«عبدالقادر مساهل » وزیر خارجه الجزایر روز جمعه با «ولید المعلم » همتای سوری دیدار و در خصوص روابط دوجانبه گفت و گو کرد، گفت که کشورش در کنار دمشق در دفاع از حاکمیت ملی و حفظ یکپارچگی ارضی این کشور هستیم. خبرگزاری رسمی الجزایر «واج» در خبری کوتاه در این خصوص نوشت، مساهل […]

 

«عبدالقادر مساهل » وزیر خارجه الجزایر روز جمعه با «ولید المعلم » همتای سوری دیدار و در خصوص روابط دوجانبه گفت و گو کرد، گفت که کشورش در کنار دمشق در دفاع از حاکمیت ملی و حفظ یکپارچگی ارضی این کشور هستیم. خبرگزاری رسمی الجزایر «واج» در خبری کوتاه در این خصوص نوشت، مساهل در حاشیه هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد با المعلم دیدار و در خصوص روابط دوجانبه، اوضاع سوریه و منطقه گفت و گو کرد. از سوی دیگر رسانه های الجزایری و از جمله شبکه «البلاد» به نقل از رسانه های سوری اعلام کردند، وزیر خارجه الجزایر به مردم و رهبران سوریه به دلیل پیروزی های مردم و ارتش این کشور در مبارزه با تروریسم و بازگرداندن امنیت و ثبات به مناطق تحت سیطره تروریست ها تبریک گفت.

البلاد به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه ( سانا ) افزود، مساهل در گفت و گو با المعلم تاکید کرد الجزایر در کنار سوریه در دفاع از حق و یکپارچگی ارضی اش و همچنین برای مبارزه با تروریسم و اعمال فشار بر حامیان مالی تروریسم می ایستد تا قطعنامه های سازمان ملل در زمینه مبارزه با تروریسم به اجرا درآید. تارنمای «مصراوی » نیز نوشت، وزیران خارجه الجزایر و سودان به مردم و رهبران سوریه به دلیل پیروزی بر تروریسم تبریک گفتند .

تارنمای روزنامه دولتی «المساء » الجزایر نیز نوشت، مساهل در سازمان ملل با اشاره به اینکه بحران در سوریه، مالی و سودان جنوبی باید از طریق سیاسی حل شود، تاکید کرد ، گفت و گو و آشتی تنها راه حل برای حفظ حاکمیت و یکپارچگی این کشورها است و باید به اراده مردم این کشورها برای تعیین سرنوشت خود احترام گذاشت.

 

 

اتحاد اروپا در خطر است

 

پس از آنکه دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل علیه جهانی شدن و به نفع سیاست «اول آمریکا» صحبت کرد، صدراعظم آلمان ملی‌گرایی و رفتار بر مبنای بُرد یک‌طرفه را تضعیف‌کننده اتحاد اروپا دانست. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان بدون نام بردن از دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا یا رویکرد ملی‌گرایانه او در بنیاد «کنراد آدنائر» برلین به مقامات محافظه‌کار گفت، اتحادیه اروپا و آلمان با لحظه حساسی روبه‌رو هستند.

ترامپ تهدید کرده است که آمریکا را از سازمان تجارت جهانی خارج می‌کند و این اقدام یکی از نهادهای اقتصاد جهاین مدرن را تضعیف می‌کند. رییس جمهور آمریکا همچنین ارزش اتحاد ناتو را نیز زیر سوال برده است. مرکل در سخنان خود گفت: شاید خطرناک‌ترین تحول اخیر از دید من این است که چندجانبه‌گرایی تحت فشار قرار گرفته است. اروپا از داخل و خارج با حملاتی روبه‌رو است. صدراعظم آلمان پایان جنگ سرد غیرواقعی در جهان را خواستار شد و گفت، هیچ‌گاه انتظار نداشته جهان بار دیگر با درگیری ایدئولوژیک میان مکاتب فکری متفاوت مواجه شود.

او افزود، چشم‌انداز سیاسی در حال تغییر و تغییرات نظام بین‌المللی بار دیگر تاکید بر مسائلی بدیهی نظیر صبر و تحمل و تلاش برای دستیابی به توافقات سیاسی را ضروری می‌کند. مرکل ادامه داد، زمان تصمیم‌گیری است و این در حالی است که حتی در مسائل بدیهی هم تصمیم‌گیری می‌شود.

وی افزود، اگر برخی از طرف‌ها راه‌حل نزاع‌های موجود را با رویکرد برد یک‌طرفه ببینند، نتایج برد-برد به سختی به دست خواهند آمد. مرکل در واکنش به افزایش تنش‌ها در ائتلاف دولت آلمان و میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصریح کرد: وقتی به مصالحه و توافق اهانت شود، دموکراسی در خطر قرار می‌گیرد. ایجاد تعادل میان منافع مختلف عالی‌ترین نوع اجرای دموکراسی است.

 

 

معامله قرن آماده است

 

سفیر آمریکا در اراضی اشغالی اعلام کرد که معامله قرن آماده بوده و نوشته شده است و به زودی ارائه می‌شود. دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اسرائیل که در تیم تدوین معامله قرن نیز عضو است، پنج‌شنبه شب در سخنانی گفت: از اسرائیل حقی برای تامین نیازهای امنیتی‌اش تضییع نخواهد شد.

وی همچنین گفت که دشواری‌هایی را در اصطلاح «تشکیل دو کشوری» می‌بیند، زیرا که می‌توان آن را از جوانب بسیاری تفسیر کرد. فریدمن گفت: آمریکا به صورت شفاف می‌گوید اگر نظام خودمختار فلسطینی‌ها با امنیت اسرائیل تعارضی داشته باشد، واشنگتن در جبهه اسرائیل خواهد ایستاد. وی از کسانی که «تردید دارند» نیز خواست تا به این واقعیت اذعان کنند که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا بیشتر از هر رئیس جمهور دیگری در تاریخ آمریکا از اسرائیل حمایت می‌کند.

اصطلاحی سیاسی است و به طرحی گفته می‌شود که از سوی ایالات متحده آمریکا در راستای روند صلح بین فلسطین و اسرائیل و پایان دادن به بیش از ۷۰ سال منازعه فلسطین-اسرائیل اجرا خواهد شد. این طرح که به معامله بزرگ قرن مشهور است در مقابل واگذاری امتیازاتی به اسرائیل، با تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی شامل نیمی از کرانه باختری، تمام نوار غزه و چند محله از بیت‌المقدس شرقی موافقت می‌کند. بر اساس این طرح شهر ابو دیس نیز به عنوان پایتخت فلسطین در نظر گرفته خواهد شد. اجرای این طرح هنوز رسماً از سوی آمریکا اعلام نشده‌است.