سود سپرده‌های بانکی فعلا از مالیات معاف است
سود سپرده‌های بانکی فعلا از مالیات معاف است

رئیس سازمان مالیاتی رقم پرونده های بلاتکلیف مالیاتی را بالغ بر ۲۱۳ همت اعلام کرد و گفت: سود سپرده های بانکی از مالیات معاف است و فعلا هیچ بحثی از حذف معافیت مذکور مطرح نشده است. داود منظور با اشاره به اینکه، هنوز در باره نرخ افزایش دستمزد نمی‌توان با قطعیت اظهار کرد، هرچند لایحه […]

رئیس سازمان مالیاتی رقم پرونده های بلاتکلیف مالیاتی را بالغ بر ۲۱۳ همت اعلام کرد و گفت: سود سپرده های بانکی از مالیات معاف است و فعلا هیچ بحثی از حذف معافیت مذکور مطرح نشده است.
داود منظور با اشاره به اینکه، هنوز در باره نرخ افزایش دستمزد نمی‌توان با قطعیت اظهار کرد، هرچند لایحه دولت پیش بینی رشد ۲۰ درصد را داشت، گفت: نرخ رشد مالیات بر دستمزد کارکنان ۲۷ درصد است. بخشی از مالیات وصولی مربوط به دوره های قبل است، برخی از مودیان مالیات تکلیفی حقوق و دستمزد را به خزانه واریز نکرده اند. همچنین پرونده های رسیدگی نشده سنوات قبل بررسی خواهد شد. بر این اساس رشد نرخ مالیات بیش از نرخ رشد حقوق است‌. میزان وصول مالیات حقوق بیش از نرخ مصوب در قانون بودجه بوده است که به مجموع دراند سنوات گذشته و سال بودجه ای رسیدگی و وصول می‌شود.
وی افزود، در مشاغل عقب افتادگی در حوزه مالیات وجود دارد، این موضوع به مالیات توافقی دوره های گذشته با رشد ۱۰ تا ۱۵ درصد مرتبط بوده است. به عنوان مثال مالیات مشاغل در تبصره ۱۰۰ رشد پایینی داشته است. میانگین پرداخت مالیات یک صنف ۶ میلیون و مالیات پرداختی حقوق بگیر ۸ میلیون بوده و این فاصله در طول تاریخ ایحاد شده و تلاش می‌کنیم این مشکل بر طرف شود. یعنی مالیات مشاغل از طریق واریز به پوز محاسبه می‌شود. منظور گفت: ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار مودی در بخش مشاغل مالیات مقطوع را پذیرفتند. این درحالی است که اطلاعات این مالیات از فروش مودی محاسبه شده بود. بر این اساس مالیات مشاغل و اصناف در سال ۱۴۰۰ رشد ۲۰۰ درصدی داشته است. به این ترتیب با رویکرد جدید برای برخی اصناف دو برابر و برای گروه‌های دیگر تا ۳ برابر افزایش میزان مالیات رخ داده است.
رئیس سازمان مالیاتی با بیان اینکه، سود سپرده های بانکی از مالیات معاف شده، گفت: فعلا هیچ بحثی از حذف معافیت مذکور مطرح نشده است. سود سپرده گذاران نسبت به تورم به قدری نیست که بتوان از آن مالیات گرفت. چراکه این موضوع نظام بانکداری را مختل خواهد کرد.
وی با اشاره به رشد درآمدهای مالیاتی در سال بعد گفت: سال آینده مالیات به ۷۰۰ همت خواهد رسید که رشد ۵۴ درصدی خواهد داشت. منبع اول این رشد تعداد زیاد پرونده مالیاتی باقی مانده از دوره های قبل در هیئتهای بدوی، تجدید نظری و شورای عالی مالیاتی است. رقم پرونده های بلاتکلیف مالیاتی در هیئتهای رسیدگی بالغ بر ۲۱۳ همت است. امسال حدود ۲۰۰ همت پرونده سنوات قبل(از سال ۹۵ به این سو) قطعی سازی شده است. حدود ۴۰ درصد این برآورد قابل وصول است. منظور ادامه داد، ۴۵ درصد مالیاتها از محل ارزش افزوده است، بر این اساس منبع دوم پوشش افزایش درامدهای مالیاتی نیز مربوط به مالیات ارزش افزوده است. عامل سوم مربوط به تحقق ۷۰۰ همت دراند مالیاتی قانون پایانه های فروشگاهی است.
وی افزود: از ابتدای آبان این قانون اجرایی شده است که اجرای آن شیب قابل قبولی داشته است. تاکنون ۱۱ میلیون صورت حساب از شرکتهای مشمول صادر شده است. در سه ماه اخیر رقم این صورت حساب‌های ۴۰۰ شرکت بورسی بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیارد تومان است. میزان مالیات ارزش افزوده نیز ۳۳ همت است. به این ترتیب مالیات عملکرد و ارزش افزوده رشد جدی خواهد کرد. در این سامانه ۵۰ هزار شرکت مشخص شده اند که از شرکتهای بورسی خرید کرده اند.
وی با بیان اینکه منابع مالیاتی برای سال‌های آینده یک مورد تعیین تکلیف پرونده‌های مالیاتی دوره‌های قبلی است، اظهار کرد: فعلا در مرحله بررسی بدوی قرار دارد و رقم قابل توجه ۲۱۳ هزار میلیارد تومان است. ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پرونده سال‌های گذشته قطعی سازی شده و امسال مالیات خوبی از آن گرفته ایم. حدود ۴۰ درصد این رقم یعنی حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار میلیارد تومان از این رقم قابل وصول است.
وی ادامه داد: منبع دوم، مالیات بر ارزش افزوده است که کاملا از قیمت‌ها تبعیت می‌کند. ۴۰ تا ۵۰ درصد از مالیات از این محل خواهد بود. رئیس سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: منبع دیگر از محل اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی خواهد بود که اشراف اطلاعاتی در حال افزایش است. منظور تاکید کرد: از ابتدای آبان ماه امسال که اجرای این قانون شروع شده، ۱۱ میلیون صورت حساب الکترونیک در ۳ ماه و نیم بررسی شده که رقم صورت حساب‌ها بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است و ۳۳ هزار میلیارد تومان از آن مربوط به ارزش افزوده است.