وضعیت آب در سیستان و بلوچستان  فوق بحرانی است
وضعیت آب در سیستان و بلوچستان  فوق بحرانی است

عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تابستان سختی مخصوصا برای شمال استان پیش‌بینی می‌شود، مگر اینکه حق‌آبه ایران از افغانستان گرفته شود و یا اینکه منابع جدید را شناسایی و تامین آب کنیم. محمد سرگزی، نماینده زابل درباره اوضاع آب در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بارندگی‌ها در شمال استان نزدیک به […]

عضو هیات نمایندگان استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تابستان سختی مخصوصا برای شمال استان پیش‌بینی می‌شود، مگر اینکه حق‌آبه ایران از افغانستان گرفته شود و یا اینکه منابع جدید را شناسایی و تامین آب کنیم.
محمد سرگزی، نماینده زابل درباره اوضاع آب در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بارندگی‌ها در شمال استان نزدیک به صفر بوده است، بنابراین حتما باید نیاز آبی را از منابع داخلی تامین کنیم. تاحدی نیاز آبی را از تهلاب، هوتک و چاه‌های دشت هامون تامین می‌کنیم اما در هر حال وضعیت آب در سیستان و بلوچستان خصوصا شمال استان بحرانی و فوق بحرانی است.
به گزارش ایلنا، بخش هایی از گفت و گوی سرگزی را در ادامه می خوانید:
• فعلا منابع آب چاه‌نیمه‌ها برای ۵ تا ۶ ماه آینده تاحدی کفاف نیازها را می‌دهند، اما اگر در این فرصت باقیمانده کاری انجام ندهیم باید برای حدود ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت یعنی شهرها و روستاهای زابل، زهک، نیمروز، هیرمند و هامون آبرسانی سیار انجام دهیم که البته مشکل این است که حتی برای آبرسانی سیار هم آب نداریم.
• تابستان سختی مخصوصا برای شمال استان پیش‌بینی می‌شود، مگر اینکه حقابه ایران از افغانستان گرفته شود و یا اینکه منابع جدید را شناسایی و تامین آب کنیم.
• وی گفت: ما در دشت هامون چاه‌هایی را داریم که در عمق ۳۰ تا ۸۰ متر آب می‌دهند و ۳۰ لیتر بر ثانیه آبدهی دارند ولی حداکثر آب ۲ متر مکعب بر ثانیه است که فقط نیاز یک منطقه را پوشش می‌دهد.
• آب‌شیرین‌کن و انتقال آب از دریای عمان بعنوان یکی از پروژه‌ها در حال پیگیری است اما تا به سرانجام رسیدن حداقل ۵ تا ۶ سال زمان می‌برد و تا زمانی که این پروژه‌ها محقق شود باید بتوانیم از بحران خارج شویم و مشکلات آبی استان را حل کنیم.
• پروژه تهلاب یکی از برنامه‌های کوتاه‌مدت برای تامین آب استان و خروج از بحران بوده و بنا بر این است که طی ۲ سال و با ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شود.
• پروژه تهلاب در حجم مخزن ۱۰ میلیارد متر مکعب در دستور کار بوده و برای تامین آب شرب شهر زاهدان و زابل در نظر گرفته شده است و قرارگاه خاتم‌الانبیاء آن را اجرایی می‌کند، آب مصرفی منطقه نزدیک ۷۰ تا ۸۰ میلیون متر مکعب در روز است، یعنی با نهایی شدن این پروژه سال‌های زیادی آب در اختیار منطقه خواهد بود.