با توسعه پروژه فیبرنوری اینترنت کشور برای چند دهه بیمه خواهد شد
با توسعه پروژه فیبرنوری اینترنت کشور برای چند دهه بیمه خواهد شد

وزیر ارتباطات گفت: دولت سیزدهم با چشم‌پوشی از حق‌السهم خود از درآمد اپراتورها، ۲۰ هزار میلیارد تومان در سه سال و نیم آینده به تحقق پروژه فیبرنوری کمک می‌کند. همچنین واگذاری فرکانس رادیویی ۳۵۰۰ برای بهره‌برداری اپراتورها نیز به زودی انجام خواهد شد. وزیر ارتباطات درباره عدم توسعه اینترنت ثابت که گاهی به‌کندی در شبکه […]

وزیر ارتباطات گفت: دولت سیزدهم با چشم‌پوشی از حق‌السهم خود از درآمد اپراتورها، ۲۰ هزار میلیارد تومان در سه سال و نیم آینده به تحقق پروژه فیبرنوری کمک می‌کند. همچنین واگذاری فرکانس رادیویی ۳۵۰۰ برای بهره‌برداری اپراتورها نیز به زودی انجام خواهد شد.

وزیر ارتباطات درباره عدم توسعه اینترنت ثابت که گاهی به‌کندی در شبکه اینترنت همراه نیز می‌انجامد، گفت: در حوزه اینترنت ثابت وضعیت خوبی نداریم و در ۱۰ سال گذشته معمولاً جزو کشورهای ته لیست رتبه‌بندی مراجع بین المللی قرار داریم که وضعیت اینترنت جهان را به‌صورت ماهانه منتشر می‌کنند.
از توسعه اینترنت ثابت غفلت شده است
وی افزود: مطلوب نبودن کیفیت اینترنت ثابت، ناشی از فرسودگی زیرساخت‌های ارتباطی، عدم سرمایه‌گذاری و عدم استفاده از فناوری‌های جدید است.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه توسعه اینترنت ثابت نسبت به اینترنت همراه سخت‌تر است، افزود: در ارتباطات همراه با احداث یک دکل مخابراتی (BTS) صدها و گاهی هزاران خانه تحت پوشش قرار می‌گیرند اما برای توسعه ارتباطات ثابت، باید اینترنت را با فیبر نوری و سیم مسی به نقاط موردنظر رساند، این کار بسیار سنگین و سخت است.
کمک مالی دولت به اپراتورها برای تحقق پروژه فیبرنوری
وی با تاکید بر این‌که دولت سیزدهم برای توسعه پروژه فیبرنوری، از حق‌السهم خود از درآمد اپراتورها چشم‌پوشی کرد، افزود: با همکاری دولت، این اجازه صادر شد که اپراتورهای همراه نیز در پروژه فیبرنوری با اپراتورهای ثابت همکاری کنند. هشت واحد درصد از درآمد اپراتورهای سیار که قرار است به این پروژه اختصاص پیدا کند در طی سه سال و نیم آینده حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود که می‌تواند ۴۰ درصد از سرمایه‌ای که برای به سرانجام رساندن پرژه فیبرنوری نیاز است را تأمین کند، برای تأمین بقیه منابع نیاز است بخش خصوصی پای‌کار بیاید.
ایجاد دو میلیون پوشش  فیبرنوری تاکنون
پروژه فیبرنوری از بهمن سال گذشته با جدیت در دستور کار وزارت ارتباطات قرار گرفت. وزیر ارتباطات درباره روند پیشرفت این پروژه افزود: اکنون حدود ۲ میلیون پوشش فیبرنوری در ۱۰ استان ایجاد و وزارت ارتباطات تا پایان سال به هدفی که مشخص شده دست پیدا خواهد کرد. گام دیگری که برای تسهیل این پروژه برداشتیم، مربوط به قانون بودجه است. در بودجه‌بندی این مسئله را لحاظ کردیم که دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری و وزارت نیرو برای مسائلی مانند اجازه کندن زمین، اجاره تجهیزات با نرخ مشخص و قانونی به بخش خصوصی کمک کنند.
اینترنت کشور بیمه می‌شود
وزیر ارتباطات با تأکید بر این‌که بازسازی شبکه مخابرات به ارتقا شبکه موبایل می‌انجامد خاطرنشان کرد: فیبر نوری پیش‌نیاز راه‌اندازی و توسعه نسل پنجم اینترنت است. این پروژه اینترنت کشور را تا چند دهه آینده بیمه می‌کند و آماده توسعه نسل‌های جدید خواهیم شد.
وی با بیان این‌که یکی از وظایف وزارت ارتباطات واگذاری فرکانس به اپراتورها است و سال گذشته وزارت ارتباطات باند فرکانسی ۲۳۰۰ را واگذار کرد افزود: امسال نیز فرکانس رادیویی ۳۵۰۰ را واگذار خواهیم کرد تا سرعت اینترنت سیار بهتر از گذشته شود.

 

 

 

واردات خودرو از مهر آغاز می شود
سخنگوی وزارت صمت در خصوص ابلاغ شروط واردات خودرو توضیحاتی را ارائه داد.
امید قالیباف گفت: واجدین شرایط واردات خودرو تا ۱۹ شهریور فرصت دارند درخواست خود را به دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت تحویل دهند. آیین نامه واردات خودرو شامل سه گروه می‌شود.پس از ارسال درخواست در مهلت مقرر حداکثر تا آخر شهریور اسامی شرکت‌های منتخب اعلام می‌شود.
به گفته او، سه گروه اولویت نخست مشمول آیین نامه واردات خودرو را دارند. سرمایه گذاران خارجی متقاضی ایجاد خط تولید و واردات خودروی برقی به مناطق آزاد هستند. پس از تایید و اعلام شرکت‌هایی که الزامات آیین نامه واردات خودرو را با امتیاز بالاتری کسب کرده‌اند واردات خودرو را می‌توانند انجام دهند.
سخنگوی وزارت صمت گفت: شرط لازم برای این دسته، الزام به انتقال فناوری و ارائه خدمات بعد از فروش است. اما اگر علاوه بر این موارد برنامه داخلی‌سازی داشته باشند امتیاز مضاعف محسوب می‌شود. در خصوص متقاضیان سرمایه گذاری ایجاد خط تولید خودرو نیز مشوقی در نظر گرفته شده است که بتوانند هزینه‌های ریالی خود را بابت خرید کارخانه و راه اندازی خط تولید از طریق واردات خودرو و فروش آن تامین کند.
سخنگوی صمت،واردکننده خودرو باید به ازای هر ۱۰۰۰ دستگاه خودرو وارداتی یک نمایندگی برای خدمات پس از فروش ایجاد کند.

 

 

نیروهای بومی مناطق در پروژه‌های نفتی به‌کارگرفته شوند
وزیر نفت گفت: باید به مناطق نفت‌خیز توجه ویژه شود و همچنین اولویت به‌کارگیری کارکنان پروژه‌ها، نیروهای بومی هر منطقه هستند.جواد اوجی با فرمان راه‌اندازی عملیات اجرایی پروژه تولید پروپیلن از پروپان (PDH) پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس گفت: این پروژه یکی از مهمترین پروژه‌های همسو با تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلوگیری از خام‌فروشی است و پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس گازهای مشعل جمع‌آوری و پروپان تبدیل به پروپیلن و در نتیجه زنجیره کامل می‌شود.وزیر نفت در ادامه برای گشایش ۵۰۰ واحد مسکونی در مسجدسلیمان فرمان صادر و تصریح کرد: فاز نخست این پروژه به برکت ایام سوگواری سیدالشهدا افتتاح می‌شود و وزارت نفت هر قولی بدهد بی‌شک آن را دنبال و پیگیری می‌کند.وی با تاکید بر اینکه باید به مناطق نفت‌خیز توجه ویژه شود و همچنین اولویت به‌کارگیری کارکنان پروژه‌ها نیروهای بومی هر منطقه هستند، افزود: تا مجوز محیط زیست برای پروژه‌ها گرفته نشود، هیچ طرحی آغاز به کار نمی‌کند و درباره میدان سهراب هم همینطور است.اوجی با فرمان آغاز عملیات اجرایی فاز دوم میدان یاران، اظهار کرد: ساخت پمپ‌های درون‌چاهی به‌زودی برای ازدیاد برداشت در این خوزستان به بهره‌برداری می‌رسد.وزیر نفت با فرمان آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه میدان مشترک بلال، گفت: این تلاش‌های جهادی همه نزد پروردگار اجر عظیمی دارد.

 

 

پیش بینی ارزآوری ۱۸ میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی سالانه به ۹۰ میلیون تن رسیده و پیش‌بینی می‌شود از محل صادرات این محصولات ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کشور به دست آید.
مرتضی شاه‌میرزایی در مراسم رسمی بهره برداری و آغاز عملیات اجرایی طرح‌های وزارت نفت در خوزستان که با حضور وزیر نفت و مسئولان کشوری و استانی برگزار شد، اظهار کرد: از همه سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم تا به کمک صنعت پتروشیمی بیایند زیرا سرمایه گذاری در این حوزه هیچ ریسکی ندارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ۹۰ میلیون تن در سال رسیده و ارزش فروش محصولات پتروشیمی کشور در سال گذشته ۲۵ میلیارد دلار بوده است، افزود: امسال پیش‌بینی می‌کنیم از محل صادرات محصولات پتروشیمی ۱۸ میلیارد دلار ارز برای کشور به دست آید.مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه محصولات زنجیره پروپیلن اهمیت بیشتری دارند، عنوان کرد: برای واردات برخی از محصولات مورد نیاز صنایع پتروشیمی ۵ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌شود.
وی افزود: بیش از ۷۰ درصد از واردات مربوط به محصولات زنجیره پروپیلن است و به منظور تأمین این محصول و کاهش وابستگی به خارج باید به توسعه طرح‌های زنجیره ارزش توجه
ویژه‌ای کرده است.

 

موتورسیکلت در کشور مونتاژ می شود
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت از تلاش فعالان صنعتی و تولید کنندگان بخش خصوصی صنعت موتور سیکلت برای احیا این صنعت خبر داد.
عبدالله توکلی لاهیجانی در حاشیه نمایشگاه تحول صنعت خودرو گفت: صنعت موتورسیکلت در ایران دارای پیشینه‌ای طولانی بوده و نزدیک به ۶۰ سال سابقه دارد که با در نظر گرفتن پارامترهایی چون کاهش زمان تردد در ترافیک شهرهای بزرگ، هزینه پایین تعمیرات و نگهداری، استفاده در کسب و کارها، و افزایش قیمت خودرو و سوخت، این وسیله نقلیه همواره از محبوبیت بالایی در میان مردم کشور برخوردار
بوده است.
مدیرکل دفتر صنایع خودرویی وزارت صمت با بیان اینکه در همه این سال‌ها تولید موتورسیکلت در کشور فقط متمرکز بر فرآیند مونتاژ بوده است، افزود: این صنعت در حوزه دستیابی به خودکفایی و بالا بردن عمق داخلی سازی به خصوص در بخش‌های مهم موتورسیکلت شامل موتور احتراقی و گیربکس هیچ گاه موفق نبوده و عمده فعالیت خود را بر واردات محصولات، به ویژه از کشورهای چین و هند، معطوف ساخته است.
وی با اشاره به تلاش برای اجرای سه رویکرد با هدف ایجاد تحول در صنعت موتورسیکلت در کشور، گفت: رویکرد اول در حوزه افزایش عمق داخلی سازی در مورد محصولات پرتیراژ و پرفروش به منظور دستیابی به پلتفرم بومی است.

 

 

امکان صادرات مرغ را نداریم
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از پیشنهاد بخش خصوصی به وزارت جهاد کشاورزی برای اینجاد صندوق توسعه صادرات خبر داد.
حبیب اسدالله نژاد با اشاره به آزاد شدن صادرات مرغ، گفت: صادرات مرغ نیاز به سیاستی پایدار و منظم دارد و در این حوزه باید ۴ عامل را در نظر بگیریم.
به گفته این فعال صنفی، ما در کشور سیاستی منظم در این حوزه نداریم و وضعیت مشخص نیست ضمن اینکه هر از گاهی بازار مرغ دچار نوسانات قیمتی شدید می‌شود و در مواقع زیادی هم به دلیل مسائل مختلف صادرات قطع و وصل می‌شود که همه این موارد به بازارهای صادراتی ما آسیب زده است.
اسدالله نژاد ادامه داد: در حال حاضر قیمت‌های جهانی مرغ کاهش یافته و ما با رقیب قدرتمندی مانند ترکیه نیز مواجه هستیم بنابراین اگرچه صادرات آزاد شده اما عملاً امکان آن وجود ندارد و میزانش نیز بسیار جزئی است.
اسدالله نژاد گفت: بخشی از اعتبار این صندوق را بخش خصوصی از محل جوجه ریزی تأمین می‌کند یعنی به ازای هر قطعه جوجه ریزی مبلغی به این صندوق واریز می‌شود و بخشی دیگر نیز از محل عوارض وارداتی نهاده‌های دامی توسط دولت واریز و این مبالغ صرف مشوق‌های صادراتی می‌شود.