مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، پزشک خانواده را طرحی مفید و ارزشمند در حوزه درمان و سلامت دانست و گفت: اجرای آن در استان های کشور با رفع اشکالات موجود رقم خواهد خورد. محمدمهدی ناصحی در همایش کشوری طرح پزشک خانواده که در ساری برگزار شد، افزود: مازندران استانی است که تجربه اجرا و عملی طرح […]
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت، پزشک خانواده را طرحی مفید و ارزشمند در حوزه درمان و سلامت دانست و گفت: اجرای آن در استان های کشور با رفع اشکالات موجود رقم خواهد خورد.
محمدمهدی ناصحی در همایش کشوری طرح پزشک خانواده که در ساری برگزار شد، افزود: مازندران استانی است که تجربه اجرا و عملی طرح پزشک خانواده را دارد و اقدامات ارزشمندی در این حوزه انجام داده است.
وی با اشاره به نتایج خوب اجرای این طرح مثل کاهش هزینه های درمانی مردم و ارتقای سلامت جامعه، بیان کرد: حدود ۱۰ سال قبل که این طرح در مازندران آغاز بکار کرد امیدوار بودیم که سطوح و مراحل مختلف آن اجرا شود اما در سطح یک متوقف ماند و به سطوح ۲ و ۳ نرسید.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: اگر اینچنین می شد برکات و فواید زیادی برای مردم داشت؛ این طرح چون به طور کامل و جامع در همه مراحل اجرا نشد، همچنان در دست مطالعه است و می توان گفت شاید در همه بخش ها قابل دفاع نباشد. ناصحی افزود: متاسفانه از زمان آغاز نیز این طرح آنچنان که باید جدی گرفته نشد و با اینکه مازندران و فارس استان های بزرگی در کشور هستند و فعالیت ها و طرح های آزمایشی انجام شده در آن ها می تواند قابلیت تعمیم به کل کشور را داشته باشد، در اجرای این طرح موفقیت های مد نظر در سطوح مختلف حاصل نشد و اگر بخواهم نمره بدهم در استان مازندران به پزشکان و همکاران اجرایی نمره ۲۰ و به مسوولان کشوری نمره زیر ۱۰می دهم.
وی با اشاره به سابقه ۷۰ ساله طرح پزشک خانواده در کشورهای توسعه یافته، تاکید کرد: اجرای جدی و صحیح این طرح نیاز به برنامه مدون، حمایت جدی و همدلی دولت و مجلس و همه دست اندرکاران حوزه سلامت دارد که در نهایت موجب نظم دادن و بهبود خدمات دهی به مردم می شود که امیدواریم این کار در سال آتی انجام شود، اجرای این کار تیمی قطعا موثر خواهد بود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به تفاوت شرایط مازندران با برخی استان های دیگر گفت: استان مازندران زیر ساخت های بهتری از برخی استان های دیگر دارد، در اجرای طرح پزشک خانواده پیشرو بوده و در پیشگیری از بیماری ها و مراقبت های بهداشتی موفقیت های خوبی حاصل کرده اما نیاز است الگوی مازندران با رفع موانع و تکمیل سطوح مختلف و البته فراهم نمودن زیرساخت های مورد نیاز چون پشتیبانی مالی مورد نیاز، آموزش تخصصی به کادر درمان و نیروها در استان های دیگر اجرایی شود.