ظرفیت‌های متنوعی برای توسعه همکاری با مالزی وجود دارد
ظرفیت‌های متنوعی برای توسعه همکاری با مالزی وجود دارد

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با «اسماعیل صبری یعقوب» نخست وزیر مالزی ضمن تبریک روز ملی مالزی به وی و مردم این کشور، گفت: مالزی دارای جایگاه قابل توجهی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ظرفیت‌های متنوعی برای توسعه همکاری میان دو کشور دوست، وجود دارد. رئیس جمهور ضمن ابراز […]

آیت الله سید ابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با «اسماعیل صبری یعقوب» نخست وزیر مالزی ضمن تبریک روز ملی مالزی به وی و مردم این کشور، گفت: مالزی دارای جایگاه قابل توجهی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ظرفیت‌های متنوعی برای توسعه همکاری میان دو کشور دوست، وجود دارد.
رئیس جمهور ضمن ابراز امیدواری برای گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در جهت منافع دو ملت در سایه همکاری و همدلی دوطرف، تصریح کرد: موضوعات مختلفی در جهت توسعه همکاری در زمینه‌های اقتصادی، علمی، تحقیقاتی، فناوری‌های نوین و نهایی کردن معاهدات تجاری در دستور کار است که امیدوارم در سایه تعامل و تلاش‌های مقامات دو کشور شاهد تحقق آنها باشیم.
رئیسی با اشاره به روابط بسیار خوب ایجاد شده میان شرکت‌های تجاری دو کشور، تصریح کرد: حجم روابط تجاری میان ایران و مالزی متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و جای گسترش زیادی دارد.
«اسماعیل صبری یعقوب» نخست وزیر مالزی نیز در این گفتگوی تلفنی، ضمن قدردانی از حسن توجه آیت‌الله رئیسی برای گسترش روابط بین دو کشور و تبریک روز ملی کشورش، روابط فیمابین را مایه افتخار برای دولت و ملت مالزی دانست و گفت: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای مهم و اثرگذار همواره حامی و پشتوانه مهمی برای امت اسلامی بوده است.
نخست وزیر مالزی ضمن ابراز خرسندی از توسعه روابط میان دو کشور افزود: جمهوری اسلامی ایران شریک تجاری بسیار مهمی برای مالزی در آسیاست و از اینکه روابط تجاری دو کشور در سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، بسیار خوشحالیم.
صبری یعقوب همچنین ضمن محکومیت سیاست تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: اراده سیاسی موجود کنونی، مسیر توسعه هر چه بیشتر روابط ایران و مالزی را در حوزه‌های مختلف تضمین خواهد کرد.

خواسته‌های آژانس از ایران، زیاده‌خواهی است
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینکه رابطه کشورمان با آژانس رابطه تعریف شده‌ای است، گفت: در حال حاضر این رابطه بر اساس پادمان است. وقتی از پادمان سخن می‌گوییم به این معنی است که حسابرسی مواد هسته‌ای صورت می‌گیرد به این ترتیب که ایران اعلام می‌کند چه میزان مواد هسته‌ای در چه نقاطی دارد و با آن‌ها چه کار‌هایی انجام می‌دهد.
وی با اشاره به این موضوع که کشور‌ها رابطه دیگری نیز با آژانس بر اساس پروتکل الحاقی دارند، اظهار کرد: بر اساس این رابطه، کشور‌ها بخشی از تجهیزاتی که در ارتباط با غنی سازی است را در نظارت آژانس بین‌المللی اتمی قرار می‌دهند که ایران نیز چنین کاری را انجام می‌دهد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران افزود: علاوه بر موارد ذکر شده، در موضوع برجام یکسری نظارت‌های بیشتر نیز وجود داشته است، اما امروز به دلایل مختلف ایران صرفا تبادل پادمانی را اجرا می‌کند و در واقع فقط حسابرسی مواد هسته‌ای صورت می‌گیرد.
وی از خواسته‌های بیشتر آژانس از ایران گفت و در عین حال تصریح کرد: این خواسته‌ها زیاده خواهی محسوب می‌شود، زیرا به دلیل تحریم‌ها این خواسته‌ها قابل اجرا نیستند. طبق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران که مصوب مجلس شورای اسلامی است، قرار است آژانس بین‌المللی اتمی حداقل نظارت‌ها و در حد پادمانی باشد. البته اگر غربی‌ها تحریم‌ها را لغو کنند و به تعهدات خودشان باز گردند، ایران نیز به تعهداتی که ذیل برجام پذیرفته بود باز خواهد گشت.کمالوندی با تصریح بر این اینکه ایران هیچ تعهد فرا پادمانی را ندارد، ابراز کرد: ایران ۲۷ دوربین و یکسری تجهیزات از جمله وسایل اندازه گیری آنلاین غنی سازی را جمع کرده است. اگر طرف‌های مقابل به تعهدات خود باز گردند، این امکان وجود دارد این وسایل و دوربین‌ها مجددا کار خود را آغاز کنند.

زائران کربلا به مرز‌ها مراجعه نکنند
رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: «کسانی‌که در داخل عراق هستند در محله‌های امنی حضور دارند، مسافران ایرانی هم نبایستی فعلاً به مرز‌ها مراجعه کنند.»
سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور و رئیس ستاد مرکزی اربعین گفت: «کسانی‌که در داخل عراق هستند در محله‌های امنی حضور دارند، خصوصاً کسانی به صورت کاروانی رفتند کاملاً مدیریت شده‌اند و افرادی هم که به‌صورت انفرادی رفته‌اند اطلاع رسانی لازم برای آن‌ها دارد انجام می‌شود.»او ادامه داد: «فعلاً به آن‌ها گفته‌ایم در همان محل‌هایی که هستند حضور داشته باشند چراکه مسیر‌ها هنوز از نظر ما شرایط لازم برای تردد ندارد، به محض این‌که شرایط لازم ایجاد شده به آن‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود که از کدام مسیر‌ها به‌سمت مرز برگردند.»
میراحمدی درباره شرایط بازگشت زائران یادآور شد: «برای مسافرینی که در فرودگاه نجف هستند اقدامات لازم دارد انجام می‌شود که با هواپیما به کشور برگردند، مسافران ایرانی هم نبایستی فعلاً به مرز‌ها مراجعه کنند.»