از صـــــدر تا قعـــــر!
از صـــــدر تا قعـــــر!

ایران فعال‌ترین تیم تورنمنت در قطع پاس بود و در سایر عملکردها، نمایش قابل دفاعی نداشت. ایران برای ششمین مرتبه، جام‌جهانی را با انجام فقط سه مسابقه ترک کرد. از این حیث، فقط یک تیم (اسکاتلند) بیشتر از ایران به جام‌جهانی رسیده و صعود از دور گروهی را تجربه نکرده است. ایران در این دوره […]

ایران فعال‌ترین تیم تورنمنت در قطع پاس بود و در سایر عملکردها، نمایش قابل دفاعی نداشت.
ایران برای ششمین مرتبه، جام‌جهانی را با انجام فقط سه مسابقه ترک کرد. از این حیث، فقط یک تیم (اسکاتلند) بیشتر از ایران به جام‌جهانی رسیده و صعود از دور گروهی را تجربه نکرده است.
ایران در این دوره دو شکست مقابل آمریکا و انگلیس داشت و سومین برد تاریخ جام‌جهانی‌اش را هم در بازی با ولز جشن گرفت. دریافت ۶ گل در همان اولین مسابقه، منجر به این شد که ایران بعد از کاستاریکا، دومین خط دفاع ضعیف دور گروهی از حیث تعداد گل خورده را به نام خود کند.
بیست‌وهشتمین تیم جام در مالکیت توپ!
تیم کی‌روش در این تورنمنت هم مثل همیشه علاقه زیادی به حفظ توپ نداشت و در عمده دقایق جام، توپ دراختیار رقیبان بود. ایران به طور میانگین فقط ۳۸ دقیقه از زمان مفید هر مسابقه توپ را در اختیار داشت که از این حیث فقط ۴ تیم پایین‌تر از تیم ملی قرار گرفتند. بازیکنان ایران در مجموع ۳ مسابقه، ۸۳۸ پاس دادند؛ کمتر از تعداد پاس اسپانیا در یک دیدار از این جام.

شلیک ۳۱ شوت به سمت دروازه ایران!
ایران در حالی توپ را به حریفان می‌داد که برخلاف دوران قبلی کی‌روش، دروازه تیمش هم به آسانی تهدید می‌شد. در این تورنمنت ۳۱ شوت به سمت دروازه ایران زده شد که ۱۸ تیم از این حیث عملکرد بهتری از ایران داشتند. حسینی و بیرانوند روی هم رفته ۱۴ مهار شوت داشتند تا در مهار شوت جزو نیمه بالای جدول قرار بگیرند.

بهترین تیم جام در قطع پاس؛ بازی‌خوانی یا دفاع متراکم؟
نمایش معمولا دفاعی تیم ملی، این شانس را به بازیکنان داد که در آمارهای دفاعی جزو فعال‌ترین بازیکنان جام قرار بگیرند. ایران بیشترین قطع پاس را بین تمامی ۳۲ تیم حاضر در جام داشت. تیمی که در ۳ مسابقه، ۴۲ مرتبه پاس بازیکنان حریف را در میانه راه
قطع کرد.
۳ تیم حاضر در گروه، خصوصا آمریکا و انگلیس به اندازه‌ای روی دروازه تیم ملی خطر آفریدند که ایران در دفع توپ هم یکی از ۳ تیم پرکار جام باشد. بازیکنان ایران در این دوره ۱۳۴ دفع توپ داشتند.
دنده معکوس؛ حمله با کی‌روش!
برخلاف همیشه، ایران این بار در گل زده و خلق موقعیت بهتر ظاهر شد. تیم ملی به هر کدام از تیم‌های انگلیس و ولز ۲ گل زد تا با مجموع ۴ گل زده، دهمین خط حمله برتر دور گروهی لقب بگیرد. ایران با ۳۳ شوت، ۱۰ شوت در چارچوب و امیدگل ۳٫۶۷ عملکرد قابل قبولی در تهدید دروازه
حریفان داشت.
بخش زیادی از عملکرد هجومی، وابسته به درخشش مهدی طارمی بوده که بیشتر از همه ایرانی‌ها شوت و شوت در چارچوب زد و بیشترین موقعیت گل را هم ساخت.
ایران در شرایطی از جام جهانی کنار رفت که برای صعود به دور بعد تنها به یک گل نیاز داشت اما این اتفاق نیفتاد تا رویای صعود به دور بعدی جام جهانی به چهارسال بعد موکول شود.