یکی از نکاتی که به اعتبار هر دولتی آسیب جدی وارد میکند حضور افراد و مدیرانی است که باوری به گفتمان دولت نداشته باشند یا در عمل، به آن پایبندی نشان ندهند و در دولت سیزدهم، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است چون بخش اعظمی از سیاستگذاریهای این دولت که نام خود را «دولت […]
یکی از نکاتی که به اعتبار هر دولتی آسیب جدی وارد میکند حضور افراد و مدیرانی است که باوری به گفتمان دولت نداشته باشند یا در عمل، به آن پایبندی نشان ندهند و در دولت سیزدهم، این موضوع از اهمیت بیشتری برخوردار است چون بخش اعظمی از سیاستگذاریهای این دولت که نام خود را «دولت مردمی» گذاشت به سمت مردم و همچنین گفتمان انقلاب است.
اگر مردم متوجه شوند که یکی از مدیران این دولت، مانند برخی مدیران دولت پیشین، رفتاری دوگانه دارند، با آنان صادق نیستند و به جای انجام وظایف و تکالیف قانونی خود اسیر در معاملات پنهانی، رشوه و ارتشا شدند، در نهایت اعتماد و امید خود را به دولت مردمی از دست میدهند.
البته جای خوشبختی است که تاکنون در دولت رییسی، چنین اتفاقات ناگواری رخ نداد جز آنچه که همین روز گذشته در حوزه معاونت ریاستجمهوری و سازمان حفاظت محیطزیست رخ داد.
منابع خبری اطلاع دادند که در سازمان محیط زیست کشور دو مدیر بازداشت شدند. براساس اطلاعات به دست آمده بازداشتشدگان «مدیرکل بازرسی سازمان محیطزیست» و «مشاور ارشد علی سلاجقه و دبیر دبیرخانه شورای عالی مناطق حفاظت شده سازمان محیطزیست» هستند.
در برخی محافل خبری عنوان شده است؛ استفاده از منابع مالی حقوق و مزایای محیطبانان به عنوان پاداش و رفاهی، همچنین دخل و تصرف غیر قانونی در پارکهای ملی از جمله اتهامات این افراد است.
لازم است یادآور شویم دامن دولت رییسی در میان افکار عمومی از این قبیل اتهامات، مبرا بوده است و چنین مواردی طرح نشده و وجود نداشته و در این مورد نیز برخوردهای قضایی صورت گرفت و خبر آن نیز رسانهای شد. نکتهای که در این تحلیل نباید از کنار آن به آسانی گذشت و لازم است شخص رییسجمهوری ورود کند این است که «علی سلاجقه» از جنس مردان و مدیران دولت مردمی سیزدهم نیست و تاکنون به دلایل مختلف و در موضوعات متعدد، در اثر ناکارآمدی و ناشیگری عامدانه یا غیرعامدانه هزینه زیادی به دولت تحمیل کرد.
رییس سازمان حفاظت محیطزیست کشور از نظر کار تخصصی و صیانت از پهنههای زیستی کشور دستاورد قابل ذکری نداشت و بسیاری از این عرصهها از کوهستان کرکس در اصفهان و دریاچه ارومیه در غرب کشور تا تالاب انزلی و میانکاله در شمال با مشکلات متعددی مواجه هستند و سازمان محیطزیست کشور که از نظر قانونی در این بخش مسئولیت دارد، هیچ طرح و ابتکاری برای این بخشها انجام نداد و به گواه همه آگاهان، کشور از نظر زخمهای زیستمحیطی در بدترین شرایط طی دهههای اخیر قرار دارد.
خطای استراتژیک بعدی سلاجقه که نشان میدهد آگاهی چندانی از «مدیریتِ توسعه» ندارد این است که در برخی پهنههای زیستی مانند کوهستان کرکس اصفهان، دستِ معدنخواران را کاملا باز گذاشت و در برخی مناطق، جلوی صنایع مهم را به بهانه صیانت از محیطزیست سد کرد و در نتیجه چنین سیاستی، نه شاهد رشدی متوازن در صنعت کشور هستیم و نه تعمیر و مرمتی بر محیطزیست صورت گرفته است. امروز و پس از چنین سوءتدبیری که توسط سلاجقه انجام گرفت، اعلام شد دو تن از مدیران مهم و نزدیک به وی توسط نهادهای امنیتی و قضایی دستگیر شدند آن هم به جرایم مالی در پیوند با حق و حقوق محیطبانان شریف و روشن است که «علی سلاجقه» توان مدیریت بر مجموعه خود را نیز ندارد. آیتالله رییسی روز استیضاح وزیر صمت در «خانه ملت» گفت دولت با مدیران ناکارآمد تعارفی ندارد و در سفر اخیر خود به استان خوزستان، چند مدیر را عزل کرد و امروز سوال ما از رییس دولت مردمی این است که چه اندازه خطا لازم است تا رییسجمهوری درخصوص مدیری نالایقی چون علی سلاجقه دست به قلم شود و حکم به عزل بدهد ؟ امروز افکار عمومی از دولتمردان میپرسند اگر «علی سلاجقه» آن اندازه از هوش و درایت برخوردار نبود که «مدیرکل بازرسی سازمان» و «مشاور ارشد رییس سازمان» درگیر اختلاس و ارتشا بودند و وی خبر نداشت، باید جای خود را به مدیری دیگر بدهد چون لیاقت و شایستگی چنین جایگاهی را ندارد و اگر از این تخلّفات آگاه بوده و اقدامی نمیکرده که خود نیز شریک جرم است و باید بازداشت شود. هشدار ما به دولت این است که وضعیت پهنههای زیستی کشور خوب نیست، محیطبانان که در خط مقدم صیانت از طبیعت و گونههای زیستی هستند از مدیران پشتمیزنشینی چون سلاجقه ناراضی هستند و اخیراً هم دو تن از مدیران نزدیک به اتاق «رییس سازمان محیطزیست کشور» در دام قانون افتادند و لازم است شخص رییس دولت ورود کند و مدیری که هیچ سنخیتی با گفتمان دولت سیزدهم ندارد را از کابینه بیرون کند پیش از آنکه اقدامات دیگری از وی سر بزند یا ترک فعل بیشتری از وی دیده شود.