رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: طی ۱۰ روز ایام اربعین فروش بلیت چارتری نداریم و فروش پروازهای اربعین برعهده ایرلاینها است. محمد محمدی بخش رئیس هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه بازه زمانی پروازهای اربعین از ۱۵ تا ۳۰ شهریور است گفت:از ۱۲۰ پرواز تا به ۱۵۵ پرواز رسیدیم و در بازه زمانی اربعین به […]
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: طی ۱۰ روز ایام اربعین فروش بلیت چارتری نداریم و فروش پروازهای اربعین برعهده ایرلاینها است.
محمد محمدی بخش رئیس هواپیمایی کشوری با اشاره به اینکه بازه زمانی پروازهای اربعین از ۱۵ تا ۳۰ شهریور است گفت:از ۱۲۰ پرواز تا به ۱۵۵ پرواز رسیدیم و در بازه زمانی اربعین به ۲۳۰ و اگر هم ظرفیت فرودگاهی نجف اجازه بدهد آمادگی داریم به ۲۵۰ پرواز درهفته برسیم.
وی افزود:نرخ اعلام شده پروازها از تهران ۶ میلیون تومان است و از سایر مقاصد قیمتها متفاوت خواهد بود.
محمدی بخش بااشاره به پروازهای دیگر از فرودگاههای بین المللی ایران هم گفت: افزایش پروازها را از مقاصد فرودگاههای مرزی مثل آبادان-اهواز-کرمانشاه و مشهد در این ایام خواهیم داشت. وی افزود:همه پروازها به فرودگاه نجف و تعدادی به فرودگاه بغداد خواهد بود. رئیس سازمان هواپیمایی کشوری افزود:اگر تخلفی از آژانسها و شرکتهای هواپیمایی باشد برخورد قانونی میشود.
وی افزود: نظارت گشتهای خود سازمان و حضور میدانی کارشناسان سازمان هواپیمایی و شرکت فرودگاهها را در صحنه میدان خواهیم داشت.
محمدی بخش در پایان خاطر نشان کرد:به هیچ عنوان فروش بلیت در فرودگاه نداریم و مسافران حتما گواهی ۲ دز واکسن و تست پی سی آر را داشته باشند.
با حضور مخبر انجام شد؛
افتتاح ۷۱ پروژه سرمایهگذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
بهرهبرداری و عملیات اجرایی ۷۱ پروژه سرمایه گذاری صنعتی و عمرانی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با حضور معاون اول رئیس جمهور اغاز شد.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی در مراسم بهره برداری و افتتاح ۷۱ پروژه سرمایه گذاری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اظهار داشت: در حال حاضر ۸ منطقه آزاد در کشور فعال هستند، به دنبال این هستیم تا فرودگاه امام خمینی (ره) را در برنامه هفتم به زیر مجموعه دبیرخانه شورایعالی منتقل کنیم، ۷ منطقه آزاد جدید هم در سال گذشته مصوب شد که اساسنامه این مناطق در شورایعالی مناطق آزاد مصوب و به تصویب شورای نگهبان رسیده است، ۳۳ منطقه ویژه اقتصادی فعال هم داریم.
سعید محمد با اشاره به یک دهه عدم دستیابی به اهداف تعیین شده در زمینه سرمایه گذاری، تولید و صادرات و ارزآوری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در کشور، افزود: بر اساس طرح تحول اقتصادی و فرهنگی مناطق آزاد قدیم و جدید را مورد بازنگری قرار دادیم و برای هریک از مناطق در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت طراحی شد.
مشاور رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به مثبت شدن تراز تجاری مناطق آزاد برای اولین بار طی سه دهه گذشته اشاره کرد و افزود: پس از یکسال از فعالیت دولت سیزدهم شاهد روند شاخصهای اقتصادی در مناطق آزاد هستیم، صادرات ما در دوره نه ماهه به عدد ۸۴۳ میلیون دلار رسید که ۲۷ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش پیدا کرده و برای اولین بار هم در کشور تراز تجاری مناطق آزاد مثبت شد و به ۳۵ میلیون دلار در ۹ ماهه گذشته رسید.
سعید محمد افزود: در این مدت یکساله شاهد کاهش واردات ۲ درصدی در مناطق آزاد و هم هدفمند کردن واردات در این مناطق بودیم.
۵۰ درصد میزان واردات مربوط به مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز کارخانههای تولیدی در مناطق است و ۲۰ درصد هم کالای همراه مسافر را شامل میشود.
در صدور جواز تاسیس ۸۶ درصد افزایش داشتیم که در مجموع ۵۴۴ جواز در مدت ۹ ماهه گذشته صادر شده است. ۵۶ درصد هم افزایش صدور پروانه بهره برداری را شاهد بودهایم که در مجموع ۲۸۷ پروانه در ۹ ماهه گذشته در این مناطق صادر شد. کالای همراه مسافر که در دوره قبل ۲۷۹ میلیون دلار بود به عدد ۱۲۲ میلیون دلار کاهش یافت، این موفقیت با تولیدات با کیفیتی که در مناطق اتفاق میافتد سعی شد عدد کالای همراه مسافر را کاهش دهیم.
وی در ادامه به عملکرد مناطق ویژه اقتصادی در یک سال گذشته اشاره کرد و افزود: در مناطق ویژه اقتصادی هم شاهد افزایش میزان سرمایه گذاری داخلی سرمایه گذاری خارجی هستیم. تراز تجاری مناطق ویژه اقتصادی که در سال ۱۳۹۹ مثبت ۶ میلیارد دلار بود در سال ۱۴۰۰ به مثبت ۱۱ میلیارد دلار رسید.
سعید محمد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در حوزه گردشگری شاهد اتفاق خوبی در نوروز ۱۴۰۱ بودیم و رکورد جدید در این حوزه کسب شد افزود: در سال ۱۳۹۷، ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شب گردشگر داشتیم، اما در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر شب افزایش پیدا کرد.
وی به فعالیت ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: طبق فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله) فعالیتهای دانش بنیان در مناطق آزاد را توسعه دادیم، در حال حاضر ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در مناطق آزاد مشغول به فعالیت هستند، تفاهم نامهای هم اخیراً با حضور جناب آقای ستاری به امضا رسید.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه مباحث فرهنگی در مناطق آزاد مغفول مانده است، گفت: در این مدت به جد در خصوص موضوعات فرهنگی، اجتماعی و مباحث آموزشی، توانمندسازی و محرومیت زدایی برنامهریزی کردیم، بودجه خوبی در این خصوص اختصاص داده شد و اتفاقات خوبی در حوزه مناطق آزاد در حال رخ دادن است.
سعید محمد با اشاره به سامانههای خدماتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و افزود: در سامانه شفافیت، ۲۰ خدمتی که در مناطق آزاد به مردم ارائه میشود در این سامانه متمرکز شده است، حوزه املاک، فروشگاه، مناقصات و مزایدهها، حوزه فرودگاه و بندر همه این موارد در سامانه شفافیت در مناطق آزاد راه اندازی شدند و مناطق آزاد اروند و انزلی هم تا پایان شهریور ماه به این سامانه ملحق میشوند.
وی در بخش دیگر سخنان خود از منطقه آزاد کیش به عنوان پایلوت شهر هوشمند نام برد و گفت: به جد در بحث هوشمندسازی شهر کیش مشغول به کار هستیم و در نظر داریم منطقه آزاد کیش را به عنوان شهر هوشمند کشور معرفی کنیم.
مشاور رییس جمهور از راه اندازی سامانه ارتباط مستقیم با دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: با راه اندازی این سامانه هر فردی در مناطق با مشکلی مواجه باشد میتواند با دبیر شورایعالی ارتباط مستقیم داشته باشد.
راه اندازی سامانه بازرسی و سرمایه گذاری از اقدامات دیگر دبیرخانه شورایعالی بود که سعید محمد به آنها اشاره کرد و افزود: در سامانه سرمایه گذاری تمام فرصتهای سرمایه گذاری را با توجیه اقتصادی در قرار دادیم، بیش از ۱۶۰ فرصت سرمایه گذاری با تمامی مشخصات اقتصادی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
در بحث اتصال به سامانه جامع تجارت، موفق به کسب مقام پنجم در بین ۱۴ دستگاه اجرایی شدیم.
وی در ادامه به اقدامات حقوقی و قضایی، در شش ماه دوم سال گذشته اشاره کرد و افزود: موفق شدیم در مدت شش ماه گذشته، ۸۳ هزار میلیارد تومان ملک و اراضی که قبلاً واگذار شده بود را به سبد بیتالمال برگردانیم. امسال هم در راستای ادامهی احیای اراضی و املاک به ارزش حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در مراحل پایانی رای قضایی آن قرار دارد.
مشاور رئیس جمهور به ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای همسایه اشاره کرد و افزود: در بحث دیپلماسی اقتصادی با همکاری وزارت خارجه، ایجاد مناطق آزاد مشترک و فرامرزی را دنبال میکنیم؛ با عمان، قطر، سوریه، روسیه، ارمنستان، ترکیه و اقلیم کردستان عراق تفاهم نامه امضا کردیم. موارد و چارچوب آن به تایید معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری رسید و در حال پیگیری هستیم تا هرچه سریعتر بتوانیم این ظرفیتهای مرزی و فرامرزی را راه اندازی کنیم.
سعید محمد ادامه داد: تفاهم نامهای با ستاد مبازره با کالا و ارز منعقد کردیم و یکی از اتهامات مناطق آزاد که قاچاق کالا بود به صراحت جناب آقای مویدی اعلام کردند که مناطق آزاد تمام روزنههای قاچاق را شناسایی کرده و با همکاری دو طرف در حال مسدود کردن آنها هستیم.
وی اضافه کرد: به دنبال احیای سه ماده ۱۸، ۲۸ و ۲۹ قانون مناطق آزاد هستیم که تا به الان مغفول مانده بود، بانک آفشور، بیمه آفشور و بورس بینالملل، اتفاق مثبتی که طی یک سال فعالیت دولت سیزدهم رخ داد توجه ویژه به اجرایی شدن این سه ماده در حوزه بانک و بیمه و بورس بینالملل است. شورای عالی بورس مجوز بورس بینالملل را برای ما صادر کرد که این هم اتفاق مثبتی برای اقتصاد کشور و هم مناطق آزاد است. در تبصره ۳ بخش ه بند ۱ قانون بودجه ۱۴۰۱، بانک مرکزی مکلف است با همکاری سایر دستگاههای ذیربط اقدامات زیرساختی مالی و بانکی سازگار با برنامه تجارت کشور را اجرا کرده و گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات و اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
دبیر شورایعالی مناطق به مشکلات و محدودیتهای موجود در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: مهمترین این مشکلات کمرنگ شدن مشوقها و معافیتها است، سرمایه گذار صرفاً به دلیل وجود این مشوقها و معافیتهاست که ترغیب به سرمایه گذاری در این مناطق میشوند. تقریباً همه مشوقهای ما مخدوش شده، که نیازمند حمایت حضرتعالی و دولت محترم هستیم. قوانین خلق الساعه در مناطق آزاد که توسط دستگاهها صادر میشود و فعالیتهای مناطق آزاد را محدود میکند.
سعید محمد، در خصوص اجرای ماده ۶۵ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور هم اشاره کرد و افزود: با توجه به دستور رییس محترم جمهور به احیای ماده ۶۵ احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و ابلاغ معاون حقوقی رییس جمهور به وزارت کشور و وزارت اقتصاد همچنان با مقاومت دستگاههای دولتی روبرو هستیم.
وی در ادامه سخنان خود بر لحاظ نقش مشخص مناطق آزاد و بازگشت دبیرخانه شورایعالی به جایگاه اصلی خود در برنامه هفته توسعه کشور تاکید کرد.
سعید محمد گفت: در فاز نخست افتتاح پروژههای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در دولت سیزدهم که اردیبهشت ماه سال جاری با حضور رییس جمهور محترم صورت پذیرفت، ۸۲ پروژه صنعتی، عمرانی و کشاورزی در ۵ منطقه آزاد تجاری صنعتی قشم، ارس، کیش، انزلی و ماکو و ۷ منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان، سهلان، بوشهر، لرستان، لامرد، بجنورد و نمین به بهره برداری رسید. در دومین فاز افتتاحیههای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم با دستور معاون اول محترم رئیس جمهور، با بهره برداری از ۵۱ پروژه و کلنگ زنی و شروع به عملیات اجرایی ۲۰ پروژهی سرمایه گذاری عمرانی و صنعتی به انجام رسید.
دبیر شورایعالی مناطق افزود: با بهره برداری و شروع عملیات اجرایی پروژههای سرمایهگذاری عمرانی و صنعتی در ۴ منطقه آزاد اروند، کیش، ارس و انزلی و در ۵ منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، پتروشیمی، ارگ جدید بم، سهلان و لرستان با مجموع سرمایه گذاری بیش از ۱.۱۸۰.۰۰۰ میلیارد ریال، برای بیش از ۲۲ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی به همراه دارد.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد؛
پیشبینی جابهجایی ۴.۵ میلیون زائر اربعین از طریق ناوگان جادهای
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: در بخش حمل و نقل جادهای هم ما با جابهجایی حدود ۱.۵ میلیون زائر اربعین در ناوگان حمل و نقل عمومی و حدود ۳ میلیون نفر در بخش حمل و نقل شخصی روبهرو هستیم.
شهریار افندیزاده معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در برنامه زنده گفتوگوی ویژه خبری، درباره تمهیدات اندیشیده شده برای تسهیل در تردد زائرین اربعین، گفت: در حمل و نقل ریلی افزایش قیمتی وجود نخواهد داشت و با تاکید مقام عالی وزارت راه و شهرسازی قیمت بلیت رفت و برگشت تهران – نجف و تهران – بغداد از ۱۵ شهریورماه ۶ میلیون تومان تعیین شده است که نسبت به قیمتهای قبل، کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: سازمان هواپیمایی کشوری هم به تمام شرکتهای ایرلاین ابلاغ کرده است که فروش بلیطهای اربعین فقط از طریق سایتهای خود ایرلاینها انجام شود و آژانسهای هواپیمایی فروش بلیط نخواهند داشت. وزیر راه و شهرسازی تاکید بسیاری بر این موضوع داشته و در این راستا هم بازرسان ویژه وزارت راه و شهرسازی در پایانهها مستقر شدهاند. افندیزاده اضافه کرد: در بخش حمل و نقل جادهای هم ما با جابهجایی حدود ۱.۵ میلیون زائر اربعین در ناوگان حمل و نقل عمومی و حدود ۳ میلیون نفر در بخش حمل و نقل شخصی روبهرو هستیم.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: ما نرخ همه انواع بلیتها را در پایانهها درج کردهایم و مدیران سازمان حمل و نقل و پایانهها، در پایانهها میز خدمت گذاشتهاند. همچنین تاکید شده که اتوبوسها به هیچ عنوان نباید دربستی باشند و همین امروز با دو، سه شرکت متخلف هم در این زمینه برخورد صورت گرفته و فعالیتشان به صورت موقت، به حالت تعلیق در آمده است.
وی از الزام برای صدور بلیط برای یک به یک زائرین خبر داد و عنوان کرد: چنانچه زائرین عزیز شکایتی در این رابطه دارند، میتوانند با مراجعه به مدیرانی که در سازمان پایانهها مستقر هستند یا با تماس با تلفن گویا ۱۴۱ شکایت خود را مطرح کنند. در این راستا تاکنون با ۳ شرکت که مسافران را به صورت دربستی و با قیمتهای بالاتر از نرخ مصوب جابهجا کردهاند، برخورد صورت گرفته است.
معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در عین حال از همکاری مطلوب شرکتهای حمل و نقلی در راستای اجرای دستورالعمل جابهجایی زائرین اربعین قدردانی کرد.
با حکم مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی؛
مدیرکل بنادر ودریانوردی استان سیستان وبلوچستان منصوب شد
باحکم معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادرودریانوردی، قاسم عسکری نسب به سمت مدیرکل بنادر ودریانوردی استان سیستان وبلوچستان منصوب شد .
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، علیاکبر صفایی در حکم انتصاب عسکری نسب، بر اهتمام جدی برای توسعه سواحل مکران در راستای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب، بازاریابی مناسب و تسهیل جریان کالا، کشتی و رفع دغدغه های بخش خصوصی، توسعه بنادر منطبق با طرح های جامع مصوب و اهتمام در جهت توسعه بنادر کوچک ، ارتقای ایمنی فعالیت های دریایی و بندری و حفظ محیط زیست دریایی و امنیت دریانوردی و توسعه حمل و نقل چند وجهی و زنجیره تامین با محوریت افزایش سهم بندر چابهار از ترانزیت منطقه ای تاکید کرده است .
توسعه و تجهیز ناوگان مسافری دریایی در راستای افزایش مسافرت های دریایی ، فرآیند سازی جریان کالا در بنادر استان مبتی بر فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک ، اهتمام جدی به ارائه خدمات دریایی و بندری با کیفیت و سریع برای پشتیبانی از لجستیک کالاهای اساسی و برگزاری جلسات مستمر و منظم با مشتریان بندر از جمله شرکت های کشتیرانی ، مالکان کشتی ، صاحبان کالا، سرمایه گذاران، جامعه خن کاران و کلیه مشتریان و مراجعین و رفع مشکلات قانونی آنها از دیگرخواسته های مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از مدیرکل جدید بنادر و دریانوردی سیستان وبلوچستان است .
گفتنی است، قاسم عسکری نسب سکاندار جدید بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان، لیسانس مهندسی دریا و دریانوردی از دانشگاه دریانوردی چابهار، فوق لیسانس علوم دریایی و اقیانوسی و در حال دفاع از پایان نامه دکتری مدیریت محیط زیست است . وی همچنین دارای گواهینامه فرماندهی کشتی است.
مدیریت بنادر و دریانوردی لنگه و غرب هرمزگان، معاون دریایی و بندری بندر شهید باهنر و بنادر شرق هرمزگان، مدیر بنادر و دریانوردی کیش، کارشناس مسئول هیدروگرافی و لایروبی بندر شهید رجایی، کارشناس امور دریایی و افسر عرشه کشتی و سرپرست اداره حفاظت محیط زیست و ایمنی دریانوردی بندر شهید رجایی از مهمترین سوابق شغلی عسکری نسب در طول بیش از ۲۳ سال فعالیت در سازمان بنادر و دریانوردی است .
عادل دریس مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی شد
با حکم علیاکبر صفایی، معاون وزیر راه و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، عادل دریس به سمت مدیرکل امور بندری این سازمان منصوب شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان بنادر و دریانوردی، عادل دریس دانشآموخته دانشگاه جهانی دریانوردی مالموی سوئد در رشته مدیریت بندری در مقطع کارشناسی ارشد است. وی پیش از این مدیرکل بنادر استان خوزستان و مشاور مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بود.
معاون طرح و توسعه بندر خرمشهر، معاون عملیات بندری و دریایی و مدیرکل بنادر و دریانوردی خرمشهر، بخشی از سوابق اجرایی عادل دریس قلمداد میشود.
مشاور وزیر راه و شهرسازی:
ما بدهکار ایثار و از خودگذشتگی جانبازان هستیم
مردانیان مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور ایثارگران در بازدید از آسایشگاه جانبازان نخاعی امام علی ساری گفت: ما بدهکار ایثار و از خودگذشتگی جانبازان هستیم.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (مازندران)، مردانیان از آسایشگاه جانبازان نخاعی امام علی (ع) شهرستان ساری بازدید و از نزدیک با جانبازان دیدار و از این اسوههای صبر و استقامت دلجویی کرد.
مردانیان مشاور وزیر در امور ایثارگران در این دیدار دغدغه ایثارگران در امر مطالبه گری را به جا دانست و گفت: تمام راههای قانونی و حل مشکل این عزیزان جانباز را به کار میبریم تا گرهای از مشکلات این عزیزان گشوده و از درد و رنج این عزیزان کاسته شود. در این دیدار تعدادی از جانبازان نخاعی مسادل و مشکلات خود را در رابطه با مناسب سازی شهری، استفاده از ایدههای جانبازان، پیگیری دغدغههای جانبازان نخاعی درخصوص اشتغال فرزندشان، حمل و نقل هوایی و سرکشی از جانبازان نخاعی مطرح کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای مازندران:
اقتدار و امنیت امروز کشور مرهون خون شهداست
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران در حاشیه اولین همایش تجلیل از ۳۵۶ جانباز، رزمنده، فرزندان معظم شهدا و یادواره ۱۶ شهید ادارات و سازمانهای تابعه وزارت راه و شهر سازی در استان مازندران گفت: اقتدار و امنیت امروز کشور مرهون خون شهداست.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مازندران، اولین همایش تجلیل از ۳۵۶ جانباز، رزمنده، فرزندان معظم شهدا و یادواره ۱۶ شهید ادارات و سازمانهای تابعه وزارت راه و شهر سازی در استان مازندران با حضور حمید مردانیان مشاور وزیر در امور ایثارگران وزارت راه و شهرسازی، مدیران کل ادارات تابعه راه و شهرسازی، مشاور استاندار در امور ایثارگران و خانواده معزز شهدا و ایثارگران برگزار شد.
حسن جهانیان در حاشیه این همایش برگزاری یادوارههای شهدا را موجب تجدید روحیه خدمت کارکنان دانست و این امر را از یادآور آرمانهای شهدا و ایثارگران برشمرد. وی افزود: ایثارگران و جانبازان سرافراز عاملان تولید امنیت، عزت، منزلت و اعتبار برای ایرانیان هستند و با تقویت و حفظ روحیه ایثارگری میتوانیم بر تمام مشکلات
فائق آییم.