مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی با بیان اینکه در تامین مالی زنجیرهای بخش کشاورزی نگران خلق پول و نقدینگی نیستیم، بلکه برای دستیابی به ثبات مالی کمک میکند، گفت: روشهای تامین مالی زنجیرهای در بخشهای صنعتی و کشاورزی به طور جدی پیگیری میشود. «حمید آذرمند» در حاشیه مراسم رونمایی از تامین مالی […]
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی با بیان اینکه در تامین مالی زنجیرهای بخش کشاورزی نگران خلق پول و نقدینگی نیستیم، بلکه برای دستیابی به ثبات مالی کمک میکند، گفت: روشهای تامین مالی زنجیرهای در بخشهای صنعتی و کشاورزی به طور جدی پیگیری میشود.
«حمید آذرمند» در حاشیه مراسم رونمایی از تامین مالی زنجیرهای در بخش کشاورزی با تاکید بر کشاورزی قراردادی اظهار کرد: بانک مرکزی از سال گذشته بحث ارتقای تامین مالی را در دستور کار خود قرار داد و زنجیرههای صنعتی از سال گذشته شروع کردیم و طرحهای آزمایشی را پیش بردیم.
وی درباره جزئیات این طرح گفت: در ادامه مسیر بحث ارتقای تامین مالی بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفت و شیوهنامه تامین مالی کشاورزی قراردادی را بهعنوان یکی از روشهای اصلی تامین مالی بخش کشاورزی هفته گذشته به بانکها ابلاغ کردیم و امروز با حضور مدیران ارشد شبکههای بانکی و دستگاههای اجرایی این شیوهنامه رونمایی شد.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی ادامه داد: پس از این رونمایی بحث عملیاتی کردن تامین مالی کشاورزی قراردادی بهعنوان گام مهم در ارتقای سیاستهای اعتباری در پیش خواهیم گرفت.
ریسک بانک کم میشود
آذرمند با بیان اینکه در بحث تامین مالی کشاورزی قراردادی بحث وثیقه را مدنظر قراردادیم، بیان کرد: شیوهنامه اجازه خواهد داد که شرکتهای مجری قراردادی که با کشاورزان منعقد کردند بازپرداخت آن توسط یک صندوق تضمین کنند و این قراردادها به عنوان وثیقه تسهیلات به بانکها ارائه شود و جریان مالی به پشتوانه قرارداد بین کشاورز و مجری اتفاق بیفتد و چالش وثیقه و توان توثیق بنگاهها را حل میکند.
وی اظهار داشت: مهمترین مزیت این طرح برای بانک این است که با مشتری طرف قرارداد است که قراردادی با طیفی از مشتریان دارد و صندوقهای تضمین قراردادها را تضمین کردند که یک رابطه پایدار بین اجزای زنجیره وجود دارد؛ بنابراین ریسک بانک تا حد زیادی کم میشود علاوه بر این در شیوههای سنتی بانک هم بنگاهها را تامین مالی میکرد هم کشاورزان را، اما در کشاورزی قراردادی عملاً یک جریان مالی پیوسته شکل میگیرد که بنگاهها و کشاورزان همزمان تامین
مالی میشود.
آذرمند با بیان اینکه این طرح برای کشاورزان نیز مزایای متعددی دارد، افزود: اول اینکه در ازای فروش محصول که قراردادی دارد خدمات مهندسی، آموزشی و مشاورهای را دریافت میکنند، همچنین قرارداد اطمینان خاطر برای آنها
فراهم میکند.
وی ادامه داد: چنانچه کشاورزی قراردادی را در کشور جاری و ساری کنیم میتوانیم اتکای تامین مالی کشاورزی را به روشهای تورمی و روشهای مبتنی بر پایه پولی کاهش دهیم و به ثبات مالی اقتصاد هم کمک میکند.
این مقام مسوول بیان کرد: در روش تامین مالی زنجیرهای سامانه توثیق را گسترش میدهیم و قرارداد واقعی که در سامانه وزارت جهاد ثبت شده بین کشاورزی و مجری وثیقه پرداخت تسهیلات قرار میگیرد؛ بنابراین به میزان قرارداد، تولید واقعی عملاً تامین مال با شیوه کم ریسک محقق میشود زیرا صندوق های تخصصی نیز بازپرداخت تسهیلات را
تضمین میکند.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی ادامه داد: روشهای تامین مالی زنجیرهای در بخشهای دیگر صنعتی و کشاورزی به طور جدی پیگیری میکنیم و برای هر کدام هم ابزارها و روشهای خاص خود را ارائه میکنیم.
شیوهنامه کارت رفاهی به بانکها ابلاغ شد
آذرمند درباره وثیقهگذاری سهام عدالت توضیح داد: وثیقه گذاری مربوط به انتهای زنجیره تامین مالی و مربوط به مصرف کننده است و در این زمینه شیوهنامه کارت رفاهی را به بانکها ابلاغ کردیم. برنامه امسال این است که این حدود و گستره آن را افزایش میدهیم و پیش پیشبینی میشود وقتی خانوار کارت رفاهی را دریافت کنند با طیف متنوعتری از وثیقهها تسهیلات را دریافت کند.
وی درباره پیوند شیوه تامین مالی زنجیرهای و کشاورزی سنتی گفت: بحث تامین مالی کشاورزی قراردادی زمانی اجرایی میشود که زنجیرههای کشاورزی و زنجیرههای یکپارچه شکل بگیرد و این نیازمند همکاری ارکان به خصوص وزارت جهاد کشاورزی، شبکه بانکی و وزارت صنعت است و خوشبختانه این همگرایی
وجود دارد.
مدیر اداره تامین مالی زنجیره تولید بانک مرکزی گفت: روشهای تامین مالی زنجیرهای بنا ندارد، اعتبار جدیدی را خلق کند صرفاً روشها و شیوهها را کارا، شفاف و مناسب میکنیم و همان نظام اعتباری با همان قدرت خلق اعتبار اما با هدفمندی و کارایی بیشتر و حذف تامین مالی موازی شیوههای سنتی و منابع موجود با قدرت بیشتر و کارایی بیشتر تولید را تامین مالی کنند بنابراین نگران خلق پول و نقدینگی نیستیم و کمک میکند ثبات مالی دست یابیم.
مجلس با انتقال حق بیمه یا کسور بازنشستگی به صندوق جدید موافقت کرد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قابلیت انتقال حق بیمه یا کسور بازنشستگی براساس تقاضای کتبی بیمه شده از صندوق قبلی به جدید موافقت کردند.
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح نقل و انتقال سوابق بیمه یا بازنشستگی بین صندوقهای بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمهای اشخاص با ماده ۳ این طرح موافق شد.
براساس ماده ۳ این طرح؛ حق بیمه یا کسور بازنشستگی که به هر یک از صندوقهای بیمه بازنشستگی پرداخت شده است براساس تقاضای کتبی بیمه شده موضوع این قانون یا بازماندگان واجد شرایط وی پس از بروزرسانی از صندوق قبلی به صندوق جدید منتقل میشود.
بیمه شده ذینفع تقاضای انتقال سابقه پرداخت حق بیمه یا کسور بازنشستگی را به صورت کتبی به صندوق جدید ارائه نموده و صندوق جدید نیز پس از بررسی و انطباق تقاضا با ضوابط و مقررات ذیربط ظرف یک ماه انتقال وجوه حق بیمه یا کسور بازنشستگی را از صندوق بازنشستگی قبلی تقاضا مینماید. صندوق بازنشستگی قبلی مکلف است حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ تقاضای صندوق جدید، وجوه قابل انتقال را به آن صندوق
منتقل کند.
براساس تبصره این ماده؛ در صورتی که صندوقهای مشمول این ماده طبق مقررات، علاوه بر پرداخت حقوق بازنشستگی، از کار افتادگی اعم از کلی وجزئی و فوت، مشترکین خود را در برابر بیماریها، کمک ازدواج، بارداری، حقوق ایام بیماری و غرامت نقص عضو بیمه نموده باشند، هنگام انتقال حق بیمه یا کسور بازنشستگی به صندوق مقصد، سهم درمان به علاوه یک درصد بابت مزایای یاد شده از جمع وجه قابل انتقال کسر میشود.
نحوه جبران خسارت سیل زدگان از منابع صندوق بیمه ساختمان اعلام شد
وزیر اقتصاد از اختصاص ۲.۵ هزار میلیارد تومان منابع به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان خبر داد.
سید احسان خاندوزی درباره تخصیص ۲,۵۰۰ میلیارد تومان منابع به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان گفت: بعد از بازدید رئیس جمهور از مناطق سیل زده، مذاکراتی درباره نحوه جبران برگزار شد که به دو دسته تقسیم میشود.
یکی برنامه کوتاه مدت بود و وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران در حال انجام آن هستند و دسته دیگر برنامههای جبرانی برنامههای بلندمدت با محوریت صندوق بیمه حوادث ساختمان است و قرار است از ظرفیت این صندوق و سایر صندوقهای بیمهای مشابه استفاده کنیم. وزیر اقتصاد ادامه داد: امروز در هیئت دولت تصویب شد، دو و نیم هزار میلیارد تومان به صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اختصاص داده شود.وی افزود: پس از تخصیص این اعتبار بلافاصله با شرکتهای بیمهای قرار داد امضا میکنیم. نیازی نیستی مردم خسارت دیده به جایی مراجعه کنند.
خاندوزی یادآور شد: منابع این صندوق برای حوادث طبیعی آتی مورد استفاده قرار میگیرد. پیش از این اعتبارات صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اندک بود و برای بازسازی ۲۰۰ واحد تخریب شده زلزله امسال هرمزگان اختصاص یافته بود ولی با منابعی که به آن داده شد، برای بلایای طبیعی آتی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تخصیص منابع به این صندوق به جهت آنکه بیمه همگانی و فراگیر است، الزامی است. مانند بیمه شخص ثالث اما در صندوق بیمه ساختمان، این منابع بین مردم و دولت تقسیم میشود که ۱۰ درصد آن از طرف مردم و در قبوض برق آنها تأمین خواهد شد.به گفته وزیر اقتصاد، این بیمه، بیمه پایه است و مردم میتوانند از بیمههای تکمیلی حوادث طبیعی ساختمان با سقفهای بالاتر استفاده کنند.
لزوم تشکیل کارگروه بیمه در تمامی استان های سیل زده
شیری معاون فنی بیمه “ما” اعلام کرد: بیمه گذاران و ذینفعان، خسارتهای وارده بر اثر سیل را به شرکت بیمه “ما” اعلام کنند.
صالح شیری در جلسه فوق العاده رسیدگی به حوادث سیل کشور، با حضور مدیران فنی و ستادی، ضمن تسلیت به خانواده کشته شدگان سیل های اخیر، بر لزوم تشکیل کارگروه و اعزام کارشناسان خسارت به مناطق سیل زده در کمترین زمان ممکن تاکید کرد.
معاون فنی بیمه “ما” خاطرنشان کرد: کارشناسان ارزیاب خسارت شرکت بیمه “ما” همچنین آماده پاسخگویی به بیمهگذاران و ارزیابی خسارتهای احتمالی در مناطق آسیب دیده هستند،
گفتنی است با توجه به وسعت و پراکندگی حادثه و لزوم دریافت اطلاعات لازم برای پرداخت خسارت ها، اطلاع رسانی لازم در خصوص نحوه پرداخت خسارت ها از طرف بیمه “ما” صورت خواهد گرفت.
تصویب افزایش سرمایه ۶۰ درصدی بیمه اتکایی امین
مجمع عمومی فوق العاده بیمه اتکایی امین با موضوع افزایش سرمایه در مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار شد.
مجمع عمومی فوق العاده این شرکت به منظور افزایش سرمایه با حضور بیش از ۸۱ درصد سهامداران برگزار شد. با توجه به صدور مجوز توسط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار افزایش سرمایه ۶۰ درصدی از محل مطالبات حال شده سهامداران، آورده نقدی و اندوخته سرمایه ای مورد موافقت سهامداران قرار گرفت.
این مجمع با حضور موسی رضایی نایب رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل که به ریاست خسرو حقیقی پناه رئیس هیأت مدیره بیمه اتکایی امین برگزار شد، هاشم مهریار و اسماعیل مهدوی نیا به عنوان نمایندگان ناظر وی را در برگزاری مجمع همراهی کردند؛ گفتنی است نمایندگان بازرس قانونی، بورس و اوراق بهادار به صورت حضوری و نماینده بیمه مرکزی به صورت برخط در جلسه حضور داشتند.
در جلسه مجمع عمومی فوق العاده بیمه اتکایی امین، افزایش سرمایه این شرکت از مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال به ۸۰۰۰ میلیارد ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران، آورده نقدی و اندوخته سرمایه ای
تصویب شد.
گفتنی است مجمع عمومی فوق العاده شرکت بیمه اتکایی امین با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در محل سالن رازی مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش برگزار شد و امکان حضور مجازی سهامداران از طریق مراجعه همزمان به پایگاه اطلاع رسانی شرکت فراهم و پخش شد.
صورتهای مالی بیمه دانا در مجمع عمومی تصویب شد
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سهامی بیمه دانا صبح امروز سهشنبه ۱۱ مردادماه با حضور بیش از ۵۳ درصد از سهامداران حقیقی و حقوقی در محل سالن اجتماعات ساختمان سعدی این شرکت برگزار شد.
در این مجمع که برای رفاه حال سهامداران امسال نیز با رعایت دستورالعملهای بهداشتی، بهصورت آنلاین برگزار شد، صورتهای مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از قرائت بندهای مختلف توسط حسابرس و بازرس قانونی، همچنین ارائه توضیحات لازم،
تصویب شد.
در ادامه برگزاری این جلسه همچنین ضمن قدردانی از زحمات و تلاشهای سازمان حسابرسی طی سالهای گذشته، موسسه حسابرسی هوشیار بهمند به عنوان حسابرس مستقل و بازرس قانونی اصلی، موسسه حسابرسی بهمند به عنوان حسابرس و بازرس قانونی علیالبدل و روزنامه دنیای اقتصاد نیز به عنوان روزنامه رسمی شرکت انتخاب شدند.