جدی‌تر مانند آب مروارید، شبکیه جدا شده و گلوکوم را افزایش دهد، عوارض نزدیک بینی بالا بدون درمان، نابینایی بوده، بنابراین معاینات منظم چشم کودکان بسیار مهم است.وی ادامه داد: نزدیک بینی با نگاه کردن بیش از حد به تلویزیون، مانیتور و غیره رخ می دهد و این باعث می شود که اشعه های نور در یک نقطه در مقابل شبکیه نسبت به قدرت تمرکز قرنیه و لنز چشم و نه به طور مستقیم بر روی سطح آن تمرکز کند. در برخی موارد نزدیک بینی ممکن است توسط لنز بیش از حد منحنی برای چشم اتفاق بیفتد، نزدیک بینی با ترکیبی از این عوامل بوجود می آید.
این اپتومتریست تاکید کرد: برای پیشگیری از نزدیک بینی لازم است افراد بویژه کودکان و نوجوانان یک ساعت در روز را در فضای باز و بدور از محیط خانه بگذارنند و تحرک فیزیکی کافی را داشته باشند.

توسعه اجتماعی با نقش‌آفرینی زنان محقق می‌شود
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نقش آفرینی زنان در موضوعات فرهنگی و اجتماعی را عامل تحقق توسعه اجتماعی دانست.
نرگس معدنی پور با اشاره به نقش و جایگاه بانوان در موضوعات فرهنگی و اجتماعی اظهار داشت: حوزه فرهنگی و اجتماعی بر حسب ماموریت خود، دارای فضای مناسبی برای فعالیت بانوان است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم در جامعه توسعه اجتماعی مناسبی رقم بخورد نیازمند نقش آفرینی موثر زنان هستیم، گفت: هویت بخشی به فعالیت های بانوان با خود توسعه اجتماعی پر رنگی را به همراه خواهد داشت.رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: پیشرفت و توسعه جامعه به حضور پر رنگ زنان در موضوعات فرهنگی و اجتماعی بستگی دارد، از ین رو ضرورت دارد از ظرفیت ها و توانمندی های این قشر از جامعه بیش از پیش بهره برد. وی تاکید کرد: باید نقش زنان در همه موضوعات خصوصا موضوعات فرهنگی و اجتماعی دیده شود و در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تلاش بر این است که این نقش به درستی تعریف و اجرا شود.
معدنی پور با بیان اینکه اکنون بانوان در موضوعات اجتماعی حضور ملموسی دارند آنان را کنشگرانی فعال برای بهبود شرایط فرهنگی جامعه دانست و گفت: خانم ها به نحو چشمگیری در اجرای
برنامه‌های اجتماعی از خود استقبال نشان می دهند که این موضوع یعنی یک ظرفیت بزرگ اجتماعی است.
وی تاکید کرد: بانوان در چنین شرایطی باید به یک هم افزایی درونی برسند تا نقش آفرینی خود در جامعه را به سطوحی
بالاتر ارتقا دهند.