مدیرعامل برق حرارتی گفت: امسال ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت معادل ۹۵ درصد برق کشور در واحدهای نیروگاهی حرارتی تولید شد که یک رکورد بود. عبدالرسول پیشاهنگ مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ۱۳۲ نیروگاه و ۶۰۰ واحد نیروگاهی کشور تحت نظارت این شرکت هستند، اظهار کرد: همه نیروگاههای دولتی و خصوصی کشور تحت نظارت […]
مدیرعامل برق حرارتی گفت: امسال ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت معادل ۹۵ درصد برق کشور در واحدهای نیروگاهی حرارتی تولید شد که یک رکورد بود.
عبدالرسول پیشاهنگ مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه ۱۳۲ نیروگاه و ۶۰۰ واحد نیروگاهی کشور تحت نظارت این شرکت هستند، اظهار کرد: همه نیروگاههای دولتی و خصوصی کشور تحت نظارت و مدیریت و پایش شرکت برق حرارتی هستند.
وی افزود: ۱۳ هزار نفر در کشور در صنعت تولید برق و نیروگاهی فعالند.
مدیرعامل برق حرارتی یادآور شد: واحد نیروگاهی GE آمریکایی یزد ۳ ساعت در آتش سوخت و کشور سازنده اعلام کرد این واحد نیروگاهی امکان بازسازی ندارد اما کارشناسان ما در طول ۶ ماه آن را بازسازی کرده و وارد مدار برق کشور کردند.
پیشاهنگ افزود: کارشناسان ایرانی، نیروگاههای برق کشورهای همسایه که ساخت شرکتهای آلستوم فرانسه، GE آمریکا و زیمنس آلمان هستند را بازسازی کرده و به مدار تولید باز گرداندهاند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه هر سال در شرکت برق حرارتی پیک کار ما از مهرماه شروع شده و تا خرداد سال آینده ادامه دارد، افزود: طی این یک سال دولت سیزدهم هزار و ۵۱ مگاوات در دست راه اندازی داشتهایم و ۵ هزار و ۳۵۷ مگاوات برق جدید راه اندازی شد که در ۱۰ سال اخیر بی سابقه بود و رکورد محسوب میشود.
وی ادامه داد: امسال ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت معادل ۹۵ درصد برق کشور در واحدهای نیروگاهی حرارتی تولید شد که یک رکورد بود.
پیشاهنگی با بیان اینکه در نیروگاههای برق حرارتی به راندمان ۳۹.۲ درصد رسیدیم که عدد قابل قبولی در سطح جهانی است، یادآور شد: تابستان امسال را با آمادگی ۹۸ درصدی نیروگاههای حرارتی را سپری کردیم این در حالی است که رکورد جهانی این شاخص ۹۵ درصد است. همچنین ۹۳ هزار و ۶۴۱ مگاوات ظرفیت نیروگاهی از مهر ۱۴۰۰ تا تیر ۱۴۰۱ تعمیرات نیروگاهی داشتیم. واحدهایی در این مدت وارد مدار شدند که دو سال از مدار خارج بودند.
وی آخرین رتبه جهانی ایران در تولید برق حرارتی تا سال ۲۰۲۰ را هشتم دنیا دانست و گفت: در آن سال ما ۲۸۷ میلیون کیلووات ساعت تولید برق این رتبه را کسب کردیم در حالی که در حال حاضر ۶۰ میلیون کیلووات ساعت دیگر به تولید برق کشور افزودهایم و قطعاً رتبه جهانی ما بهبود یافته است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی ۳۲ درصد برق تولیدی کشور را دولتی و ۶۸ درصد آن را خصوصی عنوان کرد و اظهار داشت: از هم اکنون مشخص است که تمام واحدهای نیروگاهی ما چه زمانی از مدار خارج و چه زمانی پس از تعمیرات نیروگاهی به مدار بر میگردند. در زمستان عمدتاً از واحدهای سیکل ترکیبی استفاده میکنیم چون محدودیت گاز داریم
وی با تاکید بر اینکه تا پایان مرداد امسال ۹۵ درصد برق کشور در نیروگاههای حرارتی تولید شده ادامه داد: برای سال آینده برنامهریزی کردهایم تا معادل ۱۰۷ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی به اتمام برسد.
پیشاهنگی با تاکید بر اینکه تأمین سوخت نیروگاهها با وزارت نفت است تصریح کرد: در جلسات با شرکت پخش، هماهنگیها برای تأمین سوخت انجام شده است.
وی گفت: ماههای دی و بهمن هر سال میزان سوخت هر ماه نیروگاههای حرارتی برای یک سال به وزارت نفت اعلام میشود که چه میزان گاز یا سوخت مایع اعم از گازوئیل و مازوت نیاز داریم.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: ما در تابستان امسال روزانه ۳۰۰ میلیون لیتر سوخت مصرف کردیم که شامل گاز و سوخت مایع میشود. مخازن گازوئیل ذخیره شده برای زمستان امسال ۳.۵ میلیارد لیتر و مازوت ۳ میلیارد لیتر است.
وی تاکید کرد: ۳ هزار مگاوات نیروگاه فرسوده داریم که باید طی یک فرایند ۳ تا ۴ ساله تعمیر شده و به مدار اضافه شود. اما اولویت نخست ما در نیروگاههای حرارتی اضافه کردن سیکل ترکیبی به نیروگاههای گازی است. امسال هزار مگاوات تولید برق نیروگاهها را بدون مصرف سوخت اضافه ارتقا دادیم. ۲ هزار و ۶۵۷ مگاوات برق نیز طی سالهای آینده وارد مدار میشود که از محل تولید
برق از بخار است.
پیشاهنگی با بیان اینکه برای اولین بار در حال احداث نیروگاه زغال سنگ سوز در طبس از سوی مپنا هستیم گفت: بدهی برق حرارتی به نیروگاههای خصوصی ۴ هزار میلیارد تومان است که به دستور وزیر نیرو تا پایان سال باید تسویه شود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو یادآور شد: در ۴ سال دولت سیزدهم ۳۵ هزار مگاوات به تولید برق کشور افزایش خواهد یافت که شامل ۱۵ هزار مگاوات برق حرارتی، ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه اختصاصی صنایع بزرگ و ۱۰ هزار مگاوات از محل انرژیهای تجدیدپذیر
خواهد بود.
وی درباره استفاده از مازوت در زمستان در نیروگاههای حرارتی خاطرنشان کرد: سوخت دوم نیروگاههای گازی ما شامل مازوت و گازوئیل است که در نیروگاههای بخار در زمستان هنگام کمبود گاز از مازوت و در نیروگاههای سیکل ترکیبی از گازوئیل به جای گاز استفاده میشود.
سخنگوی گمرک مطرح کرد؛
تجارت ۶/۲۰ میلیارد دلاری ایران با همسایگان
سخنگوی گمرک گفت: بیش از ۳۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تُن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۶۳۶ میلیون دلار بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شد.
سید روح اله لطیفی گفت: تجارت خارجی غیر نفتی کشورمان در پنج ماه نخست امسال، ۵۸ میلیون و ۱۴۰ هزار تُن کالا به ارزش ۴۲ میلیارد و ۵۸۹ میلیون دلار بوده که از این میزان ۳۳ میلیون و ۳۳۳ هزار تُن کالا به ارزش ۲۰ میلیارد و ۶۳۶ میلیون دلار بین ایران و ۱۵ کشور همسایه تبادل شده است.از این رو ۵۷ درصد وزن و ۴۸ درصد ارزش تجارت خارجی کشورمان را به خود اختصاص داده است.وی افزود: تجارت خارجی غیر نفتی ایران با ۱۵ کشور همسایه، نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۴ درصدی همراه بوده است.
لطیفی در خصوص میزان صادرات به کشورهای همسایه گفت:از ابتدای سال تا پایان مرداد ماه، ۲۵ میلیون و ۳۹۸ هزار تُن کالای ایرانی به ارزش ۱۰ میلیارد و ۷۲۳ میلیون دلار به کشورهای همسایه صادر شد که نسبت به مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش داشته، این میزان کالای صادره، ۵۸ درصدِ وزن و ۵۱ درصدِ ارزش کل صادرات ایران در ۵ ماه نخست امسال بوده است.
لطیفی گفت: از ۱۴ میلیون و ۶۵ هزار تُن کالای وارده به کشور، به ارزش ۲۱ میلیارد و ۶۶۵ میلیون دلار در پنج ماه نخست سال، ۷ میلیون و ۹۳۵ هزار تُن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۹۱۳ میلیون دلار از کشورهای همسایه بوده که ۵۶ درصدِ وزن و ۴۶ درصدِ ارزش واردات را به خود اختصاص داده که نسبت به مدت مشابه با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده است.
لطیفی در خصوص میزان صادرات به کشورهای همسایه گفت: عراق با خرید ۸ میلیون و ۶۵۵ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۹۶۱ میلیون دلار (کاهش ۶ درصدی)، امارات با ۵ میلیون تن به ارزش ۲ میلیارد و ۷۸۱ میلیون دلار (رشد ۴۵ درصدی)، ترکیه با ۳ میلیون و ۶۸۲ هزار تُن ، به ارزش ۲ میلیارد و ۳۲۸ میلیون دلار (رشد ۱۱۰ درصدی)، افغانستان با یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن به ارزش ۶۴۱ میلیون دلار (کاهش ۲۵ درصدی)، پاکستان با یک میلیون و ۷۸ هزار تُن به ارزش ۴۷۵ میلیون دلار (رشد ۱۳ درصدی)، عمان با یک میلیون و ۲۱۹ هزار تُن به ارزش ۴۵۲ میلیون دلار (رشد ۹۸ درصدی) و آذربایجان با خرید ۳۰۸ هزار تُن کالای ایرانی به ارزش ۲۹۶ میلیون دلار (رشد ۸۴ درصدی)، هفت مقصد نخست کالاهای ایرانی به کشورهای همسایه ایران بودند.
وی افزود: روسیه با خرید ۴۱۷ هزار تُن کالای ایرانی به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار (رشد ۳۲ درصدی)، ترکمنستان با ۵۲۹ هزار تُن به ارزش ۱۶۶ میلیون دلار (رشد ۴۲ درصدی)، ارمنستان با ۳۵۸ هزار تُن به ارزش ۱۴۴ میلیون دلار (رشد ۴۴ درصدی)، کویت با ۲ میلیون و ۱۷۲ هزار تُن به ارزش ۷۳ میلیون دلار (رشد ۳۹ درصدی)، قزاقستان با ۲۴۳ هزار تُن به ارزش ۶۱.۲ میلیون دلار (کاهش ۳ درصدی)، قطر با ۳۷۵ هزار تُن به ارزش ۵۱ میلیون دلار (کاهش ۱۳ درصدی)، بحرین با ۴.۲ هزار تُن به ارزش ۳.۴ میلیون دلار (رشد ۴۰ درصدی) و عربستان با خرید ۳۷۶ تن کالای ایرانی به ارزش ۱۹۲ هزار دلار (رشد ۳۹۲ درصدی) مقاصد هشتم تا پانزدهم صادراتی کالاهای ایرانی در بین همسایگان بودند.
سخنگوی گمرک در خصوص میزان واردات از کشورهای گفت: امارات با فروش ۴ میلیون و ۶۰۳ هزار تُن کالا به ارزش ۶ میلیارد و ۷۴ میلیون دلار (رشد ۱۳ درصدی)، ترکیه با یک میلیون و ۱۶۳ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار (رشد ۲۱ درصدی)، روسیه با یک میلیون و ۱۶۳ هزار تُن به ارزش ۷۱۵ میلیون دلار (رشد ۵۰ درصدی)، پاکستان با ۳۸۳ هزار تُن به ارزش ۴۲۹ میلیون دلار (رشد ۳۷۵ درصدی)، عمان با ۳۴۷ هزار تُن به ارزش ۳۱۰ میلیون دلار (رشد ۵۳ درصدی)، قزاقستان با ۱۷۸ هزار تُن به ارزش ۷۸.۴ میلیون دلار (رشد ۱۷۴ درصدی) و عراق با فروش ۵۴ هزار تُن کالا به ارزش ۷۴ میلیون دلار (کاهش ۵۸ درصدی)، هفت کشور اول همسایه در فروش کالاهای مورد نیاز به ایران در بین همسایگان بودند.
معاون وزیر نفت:
صنعت گاز ایران برای تأمین انرژی در فصل سرد شال و کلاه میکند
معاون وزیر نفت گفت: مسئله ناترازی تولید با مصرف گاز در فصلهای سرد در سالهای اخیر بهعنوان مهمترین مسئله صنعت گاز کشور مطرح است، بنابراین باید با مدیریت مصرف، این ناترازی را رفع کنیم.
مجید چگنی در نشست آمادگی این شرکت برای زمستان سال ۱۴۰۱ که بهصورت ویدئوکنفرانس با حضور مدیران عامل شرکتهای گاز استانی و با محوریت توجه به بهینهسازی مصرف گاز برگزار شد، اظهار کرد: شرکت ملی گاز ایران با نزدیک شدن به فصل سرما با هدف بهبود نظام توزیع و مصرف گاز در کشور، تمهیدهایی را بهمنظور بهینهسازی مصرف گاز در دستور کار قرار
داده است.
وی ادامه داد: همه ارکان شرکت ملی گاز ایران بهعنوان سربازان خط مقدم تأمین گاز کشور و مسئول توزیع گاز به بخشهای مختلف کشور هستند، از اینرو، در بحث بهینهسازی نیز باید دست به دست هم و آن را سرلوحه کارهای خویش قرار دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خواستار توجه ویژه به موضوع بهینهسازی مصرف گاز بر اساس سیاستهای ابلاغی ستاد و اجرای آن از سوی شرکتهای تابع استانی شد و تأکید کرد: باید نسبت به استفاده از ظرفیت فناورانه و ایدههای نو در پیشبرد سیاست بهینهسازی در مصرف گاز اقدامهای اساسی انجام شود.
چگنی موضوع بهینهسازی مصرف گاز را ضرورت جدی صنعت گاز به ویژه برای فصل سرد سال دانست و از مدیران ستادی و مدیران عامل شرکتهای گاز استانی خواست تا با اجرای ابلاغیههای مصوب ستاد و بهرهگیری از راهکارها و ظرفیتهای موجود در مجموعه استان نسبت به اجرای سیاستهای بهینهسازی مصرف گاز در کشور، اقدام عملی داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه بحث بهینهسازی مصرف گاز، بسیار بااهمیت است، تصریح کرد: هرساله با آغاز فصل سرد سال با موضوع ناترازی گاز روبهرو هستیم؛ مانند پارسال که اعلام شد روزانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب ناترازی گاز داریم و این یعنی، مصرف ما بیش از تولید است، بنابراین باید صحنه عملیات خدمات گاز را مدیریت کنیم که این مهم، ناگزیر بر دوش همکاران ما در ستاد و شرکتهای گاز استانی است.معاون وزیر نفت در امور گاز همچنین با بیان اینکه باید مصرف انرژی را مدیریت کرد، درباره سازوکار توزیع گاز در بخشهای مختلف گفت: بر اساس ابلاغیه به شرکت ملی گاز ایران، موظفیم گاز تحویلی از شرکت ملی نفت ایران را ابتدا در بخش خانگی و تجاری و پس از آن، برای مصارف نیروگاهی و دیگر صنایع توزیع کنیم.
چگنی افزود: در سالهای اخیر، تلاشهایی از سوی شرکت ملی نفت ایران بهعنوان متولی تولید گاز کشور برای افزایش تولید انجام شده است، اما این به مقداری نیست که ناترازی را برطرف کند؛ ناترازی برای سالهای آینده هم وجود خواهد داشت، از این رو باید با بهینهسازی مصرف، ناترازی را مدیریت کرد.
وی یادآور شد: باید در کلیت مجموعه شرکت ملی گاز ایران بهویژه شرکتهای گاز استانی، این دغدغه ملموس باشد که بهینهسازی مصرف، برای رفع ناترازی پیگیری میشود.