دشمنی غرب با هوانوردی از تحریم به جنگ تمام عیار رسید
دشمنی غرب با هوانوردی از تحریم به جنگ تمام عیار رسید

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: عنوان تحریم برای دشمنی غرب با صنعت هوانوردی کلمه کوچکی است و باید به آن جنگ تمام عیار اطلاق کرد. کاپیتان محمد محمدی‌بخش در نشست خبری صنعت هوانوردی با بیان اینکه ظرف چند روز آینده باند ۲۹ چپ مهرآباد اجرایی می‌شود، اظهار داشت: ترمینال سلام فرودگاه امام برای ما مهم بود که […]

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: عنوان تحریم برای دشمنی غرب با صنعت هوانوردی کلمه کوچکی است و باید به آن جنگ تمام عیار اطلاق کرد.

کاپیتان محمد محمدی‌بخش در نشست خبری صنعت هوانوردی با بیان اینکه ظرف چند روز آینده باند ۲۹ چپ مهرآباد اجرایی می‌شود، اظهار داشت: ترمینال سلام فرودگاه امام برای ما مهم بود که عملیاتی شود و این اتفاق رخ داد. ایران ایر چالش‌های زیادی داشت که به یک سکون و آرامش رسیده است.
وی گفت: بخش ورزش‌های هوایی مغفول مانده بود که با کمک وزارت ورزش و جوانان مورد توجه جدی قرار گرفت و با استقبال بخش خوبی از جوانان روبرو شده است. همچنین موضوع پهپاد که به یک چالش برای کشور تبدیل شده بود با همکاری سازمان هواپیمایی و نهادهای امنیتی تعیین تکلیف شد.
معاون وزیر راه به ارتقای سطح حمل بار هوایی و هواپیمای کارگو اشاره و اظهار کرد: هیچ هواپیما یا موتور هواپیمایی برای تعمیر به خارج از کشور اعزام نمی‌شود بلکه حتی میزبان کشورهای صاحب تکنولوژی برای تعمیر موتور هواپیماهایشان هستیم.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به عمق بخشی تولید محصولات مصرفی صنعت هوانوردی در داخل اشاره کرد و گفت: روغن موتور هواپیما با بالاترین سطح استاندارد در داخل کشور تولید و به همه ایرلاین‌ها فروخته می‌شود.
وی دستور رئیس جمهور مبنی بر ساخت هواپیمای مسافری را یادآور شد و تصریح کرد: سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری وزارت دفاع به عنوان محور تولید هواپیما و وزارت صمت به عنوان دستگاه متولی صنعت در حال ساخت هواپیما در داخل است و امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور خبرهای خوبی در این زمینه منتشر شود.
محمدی بخش ادامه داد: ورود هواپیمای کما فی سابق ادامه دارد و در کنار آن سه گزینه نهضت تعمیر هواپیما و موتور، ساخت هواپیما در داخل و خرید هواپیمای دست دوم برای افزایش ناوگان در دستور کار قرار دارد.وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری از CAO به CAA ارتقا یافته لذا سازمان هواپیمایی کشوری می‌تواند به هواپیما یا موتور ساخت خودش مجوز بدهد.
معاون وزیر راه با تاکید بر اینکه نگاه سازمان هواپیمایی درون زا، تولید دانش و ارتباط با دنیا است گفت: تحریم در حوزه هوانوردی عنوان کوچکی است و باید به آن جنگ تمام عیار اطلاق کرد.
محمدی بخش ادامه داد: ایده ساخت هواپیما از سال‌های قبل در کشور وجود داشته است. ساخت هواپیمای بدون سرنشین و فوق سبک به بخش خصوصی واگذار شده و در حال تولید و بهره برداری هستیم. استفاده از ظرفیت‌های علمی در این زمینه نیاز به همگرایی دستگاه‌ها دارد حتی برخی کشورها برای ساخت هواپیما کنسرسیوم تشکیل می‌دهند. انتظار ما این است که با دستور رئیس جمهور مبنی بر ساخت هواپیمای مسافری و همچنین با پلتفرم‌هایی که در اختیار خودمان است سازمان هواپیمایی کشوری مجموعه هسا و سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع، بخش صنایع هوایی وزارت صمت و سازمان هواپیمایی کشوری به زودی موضوع ساخت هواپیما عملی شود ولی تا زمانی که از ایمنی آن مطمئن نباشیم اجازه پرواز نمی‌دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک هواپیمای ساخت داخل در سه پلتفرم ۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ نفره به ترتیب رونمایی می‌شوند.کاپیتان محمدی بخش یادآور شد: در حال حاضر ۱۷۵ هواپیمای فعال داریم اما با رشدی که در پروازهای داخلی و خارجی در سال جاری شاهد بوده‌ایم متوسط تعداد مسافران هوایی به ۲.۸ میلیون نفر در ماه رسیده است این در حالی است که سال گذشته این شاخص به طور متوسط یک میلیون نفر در ماه کمتر بود. معاون وزیر راه ادامه داد: بر اساس نیازسنجی‌های کارشناسی نیاز به ۵۵۰ فروند هواپیما داریم تا تقاضای داخل را پوشش دهیم.وی درباره تأخیرهای پروازی بیان کرد: ما با کوتاهی‌های ایرلاین‌ها یا ایستگاههای آنها مستقر در فرودگاه‌ها برخورد می‌کنیم اما مهمترین بخش تأخیرها این است که به موقع اطلاع رسانی شده و حقوق مسافران به موقع ایفا شود.رئیس سازمان هواپیمایی کشور قیمت بلیت پروازهای اربعین رفت و برگشت، تهران – نجف ۶ و مشهد – نجف را ۷.۵ میلیون تومان عنوان و اظهار کرد: بازه پروازهای اربعین ۲۰ تا ۳۱ شهریور بوده و ایرلاین عراقی نیز در این پروازها مشارکت می‌کند. به دستور وزیر راه جابجایی مسافران پروازهایی اربعین صرفاً از ترمینال سلام فرودگاه امام انجام می‌شود.
محمدی بخش درباره پروازهای جام جهانی گفت: با طرف قطری مبنی بر انجام ۳۶ پرواز رفت و برگشت تهران – قطر با ایرلاین‌های ایرانی در هفته و ۳۶ پرواز ایران و قطر با ایرلاین‌های قطری تفاهم نامه امضا کرده‌ایم اما قرار شد پروازهای کیش و قطر در طول جام جهانی بدون محدودیت باشد.
وی در خصوص تعمیر هواپیماهای خارجی در کشور اظهار کرد: ۴ کشور هواپیماهای خود را در ایران تعمیر می‌کنند که تاکنون ۶ فروند هواپیما به کشور ما آمده است. همچنین تعداد زیادی موتور و ارابه فرود در ایران تعمیر شده است که بخش اعظم قطعات آنها تولید داخل است و ما به آنها قطعه می‌دهیم که تاییدیه جهانی دارد.به گفته محمدی بخش ۳۶۷ فروند هواپیما در ایران ثبت شده که ۱۷۵ فروند آن فعال است به این معنا که در هر ماه حداقل یک پرواز انجام می‌دهد. ۱۲ فروند هواپیما هم قابل بازگشت به چرخه است ولی تعدادی از هواپیماهای زمین گیر به طور کامل از رده خارج شده‌اند. طی بازه زمانی مشخصی قرار است هواپیماهای زمین گیر که قابل تعمیر هستند اورهال شده و به سیکل پروازی برگردند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص اتمام دوره مسئولیت نماینده ایران در ایکائو گفت: دوره خدمت آقای پرورش به اتمام رسیده و به زودی نفر جایگزین معرفی می‌شود.

 

 

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای:
اتوبوس دربستی برای اربعین نداریم

معاون وزیر راه گفت: فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین به صورت روزانه است و به هیچ عنوان اتوبوس دربستی نداریم ضمن اینکه اجازه نمی‌دهیم اتوبوس‌ها از کشور خارج شوند.
داریوش امانی در جمع خبرنگاران درباره قیمت بلیت‌های اتوبوس اربعین اظهار کرد: نرخ کرایه اربعین در حال نهایی شدن است و به محض نهایی شدن، اعلام خواهد شد.
وی افزود: فروش بلیت اتوبوس‌های اربعین به صورت روزانه است و به هیچ عنوان اتوبوس دربستی نداریم ضمن اینکه اجازه نمی‌دهیم اتوبوس‌ها از کشور خارج شوند.
امانی با اشاره به افزایش زائران اربعین امسال گفت: سعی می‌کنیم نرخ بلیت را هر چه سریع‌تر نهایی و اعلام کنیم.
معاون وزیر راه ادامه داد: ۱۴ هزار دستگاه ناوگان اتوبوسی داریم که ۲ هزار دستگاه آن برای مسیرهای کوتاه مانند اصفهان و شهرکرد استفاده می‌شوند و جوابگوی مسیرهای طولانی نیستند.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای یادآور شد: ۴ هزار دستگاه دیگر هم برای سرویس دهی به ظرفیت‌های داخل کشور استفاده می‌شوند.به گفته امانی، نرخ بلیت و کرایه اتوبوس‌هایی اربعین مصوب است و حتماً بر روی آن نظارت
انجام می‌شود.
وی درباره دوربین‌های جاده‌ای غیر فعال اظهار کرد: از ابتدای سال تا کنون یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون پلاک خودور در جاده‌ها توسط دوربین‌ها خوانده شده که نشان‌دهنده زیاد بودن ترددهاست.
امانی تصریح کرد: از ابتدای سال تا کنون ۱۹ میلیون تخلف جاده‌ای با دوربین‌های سازمان راهداری شناسایی و ثبت شده است که رقم بسیار بالایی است این در حالی که بر اساس اعلام پلیس راهور، ۵۰ میلیون گواهینامه رانندگی صادر شده و ۳۸ میلیون خودرو در کشور تردد می‌کنند.
به گفته معاون وزیر راه ترافیک ما از شهرها به سطح جاده‌ها کشیده شده و ترافیک جاده‌ها در روزهای پایانی هفته را مشاهده می‌کنیم. لذا پس برای کنترل ترافیک باید به ابزار روز مجهز شود.وی تأکید کرد: دوربین‌های جاده‌ای بعضاً مورد سرقت یا تخریب واقع می‌شوند به محض اینکه اطلاع رسانی می‌شود، تعمیر می‌کنیم.
امانی افزود: هزینه تعمیر هر سایت دوربین جاده‌ای، ۲ میلیارد تومان برای سازمان راهداری هزینه دارد.

 

 

افتتاح و بهره‌برداری از پروژه‌های بنیاد مسکن گلستان در هفته دولت

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان گفت: با بهسازی ۴۵ روستای هدف گردشگری گلستان، صنعت گردشگری در این روستاها پایدار و رونق پیدا خواهد کرد.
سید محمد حسینی در قرارگاه خبری شهید همدانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان گلستان دارای روستاهای دارای بافت با ارزش و هدف گردشگری خوبی بوده و از ۳۰۰ روستای دارای بافت با ارزش در کشور که ثبت ملی شده، تعداد ۹روستا در گلستان واقع است.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان خاطرنشان کرد: برای مطالعات و بهسازی بافت با ارزش هفت روستای دیگر در سفر ریاست جمهوری به گلستان مبلغ ۴۰ میلیارد تومان مصوب شده که از این مبلغ ۲۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: استان گلستان دارای ۴۵ روستای هدف گردشگری است که با انجام بهسازی این روستاها مانند جعفر اباد گرگان، زرین گل علی ابادکتول، زاو کلاله صنعت گردشگری در این روستاها پایدار و رونق پیدا خواهد کرد.
مهندس حسینی درباره روستاهای دارای مخاطرات و مستعد حوادث طبیعی گفت: در گلستان تعداد ۳۲۶ روستای دارای مخاطرات حوادث طبیعی شناسایی شده که برخی از انها تک مخاطره‌ای و برخی چند مخاطراتی مانند رانش، سیل، زلزله و غیره بوده که از این تعداد ۱۱۱ روستا مطالعات و رفع خطر شده و تعداد ۱۵۵ روستا نیازمند مطالعه هستند.وی بیان کرد: تعداد ۲۱۵ روستای گلستان نیازمند مطالعه و اجرای پروژه ایمن سازی برای رفع مخاطرات هستند. در سفر رئیس جمهور به گلستان مبلغ ۵۵ میلیارد تومان مصوب شده که از این اعتبار مبلغ ۲۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و مابقی آن تا سال ۱۴۰۳ تخصیص خواهد یافت.
مدیرکل بنیاد مسکن گلستان در حوزه اجرای طرح هادی و بازنگری آن ابراز کرد: از تاثیرگذارترین پروژه‌ها در روستاهای گلستان، اجرا و بازنگری طرح هادی است که در این حوزه مبلغ ۹۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل پروژه‌ها در ۵۰۰ روستای گلستان در سفر رئیس جمهور پیشنهاد شد اما به دلیل اینکه در آن زمان ردیف ملی در بودجه ۱۴۰۱ تعیین نشده بود این پیشنهاد رد شد و اکنون با تلاش‌های استاندار محترم درصدد هستیم تا این اعتبار را تخصیص دهیم.وی با بیان اینکه ۶۰ درصد اراضی مورد نیاز اجرای طرح نهضت ملی مسکن روستایی در روستاهای گلستان تامین شده است خاطرنشان کرد: حدود ۷۰۰ هکتار اراضی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن روستایی در طول چهار سال در گلستان نیاز بوده که تاکنون ۲۰۰ هکتار آن تامین شده و ۶۰ درصد از اراضی مورد نیاز اجرای این طرح در قالب مازاد اراضی دستگاه‌های اجرایی تامین شده و در حال رایزنی برای ۴۰ درصد از روستاهای فاقد زمین مورد نیاز بوده تا از طریق توافق مالکین دارای اراضی تامین کنیم.
مهندس حسینی با اشاره به اینکه ۲۳ هزار خانوار روستایی گلستان از پروژه‌های هفته دولت امسال بهره‌مند می‌شوند افزود: امسال ۹۱ طرح با اعتبار ۸۰ میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان و بهره‌مندی بیش از ۳۳ هزار خانوار در هفته دولت بهره‌برداری و یا عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.
مهندس حسینی گفت: در هفته دولت امسال ۴۶ پروژه طرح هادی روستایی با اعتبار ۳۰ میلیارد و ۹۲۸ میلیون تومان افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسد و عملیات اجرایی ۴۵ پروژه طرح هادی با اعتبار ۴۹ میلیارد و ۵۵۲ میلیون تومان کلنگ زنی و آغاز خواهد شد.
وی افزود: افتتاح و بهره‌برداری از ۱۴۱۵ واحد مسکونی روستایی با اعتبار ۱۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و تحویل ۵۰۰ جلد سند مالکیت روستایی که با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک استان صادر گردیده، از دیگر برنامه‌های بنیاد مسکن استان در هفته دولت امسال خواهد بود.مدیرکل بنیاد مسکن گلستان بیان کرد: ۱۰۰ درصد روستاهای گلستان دارای طرح‌های هادی مصوب بوده و در بیش از ۳۰۰ روستا بازنگری طرح هادی انجام شده و ۴۰۰ روستا نیازمند بازنگری طرح هادی هستند‌.وی گفت: از اعتبارات سال ۱۴۰۰ بازنگری طرح هادی ۱۵۰ روستا در دستور کار بوده که نقشه‌های آن انجام و اعتبارات لازم تامین شده است.مهندس حسینی از ساخت ۳۰۱ واحد مسکونی برای خانواده‌های دارای دو عضو معلول به بالا خبر داد و بیان کرد: در سالهای گذشته تفاهم‌نامه‌ای بین بنیاد مستضعفان، بهزیستی و بنیاد مسکن در راستای احداث مسکن برای خانواده‌های دارای دو معلول و بالاتر‌منعقد شد که سهم استان گلستان تعداد ۱۹۵ واحد مسکونی بوده و با اقدامات خوب این سه نهاد انقلابی این سهم در سال گذشته به ۳۰۱ واحد مسکونی ارتقاء یافت و تاکنون تمامی این خانواده ها شناسایی و نقش های مورد نظر و پروانه ساختمان آنها صادر شده و در مراحل مختلف ساخت هستند.

 

سرپرست شهر فرودگاهی امام خبر داد؛
پیش‌بینی اعزام و پذیرش ۹میلیون مسافر در فرودگاه امام تا پایان سال
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) گفت: برنامه‌ریزی شده تا پایان امسال ۹ میلیون مسافر در فرودگاه امام اعزام و پذیرش شود.
سعید چلندری سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، در نشست دست‌اندرکاران حوزه هوانوردی کشور که به مناسبت عملکرد یک ساله دولت و در اولین روز هفته دولت برگزار شد، اظهار داشت: امسال در شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) موفق شدیم ترمینال سلام به مساحت ۵۴ هزار مترمربع را راه‌اندازی کنیم که عملیات پروازهای حج در آن انجام شد و طبق نظرسنجی‌ها عملیات حج با رتبه ۹۸.۵ درصد رضایت مندی مسافران انجام شد.
وی افزود: ترمینال سلام برای پروازهای زیارتی تدارک دیده شده است و این ترمینال برای همیشه به عنوان ترمینال زیارتی خواهد بود.چلندری ادامه داد: در پنج ماهه ابتدایی امسال حدود ۲ میلیون مسافر در فرودگاه امام خمینی (ره) جابجا شد و برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا پایان سال جاری ۹ میلیون مسافر در فرودگاه امام اعزام و پذیرش شوند.سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اظهار داشت: رشد ۴۵ درصدی جابه‌جایی بار و مسافر در پنج ماه اخیر در فرودگاه امام محقق شده است.
وی ادامه داد: تعداد ۲۰ پروژه سرمایه‌گذاری در شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) آماده کرده‌ایم که به زودی فراخوان سرمایه‌گذاری انجام می‌شود.چلندری افزود: در شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) ۲۵۰۰ هکتار به عنوان منطقه ویژه اقتصادی و ۱۵۰۰ هکتار به عنوان منطقه آزاد تجاری مصوب شده است.سرپرست شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) تصریح کرد: ۲۴۰ هکتار از این مساحت آماده‌سازی شده است و به زودی در منطقه آزاد تجاری شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.وی اظهار کرد: احداث ترمینال ۴۰۰ هزار متری و تکمیل باندها و عملیات پروازی فاز ۲ نیز از مواردی است که در دستورکار قرار گرفته و می‌گیرد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران عنوان کرد:
آمادگی ناوگان حمل ونقل عمومی مازندران برای خدمت به زائران اربعین حسینی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان مازندران از آمادگی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای این استان برای ارائه خدمات به زائران اربعین خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران، مهندس حسن جهانیان با اشاره به فراهم بودن شرایط برای سفر زائرین اربعین حسینی اظهار داشت: هماهنگی و مقدمات لازم برای جابجایی زائران و مشتاقان سفر معنوی اربعین با همکاری دستگاه‌های مسئول و به ویژه بخش حمل و نقل استان انجام شده و همانند سال‌های گذشته، زائران اربعین حسینی مشکلی برای این سفر نخواهند داشت.
وی تصریح کرد : جلسات متعددی با کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین استان به شکل منظم در حال برگزاری است و تاکنون نیز هماهنگی‌های مناسبی بین دستگاه‌های مرتبط عضو این کمیته برقرار شده و با پیگیری مصوبات این کمیته امسال شاهد افزایش سطح خدمات به زائران خواهیم بود.
وی با اشاره به لزوم آمادگی دستگاه‌های مسئول در بازه زمانی سفر اربعین تاکید کرد: بر اعلام ستاد سفر اربعین کشور، طرح سراسری جابجایی زوار اربعین حسینی از ۱۰ شهریور تا ۵ مهر بمدت ۲۷ روز اجرایی می‌شود و زائران از شهرهای محل سکونت خود به مرزهای تعیین شده و بالعکس جابجا می‌شوند.
وی یادآور شد: تا پایان طرح اربعین امسال ایمن سازی تمام محورهای ارتباطی استان در دستور کار قرار گرفته و از زمان آغاز طرح علاوه بر آماده بودن راهدارخانه‌های موجود در مسیر، تمام گشت‌های راهداری نیز فعال می‌شوند.
جهانیان در خاتمه گفت: از تمام ظرفیت ناوگان بخش حمل و نقل مسافر استان برای ارائه خدمات هرچه مطلوب تر به زائران اربعین بهره گیری می‌شود.

مدیرکل راه و شهرسازی مازندران:
عملیات مسکن ملی در ۲۷ شهر مازندران آغاز شده است
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران گفت: عملیات طرح ملی مسکن تاکنون با تهیه زمین در ۲۷ شهر استان آغاز شده است.
محمد نظری در حاشیه انعقاد تفاهمنامه همکاری برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان سهمیه استان را طی چهار را ۱۵۵ هزار واحد ذکر کرد و گفت: زمین‌های خوبی در استان شناسایی شد و عملیات اجرای طرح در ۲۷ شهر استان شروع شده است.
وی با اظهار اینکه در حال حاضر ۳۰۰ هکتار از اراضی به آماده سازی نیاز داشتند که با اجرای تفاهمنامه، مؤسسه وابسته به بسیج به کمک ما آمدند تا آماده سازی اراضی صورت گیرد و قطعات تفکیکی در اختیار سازندگان قرار گیرد.
وی ادامه داد: در سال جاری ۳۸ هزار و ۵۰۰۰ واحد مسکن ملی در قالب بازآفرینی، خودمالکی، مسکن روستایی احداث می‌شود و تاکنون طی سه مرحله ۱۱۷ هزار نفر ثبت نام کردند که ۲۳ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند.نظری با بیان اینکه بیشتر در غرب استان مشکل تهیه زمین داریم، گفت: در حال پیگیری هستیم تا مشکل تهیه زمین در این مناطق حل شود.مدیرکل راه و شهرسازی مازندران گفت: تاکنون هزار و ۵۹ هکتار زمین مورد نیاز تهیه و تحویل شده است ولی در توزیع در غرب استان کمترین سهم استان را داریم.وی ادامه داد: طبق قانون جهش تولید ساخت وساز در اراضی درجه یک و دو و دارای پوشش جنگلی ممنوع است، بنابراین اراضی نیاز داریم که از نوع درجه سه به بالا باشد و اخیراً با اوقاف نیز تفاهمنامه ای منعقد کردیم تا از اراضی آنها نیز به صورت مشارکتی بهره گیری کنیم.