احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی میکروبی و انگلی در زائران بالاست
احتمال ابتلا به بیماری‌های ویروسی میکروبی و انگلی در زائران بالاست

ریــیس انـجمن متــخصصان داخـلی در خصوص وضعیت بهداشتی زائران اربعین گفت: تعداد زیادی از هموطنان ما در این سوی مرز و در آن سوی مرز گرفتار برخی بیماری های عفونی و گوارشی و گرمازدگی شده اند و تعدادی بستری شده اند. دکتر ایرج خسرونیا در پاسخ به این سوال که از زائرینی که به مناسبت […]

ریــیس انـجمن متــخصصان داخـلی در خصوص وضعیت بهداشتی زائران اربعین گفت: تعداد زیادی از هموطنان ما در این سوی مرز و در آن سوی مرز گرفتار برخی بیماری های عفونی و گوارشی و گرمازدگی شده اند و تعدادی بستری شده اند.
دکتر ایرج خسرونیا در پاسخ به این سوال که از زائرینی که به مناسبت اربعین به عراق رفته اند خبرهایی می رسد که ظاهرا دچار بیماری هایی شده اند، از جمله گرمازدگی و بیماری های گوارشی شایع است، به افرادی که در آن مناطق هستند چه توصیه هایی می توان داشت، اظهار داشت: بیماری هایی که منتظر آن هستیم به شکلی است که همین امروز هم تعداد زیادی از هموطنان ما در این سوی مرز و در آن سوی مرز گرفتار آن هستند و تعدادی بستری شده اند.
وی افزود: مساله دوم استفاده از آب آلوده است، متاسفانه آب تمیز به اندازه کافی در دسترس زائرین قرار نگرفته است و از آب های آلوده و آب چاه ها استفاده می کنند. احتمال گرفتاری و ابتلا به بیماری های ویروسی و میکروبی و انگلی بالا است، ابتلا به اسهال و استفراغ فراوان است. این افراد یا در همان جا بیمار می شوند و یا در زمان برگشت دچار مساله می شوند. نمی توان کار مهمی کرد چون تعداد زیاد است. مساله بعدی بیماری کرونا است و باید منتظر بود تا دوباره شعله ور شود و آلودگی بیشتر شود.
وی در خصوص اینکه آیا زائرین در برگشت باید خود را قرنطینه کنند؟ گفت: به نظر شما ۵ میلیون زائر که در این ایام به اربعین می روند در بازگشت خود را قرنطینه خواهند کرد؟! حتی اگر این توصیه را داشته باشیم باید ببینیم آیا امکان پذیر است؟!
دکتر خسرونیا در خصوص اینکه توصیه به کسانی که در حال حاضر در عراق هستند چیست؟ اظهار داشت: من توصیه می کنم از آب آلوده و آب هایی که منشا آن ها مشخص نیست استفاده نکنند. از آب های بسته بندی شده بهداشتی استفاده کنند. حتما در ساعاتی خاص که هوا خنک است حرکت کنند و در ساعت یازده صبح تا ۴ و ۵ بعدظهر هیچ حرکتی نداشته باشند و استراحت کنند. همچنین سعی کنند در سایه باشند و از لباس های روشن استفاده کنند و سعی کنند کلاه
به سر بگذارند.

نبود امکانات کافی در مرز ورودی به عراق
رئیس سازمان اورژانس گفت: تصمیم برای جلوگیری از ورود مسافران جدید به مرز عراق کار درستی بود؛ چرا که در آن سوی مرزها، امکانات کافی برای خدمت‌رسانی وجود ندارد. جعفر میعادفر در برنامه تلویزیونی درباره گرمای هوا در مرز گفت: گرمای هوا در مناطق مرزی بسیار بالا و آزاردهنده است و شرایط سختی را برای همکاران ما در اداره اوراژانس و زائرانی که قصد تشرف به عتبات عالیات را دارند، ایجاد کرده است.
وی افزود: تاکنون ۱۷۲ مادر باردار که دچار مشکلاتی شده بودند به ما مراجعه کردند. بسیار تاکید کرده بودیم که امسال موضوع گرما جدی است و افراد زیر ۶ سال، افراد مسن و زنان باردار در این برهه نیایند.
رئیس سازمان اورژانس گفت: روز پنج‌شنبه ۱۷ شهریور واقعا شرایط بحرانی در مرزها داشتیم و تصمیم برای جلوگیری از ورود مسافران جدید تصمیم درستی بود، البته دیروز وضیعت بهتری داشتیم؛ تمام کشور را بسیج کرده‌ایم که در مرزها خدمات ارائه بدهند، اما این قدر ترافیک وجود دارد که آمبولانس‌های ما در این ترافیک نمی‌توانند حرکت کنند. گرما هم باعث می‌شد که افراد به صورت ناخودآگاه روی زمین بیفتند.
وی در پایان گفت: به نظرم تصمیم گرفته شده به نفع مردم است، چرا که در آن سوی مرزها، امکانات کافی برای خدمت‌رسانی وجود ندارد.

 

 

 

ثبت ۵۴۲ هزار درخواست مردمی در سامانه هوشمند کمیته امداد
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد گفت: از ابتدای فعالیت سامانه هوشمند امداد تا کنون ۵۴۲ هزار درخواست مردمی در این سامانه ثبت شده است. حسین خدرویسی با اعلام این خبر افزود: از ابتدای فعالیت سامانه هوشمند امداد در آذرماه ۱۴۰۰ تا ۳۱مرداد ۱۴۰۱ تعداد ۵۴۲ هزار و ۹۵۳ مورد درخواست مردمی در این سامانه ثبت و ضبط شده است.
وی با اشاره به رسیدگی دقیق به تمام درخواست‌ها ادامه داد: تمام پیام‌های مردمی به دقت مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفته و حدود ۳۱۰ هزار مورد از درخواست‌ها تایید و خدمات حمایتی دریافت کرده‌اند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد اظهار کرد: همچنین ۱۴۷ هزار درخواست نیز در مراحل رسیدگی و صحت‌سنجی است که به محض تایید از سوی کارشناسان و مددکاران، خدمات مورد نیاز به آنها
ارائه می‌شود.
خدرویسی با بیان اینکه در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۵۹هزار خانوار نیازمند تحت حمایت کمیته امداد هستند، تاکید کرد: در چهارماهه ابتدای سال جاری، ۸۴ هزار خانواده از حمایت کمیته امداد خارج شدند.

 

 

 

تولید بنزین کاهش یافت
احتمالا واردکننده می‌شویم
در حال حاضر ما نمی‌توانیم به خاطر تجربیات تلخی که سال‌های گذشته در رابطه با افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی داشتیم بنزین را با قیمت واقعی بفروشیم.رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه تولید بنزین از ۱۰۵ لیتر به ۱۰۱ لیتر کاهش و مصرف افزایش یافته، گفت: احتمال این که دوباره واردکننده بنزین و گازوئیل شویم، وجود دارد.سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی کاهش سهمیه بنزین با نرخ آزاد از ۲۵۰ لیتر به ۱۵۰ لیتر اظهار داشت: قاعدتا با توجه به اینکه مناطق مرزی پتانسیل بالایی برای قاچاق بنزین دارند، اقدام بجایی بوده است، ضمن اینکه ۶۰ لیتر بنزین یارانه‌ای و ۱۵۰ لیتر آزاد برای یک خانوار معمولی کفایت می‌کند.وی افزود: با توجه به اینکه تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ۱۱درصد کاهش پیدا کرده برای جبران آن و کسری تولید یا باید پالایشگاه بسازیم که ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد، یا باید واردات بنزین داشته باشیم، یا به سمت تولید بنزین از پتروشیمی و یا کنترل مصرف و تقاضا داشته باشیم که قطعا سالم‌ترین و بهترین راه‌حل کنترل مصرف است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه کاهش سهمیه بنزین ۳ هزار تومانی در راستای مدیریت تقاضا و کنترل قاچاق صورت گرفته، گفت: در حال حاضر ما نمی‌توانیم به خاطر تجربیات تلخی که سال‌های گذشته در رابطه با افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی داشتیم بنزین را با قیمت واقعی بفروشیم، اختلاف قیمت بنزین ما با دیگر کشورها نیز بعضا چندین برابر است، بنابراین باید مجموعه‌ای از راهکارها را بکار ببریم تا این وضعیت را سامان بدهیم که یکی از راهکارها این است که سهمیه بنزین خودروها مدیریت شود.وی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین تصریح کرد: اگر بنا بر این باشد که برای خودروهایی که بالای ۲۵۰۰ سی‌سی مصرف دارند، کارت سوخت صادر نشود قاعدتا نرخ جدیدی به بازار تحمیل خواهد شد و صاحبان خودروهای لوکس مجبورند بنزین را با نرخ بالاتری خریداری کنند و این مقدمه‌ای می‌شود که دولت به این سمت برود که حداقل بنزین سوپر را گران و آزادسازی کند.حسینی با بیان اینکه کاهش سهمیه یکی از راهکارهای کاهش قاچاق است، اما الزاما به معنای کاهش مصرف نیست، خاطر نشان کرد: بعید است خودروها ۲۵۰ لیتر بنزین آزاد مصرف کنند، خودروهای با مصرف ۲۵۰۰ سی‌سی هم از ۲۵۰ لیتر بیشتر مصرف ندارند، بنابراین خودروهایی که سهمیه سوخت یارانه‌ای دارند نیازی به ۱۰۰ لیتر مازاد نداشته‌اند و این میزان می‌توانست طعمه‌ای برای قاچاقچیان باشد.وی بیان داشت: در حال حاضر تولید بنزین از ۱۰۵ لیتر به ۱۰۱ لیتر کاهش و مصرف افزایش یافته و احتمالا به خاطر افزایش قیمت‌های جهانی سوخت و ارز ریسک برای قاچاق معنی دارد و می‌تواند ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر در روز قاچاق صورت گیرد، بنابراین حتما این برنامه جلوی قاچاق را گرفته و مصرف را کاهش می‌دهد، علاوه بر این می‌تواند دلایلی که مصرف بنزین افزایش پیدا کرده را مشخص کند.رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی تاکید کرد: در هر حال احتمال این که دوباره واردکننده بنزین و گازوئیل شویم، وجود دارد. برای جلوگیری از این موضوع چندین راهکار وجود دارد یکی اینکه به سمت بهینه‌سازی مصرف سوخت خصوصا در خودروها حرکت کنیم و یا اینکه با تغییر موتور خودروها بتوانیم مصرف را کاهش دهیم، دوم اینکه خودروهای فرسوده را که مصرف بالا داشته و آلوده‌کننده هوا هستند، از دور خارج کنیم.راهکار بعدی کنترل مبادی خروجی، هوشمند کردن سوخت و استفاده از سامانه سوخت است که مشخص شود هر خودرویی چه میزان، چگونه و در کدام شهرها سوخت دریافت کرده است، اگر از ظرفیت این سامانه استفاده می‌شد اکنون راحت‌تر تحلیل می‌کردیم که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، یک راهکار هم ساخت پالایشگاه و افزایش ظرفیت نیروگاهی است.

 

جزییات جذب رفوگران ایرانی توسط ترکیه
فروشگاه‌های خارجی از فرش ایرانی خالی شد
در ۱۵ سال اخیر شاهد خروج رفوگران ایرانی بودیم؛ در ابتدا رفوگران خبره تبریز و در ۵ سال اخیر هر رفوگری که بازار تهران مهارت این کار را داشت نیز به ترکیه مهاجرت کرد.عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران خاطر نشان کرد: در ۱۵ سال اخیر شاهد خروج رفوگران ایرانی بودیم؛ در ابتدا رفوگران خبره تبریز و در ۵ سال اخیر هر رفوگری که بازار تهران مهارت این کار را داشت نیز به ترکیه مهاجرت کرد.علی آل احمد در گفت‌وگو با ایلنا، با تایید خبر مهاجرت رفوگران ایرانی به ترکیه، گفت: تجارت جهانی فرش دستباف قدمت ۲۰۰ ساله دارد و در این بازه زمانی حجم قابل توجهی از فرش‌های دستباف از ایران خارج شده است.وی با بیان اینکه اکثر فرش‌های دستباف دست دوم ایرانی صادر می‌شوند از این‌رو بعد از مدتی نیازمند مرمت و شست‌وشو هستند، تصریح کرد: بندی در قانون گمرک وجود دارد که بنا به آن هر گونه بازگشت کالا دست دوم و کارکرده به کشور ممنوع است؛ همچنین اگر مبدا ارسال‌کننده اولیه فرش مشخص نباشد، کشور اجازه بازگشت فرش را نمی‌دهد. این در حالیست که اتحادیه‌های صادراتی این هنر صنعت تلاش دارند این بند قانون را اصلاح کنند که متاسفانه تا به امروز موفق نشدند.
به گفته وی؛ درآمدزایی که می‌توانست برای ایران باشد به بهانه اصلاح نشدن یک بند قانونی به محاق رفته است.
آل احمد ادامه داد: ترکیه ۱۵ سال پیش متوجه ضعف ایرانیان در اصلاح این بند قانونی شد از این‌رو این ضعف را به فرصت تجاری تبدیل و شهرک‌های را برای خدمات و تعمیر فرش ایجاد کردند. در حال حاضر فرش‌هایی آنتیکی که هزینه تعمیرات آنها بالاست در این شهرک‌ها رفو و اینگونه درآمد بالایی برای رفوگران ایجاد می‌کند.
عضو هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف خاطر نشان کرد: در ۱۵ سال اخیر شاهد خروج رفوگران ایرانی بودیم؛ در ابتدا رفوگران خبره تبریز و در ۵ سال اخیر هر رفوگری که بازار تهران مهارت این کار را داشت نیز به ترکیه مهاجرت کرد.وی در پاسخ به این پرسش که آیا ترکیه رفوگر ندارد؟ گفت: حجم کار زیاد است هر شخصی که بتواند ارزان کار کند بدون تردید به وی بیشتر کار می‌دهند مهاجرت رفوگران ایرانی به ترکیه شکل کارگری دارد و رفوگران در همان محل اقامت و شب‌ها در شهرک‌های رفوی فرش اقامت دارند.
آل احمد با اشاره به قطع شدن بیمه قالی‌بافی برخی از رفوگران، اذعان کرد: رفوگرانی که بیمه قالیبافی آنها را به جهت سخت گیری‌های اخیر قطع کردند، تمایل‌‌شان برای مهاجرت دوچندان شد.وی با بیان اینکه برآورد رسمی از میزان درآمد این کسب و کار ارائه نشده است، تاکید کرد: به نقل از یکی از تجار ایرانی ساکن ترکیه این درآمد حدود ۱۵۰ میلیون دلار در سال است؛ این عدد در مراوداتی که وی با اتحادیه فرش دستباف ترکیه برقرار کرده بود به‌دست آمد.
این فعال اقتصادی با اشاره به قطع روند صادرات فرش ایرانی بعد از تحریم‌ها، تصریح کرد: ایرانیان مغازه‌دار ساکن خارج کشور که در آن کشورها واحد صنفی دارند و توان دور زدن تحریم‌ها را داشتند اقدام به صادرات فرش دستباف از ایران می‌کنند اما بعد از تصویب تعهد بازگشت ارز صادرات، روند صادرات فرش به‌صورت انبار به انبار و امانی نیز از بین رفت و هم اکنون فروشگاه‌های خارجی از فرش ایرانی خالی و فرش‌ کشور رقیب جای ما را گرفته‌اند.وی در پایان افزود: انبارهای عمده فروشی پیش نیاز توسعه بازار در بازارهای مقصد هستند که تعهد برگشت ارز بیشترین آسیب را به این قسمت از زنجیره تامین تجارت فرش دستباف ایران زده است.