وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تأمین ۷۰ درصد زمینهای مورد نیاز ۴ ساله طرح نهضت ملی مسکن برضرورت همراهی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای تغییر در شاخصهای قیمت، کیفیت و سرعت ساخت واحدهای مسکونی تأکید کرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جلسه […]
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تأمین ۷۰ درصد زمینهای مورد نیاز ۴ ساله طرح نهضت ملی مسکن برضرورت همراهی سازمان نظام مهندسی ساختمان برای تغییر در شاخصهای قیمت، کیفیت و سرعت ساخت واحدهای مسکونی تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جلسه اعطای حکم اعضای نهمین دوره شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور، ضمن تسلیت ایام اربعین گفت: حادثه عاشورا یک بصیرت است و یاران امام حسین(ع) بخاطر بصیرت ماندند و همراهی کردند نه تکلیف، ان شاءالله توفیق داشته باشیم تا بصیرت عاشورایی نصیبمان شود.
قاسمی ضمن تبریک به اعضای منتخب، خاطر نشان کرد: مسئولیت بسیار سنگینی بر عهده ماست و امیدوارم با روحیه جهادی و خدمت به کشور برای آخرت خود توشهای فراهم کنیم. وی به تشریح وضعیت کنونی بازار مسکن کشور پرداخت و بر ضرورت ایجاد تحول اساسی در تولید مسکن با استفاده از تجربیات نخبگان سازمان نظام مهندسی کشور تاکید کرد. قاسمی بیان کرد: مسکن کشور در ۳ شاخص قیمت، کیفیت و سرعت ساخت با مشکلاتی دست و پنجه نرم میکند که نیاز به توجه جدی است.
وزیر راه و شهرسازی با اعلام ضرورت ایجاد تحول در حوزه صنعتی سازی مسکن با کمک شرکتهای دانش بنیان و سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: روشهای سنتی کنونی در ساخت مسکن نتیجه مطلوبی به دنبال نخواهد داشت و باید این ۳ شاخص مهم را با همکاری یکدیگر اصلاح کنیم.
وی اذعان کرد: سازمان نظام مهندسی به عنوان نخبگان کشور در حوزه مهندسی مشغول فعالیت هستند و میتوانند حوزه مسکن را با تحول جدی همراه کرده و عقب ماندگی این حوزه را با بیش از ۸ میلیون مستاجر و جوانانی که به دلیل نداشتن مسکن ازدواج نکردهاند، جبران کنند.
قاسمی با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، مهمترین راه حل بازار مسکن را نزدیک کردن میزان عرضه و یا تولید به تقاضا دانست و گفت: حداقل به ۴۰۰ هزار همت (هزار میلیارد تومان) در سال برای ساخت یک میلیون مسکن نیاز داریم و این عدد در نقدینگی و بودجه کشور رقمی بسیار سنگین است اما میکوشیم تا این عدد را به مسکن اختصاص دهیم. وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه حدود ۷۰ درصد زمینهای ۴ ساله نهضت ملی مسکن را تامین کردهایم، گفت: طبق دستور رئیس جمهور باید تا پایان شهریور ماه تکلیف زمینهای مورد نیاز ۴ میلیون مسکن مشخص شود، به همین منظور دستورات لازم به استانداران ابلاغ شد تا اسناد تمام زمینهای مورد درخواست، به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود که البته طبق حکم قانون است.
وی نقش سازمان نظام مهندسی کشور را در افزایش کیفیت ساخت و سازهای طرح نهضت ملی مسکن تعیین کننده دانست و افزود: از جمله اقدامات انجام شده در افزایش کیفی واحدهای طرح نهضت ملی مسکن کاهش تعداد واحدهای مسکونی برای ساخت در هر هکتار است. قاسمی خاطر نشان کرد: همچنین در شهرهایی که زمین کافی وجود دارد، ۲۰۰ متر زمین علاوه بر وام و موارد مربوط به صدور پروانه به مردم اعطا میشود تا خود به ساخت مسکن اقدام کنند.
é ساخت ۳۰۰ هزار واحد به شکل خود مالکی در طرح نهضت ملی مسکن
وزیر راه و شهرسازی گفت: با روشهایی مثل خودمالکی و مشارکتی به توسعه مسکن پرداختیم و در حال حاضر ۳۰۰ هزار واحد به شکل خودمالکی در سطح کشور در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران:
شهروندان اختلافات ثبتی و ملکی خود در بافتهای فرسوده را ثبت کنند
هدف این است تا مردم را پای کار بیاوریم و دولت نیز نقش حمایتگر داشته باشد. از سوی دیگر نوسازی باید به شکل محلهای باشد در این شکل از نوسازی علاوه بر ساخت مسکن، فضاهایی برای عرصه عمومی فراهم شده و کیفیت زندگی نیز افزایش مییابد.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از شهروندان خواست برای رفع مشکلات و اختلافات ثبتی و ملکی خود در محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با مراجعه به ادارات ثبت اسناد و املاک در هیات موضوع ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری تشکیل پرونده دهند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با حضور در برنامه زنده “صبح بخیر ایران” شبکه یک سیما از شهروندان خواست برای رفع مشکلات و اختلافات ثبتی و ملکی خود در محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری با مراجعه به ادارات ثبت اسناد و املاک در هیات موضوع ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری تشکیل پرونده دهند.
آئینی در این برنامه با اشاره به این که نوسازی بافتهای فرسوده منجر به کاهش نگرانی ساکنان مساکن ناپایدار شده، ظرفیت اضافه برای تولید مسکن فراهم کرده و منجر به توسعه فضاهای عمومی و بهبود سیما و منظر شهری میشود، عنوان کرد: در طول سالهای گذشته تجربیات فراوانی در این زمینه به دست آمده اما در عمل این تجربیات منجر به بهبود وضعیت بناهای ناپایدار نشده است. به گزارش مرکز آمار در سال ۹۵، دو میلیون و ۶۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور وجود دارد، تا کنون فقط ۲۱۰ هزار بنای ناپایدار نوسازی شدهاند که به ازای آن ۶۷۰ هزار واحد مسکونی جدید ساخته شده است.
وی با اشاره به این که سیاست دولت سیزدهم که در سند تحول دولت مردمی نیز بر آن تاکید شده «نوسازی مردمی محله محور» است، توضیح داد: هدف این است تا مردم را پای کار بیاوریم و دولت نیز نقش حمایتگر داشته باشد. از سوی دیگر نوسازی باید به شکل محلهای باشد در این شکل از نوسازی علاوه بر ساخت مسکن، فضاهایی برای عرصه عمومی فراهم شده و کیفیت زندگی نیز افزایش مییابد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که خوشبختانه همکاری خوبی بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور و دیگر سازمانهای مرتبط در قالب ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وجود دارد، اظهار کرد: بنابر قانون در محدودههای مصوب بافتهای فرسوده، شهرداریها موظفاند حداقل ۵۰ درصد تخفیف عوارض پروانه و تراکم ساخت ارایه دهند؛ البته امکان ارایه تخفیف ۱۰۰ درصدی از سوی شهرداریها نیز وجود دارد. همچنین بر اساس قانون، صدور پروانه ساخت باید حداقل ظرف دو هفته انجام شود که اکنون این زمان در برخی شهرداریها به هشت ماه هم میرسد؛ البته برخی شهرداریها نیز کار را تسریع کرده و صدور پروانه ساخت را ظرف دو هفته انجام میدهند. چندی پیش نیز در شهر اصفهان برای اولین بار پروانه الکترونیکی صادر شد که باید به این سمت گام برداریم. این امر در ارایه انشعابات نیز صدق میکند و وزارت نیرو باید خارج از نوبت، انشعابات بافتهای فرسوده را ارایه کند که در مجموع تمام این موارد منجر به ایجاد انگیزه در سازندگان میشود.
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه با تاکید بر حمایتهای مالی از سازندگان و متقاضیان نوسازی گفت: باید شرایط به گونهای برای سازندگان فراهم شود که در مقایسه با ساخت و ساز در سایر نقاط شهر برای آنها بازدهی اقتصادی داشته باشد. برای این منظور دو نوع تسهیلات در نظر گرفته شده است، ارایه وام ودیعه اسکان موقت که مبلغ آن در تهران ۶۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴۵ میلیون تومان است و به شکل قرض الحسنه با سود ۴ درصد و بازپرداخت ۳۶ ماهه پرداخت می شود. همچنین از تسهیلات ودیعه اجاره که مبلغ آن در تهران ۱۰۰ میلیون تومان است میتوان برای این منظور نیز استفاده کرد.
دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با اشاره به تسهیلات نوسازی تصریح کرد: همچنین برای نوسازی بافتهای فرسوده از دو منبع مختلف تسهیلات پرداخت میشود؛ تسهیلات ویژه بافتهای فرسوده که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد است. مبلغ این نوع تسهیلات در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است. متقاضیان می توانند برای دریافت این وام به سایت شرکت بازآفرینی شهری ایران به نشانی facility.udrc.ir مراجعه کنند تا فرآیند ثبتنام دریافت تسهیلات نوسازی بافت فرسوده صورت بگیرد.
وی افزود: همچنین متقاضیان میتوانند از تسهیلات خودمالکی نهضت ملی مسکن استفاده کنند که مبلغ آن در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، در کلانشهرها ۴۰۰ میلیون تومان، در مراکز استانها ۳۵۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۳۰۰ میلیون تومان است و مردم میتوانند با توجه به شرایطشان از بین دو نوع تسهیلات مذکور انتخاب کنند.
آئینی با اشاره به این که طی روزهای آینده خبر خوشی برای سازندگان خواهیم داشت، اظهار کرد: بسته تشویقی شهرسازانه که چندین ماه است توسط کارشناسان در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در دست بررسی است، در آستانه نهایی شدن قرار دارد. بستههای تشویقی شهرسازانه کمک بزرگی به تسریع نوسازی بافتهای فرسوده خواهد کرد و از سازندگان دعوت میکنم در کنار وظیفه اجتماعی که بر عهده ماست به نوسازی بافتهای فرسوده ورود پیدا کرده و همه با هم در این جهاد نوسازی شرکت کنیم.
آئینی افزود: شرکت بازآفرینی شهری ایران فعالیتهایش را همراستا با نهضت ملی مسکن میداند و تلاش بر این است بخشی از ساخت سالانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در بافتهای فرسوده انجام شود زیرا مردم تمایل دارند در محله خود ساکن شوند و علاوه بر آن زیرساختها و بسترهای لازم در این محلات وجود دارد.
وی در پاسخ به اینکه دلیل کندی روند نوسازی بافتهای فرسوده چیست، عنوان کرد: کار ساخت در بافتهای فرسوده با ساخت در زمین خالی متفاوت است. در بافتهای فرسوده مردم ساکن هستند و نوع نگرش ساکنان نقش مهمی در این امر دارد. بنابراین شاید بتوان گفت مهمترین عامل پیش برنده این موضوع همراه کردن مردم در این مسیر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دیدگاه ما این است که مردم و سازندگان را همراه کرده و با کمک آنها در بستری که دولت فراهم کرده است کار ساخت و ساز را انجام دهیم. تجربه نشان از این دارد هر وقت مردم پای کار آمدهاند، کار با سرعت بیشتری پیش رفته است. ما در سالهای ۸۸ تا ۹۲ تجربه ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده را داشتهایم.
آئینی با اشاره به این که موانع حقوقی و ملکی بسیاری نیز در این زمینه وجود دارد به ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده اشاره کرد و گفت: کسانی که در بافتهای فرسوده مشکل ملکی و ثبتی دارند میتوانند از ظرفیت ماده ۹ قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری استفاده کنند. بر اساس ماده ۹ این قانون به منظور حل و فصل اختلافات و مشکلات مربوط به املاک و اراضی واقع در طرحهای مصوب احیا، بهسازی و نوسازی اعم از فاقد سند، بلاصاحب و مجهولالمالک و سایر اختلافات و تعیین تکلیف وضعیت اینگونه املاک، هیاتی در اداره ثبت اسناد و املاک محل تشکیل و اتخاذ تصمیم میکند و از مردم می خواهیم برای رفع مشکلات ثبتی و ملکی در این محدودهها به ادارات ثبت اسناد و املاک محل زندگی مراجعه کرده و تشکیل پرونده دهند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص وحدت رویه نمای ساختمانها عنوان کرد: در برخی شهرها، شهرداریها از نماهای مناسب حمایت میکنند و با همکاری شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، در حال تدوین ضوابط کلی در این زمینه هستیم که به زودی ابلاغ خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس:
اجاره بهای مسکن تمام درآمد خانواده را میبلعد
نماینده مردم تهران با بیان اینکه امروز همه مردم از قیمت بالای اجاره بهای مسکن گلایه دارند، گفت: از وزارت اطلاعات می خواهیم ریشه این توطئه را کشف کند.
سیدرضا تقوی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، گفت: عزاداریهای مردم شریف ایران را که در عاشورای حسینی کشور را به صورت یک حسینیه درآوردند تسلیت می گویم، همچنین از درگاه ایزد منان می خواهم همه این عشق مورد قبول حسین ابن علی قرار گیرد.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: همچنین یاد و نام دلاوریها و سربلندیهای سردارهای میدان جهاد به ویژه سردار دلها شهید سلیمانی و همدانی را گرامی می دارم و به آنها قول می دهیم در برابر فتنه گران بایستیم و از آرمانهای بلندشان دفاع کنیم و نگذاریم پا روی خونشان بگذارند.
وی با اشاره به قیمتهای افسارگسیخته اجاره مسکن، افزود: امروز همه مردم از قیمت بالای اجاره بهای مسکن مینالند چرا که تمام درآمد خانواده را میبلعد و کمر زندگی مردم را خم کرده است، برخی معتقدند گروهی ۱۰ الی ۲۰ نفره در ۲۴ ساعت با معاملات صوری و جهت دار این تغییرات را ایجاد کردهاند لذا از وزارت اطلاعات میخواهیم ریشه این توطئه را کشف کند و آنهایی که این وضع را در حوزه مسکن برای مردم ایجاد کردند به مردم معرفی کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس:
درصد خانوارهای اجاره نشین در فارس بیش از میانگین کشوری است
مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت: یکی از مهمترین مشکلات موجود در مناطق شهری این استان از جمله شیراز بالا بودن درصد خانوارهای اجاره نشین نسبت به میانگین کشوری است.
محمود رضا طالبان، افزود: بر اساس آمار سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۳۷ و چهارم دهم درصد خانوارها در کل مناطق شهری فارس و حدود ۴۵ و پنج دهم درصد خانوارها در شهرستان شیراز اجارهنشین بودهاند.
وی ادامه داد: این دو شاخص آماری نشان میدهند که دولت باید نگاه ویژهای به بخش مسکن در نقاط شهری استان فارس داشته باشد.
او اظهار داشت: همچنین بررسی آمار سرشماری مذکور نشان میدهد در مناطق شهری استان فارس در مقابل یک میلیون و ۱۸ هزار و ۷۸۴ خانوار، حدود ۹۷۶ هزار واحد مسکونی وجود داشته است.
طرح نهضت ملی مسکن، فرصتی مناسب برای بهسازی بافت فرسوده
مدیرکل راه و شهرسازی فارس، با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن برنامه اقدام ملی و نهضت ملی مسکن در کشور گفت: در مناطق شهری استان افزون بر ۴۲۲ هزار نفر اقدام به نام نویسی در این طرح کردهاند که از این تعداد حدود ۱۳۶هزار نفر پالایش شدهاند.
طالبان افزود: ساخت مسکن در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت توسط بنیاد مسکن انجام میشود که در همین ارتباط در ۳۳شهر استان اراضی مورد نیاز از سوی اداره کل راه و شهرسازی تامین و به بنیاد مسکن تحویل داده شده است که کارساخت ۱۸هزار واحد نیز توسط بنیاد مسکن در دست ساخت است.
وی، ابراز امیدواری کرد که با شتاب گرفتن فرایند تهیه زمین و واگذاری آن به بنیاد مسکن، روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان در سال جاری شتاب گیرد.
طالبان، یکی از گزینههای مناسب برای تامین زمین را استفاده از بافت فرسوده و ناکارآمد شهری دانست و افزود: حجم عظیم سرمایهگذاری که در قالب نهضت ملی مسکن انجام خواهد گرفت، این امکان بالقوه را ایجاد کرده است که دولت بتواند در قالب این طرح به بهسازی، بازسازی و نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری پرداخته و با سرمایهگذاری در این بافتها، نسبت به احیای آنها اقدام کرده و بخشی از تقاضای مسکن را نیز با استفاده از این بافتها پاسخ دهد.
عضو انجمن انبوه سازان مسکن:
پای منابع بانکی به نهضت ملی مسکن باز شود
عضو انجمن انبوه سازان مسکن گفت: باید سرمایههای بانکها به پروژههای نهضت ملی مسکن تزریق شود تا شاهد کاهش قیمت مسکن در این بازار باشیم.
علی گیلانی گفت: ۳۰ درصد از سبد هزینههای خانوارها مربوط به مسکن است و عامل کاهش قیمتها در این بازار علاوه بر ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا ورود سرمایههای بانکها به تولید مسکن است.
به گفته عضو انجمن انبوه سازان بانکها نباید به عنوان سرمایه گذار اقدام به خرید مسکن و یا اقدام به ساخت برج کنند بلکه باید در این بخش دولت ورود کرده و با همکاری دولت اقدام به ورود سرمایههای خود به پروژههای عمرانی و حمایتی مسکن کنند.
او میگوید: با اجرای این کار شاهد رونق بازار مسکن و خروج آن از رکود خواهیم شد رکودی که تاکنون این بازار را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.
پیش از این بسیاری از مسئولان مسکنی و همچنین نمایندگان مجلس اعلام کرده بودند پروژههای حمایتی مسکن هم اکنون نیازمند پرداخت تسهیلات و اعتبارات هستند که متاسفانه از قانون مجلس که باید ۲۰ درصد از تسهیلات به بخش مسکن تزریق شود تاکنون بانکها همکاری نکردهاند.