زیان ۶ میلیارد دلاری به علت کاهش تولید فولاد در زمستان گذشته
زیان ۶ میلیارد دلاری به علت کاهش تولید فولاد در زمستان گذشته

معاون اجرایی انجمن فولاد با بیان اینکه قطعی های گاز موجب کاهش ۶ میلیون تنی نسبت به هدف‌گذاری شد، گفت: طبق قیمت های جهانی این موضوع ۶ میلیارد دلار عدم‌النفع برای این صنعت به دنبال داشت. در سال‌ های اخیر کمبود زیرساخت ‌هایی همچون گاز در زمستان برای صنایع بزرگ و کوچک فولادی به یک […]

معاون اجرایی انجمن فولاد با بیان اینکه قطعی های گاز موجب کاهش ۶ میلیون تنی نسبت به هدف‌گذاری شد، گفت: طبق قیمت های جهانی این موضوع ۶ میلیارد دلار عدم‌النفع برای این صنعت به دنبال داشت.

در سال‌ های اخیر کمبود زیرساخت ‌هایی همچون گاز در زمستان برای صنایع بزرگ و کوچک فولادی به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، به نوعی که در سال‌های گذشته این کمبودها منجر به کاهش تولید و تعطیلی بسیاری از واحدهای کوچک و متوسط مقیاس واحدهای تولیدکننده فولادی شده است.زمستان سال گذشته کشور با ناترازی گسترده تولید و مصرف گاز رو به رو شد و به گفته وزیر نفت بین ۲۰۰ الی ۲۵۰ میلیون متر مکعب کسری گاز طبیعی در کشور وجود داشت. هرچند این ناترازی موجب قطعی گاز خانگی نشد ولی تبعات زیادی بر صنایع بزرگ مثل فولاد و پتروشیمی‌ها داشت.
در این رابطه وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن فولاد ایران در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: ما برای توسعه صنعت فولاد نیازمند واحدهای آهن اسفنجی هستیم که نیاز مستقیم به گاز دارد و تأمین آن یک نیاز بزرگ و چالش اساسی در هدف گذاری صنعت فولاد است.یعقوبی ادامه داد: در زمستان گذشته به خاطر اینکه برخی واحدها مثل فولاد مبارکه استراتژیک بود تولید کاهش پیدا نکرد ولی از طرفی واحدهای جدیدی که در سال‌های گذشته به مدار آمده بودند و بیشتر بر واحدهای احیای تولید آهن اسفنجی تأثیر بسزایی گذاشت.
وی افزود: برای همین در واحدهای فولاد ما شاهد قطعی کمتری بودیم اما باید توجه داشت فولاد هیچ جایگزینی بجز گاز طبیعی ندارد. مثلاً در تولید نیروگاه‌ها می‌شود گاز مایع را جایگزین گاز طبیعی کرد اما در فرایند تولید آهن اسفنجی به فولاد چون به روش مستقیم است جایگزین دیگری ندارد و گاز برای این صنعت به شدت حیاتی است.
یعقوبی در رابطه با زیان وارده از جانب قطعی گاز در سال گذشته گفت: کل تولید سال گذشته نسبت به سال ۹۹ که آن هم قطعی‌هایی داشت حدود ۲.۲ میلیون تن کاهش پیدا کرد. در واقع در سال ۱۴۰۰ هدف گذاری ۳۴ میلیون تومان بود که به حدود ۲۷.۹ میلیون تن رسیدیم یعنی نسبت به هدف حدود ۶ میلیون تومان عدم النفع داشتیم.
وی افزود: بنابراین طبق قیمت‌های جهانی سال گذشته حدود ۵ الی ۶ میلیون تومان زیان یا عدم النفع از جانب قطعی گاز به صنعت فولاد وارد شد.
معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در مورد تأثیر قطعی گاز و برق بر قیمت فولاد در بازارهای داخلی گفت: به طور کلی کاهش عرضه موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود؛ به عنوان مثال به واسطه عدم عرضه در تابستان سال گذشته شاهد جهش بزرگی بودیم، زیرا در تابستان سال گذشته به واسطه مصوبه شورای امنیت ملی فولادی‌ها فقط ۱۰ درصد از ظرفیت شأن را می‌توانستند استفاده کنند و پس از آن که ما درخواست اصلاح این مصوبه را دادیم تا زمانی که این مصوبه اصلاح شود تنها ۲۰ درصد از ظرفیت تولید محقق گشت و این کاهش عرضه موجب بالا رفتن شدید قیمت‌ها در تابستان سال گذشته شد.
یعقوبی تصریح کرد: البته امسال وضعیت خیلی بهتر بود و با هماهنگی وزارت نیرو، وزارت صمت و انجمن فولاد محدودیت‌ها فقط به صنایع سیمان و فولاد محول نگشت و تقسیم شد. مدیریت وزارت نیرو هم خیلی خوب بود و به طور کلی فکر می‌کنم تابستان امسال بیش از ۳۰ درصد کاهش تولید نداشته باشیم.
وی در خصوص تأثیر قطعی گاز در زمستان سال گذشته بر وضعیت تولید و عرضه، گفت: در زمستان به دلیل اینکه کارخانه‌ها پیش بینی می‌کردند دچار محدودیت گازی شوند برنامه ریزی کردند تا تعمیراتشان را در آن زمان انجام دهند و این موجب شد عرضه آهن اسفنجی با اختلاف زیادی مواجه نشود. البته همین مساله موجب افزایش ۲۰ درصدی قیمت شد.یعقوبی با اشاره به تأثیر قطعی گاز و کاهش تولید فولاد بر بازار سرمایه گفت: فولاد صنعتی است که ۱۲ درصد به صورت مستقیم و ۲۰ درصد با زنجیره اش بازار سرمایه کشور را در اختیار دارد. سهامداران شرکت‌ها با محاسباتی سهام این شرکت‌ها را می‌خرند و کاهش تولید آنها تأثیر مستقیمی بر سودآوری و ارزش سهام مردم دارد.وی ادامه داد: برخی صنایع فولاد در شمال کشور سال گذشته ۵۳ روز فقط قطعی گاز داشتند و طبیعتاً این مساله موجب می‌شود که سهام آنها نسبت به سایر سهام‌ها افت کند و این ریسک فعالیت در این بازار را هم بالا می‌برد.معاون اجرایی انجمن فولاد با بیان اینکه وضعیت گاز در کشور مناسب نیست، گفت: به گفته وزیر نفت ۸۰ میلیارد دلار سرمایه برای صنعت گاز نیاز است که حتی با وجود توافق هم رقم بسیار است. البته راهکارهایی هم وجود دارد و اگر دولت مشوق‌هایی مثل مشوق‌های مالیاتی، تسهیلاتی و … تعریف کند خود صنایع فولادی می‌توانند گاز مورد نیاز خود را از طریق جمع آوری گازهای مشعل تأمین کنند.

 

پرداخت ۱۰۰ درصدی پول خرید ۱۰۰هزار تن کلزا به کشاورزان
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از واریز مبلغ ۶۵۹ میلیارد تومان کل باقی‌مانده مطالبات کلزاکاران کشور خبر داد.
سید سعید راد با اعلام اینکه از ابتدای سال جاری تا کنون، ۱۰۰ هزار تن کلزا به ارزش کلی دو هزار و ۱۵۴ میلیارد تومان از کشاورزان خریداری شده است، افزود: با پرداخت مابقی مطالبات کلزاکاران، حساب این عزیزان به صورت کامل تسویه شد.
وی با اشاره به افزایش قیمت خرید تضمینی کلزا از هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان به ۲۳۵۰۰ تومان، اظهار کرد: با این وجود، مابه‌التفاوت ۸۵۰۰ تومانی قیمت جدید کلزا نسبت به قیمت قبلی این محصول، به حساب کشاورزانی که محصول خود را به این شرکت تحویل داده بودند، به صورت تمام و کمال واریز شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه افزایش قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی از جمله گندم و کلزا در راستای سیاست‌های حمایتی دولت محترم از تولید داخلی به اجرا در آمده است، خاطرنشان کرد: رهاورد این اقدام، کمک به تأمین امنیت پایدار غذایی کشور از طریق ترغیب و تشویق کشاورزان به کشت این محصولات است.

 

۴۰۰ دشت کشور ممنوعه است
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: از ۶۰۰ دشت کشور، ۴۰۰ دشت ممنوعه است و از نظر شرایط آبی در وضعیت بسیار نامطلوبی به سر می برد.فریبرز عباسی معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به اینکه قانون حفاظت از خاک در سال ۱۳۹۸ توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و ابلاغ شد، گفت: مراحل نهایی آئین نامه اجرایی این قانون توسط وزارت جهاد کشاورزی و همکاری سایر دستگاه‌های مربوطه در حال انجام است و به زودی این آئین نامه در هیئت دولت مطرح و تصویب می‌شود.عباسی با اشاره به تهیه نقشه‌های مدیریت پذیر خاک اضافه کرد: این نقشه‌ها در ۱۴ استان به صورت پایلوت تهیه شده و مهمترین خاصیت آن برنامه ریزی برای اجرای طرح الگوی کشت محصولات کشاورزی است.معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: طرح الگوی کشت محصولات کشاورزی قبل از شروع سال زراعی جدید توسط معاونت مربوطه و وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ می‌شود.وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه از ۶۰۰ دشت کشور، ۴۰۰ دشت ممنوعه است، گفت: متأسفانه شرایط این دشت‌ها از نظر آب و سفره‌های زیرزمینی نامطلوب است و با برنامه ریزی های انجام شده، امیدواریم شاهد بهبود وضعیت این دشت‌ها باشیم.

 

 

پای تهاتر نفت به توسعه مناطق آزاد باز شد
قائم مقام دبیر شورای عالی مناطق آزاد از ارائه پیشنهاد این دبیرخانه برای لحاظ تهاتر نفت تا یک میلیارد دلار برای توسعه زیرساخت های مناطق آزاد جدید الاحداث در لایحه بودجه ۱۴۰۲ خبر داد.حمید برومند قائم مقام دبیر شورای عالی مناطق آزاد در نشست خبری که امروز در محل دبیرخانه این شورای عالی برگزار شد اظهار کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای تأمین زیرساخت‌های مناطق آزاد جدیدالاحداث تقاضای تهاتر یک میلیارد دلار نفت با سرمایه گذاران برای توسعه زیرساخت‌ها کرده‌ایم که امیدواریم به تصویب برسد.
وی افزود: یکی از ایرادات ما این است که منطقه آزاد فرودگاه امام خمینی (ره) زیر نظر وزارت راه و شهرسازی اداره می‌شود که این روش اشتباه است؛ چون بر اساس قانون تأسیس مناطق آزاد، تمرکز مدیریت آنها در دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مورد تأکید است.
برومند ادامه داد: طرح جامع توسعه مناطق آزاد تدوین و نهایی شده که اقدام خوبی است و می‌تواند به نقشه راه توسعه مناطق آزاد تبدیل شود؛ در گذشته این طرح جامع وجود نداشت و برخی مدیریت‌های سلیقه‌ای اعمال می‌شد که با اجرای این طرح جامع می‌توانیم از برخی رفتارهای سلیقه‌ای در توسعه مناطق آزاد ممانعت کنیم.

 

 

امضای تفاهم سه جانبه ایران روسیه و جمهوری آذربایجان باعث رونق تجارت می‌شود
رییس‌کل گمرک ایران گفت: تفاهمنامه همکاری سه جانبه گمرکی میان کشورهای ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان رونق تجاری را به همراه دارد.«علیرضا مقدسی» در آیین امضای سند یادداشت تفاهم سه جانبه تسهیل ترانزیت بین گمرکات جمهوری اسلامی ایران، جمهوری فدرال روسیه و جمهوری آذربایجان، اظهار داشت: این نشست حاصل مذاکرات ارزشمند و پیگیری‌های سه کشور برای دستیابی به اهداف است.وی با اظهار امیدواری مبنی بر دستیابی به نتایج خوب در امضای این سند، افزود: این نشست‌ها موجب دوستی و مودت بین کشورهای همسایه می‌شود و می‌توان تسهیلات تجاری با سرعت بیشتری پیگیری کرد.مقدسی با بیان اینکه بعد از پیگیری‌های متعدد برای سرعت بخشیدن به تشریفات گمرکی و رونق تجارت با کشورهای همسایه به‌ویژه روسیه، این نشست، ما را به اهداف نزدیک‌تر می‌کند، تصریح کرد: جمهوری آذربایجان مرز زمینی میان ایران و روسیه است که با ترانزیت از طریق کامیون، کالاها سریع‌تر به مقصد می‌رسند.به گفته رئیس کل گمرک ایران، ارائه تسهیلات در رویه ترانزیت موجب رونق و رشد تجارت خارجی می‌شود که با توافق و امضای این سند و اجرای آن طی یک ماه آینده به اهداف خواهیم رسید.

 

 

واردات خودرو در ازای صادرات ۷۰میلیون دلاری فرش دستباف
رئیس مرکز ملی فرش گفت: هر صادرکننده فرش دستباف که ۷۰ میلیون دلار صادرات داشته باشد می‌تواند به ازای آن واردات خودرو داشته باشد.فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در نشست خبری از افتتاح بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین المللی فرش دستباف ایران از ۳۱ خرداد تا ۶ شهریور در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی خبر داد و گفت: در دو سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا این نمایشگاه برگزار نشد و امسال پس از دو دوره توقف طولانی و رکود برگزار می‌شود.وی بیان کرد: صادرات فرش دستباف به لحاظ وزنی تغییر نکرده اما به لحاظ ارزشی آمار صادرات کاهش نشان می‌دهد و همانطور که اشاره شد بخشی از این مسأله ناشی از مشکلات رفع تعهد ارزی و کم اظهاری صادرکنندگان در گمرک است.‌رافع همچنین اظهار کرد: هر صادرکننده فرش دستباف که ۷۰ میلیون دلار صادرات داشته باشد می‌تواند به ازای آن واردات خودرو داشته باشد. این موضوع در آئین‌نامه واردات خودرو نیز قید شده است.وی گفت: در حال حاضر حدود ۲ میلیون بافنده در کشور وجود دارند که ۲۳۰ هزار نفر از آنها بیمه هستند و در تلاشیم تا با امضای تفاهم نامه‌هایی در این خصوص آمار بیمه شدگان را افزایش دهیم.