کسادی معاملات واحدهای بزرگ
کسادی معاملات واحدهای بزرگ

é جمله é سرویس مسکن و شهرسازی در شرایطی که حدود ۶۵ درصد واحدهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران را آپارتمان‌های بالای ۱۰۰ متر تشکیل می‌دهند، سهم این خانه‌ها از معاملات قطعی فقط ۲۸ درصد است. روزنامه ایسنا نوشت که آپارتمان‌های بالای ۱۰۰ متر تحت تاثیر کسادی معاملات مسکن در شهر تهران دچار […]

é جمله
é سرویس مسکن و شهرسازی
در شرایطی که حدود ۶۵ درصد واحدهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران را آپارتمان‌های بالای ۱۰۰ متر تشکیل می‌دهند، سهم این خانه‌ها از معاملات قطعی فقط ۲۸ درصد است.
روزنامه ایسنا نوشت که آپارتمان‌های بالای ۱۰۰ متر تحت تاثیر کسادی معاملات مسکن در شهر تهران دچار رکود در رکود شده‌اند. اگرچه به لحاظ فاصله گرفتن توان طرف تقاضا با سطح عمومی قیمت‌ها در بازار مسکن، واحدهای متوسط و کوچک متراژ، کم‌مشتری هستند اما آپارتمان‌های با متراژ بیش از ۱۰۰ متر گرفتار وضعیت بدون مشتری شده‌اند.
مرداد امسال از ۷۸۲۵ معامله مسکن در تهران، سهم آپارتمان‌های بالای ۱۰۰ متر ۲۲۳۵ فقره و واحدهای بالای ۲۰۰ متر فقط ۱۶۶ فقره بود. این نشان می‌دهد شانس فروش واحدهای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر در مقایسه با آپارتمان‌های کوچکتر تقریبا یک به سه است. بررسی‌ها گویای آن است حدود ۶۵ درصد واحدهای عرضه شده به بازار مسکن شهر تهران را خانه‌های با متراژ بیش از ۱۰۰ متر تشکیل داده‌اند. این در حالی است که مردادماه امسال رتبه اول از نظر تعداد معاملات قطعی به خانه‌های ۶۰ تا ۷۰ متر تعلق داشت و آپارتمان‌های ۵۰ تا ۶۰ متر در جایگاه دوم قرار داشتند.
واحدهای مسکونی بالای ۱۰۰ متر در مردادماه امسال تنها ۲۸ درصد از معاملات مسکن شهر تهران را به خود اختصاص دادند و سهم واحدهای بالای ۲۰۰ متر فقط ۲.۱ درصد بود. از سوی دیگر شکاف ایجاد شده بین قیمت مسکن با توان طرف تقاضا باعث کاهش دائمی معاملات واحدهای نوساز و افزایش خرید و فروش آپارتمان‌های قدیمی شده است. مرداد امسال واحدهای با عمر بنای بیش از ۲۰ سال ۲۱ درصد قراردادهای خرید و فروش مسکن در شهر تهران را در بر گرفتند؛ در حالی که سال گذشته سهم این آپارتمان‌ها از کل معاملات ۱۱ درصد و سال ۱۳۹۲ به میزان ۵.۸ درصد بود.
به دلیل فشار تقاضایی که برای واحدهای کوچک و متوسط وجود دارد، همچنین کسادی معاملات واحدهای بزرگ متراژ، قیمت هر متر مربع از آپارتمانهای کوچک، بیش از خانه‌های بزرگ متراژ است.
طبق اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت هر متر خانه در مردادماه ۱۴۰۱ در شهر تهران ۴۲.۷ میلیون تومان در هر متر مربع بود که در مقایسه با ماه گذشته ۲.۵ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۸ درصد افزایش نشان می‌دهد.
اما بازار مسکن در سال جاری پس از رونق نسبی در ماههای اردیبهشت و خرداد، از ابتدای تیرماه به تدریج با افت معاملات مواجه شد. مرداد امسال ۷۸۲۵ فقره خرید و فروش مسکن در تهران انجام شد؛ در حالی که خردادماه معاملات ۱۳ هزار و ۸۷۴ فقره بود که نشان می دهد خرید و فروش ملک در تهران تقریبا نصف شده است. بر این اساس سرعت رشد ماهیانه قیمت نیز در مقایسه با دو ماه قبل تقریبا به یک چهارم رسیده است.
یک کارشناس بازار مسکن معتقد است که در نیمه دوم سال بازار به نسبت آرامتری را شاهد خواهیم بود. رامین گوران درباره پیش‌بینی بازار مسکن در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۱ به ایسنا گفت: معتقدم در شش ماهه دوم سال، تورم چندانی در بازار مسکن رخ نمی‌دهد؛ زیرا اتفاقاتی که می‌توانست منجر به رشد قیمت‌ها شود مثل افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و دستمزدها اتفاق افتاده است. تنها مولفه‌ای که می‌تواند در بازار مسکن تاثیر بگذارد هجوم یکباره بورس‌بازان و بخر و بفروش‌ها است که با توجه به رکود معاملات مصرفی بعید به نظر می‌رسد.

 

بهادری جهرمی خبر داد؛
اختصاص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم
سخنگوی دولت از تصویب آیین‌نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر از سوی هیئت وزیران خبر داد.
علی بهادری جهرمی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت:
«‏به‌منظور حمایت از خانواده، جوانی جمعیت و در راستای سیاست‌های کلی جمعیت، هیئت وزیران آیین‌نامه اجرایی تخصیص زمین و مسکن را به خانوار پس از تولد فرزند سوم و بیشتر، به تصویب رساند. زمین یا واحد مسکونی موضوع این آیین‌نامه به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر واگذار می‌گردد.»

جباری، عضو کمیسیون عمران مجلس:
تفکیک وزارت راه و شهرسازی راهکاری برای حل مشکل مسکن است
یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تفکیک وزارت راه و شهرسازی و تبدیل آن به دو وزارت راه و مسکن را راهکاری برای حل مشکل مسکن در کشور عنوان کرد.
احمد جباری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای حل مشکل مسکن گفت: مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به ساخت مسکن تاکید داشتند، موضوعی که مدت‌هاست مغفول مانده است.
وی با اشاره به تصویب قانون جهش تولید مسکن اظهار کرد: دولت مصمم به اجرای این قانون است منتهی دلیل این‌که مردم همچنان با مشکل مسکن مواجه هستند به موضوعات ساختاری برمی‌گردد اکنون وزارت راه و شهرسازی یک وزارتخانه عریض و طویلی است که وظایف آن در حوزه‌های مختلف راه، دریا، راه‌آهن، اتوبان، هواپیما و موارد دیگر است. اگر این وزارتخانه تفکیک شود و مشخصا وزارت مسکن ایجاد شود می‌توان انتظار داشت که به صورت تخصصی به موضوع مسکن ورود کرد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی توضیح داد: با تشکیل وزارت مسکن وزیر می‌تواند به صورت تخصصی به موضوع مسکن شهری و روستایی ورود کند. اگر می‌خواهیم حرف رهبری روی زمین نماند و مردم حل مشکل مسکن را به خوبی درک کنند، باید به سمت تفکیک وزارت راه و شهرسازی حرکت کنیم حل مشکل مسکن به معنای پویایی در اقتصاد و حتی ایجاد اشتغال و گردش مالی خواهد بود.
وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که بحث مسکن بومی است چون زمین، اجرا و اشتغال آن برای خودمان است پس ما وقتی می‌توانیم انتظار داشته باشیم که مشکل مسکن حل شود که یک وزیر مسکن داشته که به صورت تخصصی به حوزه ساخت مسکن و احیای بافت‌های فرسوده بپردازد.

بازدید مدیرکل دفتر توسعه مسکن از پروژه‌های مسکن مهر و نهضت ملی در شهر پردیس
مدیرکل دفتر توسعه مسکن شرکت عمران شهرهای جدید در بازدید از پروژه های مسکن مهر و نهضت ملی شهر پردیس در جریان آخرین وضعیت این پروژه‌ها قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شرکت عمران شهرهای جدید سید مهدی میرجوادی مدیرکل دفتر توسعه مسکن با حضور در شهرپردیس از این شهر بازدید کرد و با متقاضیان درباره مشکلات موجود گفت و گو کرد.
شهر پردیس یکی از شهرهای جدید تهران است که امروزه به دلیل افزایش بیش از حد قیمت خانه در تهران، رونق بسیار زیادی گرفته است.
شهرستان پردیس واقع در استان تهران، سه بخش اصلی پردیس، بومهن وجاجرود (بخش جاجرود اخیرا و در سال ۹۷ به این شهرستان الحاق شده) را در برمی‌گیرد.
پردیس با شهرستان‌های دماوند در شرق، تهران در غرب، شمیرانات در شمال و پاکدشت در جنوب همجوار است.
در سفر یک روزه مدیرکل توسعه مسکن بازدید از شهر پردیس انجام شد و مشکلات بازگو شده از جانب مردم درباره اجرای نهضت ملی مسکن مورد بررسی قرار گرفت.
مدیرکل توسعه مسکن با بازدید از پروژه‌های فاز ۵ ، فاز ۸ ، فاز ۱۱ ،(شهرک رضویه ، کوزو ، تصفیه خانه فاضلاب و پروژه اتصال فاز ۱۱ به فاز های قبلی ) در جریان آماده سازی نهایی پروژه‌های مذکور قرار گرفت.
میرجوادی همچنین پیگیر آماده سازی پروژه‌ها و تحویل حداکثری آنها در ماه مهر قرار گرفت.
وی در گفت و گوی مردمی تقاضای صبر کرد و گفت باید امروز را مدیریت کنیم و حق مردم نباید پایمال شود و مردم باید در مدیریت‌ها همکاری کنند تا پروژه‌ها با سرعت تکمیل و تحویل داده شود.