همزمان با فرارسیدن هفته دفاع مقدس و در چهاردهمین روز از ماه محرم، مراسم وداع با پیکر مطهر دو شهید گمنام دفاع مقدس در سازمان میراثفرهنگی برگزار شد. این آیین معنوی صبح امروز دوشنبه ۲ مهر به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و با حضور مدیران، معاونان، کارشناسان و کارمندان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی […]
همزمان با فرارسیدن هفته دفاع مقدس و در چهاردهمین روز از ماه محرم، مراسم وداع با پیکر مطهر دو شهید گمنام دفاع مقدس در سازمان میراثفرهنگی برگزار شد. این آیین معنوی صبح امروز دوشنبه ۲ مهر به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و با حضور مدیران، معاونان، کارشناسان و کارمندان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در محل نمازخانه ساختمان مرکزی این سازمان برگزار شد.
در این مراسم که با قرائت زیارت عاشورا و مرثیه سرایی برای اهل بیت عصمت و طهارت (ع) همراه بود، مدیران، معاونان و کارکنان سازمان میراث فرهنگی با پیکر مطهر دو شهید گمنام دفاع مقدس که در عملیات والفجر ۸ در منطقه باتلاقی جزیره بوارین به شهادت رسیده اند وداع کردند و به مقام شامخ شهدای انقلاب اسلامی ادای احترام کردند. دو لاله گلگون کفن دفاع مقدس سپس بر دوش مدیران و کارکنان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با احترام و شکوه خاصی تشییع شدند و پس از تشییع به محل معراج شهدای تهران منقل شدند.
در این مراسم معنوی، حاج اصغر دوستی، کربلایی محسن رحیمی و سجاد سلطانی به ذکر مصیبت و مرثیه خوانی برای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبد الله الحسین (ع) و اهل بیت عصمت و طهارت پرداختند.
ترسیم زوایای تاریخی بازار جهانی تبریز
سومین حضور کارگاه آموزشی و کمپ بینالمللی معماری “ورنادوک” در ایران اینبار در پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در حال برگزاری است.
کمپ مستندنگاری بینالمللی معماری “ورنادوک” با حضور معماران برجسته از جهان پیرامون برگزاری کنفرانس بینالمللی سیاوایکوموس در پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی توسط اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و با همکاری معاونت میراث فرهنگی کشور در حال برگزاری است.
علی ملک عباسی (سرپرست کمپ مستندنگاری معماری بینالمللی “ورنادوک”) با اشاره به اینکه کارگاه آموزشی بینالمللی معماری با حضور معماران برجسته دنیا برگزار میشود، اظهار کرد: این روش مستندنگاری که در عین سادگی، بسیار دقیق، کمهزینه و کاربردی است از سال ۱۹۹۶میلادی برای اولین بار توسط دکتر ماکو ماتیلدا برای مستندنگاری بناها در کشور فنلاند بهکار گرفته شد.
وی مهمترین دلیل انتخاب بازار تبریز برای برگزاری این کمپ را وجود زندگی پرتکاپو و در جریان این بازار تاریخی عنوان کرد و گفت: به طور معمول این کمپ در یک مکان تاریخی مشخص برگزار میشود اما اینبار طبق نظر کمیته علمی این کنفرانس بینالمللی، مجموعه بازار جهانی تبریز انتخاب و طبق آن سرای حاج حسین میانی برای اجرای این کمپ برگزیده شد.
وی با بیان این که این روش در حال حاضر با حمایت و پشتیبانی کمیته علمی بینالمللی سیاو _ ایکوموس در رابطه با معماری بومی در حال گسترش و رواج است، گفت: در واقع این کمیته با همکاری کارگاه مستندنگاری بینالمللی معماری بومی (The international documentation camp of vernacular architecture ) معمولاً سالیانه یک بار در کشورهای مختلف اقدام به برگزاری کنفرانس و کارگاه مربوطه میکند.