توسعه بندرچابهار فرصتی بزرگ و استثنایی برای مردم ایران، هند ومنطقه است
توسعه بندرچابهار فرصتی بزرگ و استثنایی برای مردم ایران، هند ومنطقه است

معاون اول رییس جمهور توسعه بندر چابهار را فرصتی بزرگ و استثنایی برای مردم دو کشور و منطقه برشمرد و بر افزایش سرمایه گذاری‌ها در این بندر مهم تاکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد مخبر در دیدار «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند با اشاره به […]

معاون اول رییس جمهور توسعه بندر چابهار را فرصتی بزرگ و استثنایی برای مردم دو کشور و منطقه برشمرد و بر افزایش سرمایه گذاری‌ها در این بندر مهم تاکید کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، محمد مخبر در دیدار «سارباناندا سونوال» وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند با اشاره به برنامه ریزی ها و تکمیل زیرساخت های بندر چابهار، تصریح کرد: جمهوری اسلامی از حضور و سرمایه‌گذاری خارجی در تکمیل و توسعه بندر چابهار استقبال می‌کند. معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: با تکمیل این بندر مبادلات تجاری و ترانزیتی کریدور شمال- جنوب در منطقه افزایش و فعالیت چشمگیری خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به پیشینه تاریخی و روابط عمیق و گسترده فرهنگی دولت و ملت های ایران و هند افزود: حجم سرمایه گذاری ها و مبادلات تجاری و اقتصادی دو کشور متناسب با روابط عمیق و طولانی مدت سیاسی نیست و تهران از اجرای توافقات و مناسبات تجاری با دهلی نو حمایت و پشتیبانی می کند.
مخبر همچنین بر توسعه و ارتقا همکاری‌های دو کشور در چارچوب سازمان‌های منطقه‌ای و بین المللی تاکید کرد.
سارباناندا سونوال وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند نیز در این دیدار با ابراز علاقمندی درخصوص افزایش سرمایه گذاری‌ها در توسعه بندر چابهار گفت: از سیاست و چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در راستای تبدیل بندر چابهار به یک هاب مهم بین المللی و منطقه‌ای حمایت می‌کنیم و دولت هند عزمی جدی و راسخ برای حضور سازنده در این طرح مهم دارد. وی با اشاره به مذاکرات سازنده و مفید در سفر هیات هندی به ایران و تاکیدات دهلی نو در زمینه ارتقای روابط همه جانبه با تهران، تصریح کرد: به زودی گام های بلندی در ارتقای روابط و همکاری دو دولت ایران و هند برداشته می شود و دهلی نو با تمام توان متعهد به تعمیق و گسترش روابط فی مابین است.
وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراهه های هند خاطرنشان کرد: دولت و مردم دو کشور همانطور که در طول تاریخ نشان داده اند همیشه در کنار یکدیگر خواهند ماند.

 

 

در نشست مشترک بین وزیر راه ایران و وزیر بنادر و کشتیرانی هند عنوان شد؛
تعیین مهلت دو ماهه برای تدوین سند همکاری بلندمدت

نشست مشترک وزیر راه‌وشهرسازی ایران با وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند، با حضور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و سفرای دو کشور در وزارت راه‌وشهرسازی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان بنادرودریانوردی، رستم قاسمی، وزیر راه‌وشهرسازی، با اشاره به گذر کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب، از ایران و رویکرد جدی دولت سیزدهم برای فعال‌سازی هرچه سریع‌تر این کریدروها، تاکید کرد: سیاست اجرایی دولت در حوزه چابهار، بر این است تا هرچه سریع‌تر به توافق نهایی و امضای قرارداد بلندمدت با دولت هند دست‌پیدا کنیم.
این عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: در نشست مشترک با وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند برای تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر قرارداد بلند‌مدت، طی دو ماه آینده، به توافق رسیده‌ایم.
قاسمی خاطر نشان کرد: بر اساس توافق‌ اولیه، مقرر شد بر پایه قرارداد بلندمدت، دولت هند به سرعت آمادگی‌اش برای سرمایه‌گذاری در پسکرانه بندری( ریل و جاده) و یا سرمایه‌گذاری در داخل بندر و افزایش ترافیک بار اعلام کند.
وزیر راه و شهرسازی کشور هند را یکی از کشور‌های مهم در منطقه برشمرد و گفت: یکی از محدویت‌های جدی بندر چابهار، عدم تجهیز پایانه‌ها و پسکرانه‌ بندری است که با همکاری دولت هند در صدد رفع مشکلات و رونق بیش از پیش بندر چابهار هستیم.

é علاقه‌مندی دهلی‌نو برای رونق تجاری از طریق بندر چابهار
سارباناندا سونوال، وزیر بنادر، کشتیرانی و آبراه‌های هند نیز با اشاره به دوستی و همکاری پرسابقه دو دولت ایران و هند، تاکید کرد: دولت هند همواره علاقه‌مند بوده تا در توسعه و تجهیز بندر چابهار با دولت ایران همکاری مشترک داشته باشد. در این خصوص نیز تاکنون گام‌های مهمی از سوی دو برداشته شده است.
ویز بنادر کشور هند از تصمیم دهلی‌نو برای تبدیل بندر چابهار به یکی از بنادر بزرگ و قدرتمند منطقه خبر داد و اظهار داشت: بندر چابهار یکی از بنادر استراتژیک منطقه است، به همین دلیل تجهیز بندر شهید بهشتی را با جدیت پیگیری می‌کنیم.
سونوال از برگزاری کنفرانس و همایش روز چابهار در هند با حضور کشورهای آسیای میانه، ژاپن و روسیه، طی یک ماه گذشته خبر داد و تاکید کرد: در این کنفرانس، بیانیه‌ای در جهت افزایش ترانزیت از چابهار و پیوستگی اجرای پروژه‌ها تاکید شد.
وی خاطرنشان کرد: هدف ما در دولت هند، افزایش همکاری‌ها با تهران برای افزایش نقش ترانزیتی و صادراتی بندر چابهار است.
سارباناندا سونوال همچنین ابراز امیدواری کرد: بابرنامه‌ریزی صورت گرفته، در آینده‌ای نزدیک، بندر چابهار به یکی از بنادر پرتردد جهان تبدیل خواهد شد.

é بندر چابهار باید به یک بندر چندوجهی و مجهز تبدیل شود
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی نیز با اشاره سرمایه‌گذاری هندی‌ها و وارد کردن شش دستگاه جرثقیل به بندر چابهار تاکید کرد: کل اعتبار هزینه شده در بندر شهید بهشتی چابهار توسط دولت هند، ۲۰ میلیون دلار است که نسبت به توقع سرمایه‌گذاری از سوی دهلی‌نو، بسیار کم است.
معاون وزیر راه‌وشهرسازی با تاکید براینکه سرمایه‌گذاری هندی‌ها در چابهار باید افزایش پیدا کند، خاطرنشان کرد: برای دستیابی به یک بندر مجهز و چندوجهی در چابهار، لازم است سرمایه‌گذاری در بخش‌های زیربناها، روبناها و تجهیزات با سرعت لازم و توامان با سرمایه‌گذاری در پسکرانه‌ها و محوطه‌بندری صورت گیرد.
صفایی با اشاره به زمان شش ساله حضور شرکت اپراتور هندی در بندر چابهار، تاکید کرد: توقع تهران بر این است که این همکاری با سرعت بیشتری، افزایش یابد.
مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی با اشاره حجم بسیار زیاد تجارت بین روسیه و هند، گفت: چنانچه بخشی از بازرگانی و ترانزیت بین دهلی‌نو و مسکو از طریق بندر چابهار انجام شود، شاهد ترافیک مطلوب بار در این بندر خواهیم بود.

é تلاش برای تسهیل مشکلات سیاسی در چابهار
قدم درمندرا، سفیر کشور هند در تهران نیز با اشاره به تعهدات ۸۵ میلیون دلاری هند برای توسعه بندر چابهار گفت: از تعهد ۸۵ میلیون دلاری، ۲۰ میلیون دلار صرف خرید، انتقال و نصب تجهیزات بندری در چابهار شده است. درمندرا تاکید کرد: دولت هند برای افزایش تجارت از طریق چابهار برنامه دارد و سعی می‌کند تا مشکلات سیاسی موجود برای توسعه بندر را به سرعت رفع کند.

 

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای:
زائران منتظر اعلام قیمت رسمی بلیت اربعین بمانند
امانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت قیمت بلیت اربعین پس از جمع بندی، احتمالا هفته آینده به اطلاع عموم خواهد رسد.
معاون وزیر راه گفت: خواهش می‌کنم زائران گرامی از حالا قراردادی را نبندند و اقدامی برای خرید بلیت نکنند. قیمت به صورت رسمی اطلاع رسانی خواهد شد.
او همچنین گفت: وقتی قیمت مصوب اعلام شود، قیمت قانونی خواهد بود و نظارت خواهیم داشت که تخلفی در این زمینه صورت نگیرد. سامانه ۱۴۱ سازمان راهداری هم آماده پاسخگویی به شکایات است.
معاون وزیر راه با اشاره به محدود بودن ظرفیت‌ها گفت: فروش بلیت به صورت روز فروشی است و بحث دربستی و قراردادی نخواهیم داشت، زیرا اینگونه نمی‌توان روی قیمت‌ها نظارت داشت. وی افزود: چنانچه بخواهد دربستی صورت بگیرد حتما به صورت عمومی اطلاع رسانی خواهد شد. قیمت‌گذاری هم احتمالا تا آخر هفته که به جمع بندی برسد اعلام خواهد شد.

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد؛
تقویت زیرساخت‌ها و کاهش آسیب‌پذیری‌های صنعت هوانوردی
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با کاپیتان محمد محمدی بخش، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار کاپیتان محمدی بخش ضمن بیان برنامه‌ها و راهکارهای سازمان هواپیمایی کشوری برای مقابله با تهدیدات در حملات احتمالی به ارائه گزارش و اقدامات صورت گرفته به منظور تقویت زیرساخت‌ها و کاهش آسیب‌پذیری‌های صنعت هوانوردی پرداخت.
وی همچنین تدابیر اتخاذ شده جهت استفاده از حداکثر ظرفیت سیستم و افزایش خدمات به مردم و متقاضیان صنعت حمل و نقل هوایی را تشریح کرد.
سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز ضمن بیان اهمیت صنعت هوانوردی برای کشور به انتظارات از این صنعت در حوزه پدافندی اشاره کرد و گفت: در حوزه زیر ساختی در این بخش انتظار داریم ساختار مناسبی برای واحد پدافند غیرعامل با محوریت سازمان هواپیمایی کشوری ایجاد شود و به منظور آمادگی همه بخش‌های صنعت هوانوردی رزمایشی با سناریوهای مختلف طراحی و برنامه‌ریزی شود تا ضمن هم‌افزایی با سایر دستگاه‌ها، مسائل و مشکلات موجود در این بخش بیش از پیش نمایان شود. وی افزود: در حوزه پدافند تروریستی نیز انتظار داریم که مباحث امنیت فرودگاهی نیز بازمهندسی و مشکلات مورد بررسی قرار گیرد.
سردار جلالی در پایان خواستار شد: در بحث رزرواسیون تدابیری اتخاذ شود تا شرکت‌های هواپیمایی داخلی در مسیرهای داخلی در بستر سامانه و رزرواسیون داخلی فعالیت کنند همچنین مرکز عملیات اضطراری صنعت (SOC) با مدیریت سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل شود.