رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: یک میلیون شرکت فعال اقتصادی شناسایی کردیم که بیش از ۶۰۰ هزار از آنها تاکنون اظهارنامه مالیاتی نداده اند. داوود منظور در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه به دنبال تعامل خوبی با فعالان اقتصادی در موضوع مالیات هستیم، اظهار کرد: پرتکرارترین موضوعات مطرح […]
رئیس سازمان امور مالیاتی گفت: یک میلیون شرکت فعال اقتصادی شناسایی کردیم که بیش از ۶۰۰ هزار از آنها تاکنون اظهارنامه مالیاتی نداده اند.
داوود منظور در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه به دنبال تعامل خوبی با فعالان اقتصادی در موضوع مالیات هستیم، اظهار کرد: پرتکرارترین موضوعات مطرح شده در شورای گفت و گو موضوع مالیات است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: در دولت سیزدهم با توجه به برنامههای وزارت اقتصاد و سند دولت، باید چند چرخش تحول آفرین را انجام دهیم. اولین چرخش این است که فشار تأمین مالیات را از بخش رسمی اقتصاد برداریم و به بخشهای غیررسمی، نامنظم و مالیات گریز منتقل کنیم که اغلب پنهان
هستند.
وی ادامه داد: هدف ما در رویکردهای جدید شناسایی این بخشها و دریافت مالیات ازآنهاست.
منظور گفت: در یک نظام مالیاتی مطلوب باید به سمتی برویم که سهم مالیات بخش منضبط اقتصاد به حداقل خود یعنی ۱۰ الی ۱۵ درصد از کل اقتصاد برسد و سمت و سوی مالیات را مبتنی بر شخص دریافت کنیم به جای مالیات بر منبع.
وی با بیان اینکه ین موضوع قرار است در قانون مالیات جمع درآمد پیاده سازی کنیم، ادامه داد: لایحه تنظیم شده و به دولت ارسال شده است. یکی از اجزای اصلی این لایحه، همین
چرخش است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: در چرخشهای تحول آفرین میخواهیم مالیات را به سمت اخذ مالیات از فعالیتهای سوداگری ببریم به جای اینکه از بخش مولد مالیات بگیریم. در واقع تفاوت قیمت زمان خرید و فروش را باید مشمول مالیات کنیم تا داراییها در سرمایههای غیرمولد احتکار نشود. در بخشهای مسکن، خودرو، طلا و ارز میتوانیم این سیاست را پیاده کنیم.
منظور اظهار کرد: در این حوزه به دنبال این هستیم که سهم مالیات بخشهای غیرمولد را در سبد کل مالیات کشور افزایش و سهم مولدها را کاهش دهیم.
وی افزود: همچنین مالیات بر خانهها و خودروهای لوکس یکی دیگر از مالیاتهایی است که در چرخشهای تحول آفرین دنبال آن هستیم.
رئیس سازمان امور مالیاتی اظهار کرد: در اینجا نیاز به اتکا به دادههای مالیات ستانی داریم؛ به این معنا که ممیزی را در فرایند مالیات ستانی حذف کنیم. در واقع میخواهیم آنچنان تشخیصها را در تعیین مالیات دقیق کنیم که نیازی به مشاجره بین مودی و مالیات ستان نباشد.
مالیات ۱.۸ میلیون مودی صفر شد
وی افزود: یکی از روشها این است که میزان فروش افراد را از طریق واریز در دستگاههای کارتخوان تشخیص دهیم؛ امسال با این روش توانستیم ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مودی در بخش مشاغل) (مقطوع شد و همه پذیرفتند.
منظور ادامه داد: بر همین اساس نیز مالیات یک میلیون ۸۵۰ هزار مودی صفر شد زیرا میزان فروششان بر اساس اطلاعات دستگاه کارتخوان پایین بود.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: همچنین دیدیم حدود ۵۰ درصد مالیاتهای اظهاری فقط از ۵ درصد مودیان دریافت شد. پذیرفتند بر اساس مبلغی که ما از روی دستگاههای کارتخوان تشخیص دادیم مالیات را پرداختند که بالاترین رقم هم مربوط به پزشکی در شیراز بود که ۴۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت.
وی افزود: همچنین اگر قانون پایانههای فروشگاهی اجرا شود حتی نیازی به اخذ اظهارنامه هم نیست زیرا صورتحسابها به صورت الکترونیکی در پایگاه اطلاعاتی ما و در کارپوشه مخصوص افراد ثبت میشود. دیگر نیازی به حسابرسی و ممیزی هم نداریم.
منظور گفت: سامانه مربوط به قانون پایانهها تولید شده و برای تمام فعالان اقتصادی کارپوشه درست کردهایم و هر کسی با کد ملی خود میتواند وارد بخش پایانههای فروشگاهی و کارپوشه خود شود؛ در این کارپوشه تمام اطلاعات فرد از جمله صورتحسابها ثبت میشود
ورود ۶۰۵ شرکت بورسی به سامانه پایانههای فروشگاهی از یک آبان
وی با بیان اینکه فضای فعالیت سامانه پایانه فروشگاهی آماده است، افزود: یک میلیون شرکت اقتصادی در کشور شناسایی شده که طی ۵ سال گذشته فعال بوده اند و همچنین یک میلیون و ۱۰۰ هزار شرکت غیرفعال هم شناسایی شده اند.
منظور گفت: یک دی ماه شرکتهای دولتی اضافه میشوند و با یک تناوب زمانی تا پایان سال ۱۴۰۲ تمام فعالان اقتصادی وارد سامانه مزبور میشوند.
معاون وزیر اقتصاد افزود: این شفافیت باعث میشود که میزان ارزش افزوده فعالان و میزان اخذ مالیات مشخص شده و محاسبات مالیاتی شفاف شود؛ در واقع با این اقدام نظام تحول داده جایگزین نظام چانه زنی میشود.
وی ادامه داد: در اجرای قانون پایانههای فروشگاهی، ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه پذیرنده شناسایی شد که در طرح ساماندهی ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه به پروندههای مالیاتی وصل و ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار دستگاه هم غیرفعال شد.
تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری تا پایان سال
منظور با اشاره به شناسایی حسابهای تجاری، با بیان اینکه در این مقوله ابهامی وجود ندارد، افزود: بانک مرکزی برای حسابهای فروش دستورالعمل تعیین کرد که اطلاع رسانی شد؛ بر این اساس ۸ میلیون حساب فروش در سامانهها معرفی شده که این حسابها در وب سرویسی به بانک مرکزی معرفی میکنیم و این نهاد این حساب به عنوان حساب تجاری میپذیرد. همچنین بانک مرکزی هم حسابهای تجاری را به ما معرفی میکند. در واقع ارتباط ما با بانک مرکزی یک ارتباط رفت
و برگشتی است.
وی اضافه کرد: حساب مشکوک به تجاری هم حسابی است که به عنوان حساب تجاری معرفی نشده اما استفاده تجاری میشود. همان کاری که برخی از اصناف کرده و پول را کارت به کارت میکنند. در همین راستا اگر در حسابی ۱۰۰ بار با حداقل مبلغ ۳۵ میلیون تومان واریز انجام شود یعنی حساب تجاری است.معاون وزیر اقتصاد گفت: بر همین اساس تا آخر سال تفکیک حسابهای تجاری و غیرتجاری انجام میشود.
وی اضافه کرد: در واقع اگر میزان واریز به حساب بیشتر از صورتحسابهای الکترونیک باشد یعنی قانون رعایت نشده است و مشمول ۱۰ درصد جریمه روی مبلغ فروش خواهد شد.
بیش از ۶۰۰ هزار شرکت فعال اظهارنامه ندادهاند
منظور گفت: در ۵ سال گذشته یک میلیون شرکت فعال در اقتصاد وجود دارد و یک میلیون و ۱۰۰ هزار شرکت غیرفعال داریم؛ از این شرکتهای فعال فقط ۳۳۰ هزار شرکت اظهارنامه دادهاند و بیش از ۶۰۰ هزار شرکت اظهارنامه ندادهاند که مجبوریم طبق قانون اظهارنامه برآوردی برای این شرکتها تعبیه کنیم که هیچ معافیتی ندارد و جریمه کتمان درآمد هم اعمال میشود.
رئیس سازمان امور مالیاتی اضافه کرد: این اظهارنامه تا یک ماه آینده به شرکتها ابلاغ میشود که میتوانند اعتراض کنند و همراه با اعتراض، اظهارنامه خود را بفرستند.
۳۷۰ هزار میلیارد تومان به خاطر مشوقها مالیات نگرفتیم
وی در ادامه با اشاره به مشوقهای مالیاتی، گفت: بر اساس مشوقهای ۶ گانه که در نظر گرفتیم ۳۱ هزار میلیارد تومان سود مشمول مالیات نشد؛ یعنی بر این اساس ۷ هزار میلیارد تومان مالیات از دست میدهیم که به خاطر همراهی با بخش تولید بوده است.منظور افزود: ۳۸ هزار میلیارد تومان درآمد اشخاص حقیقی مشمول مشوق شد یعنی ۱۰ هزار میلیارد تومان مالیات از دست دادیم.
وی ادامه داد: ۳۸ معافیت هم برای اشخاص حقیقی در نظر گرفتیم که یعنی ۱,۳۸۰ هزار میلیارد تومان معاف از مالیات شد که یعنی ۳۸ هزار میلیارد تومان مالیات از دست دادیم.
معاون وزیر اقتصاد افزود: در مجموع به دلیل مشوقها ۳۷۰ هزار میلیارد تومان مالیات نگرفتیم. از ابتدای سال تاکنون ۲۰۷ هزار میلیارد تومان مالیات اخذ کردیم.
منظور اضافه کرد: همچنین تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقوقی و ۲۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقیقی معافیت از جنبه پرداخت جرایم در نظر گرفتیم.
وی به استرداد مالیات بر ارزش افزوده به صادرکنندگان اشاره کرد و گفت: ۴ هزار میلیارد تومان امسال به صادرکنندگان استرداد دادهایم. در حالی که کل استرداد پارسال این رقم بود.
اقدامات یکساله سازمان بیمه سلامت ایران
معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت گفت: در مجموع بیش از ۸۳۰ هزار نفر از مردم حاشیه شهرهای کشور به صورت فعال تحت پوشش خدمات بیمهای بیمه سلامت قرار گرفتند و جمعیت فوق چون قشر آسیبپذیر جامعه بودند، به صورت رایگان بیمه شدند.
مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت اظهار کرد: مهمترین فعالیتهای ما در سازمان بیمه سلامت در انجام اقدامات خدمات بیمهای است در خصوص جمعیت حاشیه شهرها از بهمن ماه سال گذشته به آن پرداختیم.
وی تصریح کرد: بخشی از جمعیت آسیب پذیر کشور در حاشیه کلانشهرها ساکن هستند و از حداقل خدمات سلامت و به ویژه خدمات بیمهای محروم هستند.
معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت خاطرنشان کرد: سال گذشته سازمان بیمه سلامت به اتفاق سازمانهای اجتماعی این افراد را به صورت فعال تحت پوشش قرار داد؛ یعنی به این شکل که ما خودمان افراد فوق را شناسایی میکردیم و سپس آنها را تحت پوشش بیمه و همچنین پزشک خانواده قرار میدادیم تا در نهایت بتوانند از خدمات پایه بیمه سلامت بهرهمند شوند.
رضایی همچنین یادآور شد: در مجموع بیش از ۸۳۰ هزار نفر از مردم حاشیه شهرهای کشور به صورت فعال تحت پوشش خدمات بیمهای بیمه سلامت قرار گرفتند و جمعیت فوق چون قشر آسیبپذیر جامعه بودند، به صورت رایگان بیمه شدند.
وی در ادامه اضافه کرد: ما برای عملیاتی شدن اجرای قانون بیمه همگانی برای ۳ دهک نخست جامعه که در قانون بودجه هم آمده بود، خوشبختانه توانستیم با معرفی این افراد توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ماههای ابتدای امسال، بیش از ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر را در ظرف مدت کمتر از یک هفته تحت پوشش بیمه رایگان قرار دهیم و خدمات این گروه نیز در حال حاضر تداوم دارد و از جمله اقدامات مثبتی بوده که در سال جاری انجام شده است و بخش زیادی از افرادی که فاقد بیمه بودند با اجرای این قانون تحت پوشش قرار گرفتند.
معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت تاکید کرد: اقداماتی هم برای پوشش بیمهای گروههای خاص و در معرض خطر داریم که گروههایی چون زنان باردار، کودکان زیر ۵ سال و زوجین نابارور را تحت پوشش قرار میدهد و این طرح پوشش بیمهای نیز همچنان تداوم دارد و این سیاستها در مجموع سیاستهایی است که به پوشش همگانی بیمه کمک قابل توجهی میکند.
رضایی خاطرنشان کرد: از مجموع اقدامات پوشش بیمهای بالغ بر ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند که گمان میرود از جمعیت ۸ میلیونی که فاقد بیمه بودند جمعیت قابل توجهی در حال حاضر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی همچنین یادآور شد: در خصوص آن جمعیت فاقد بیمه ای که حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر هستند مشکلات ساختاری وجود دارد و ما برآورد میکنیم که بیش از ۱ میلیون نفر به هر دلیلی امکان بیمه نداشته باشند.
رضایی گفت: البته برآوردها نشان میدهد بخشی از این افراد شناسنامه و کد ملی ندارند و بخشی هم مشکلات تابعیتی دارند، ضمن اینکه بخشی از این جمعیت افراد ساکن در استانهای مرزی هستند که به هر دلیلی نتوانستهاند شناسنامه دار باشند و جمعیت کمی هم از دهکهای بالا هستند که هنوز تصمیم نگرفتهاند از پوشش بیمه پایه برخوردار باشند.
معاون بیمه و خدمات سلامت بیمه سلامت اضافه کرد: در حال حاضر اکثر افراد جامعه و به ویژه دهکهای پایین تحت پوشش بیمه قرار دارند.
گام دوم افزایش سرمایه بیمه سرمد کلید خورد
هیات مدیره بیمه سرمد، مرحله دوم افزایش سرمایه این شرکت را از محل تجدید ارزیابیها کلید زد.افزایش سرمایه این شرکت در مجمع عمومی فوقالعاده اسفند ۱۴۰۰ به تصویب رسیده بود که مرحله نخست آن، در خرداد ماه ۱۴۰۱ به ثبت رسید تا بیمه سرمد، سرمایه خود را از ۲۵۰۰ میلیارد ریال به مبلغ ۴۸۰۰ میلیارد ریال افزایش دهد. پس از انجام مرحله اول افزایش سرمایه، هیات مدیره بیمه سرمد در نظر دارد بر اساس تفویض مجمع عمومی فوقالعاده، مرحله دوم افزایش سرمایه را کلید بزند و سرمایه ثبتی خود را با افزایش ۴۹ درصدی به ۷,۱۵۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال برساند.بر اساس تصمیم هیات مدیره، انجام مرحله دوم افزایش سرمایه از مبلغ ۴,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۷,۱۵۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال، از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها، به منظور افزايش ظرفيت نگهداری مجاز شرکت، ثروتسازی براي سهامداران شرکت و نيز افزايش ظرفيت شرکت جهت خريد داراییهای ثابت صورت میگیرد.
خدمات رسانی گسترده بیمه سامان به زائران اربعین حسینی
فعالیت گسترده کارکنان شرکت بیمه سامان مستقر در کشور عراق به همراه جمعیت هلال احمر، باعث ارایه خدمات رسانی مناسبی به زائران اربعین حضرت اباعبدالله الحسین(ع) شده است.
از تاریخ چهاردهم شهریور ماه سال جاری تا اکنون، کارکنان شرکت بیمه سامان در بیمارستان های شهرهای نجف و کربلا مستقر شده اند و در حال حاضر هم دو مرکز عملیات اضطراری در شهرهای نجف و کربلا برای رسیدگی به زائران اربعین مشغول فعالیت است.استقرار نیروهای شرکت بیمه سامان در شهرهای کربلا و نجف، باعث افزایش سرعت در ارائه خدمات به زائران اربعین اباعبدالله الحسین شده است.هم اکنون آمبولانس های شرکت بیمه سامان و جمعیت هلال احمر در سطح شهرهای کربلا و نجف مستقر هستند و در صورت نیاز، زائران را برای خدمات رسانی به مراکز درمانی انتقال می دهند.زائران اربعین حسینی از لحظه ورود به کشور عراق تحت پوشش شرکت بیمه سامان قرار دارند و خدمات بیمه سامان به زائران تا زمان بازگشت آنها به داخل کشور ادامه خواهد داشت.شعبه بیمه سامان در کشور عراق و به ویژه در شهرهای بغداد، نجف، کربلا و کاظمین زیرساخت های مناسبی برای ارائه خدمت به زائران دارد و علاوه بر امکان مراجعه زائران به پایگاه های در نظر گرفته شده توسط شرکت بیمه سامان، شماره تلفن ۶۶۱۲-۰۰۹۶۴ نیز برای ارتباط تلفنی و ارائه خدمات به آنها فعال است.همچنین شماره ۸۹۴۳-۰۲۱ داخلی ۲ در ایران آمادگی پاسخگویی سریع را به زائران دارد.
گام محکم بیمه «ما» در مسیر توسعه
شرکت بیمه «ما» (سهامی عام) برای افزایش ۶۰ درصدی سرمایه فعلی خود در حالی روانه کدال شده که جزییات این گزارش حاکی از توسعه فعالیت های اتکایی در این شرکت چابک دارد.هیات مدیره این شرکت با ارایه پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی سرمایه کنونی خود به مجمع عمومی فوق العاده سهامداران در کدال، عنوان کرده است: « با عنایت به ماده ۳ دستورالعمل مراحل زمانی افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، گزارش توجیهی هیات مدیره به منظور پیشنهاد افزایش سرمایه از مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان به مبلغ ۸۰۰ میلیارد تومان از محل سود انباشته و سایر اندوخته ها» ارایه می شود.
در ادامه این درخواست آمده که این افزایش سرمایه به منظور رعایت حد نصاب سرمایه مورد نیاز جهت مجوز قبولی اتکایی شرکت که بر اساس مصوبه ۱۵ فروردین ماه سال جاری هیات عامل بیمه مرکزی و سایر موارد ذکر شده در گزارش توجیهی در ۲۱ شهریور ماه امسال به تصویب هیات مدیره رسیده ، برای اظهارنظر به حسابرس و بازرس قانونی نیز اعلام و ارسال شده است.افزایش سرمایه ۶۰ درصدی شرکت بیمه «ما» در صورت تایید حسابرس و بازرس قانونی نیازمند موافقت بیمه مرکزی و سازمان بورس و تصویب این پیشنهاد در مجمع عمومی فوق العاده سهامداران است.بر اساس مستندات دریافتی از سازمان بورس، شرکت بیمه «ما»(سهامی عام) افزایش ۶۰ درصدی سرمایه خود را برای توسعه فعالیت های اتکایی و به تبع آن تقویت درآمدهای ناشی از حق بیمه های آتی بکار خواهد برد تا به این ترتیب ضمن برخورداری از مزایای این افزایش سرمایه از محل سودانباشته و اندوخته سرمایه ای در ترازنامه، کفایت سرمایه خود را برای فعالیت در زمینه بیمه های اتکایی فراهم و توسعه دهد.
گفتنی است اعلام افزایش سرمایه ۶۰ درصدی بیمه «ما» در روز جاری با وجود روند نزولی حاکم بر کلیت معاملات بازار سهام، در حالی با اقبال خریداران اغلب حقوقی در گروه بیمه ای ها روبرو شد که در پایان معاملات امروز، قیمت هر سهم «ما» در محدوده صفر تابلو (قیمت پایانی) در محدوده نوسان مثبت قیمتی به کار خود پایان داد.ارزش کل بازار این سهم هم اکنون بالغ بر ۲ هزار و ۲۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که با نگاهی به سابقه معاملات آن می توان از آن به عنوان یکی از باثبات ترین سهم های
گروه بیمه ای یاد کرد.