قالیبافی که شعار می‌بافد
قالیبافی که شعار می‌بافد
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی: حکمرانی ایمانی و انقلابی یعنی خدمت رسانی به همه مردم نه فقط به مؤمنان و انقلابی‌ها. انقلاب اسلامی ایران فرهنگی بوده و اصالت فرهنگی داشته است. حکمرانی مناسب با انقلاب اسلامی باید از جنس فرهنگ باشد.

سرویس سیاسی جمله – محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش دانشگاه و حکمرانی با عنوان یادبود دکتر رضا روستاآزاد، رئیس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و رئیس فقید اندیشکده حکمرانی شریف که صبح دیروز (یکشنبه، ۱۶ مهر ماه۱۴۰۲) در محل این دانشگاه برگزار شد، تاکید کرد: حکمرانی ایمانی و انقلابی یعنی خدمت رسانی به همه مردم نه فقط به مؤمنان و انقلابی‌ها. انقلاب اسلامی ایران فرهنگی بوده و اصالت فرهنگی داشته است. حکمرانی مناسب با انقلاب اسلامی باید از جنس فرهنگ باشد.
این اظهارات آقای قالیباف قابل تقدیر و توجه است و دقیقا همان حرفی است که سال‌ها از زبان اقشار مختلف مردم شنیده شده است. حرفی که مصداق شعار ایران برای همه ایرانیان است و بر این نکته مهم تاکید می‌کند که در کشوری که بر پایه مردم‌سالاری آنهم از نوع دینی‌ اش برپا شده، اقامه عدل از همه‌چیز مهمتر است. بهترین تعریف عدل نیز قرار گرفتن هرچیز درسر جای خود است که منجربه از میان رفتن حس تبعیض می‌شود.
اما نکته مهم اینجاست که آقای قالیباف و بسیاری دیگر از کارگزاران، فقط خواندن لالایی را بلدند اما خواب‌شان نمی‌برد. مثلا بررسی‌های مختلف از دوران شهرداری ایشان و همین شهردار فعلی که هر دو در یک گفتمان می‌گنجد به خوبی نشان می‌دهد که نه‌تنها ادعای آقای قالیباف عملی نشده ، بلکه موارد متعددی را می‌توان سراغ گرفت که خدمت رسانی و حمایت‌های مختلف تنها از گروه‌های خاصی صورت گرفته و به قول آقای قالیباف، انقلابی‌ها از همه مواهب بهره‌مند شده‌اند، اما بسیاری از مردم که از قضا با جان خود در انقلاب و جنگ تحمیلی شرکت کردند، تنها به دلیل تفاوت دیدگاه یا قرار نداشتن ذیل تعریفی خاص از انقلابی گری به محاق رفته‌اند.
البته بازهم جای شکرش باقی است که رئیس یکی از قوا به‌صورت آشکار ازاهمیت عدل اجتماعی سخن‌گفته است وگرنه کم نیستند مسئولانی که رک و راست اعلام می‌کنند که فقط خودی‌ها می‌توانند از سفره انقلاب بهره‌مند شوند و هرکس این سبک زندگی را دوست ندارد راهش باز و جاده‌اش دراز.
نکته مهم دیگر از اظهارات آقای قالیباف تاکید وی بر اصل حکمرانی فرهنگی در جمهوری اسلامی است. وی تاکید می‌کند که حکمرانی مناسب با انقلاب اسلامی باید از جنس فرهنگ باشد.
اینجا هم باید گفت: جانا سخن از زبان ما می‌گویی. اما بازهم نکته مهم این است که این تعریف در واقعیت تغییر شکل می‌دهد و مجدداً برخورد فرهنگی با کسانی صورت می‌گیرد که فرهنگ مطلوب حاکمیت را پذیرفته باشند. اگر قرار است خدمت رسان فرقی میان انقلابی و غیرانقلابی قائل نشود، بنابراین از نظر فرهنگی هم باید همین اصل حاکم باشد. فرهنگ ایرانی تنها منحصر به فرهنگ اسلامی نیست، هرچند اسلام ویژگی جداناپذیر از فرهنگ ایرانی است اما تاریخ و هویت قومی و فرهنگی متنوع در ایران نباید
نادیده گرفته شود.
ما البته فرض را بر این می‌گذاریم که آقای قالیباف از عمق جان و با عزمی راسخ این حرفها را مطرح کرده‌اند، بنابراین توقع این است که به عنوان یکی از روسای قوا خودش آستین همت بالا بزند و پیشگام عملی کردن این ایده در مجلس باشد. طرح ها، لوایح و اظهارات کلی مجلس البته دقیقا در نقطه مقابل این آرزومندی است، اما آدمی بدون امید زنده نیست، پس بیایید امیدوار باشیم این گفتمان به فرهنگی قالب میان تمام کارگزاران نظام بدل گردد و راه برای مشارکت همه سلایق در راه توسعه ایران هموار شود.

  • نویسنده : ارسالی از سرویس سیاسی