پیروزی توان ایرانی دربرابر تحریم خارجی
پیروزی توان ایرانی دربرابر تحریم خارجی

همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بوشهر فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی روز پنجشنبه به طور رسمی به مرحله بهره برداری رسید. به گزارش جمله، با بهره‌برداری کامل از فاز ۱۴ پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۹۰۰تن گاز مایع (پروپان و بوتان)، ۲۷۵۰ تن […]

همزمان با سفر رئیس جمهور به استان بوشهر فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس جنوبی روز پنجشنبه به طور رسمی به مرحله بهره برداری رسید.
به گزارش جمله، با بهره‌برداری کامل از فاز ۱۴ پارس جنوبی روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۲۹۰۰تن گاز مایع (پروپان و بوتان)، ۲۷۵۰ تن اتان و ۴۰۰ تن گوگرد به محصولات تولیدی پارس جنوبی افزوده می‌شود.
پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی آخرین مجتمع پالایشگاهی در حال توسعه پارس جنوبی است که مراحل ساخت و راه‌اندازی آن از سوی شرکت نفت و گاز پارس به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران ازسوی مجموعه‌ای از پیمانکاران داخلی به رهبری سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) انجام شده است.فاز ۱۴ میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی ایرانی‌ترین فاز در صنعت گاز است که نشان‌دهنده توان بالای داخلی است.
با بهره‌برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی برداشت روزانه از این فاز به بیش از ۵۰ میلیون مترمکعب می‌رسد و ارزش فرآورده‌های صادراتی آن سالانه ۳.۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.
همچنین به گفته محمدحسین متجلی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس: فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین پالایشگاه بخش خشکی در میدان مشترک گازی پارس جنوبی شناخته می‌شود و سکوهای آن در فاصله ۱۰۵ کیلومتری از ساحل کنگان قرار گرفته‌اند، این فاز ۴۴ حلقه چاه دارد که گاز تولیدی از آن با استفاده از دو خط لوله دریایی به طول ۲۱۰ کیلومتر به سمت پالایشگاه فاز ۱۴ منتقل می‌شود. وی با بیان اینکه دو خط لوله دریایی به طول ۱۸ کیلومتر به‌عنوان ارتباط سکوهای اقماری با سکوهای اصلی است، افزود: خط لوله ۴.۵ اینچ مربوط به انتقال گلایکول از خشکی به سکوها و ۲۱۰ کیلومتر در مجموع طول این خط است که همه این خطوط در زیر دریا احداث شده و پالایشگاه خشکی هم در طول سه سال با ظرفیت پالایش روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز طراحی شد. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس درباره هزینه‌های سرمایه‌گذاری در این پروژه گفت: در مجموع برای این پروژه ۵.۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که برای این طرح حدود ۲.۷ میلیارد دلار به پالایشگاه خشکی تخصیص یافته است.
متجلی درباره زنجیره تولید بیان کرد: پس از اینکه گاز از چاه‌ها برداشت و به سمت پالایشگاه‌ها منتقل می‌شود، نخستین محصولی که استخراج می‌شود، ۵۰ میلیون متر مکعب در روز اتان است که با عنوان گاز به مصرف مردم و صنایع پتروشیمی می‌رسد.
وی ادامه داد: تصفیه اتان این پالایشگاه ۲ هزار ۷۵۰ تن ظرفیت سالانه دارد و تصفیه پروپان و بوتان که با عنوان خوراک گاز مایع در نظر گرفته و صادر می‌شود.
به گزارش جمله، قرارداد توسعۀ فاز ۱۴ پارس جنوبی میان شرکت نفت و گاز پارس به عنوان کارفرما و کنسرسیومی متشکل از مپنا، شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی، شرکت ملی حفاری، شرکت پایندان، شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران، ایزوایکو، ماشین‌سازی اراک و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) به عنوان لیدر کنسرسیوم منعقد شده است. محدودۀ کاری شرکت مپنا در این پروژه شامل احداث واحدهای یوتیلیتی و پروسسی می‌شود که در بر گیرندۀ موارد زیر است: واحد (۱۰۶): پکیج فشرده‌سازی گاز. واحد (۱۰۸): بازیافت گوگرد و گرانول‌سازی. واحد (۱۰۹): تصفیۀ آب‌های اسیدی. واحد (۱۲۰): سیستم تولید و توزیع برق اضطراری.واحد(۱۲۱): تولید و توزیع بخار. واحد (۱۲۲): سیستم سوخت‌رسانی. واحد (۱۲۳): تأمین و توزیع هوای سرویس و ابزار دقیق. واحد (۱۲۴): تولید و ذخیره‌سازی نیتروژن. واحد (۱۲۵): تجهیزات انتقال آب دریا. واحد (۱۲۶): شیرین‌سازی آب دریا. واحد (۱۲۷): تولید آب دمین. واحد (۱۲۸): تأمین آب آشامیدنی. واحد (۱۲۹): تصفیۀ آب و پساب. واحد (۱۳۰): تأمین آب آتش‌نشانی. واحد (۱۳۱): سیستم دیزل. واحد (۱۳۲): آب خنک‌کننده. واحد (۱۴۴): جامدسازی و ذخیره‌سازی گوگرد. واحد (۱۴۶): مواد شیمیایی و پروپان، واحد (۱۶۳): ساختمان آتش‌نشانی، واحد (۱۶۵): جایگاه بازدیدکنندگان، واحد (۱۷۶): ساختمان پست های برق، ترانسفور ماتورهای اصلی، خطوط لوله خروجی گاز(جهت صدور گاز به خط لوله سراسری گاز، ۳ کیلومتر لوله ۴۲ اینچ)، سازه های خطوط لوله و ابنیه.
به گزارش جمله، این موفقیت در حالی حاصل شده که این فاز تماما ایرانی است و بخش‌های بزرگی از آن توسط مپنا ساخته شده است. اغاز به کار این فاز نشان داد که تحریم‌های شدید علیه ایران تاثیر چندانی بر توسعه مهندسی نفت و انرژی در ایران نداشته و محققان و مهندسان ایرانی موفق شده‌اند زیر شدید‌ترین فشارها موفقیت‌های بزرگی را حاصل کنند.