شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که متشکل از چندین حزب و جمعیت اصولگرا است در سال ۹۸ و با انگیزه موفقیت در مجلس یازدهم با محوریت چند تن از رجال سیاسی اصولگرل شکل گرفت و غلامعلی حداد عادل هم به ریاست آن انتخاب شد و از آن روز به بعد مانند تقریباً همه احزاب و […]
شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که متشکل از چندین حزب و جمعیت اصولگرا است در سال ۹۸ و با انگیزه موفقیت در مجلس یازدهم با محوریت چند تن از رجال سیاسی اصولگرل شکل گرفت و غلامعلی حداد عادل هم به ریاست آن انتخاب شد و از آن روز به بعد مانند تقریباً همه احزاب و تشکلهای سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا، فعالیت خود را بر پیروزی در انتخاباتها متمرکز کرده و در دیگر فصول سال تعطیل است یا در حد تشکیل جلسه شورای مرکزی در پایتخت، حرکتی از آن میبینیم و خبری از آن میشنویم.
مهمترین نقدی که بر شورای ائتلاف میتوان گرفت این است که تلاش کرد جلوی شکاف بین جریان سیاسی خود یعنی اصولگرایان و جناح راست را بگیرد اما موفق نبوده و هماکنون بسیاری از احزاب سیاسی اصولگرا، عضو این شورا نیستند و صدارت سیاسی شورای ائتلاف را به رسمیت نمیشناسند و از این منظر روشن است که شکاف در بدنه این جریان سیاسی را عمیقتر کرده است و هرچه به انتخابات نزدیک میشویم شاهد تنشهای کلامی بزرگان این شورا با دیگر جریانات سیاسی اصولگرا خواهیم بود.
نقد دوم به این شورا این است که در شرایطی که یکی از مهمترین اهداف و غایات فعل سیاسی و کنشگریهای حزبی این است که نظر افکار عمومی به صندوق آرا جلب شود و سطح مشارکت در انتخابات بالا برود، این شورا گویا در دو انتخابات اخیر ملی در ۹۸ و ۱۴۰۰ ترجیح میداد مشارکت حداقلی صورت گیرد چون آگاه است که در صورت افزایش مشارکت و شلوغ شدن ورودی حوزههای رأیگیری به معنای شکست نامزد یا نامزدهای مورد توجه این تشکل سیاسی است.
نقد سوم به شورای ائتلاف نیروهای انقلاب این است که با وجود اینکه خود یک حزب سیاسی است و باید مدافع فعل سیاسی در جامعه باشد، هرگز از حق و حقوق احزاب سیاسی رقیب که توسط بخشهایی از حاکمیت تضییع و فعالیت آنان محدود میشد دفاع نکرد و حتی در مواردی از این تحدیدها استقبال کرد گویا که خود میداند تنها در غیاب رقبای سیاسی میتواند توجه افکار عمومی را به خود جلب کند.
محسن رضایی که اخیراً از تیم اقتصادی دولت جدا شد و در همان روز از رییسجمهوری حکم گرفت و رئیس دبیرخانه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شد، در جلسه شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس این شورا برگزار شد، حضور یافت و نیروهای جبهه انقلاب را از درگیری و تقابل پرهیز داد.
محسن رضایی گفت: چند ماه قبل که آقای حدادعادل خدمت آقا رسیده بودند، ایشان بر روی مساله انقلاب و ارزشهای انقلاب در این جمع تاکید کردند و من میخواهم کمی درباره این موضوع صحبت کنم، ما اکنون شاهد انبوهی از مشکلات در محور اقتصاد و فرهنگ هستیم که بر دوش نظام قرار گرفته که عمده آن هم مربوط به ۸-۹ سال قبل است. رضایی خاطرنشان کرد: هیچ فردی هم غیر از نیروهای انقلابی نمی توانند شانه هایشان را زیر بار این مسائل بگذارند چون دولتها و مجالس مختلف در دورههای مختلف میآیند و میروند و معمولاً هم چون رای میخواهند، چندان به این مسائل ریشهای توجه نمیکنند. اما، نیروهای انقلابی که دغدغه ایران و انقلاب را دارند هرکجا که باشند، احساس وظیفه کرده و درصدد حل مشکلات بر میآیند.
رییس دبیرخانه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره لزوم حفظ وحدت نیروهای انقلاب تصریح کرد: نکته مهمی که باید در سال جاری به آن توجه کنیم این است که بچههای انقلاب نباید با یکدیگر در نهادهای مختلف درگیر شوند و اختلافات خود را بروز دهند.
سخنان محسن رضایی در جلسه شورای مرکزی ائتلاف نیروهای انقلاب خود پرده از دو ضعف بزرگ شورا بر میدارد که در ادامه به آن میپردازیم. محسن رضایی به درستی اشاره به مشکلات مهم در کشور میکند اما تلاش دارد آن را به ۸ تا ۹ سال اخیر مربوط بداند و به شکلی به مخاطب القا کند این مشکلات بزرگ مربوط به دولت حسن روحانی است در حالیکه هر فرد آگاهی بهخوبی میداند دلایل ریشهای بسیاری از این مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، زیستمحیطی و سیاسی که به حد بحران رسیده است، دو تا سه دهه عمر دارد.
اعضای شورای مرکزی این ائتلاف هم ازجمله محسن رضایی و حداد عادل در همه این سه دهه در جاهای مختلف مسئولیت داشتند اما عادت به پاسخگویی و پذیرش مسئولیت ندارند و هر کسی که از قبول مسئولیت میگریزد به این معنا است که با افکار عمومی صادق و شفاف نیست و برای کسانیکه فعالیت سیاسی و حزبی دارند، هیچ ایرادی بدتر از این نیست که صادق و شفاف نباشند و بیراه نیست اگر بگوییم این شورا نه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب که شورای اتلاف و مسئول هدردادن بسیاری از ظرفیتهای سیاسی و اقتصادی است و باید به افکار عمومی پاسخ بدهد ازجمله محسن رضایی که شعارهای اقتصادی یکی دوسال اخیر در حوزه اقتصاد همچنان در اسناد مکتوب و مجازی در دسترس است اما درخصوص اجرایی نشدن آن در دولت مورد نظر خود هرگز به افکار عمومی توضیحی نداده است.
نکته آخر اینکه محسن رضایی در همین نشست نیروهای نهادهای انقلابی و اصولگرا را از درگیری در سال جاری پرهیز داد و این نیز به خوبی پرده از این حقیقت برمیدارد که نیروهای این جبهه در پنهان با هم هماهنگی ندارند و اختلاف شدیدی بین آنان در جریان است و بزرگان این جریان سیاسی تلاش دارند تا پیش از انتخابات مجلس در ۱۱ اسفندماه سال جاری، این اختلافات پنهان بماند و برای ادامه آن نیز هیچ برنامهای ندارند مانند سه دهه گذشته.