اخبار جدید، دریافت کارمزد از تراکنشهای خرید که قرار است از چهارم تیرماه اجرایی شود، موجی از نگرانی را درمیان جامعه در پی داشته است. این درحالی است که همین چند هفته قبل در رونمایی از برنامه هفتم توسعه معلوم شد که حاکمیت میخواهد مالیات بر ارزش افزوده را بر شیر مرغ تا جان آدمیزاد […]
اخبار جدید، دریافت کارمزد از تراکنشهای خرید که قرار است از چهارم تیرماه اجرایی شود، موجی از نگرانی را درمیان جامعه در پی داشته است. این درحالی است که همین چند هفته قبل در رونمایی از برنامه هفتم توسعه معلوم شد که حاکمیت میخواهد مالیات بر ارزش افزوده را بر شیر مرغ تا جان آدمیزاد اعمال کند و همچنین مقدار آن را هم افزایش دهد. بیشک در تاریخ جمهوری اسلامی ایران هیچ دولتی به اندازه دولت سیزدهم شوک های پیاپی اقتصادی به ملت وارد نکرده و تا این اندازه دست در جیب مردم نبرده است.
اما نمونه آخر دریافت کارمزد از تراکنشهای خرید دیگر نامش شوک نیست، بلکه چماقی است که قرار است بیشتر از ثروتمندان، بر فرق فقرا فرود آید.
در این طرحِ تازه درآمدزایی که قرار است در دولت قوی و مردمی اجرا گردد بازهم طبقه ضعیف و اندک افراد باقیمانده در طبقه متوسط درگیر میشوند، وگرنه ثروتمندان ککشان هم نمیگزد و چه بسا خودشان در این ماجرا ذینفع باشند!
باتوجه به مفاد این دستورالعمل، حداقل کارمزد در تراکنشهای ۶۰۰ هزار تومان برابر ۱۲۰ تومان و برای تراکنشهای بالاتر به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت. حالا معلوم نیست چرا حداقل پایه ۶۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده و مثلا ۵۰۰ هزار تومان یا یک میلیون تومان نیست.
براساس این طرح، گروههای کمدرآمدی که با فروش اجناس با کارتخوان کسب روزی میکنند، از جمله دستفروشان، زنان سرپرست خانوار، فروشندگان فضای مجازی و برخی رانندگان تاکسی متضرر میشوند و طبق مصوبهی جدید، باید برای پولی که بابت فروش اجناس ساده به دست میآورند مالیات یا کارمزد بدهند. و البته در این میان، نکتهی دیگری هم به چشم میآید و آن اینکه مسلماً هزینهی این کارمزد با افزایش قیمت کالاها و خدمات بر دوش خریداران خواهد افتاد، خریدارانی که بازهم از همان جامعهی مزدبگیران کشور هستند؛ بیش از ۷۰ درصد جمعیت کشور، مزدبگیر و حداقل ۸۰ درصد این گروه، زیر خط فقر هستند، ۲۰ درصد باقیمانده نیز روی لبهی تیز خط فقر به سر میبرند و اصطلاحاً دست به دهان هستند، آنها با تکانههای تورمی و مالیاتیِ دولت به سادگی از آن لبهی تیز سقوط میکنند.
تمام این بارهای مالیاتی در حالی بر شانه های ملت سنگین و سنگین تر میشود که همچنان صاحبان خانههای خالی در فرشته و زعفرانیه از مالیات معاف هستند و بسیاری از شرکت ها و نهادهای خصولتی و وابسته به نهادهای خاص نه مالیات میدهند و نه اساسا شفافیت مالی دارند. با ادامه این وضعیت اندک رمق باقی مانده در جان ملت هم کشیده خواهد شد و ایرانیان را بدل به بردگانی خواهد کرد که از شب تا صبح باید برای تامین بودجه دولت
جان بکنند.