جمشید عیدانی در جمع خبرنگاران، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹۶ میلی متر بارندگی صورت گرفته است که ۵۱ درصد متوسط سالانه در استان است. وی ادامه داد: آب منطقهای هرمزگان متولی ۷۴ دشت در استان است که برداشت آب از ۵۶ دشت ممنوع است. عیدانی با اشاره به اینکه ۶۵۰ حلقه چاه مشاهدهای در […]
جمشید عیدانی در جمع خبرنگاران، افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۹۶ میلی متر بارندگی صورت گرفته است که ۵۱ درصد متوسط سالانه در استان است.
وی ادامه داد: آب منطقهای هرمزگان متولی ۷۴ دشت در استان است که برداشت آب از ۵۶ دشت ممنوع است.
عیدانی با اشاره به اینکه ۶۵۰ حلقه چاه مشاهدهای در دشتهای استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: میانگین فرونشست سالانه آب در دشتهای استان ۳۳ سانتیمتر است که دشت کرده شیرازی شهرستان رودان با ۴۳ سانتی متر افت، بیشترین افت دشتهای استان است.
وی با اشاره به کسری ۸۸ میلیون مترمکعبی آب در استان هرمزگان با بیان اینکه از ابتدای اندازه گیری، بیشترین حجم افت آب ۱۲ میلیون مترمکعب در منطقه قلعه قاضی بوده است، تصریح کرد: در هرمزگان ۲۳ هزار و ۵۱۵ حلقه چاه وجود دارد که تعداد ۱۹ هزار و ۷۶ حلقه مجاز است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان با اشاره به اینکه از این تعداد حلقه چاه ۴۹۱ مورد آب آشامیدنی است، اظهار کرد: تعداد چاههای مصارف صنعتی در استان ۶۷۸ حلقه است که شش هزار و ۳۲۰ حلقه چاه برقی است و از ۱۲ هزار و ۷۵۶ حلقه چاه در استان بصورت دیزلی استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان بیان کرد: هزینه پرداخت کنتور بر عهده کشاورزان است و مبالغ آن مستقیم به حساب خزانه داری کشور واریز میشود.
عیدانی افزود: پارسال ۹ هزار و ۸۳۱ کنتور در هرمزگان نصب شده است که از تعداد ۲۶۴ کنتور هوشمند است.
وی با بیان اینکه طرح سد گابریک به شرکت آب و نیروی ایران واگذار شده است، گفت: مطالعات سد زرانی نیز در مرحله شناخت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان افزود: مساحت کل رودخانههای استان ۲۰ هزار کیلومتر است که ۵ هزار کیلومتر در مراکز جمعیتی و ۱۵ هزار کیلومتر دیگر آن در منابع ملی قرار دارد.
عیدانی عنوان کرد: از پنج هزار کیلومتر رودخانه در مراکز جمعیتی مطالعات سه هزار و ۵۵۰ کیلومتر آن انجام شده است که ۲۹۵ کیلومتر نیاز به ساماندهی و ۴۳۸ کیلومتر نیز نیاز به لایروبی دارد که مجموعاً نیاز به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار داریم.
وی با بیان اینکه تاکنون هزار و ۹۰۵ استعلام برای آب منطقهای ارسال شده است، افزود: پارسال شش هزار و ۴۰۰ استعلام به آب منطقهای ارسال شد که از این تعداد پنج هزار و ۲۵۷ استعلام اراضی خالی و هزار و ۱۴۳ استعلام برای آب و اراضی بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای هرمزگان اضافه کرد: طرح بهسازی شبکه آبیاری دو هزار و ۵۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی میناب بهصورت لوله گذاری درحال اجرا است.
عیدانی افزود: طرح هزار و ۵۰۰ هکتاری دشت یکدار جاسک آماده و به جهادکشاورزی تحویل داده شده است.