جمله ـ گروه بین الملل: ارتباط ایران و روسیه پس از قرار گرفتن هر دوی این کشورها در کلوپ تحریم های همه جانبه غرب، افزایش چشمگیری داشته است. اگرچه این ارتباط هنوز خود را در اقتصاد ایران نشان نداده اما وضعیت تجهیزات جنگی بسیار مطلوب است و در آخرین خبرها آمده که ارسال سوخوهای روسی […]
جمله ـ گروه بین الملل: ارتباط ایران و روسیه پس از قرار گرفتن هر دوی این کشورها در کلوپ تحریم های همه جانبه غرب، افزایش چشمگیری داشته است. اگرچه این ارتباط هنوز خود را در اقتصاد ایران نشان نداده اما وضعیت تجهیزات جنگی بسیار مطلوب است و در آخرین خبرها آمده که ارسال سوخوهای روسی که به ارباب آسمان مشهورند و قدرت مانورپذیری بالایی دارند، به ایران نهایی
شده است.
تغییر مسیر سوخو۳۵ از قاهره به تهران
به گزارش جمله و بر اساس ادعای گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از مقامهای اطلاعاتی غربی، روسیه در حال آمادهسازی ارائه جنگندههای سوخو سو-۳۵ به ایران در آینده نزدیک است.به ادعای گزارش کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، «این قرارداد میتواند شامل ۲۴ جنگنده باشد که در ابتدا برای مصر در نظر گرفته شده بود؛ معاملهای که ایالات متحده آن را بینتیجه گذاشت». طبق این ادعا، این امر باعث شد مسکو به دنبال خریدار بالقوه جدیدی باشد که بر اساس گزارشها، آن را در تهران یافت. به نوشته روزنامه صهیونیستی جروزالم پست، این گزارش پس از آن منتشر شده که رسانههای ایران در سپتامبر گفتند تهران در حال بررسی چنین خریدی است. در این گزارش بدون اشاره به جزئیات آمده که اطلاعات نشان داده خلبانان ایرانی پیشتر از این جنگندهها برای آموزش استفاده میکردند. در همین خصوص «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید جمعه (نهم دسامبر)مدعی شده بود که مسکو پیشنهاد ارائه تسلیحات نظامی و جنگنده به ایران را داده است. به گزارش شبکه سی.بی.اس، کربی با استناد به ارزیابیهای اطلاعاتی آمریکا مدعی شد که روسیه به ایران «سطح بیسابقهای از پشتیبانی نظامی و فنی را ارائه میدهد که روابط آنها را به یک مشارکت دفاعی تمام عیار تبدیل میکند».
شراکت راهبردی ـ نظام ایران و روسیه؛ کابوس غرب
این ترکیب تمام عیار به نوعی کابوس غربی هاست. زیرا اگر روس ها که اوراسیا را در اختیار دارند و ایرانی ها که در غرب خاورمیانه صاحب نفوذ هستند از نظر نظامی به پیمان های راهبردی برسند و به شرکای امنیتی هم بدل شوند، آنوقت قدرت بیشتری پیدا کرده و تقریبا راه را برای هرگونه تهاجم احتمالی غرب به ایران می بندند. با توجه به تمایل تهران برای دریافت چنین جنگندههایی، مدتهاست حتی منابع غربی هم از احتمال اجرای چنین قراردادی میان ایران و روسیه مینویسند. هرچند برای قطعیت این موضوع، باید منتظر تایید رسمی ماند. پیشتر در اواسط شهریور ماه بود که امیر سرتیپ حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در گفتوگویی اعلام کرد که خرید جنگندههای سوخو – ۳۵ از روسیه در دستورکار نیروی هوایی است.در همان زمان رسانههای غربی و منطقهای به این خبر واکنش نشان دادند و وبگاه آمریکایی فوربز با پرداختن به این موضوع نوشت: «دستیابی به جنگنده جدید، پیشرفت قابلتوجهی برای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. درواقع در صورت تحقق این مساله، بزرگترین خرید جنگنده از سوی ایران در بیش از ۳۰سال گذشته خواهد بود.» فرمانده نیروی هوایی ارتش به خبرگزاری «برنا» گفته بود که این موضوع در دستور کار قرار دارد و ابراز امیدواری کرد که بتوانیم این جنگندههای نسل چهار و نیم را در آینده دریافت کنیم. همچنین رسانههای اسرائیلی نیز به این خبر واکنش نشان دادند و کارشناس شبکه «کان» رژیم صهیونیستی در این باره گفت: «جنگندههای سوخو-۳۵ میتوانند توان نیروی هوایی ایران را بسیار ارتقا ببخشند. اگر این معامله اتفاق بیفتد، قطعا پیشرفت مهمی در توانمندیهای ایران است؛ مخصوصا در روزهایی که اسرائیل بنا دارد جلوی ایران هستهای را بگیرد.» اما آیا واقعا ایران سوخو-۳۵ از روسیه گرفته و در صورت تایید این خبر باید منتظر چه تحولاتی در منطقه باشیم؟ شفیعی کارشناس مسائل روسیه چندی پیش در یک گفتگو اظهار داشت: «ایران گفته که به روسیه قبل از جنگ علیه اوکراین، پهپاد و تجهیزات داده است. پس از انتشار این خبر این موضوع مطرح شد که ایران در قبال این تجهیزات چه چیزی دریافت کرده است، آیا پول گرفته یا در مقابل، تجهیزات دریافت کرده است؟ حتی برخی از کانالهای روسی در روزهای اخیر نوشته بودند که شاید بحث موشکهای هایپرسونیک نیز از آنجا نشات گرفته باشد.»
رویگردانی روسیه از اسرائیل
به گزارش جمله؛ حالا به نظر می رسد در صورت قطعی شدن ورود سوخو به آسمان ایران، جمهوری اسلامی در ازای پهپادهایی که گفته شده قبل از جنگ به روسیه تحویل داده ، جنگنده قدرتمند روسی را دریافت خواهد کرد. ورود این جنگنده به ناوگان هوانیروز ایران می توان قدرت تهاجمی کشور را افزایش دهد. ایران سال هاست در حوزه های موشکی و پهپادی پیشرفت های قابل توجهی داشته است، اما همچنان جنگنده های مدرن؛ پاشنه آشیل نظامی ایران است که ورود این جنگنده ها از روسیه می توان به تقویت این بخش از سیتم دفاعی کشور کمکی شایان توجه کند. کارشناسان معتقدند این تصمیم مسکو به احتمال زیاد با روابط این کشور با اسرائیل نیز مرتبط است و تنها محدود به ماجرای
پهپادها نمی شود.
زیرا تا به امروز یکی از دلایل این امتناع مسکو علاوه بر تحریمها نوع مناسباتش با تلآویو بوده است کهدر شرایط فعلی از یک سو بحث تحریم بین ایران و روسیه مطرح نیست و از سوی دیگر روابط اسرائیل و روسیه دچار تنش جدی شده است. زیرا مسکو به تلآویو هشدار داده بود که به اوکراین سلاح ندهد اما در روزهای اخیر یکسری سلاحهای اسرائیلی در اوکراین دیده شده است. بنابراین تاحدودی روسیه برای مقابله به مثل با اسرائیل حاضر شده تا این سلاح را به ایران بدهد.
با ارباب آسمان بیشتر آشنا شوید
به گزارش گروه دفاعی و بین الملل جمله؛ سوخو-۳۵ در سازمان ناتو تحت عنوان فلانکر-ای یا فلانکر-E شناخته می شود. این جنگنده برگرفته و توسعه یافته جنگنده سوخو-۲۷ می باشد و در ابتدا تحت عنوان سوخو-۲۷ام شناخته می شد. سوخو-۳۵ توانایی انجام گستره ای از دشوارترین مانورها از جمله مانور کبرا ، مانور کولبیت ، مانور زنگوله (بِل) ، مانور تِیل اِسلاید و مانور هوک را در بالاترین کیفیت دارا است.
جالب است بدانید سوخو-۳۵ همچنین می تواند در کمتر از پنج ثانیه سرعت خود را به صفر برساند و کاملا تغییر جهت دهد! در قسمت بیرونی جنگنده سوخو-۳۵ دوازده قسمت برای حمل جنگ افزار تعبیه
شده است.
هر بال هواپیما می تواند چهار جنگ افزار موشکی در خود جای دهد؛ دو نقطه هم در قسمت زیرین بدنه جنگنده و یک جایگاه هم در زیر هر موتور قرار دارد.
جنگنده سوخوی SU-35 دارای هشت موشک R-27ER1 ، چهار موشک R-27EP1 و دوازده موشک RVV-AE برد متوسط است.
موشک های قابل حمل که بر روی جنگنده نصب شده است، می توانند پنج هدف سطح به سطح را هدفگیری کند.جنگ افزارهای هوا به سطح نصب شده بر روی این جنگنده شامل شش موشک تاکتیکی Kh-29TE ،پنج موشک پیشرفته دور برد ضد ناو Kh-59MK ، پنج موشک ضد رادار Kh-58USh ،سه موشک دوربرد از نسل ۳M-14AE و یک موشک ضد ناو یاخونت می باشد.
برد این موشک ها بین ۱۱۰ تا ۳۲۰ کیلومتر است! بمب های هدایت شونده ۳۵-SU شامل هشت بمب KAB-500Kr ، هشت بمب هدایت شونده ماهوراهای KAB-500 S-E و هشت بمب هدایت شونده لیزری LGB-250 و همچنین سه بمب لیزری KAB-1500KR است. به طور کلی این هواپیما در حالت عادی هشت تن جنگ افزار
بارگیری می کند!
برتری سوخو بهF-35 آمریکایی
هواپیمای سوخو ۳۵ تا ۱۸ کیلومتراززمیناوجمیگیردوباسرعت۲۳۹۰ کیلومتردرساعتپروازمیکند وبردپروازیآن ۴۵۰۰کیلومتراست! درحالیکهسرعت F-35 آمریکایی ۱۷۲۸ کیلومتر در ساعت و برد پروازی آن ۲۲۰۰ کیلومتر است.
وزن جنگنده SU-35 در حالت عادی ۱۸تن است و پس از بارگیری جنگ افزار می تواند با وزن ۳۵ تن پرواز کند. یکی دیگر از برتری های سوخوی SU-35 به F35 آمریکایی، سوپر کروز بودن آن است! یعنی می تواند مسافت زیادی را با سرعت مافوق صوت بدون روشن کردن سیتم توربو جت حرکت کند و بدین ترتیب در مصرف سوخت هم صرفه جویی کند.
بنابراین همین مسئله یکی از کاستی های جنگده آمریکایی F-35 به حساب می آید!