اگرچه نمی توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوج ها و نقش آن در موفقیت و شکست زندگی مشترک، قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد اما به یقین تناسب سنی در ازدواج از جمله موازین زیربنایی و اساسی در ازدواج است . تناسب سنی در ازدواج چقدر اهمیت دارد حدود دو سال است با […]
اگرچه نمی توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوج ها و نقش آن در موفقیت و شکست زندگی مشترک، قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد اما به یقین تناسب سنی در ازدواج از جمله موازین زیربنایی و اساسی در ازدواج است .
تناسب سنی در ازدواج چقدر اهمیت دارد
حدود دو سال است با پسری آشنا شدم. از او راضی هستم اما تنها نگرانی من، سن مان است که حدود چهار سال اختلاف سن داریم و من بزرگ تر هستم. می ترسم بعد از ازدواج شکسته شوم. این مسئله را نمی دانم چطور حل کنم؟ من ۳۱ ساله و او ۲۸ ساله است.
مخاطب گرامی، ظاهرا تصمیم دارید با آقایی ازدواج کنید که از شما کوچک تر است و این فاصله سنی شما را نگران کرده است و می ترسید بعد از ازدواج تان شما شکسته شوید اما نقش و تاثیر بیشتر بودن سن خانم از آقا، در زندگی مشترک چیست؟
مسئله سن موضوع مهمی است اما …
اگرچه نمی توان درباره عدد دقیق فاصله سنی زوج ها و نقش آن در موفقیت و شکست زندگی مشترک، قانون یکسانی برای همه افراد صادر کرد اما به یقین تناسب سنی از جمله موازین زیربنایی و اساسی در ازدواج است که بی توجهی به آن پیامدهای خودش را خواهد داشت. ازدواج، پیوند بین دو انسان و دو خانواده است که اجزای اصلی و اساسی آن، زن و مرد هستند. هر قدر بین این اجزا و عناصر، هماهنگی، تناسب و سنخیت بیشتری باشد، آن پیوند استوارتر، مستحکم تر، پرثمرتر و لذت بخش تر خواهد بود. علت اساسی بیشتر مشکلات، اختلاف نظرها و ناسازگاری های زندگی مشترک، نبود تناسب و هماهنگی بین زن و شوهر است. بنابراین، شناخت اموری که موجب هماهنگی و تناسب بین زوج ها می شود، ضروری و لازم است. یکی از این امور، مسئله تناسب و هماهنگی در سن زوج هاست.
تناسب سنی در ازدواج
نظر طرف مقابل در این باره چیست؟
همان طور که در دنیای امروز خیلی از ارزش ها تغییر کرده، در بحث ازدواج نیز ارزش ها دست خوش تغییراتی بوده و هم اکنون پذیرش در این باره برای افراد و خانواده ها خیلی بیشتر شده است. اگر ازدواج سنجیده و آگاهانه باشد و تناسب در مولفه های دیگری مانند سطح تحصیلات، شغل، موقعیت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خانواده ها، تناسب ظاهری و … وجود داشته باشد، سن می تواند به عنوان یک عامل چالش برانگیز در نظر گرفته شود و مطرح باشد. نکته حائز اهمیت این است که کدام یک از مولفه ها برای شما و طرف مقابل تان مهم تر است؟ به طور مثال اگر شما در سال های آینده شکسته تر به نظر برسید، نظر طرف مقابل تان درباره شما چقدر تغییر می کند و این موضوع برای او چقدر مهم است؟ احساسی که در این باره دارید، مهم است، احساس خود را با این آقا در میان بگذارید و صحبت کنید، این کار به شما کمک می کند این حس شما در جایگاه درست بنشیند.
شرایط فیزیولوژی شما و طرف مقابل مهم است
در نظر داشته باشید فاصله سنی ۲ یا ۳ سال و بزرگ تر بودن دختر از پسر مشکل چندانی پیش نمی آورد. توجه داشته باشید که همیشه تناسب کامل اتفاق نمی افتد و طبیعی است که ناهماهنگی هایی بین شرایط زوج ها وجود داشته باشد ولی تعداد و میزان آن مهم است.
همچنین شرایط فیزیکی و فیزیولوژی مرد و زن باید در نظر گرفته شود که در افراد مختلف، متفاوت است و به کمک مشاور می توانید به شناخت بهتری درباره آن برسید. ازدواج به عنوان سنگ بنای اولیه زندگی مشترک، بسیار حائز اهمیت است و بالطبع اگر تمامی جوانب آن تا حد امکان به طور صحیح در نظر گرفته شود، مدیریت این زندگی راحت تر خواهد بود.
بهترین فاصله سنی برای ازدواج
فاصله سنی مناسب میان زن و شوهر را می توان ۲تا ۴سال و در برخی مواقع ۲ تا ۷سال یا ۴تا ۷ سال در نظر گرفت. البته این به آن معنا نیست که اگر یکی دو سال به این سنین افزوده یا از آن کاسته شود، نباید ازدواجی انجام گیرد. شاید بتوان گفت که اگر تمام زمینه ها بررسی شده باشد و مشکل خاصی دیده نشود، می توان فاصله سنی را به دیده اغماض نگریست ولی در عین حال بهترین و مناسب ترین فاصله سنی ۲ تا۴ سال است. طبیعی است که اگر سایر شرایط، مناسب نباشد، باز هم ازدواج نمی تواند موفق باشد.
فلسفه وجود چنین تفاوت سنی در این است که:اولا خانم ها زودتر به بلوغ عقلی و جسمی می رسند و در نتیجه پختگی روانی لازم را زودتر پیدا می کنند.ثانیا خانم ها زودتر به بلوغ جنسی می رسند و بهتر است به نیازهای آنها زودتر پاسخ داده شود.
از طرف دیگر نیازهای جنسی خانم ها نیز زودتر فروکش می کند، بنابراین به علت آمادگی زودتر زنان برای ازدواج و بلوغ اجتماعی است که این تفاوت سنی طرح می شود. از دیدگاه دینی و در روایات اسلامی تناسب های مختلف در ازدواج تحت عنوان کلی، هم کفو بودن مطرح شده است که یک جنبه آن تناسب سنی است.